Home » 22 x Aandelen onder 1 euro: Goudmijnen voor het oprapen?

22 x Aandelen onder 1 euro: Goudmijnen voor het oprapen?

Ben je opzoek naar aandelen onder de 1 euro? In dit artikel vertel ik je er meer over en ontdek je 22 aandelen die iedereen kan aanschaffen.

Maar een lage prijs is niet direct ook een teken om een aandeel te kopen. Het blijft belangrijk om te kijken naar de activiteiten, waarde en toekomstvisie van een bedrijf. Als die signalen positief zijn kun je besluiten om te investeren en zeggen dat je een mooie goudmijn hebt ontdekt.

Hoe je daarachter komt en welke ondergewaardeerde bedrijven nu interessant zijn lees je verder op deze pagina.

Waarom zijn aandelen onder 1 euro interessant?

Het is logisch en voor de hand liggend, maar het belangrijkste aspect is dat een aandeel onder de 1 euro voor de toekomst nog een flink groeipotentieel heeft.

Je hebt misschien wel eens gehoord van ‘overgewaardeerde aandelen’. Dit zijn aandelen waarvan de prijs eigenlijk te hoog is ten opzichte van wat ze doen en beloven. De tegenhanger hiervan zijn ‘ondergewaardeerde’ aandelen. De kans dat een aandeel onder de 1 euro nog ondergewaardeerd is, is groter dan bij de bekende en ‘mainstream’ aandelen die iedereen kent.

Als een bedrijf een mooie toekomst tegemoet gaat, en energie en kapitaal steekt in de juiste activiteiten, dan zit er groeipotentieel in het aandeel. Als weinig mensen hier vanaf weten is de prijs per aandeel nog laag en kun je er flink van profiteren.

Wat is een penny stock?

Eigenlijk zijn aandelen onder de 1 euro ‘penny stocks’. Dit zijn aandelen met een lage beurswaarde, een mogelijk groeipotentieel maar ook een sterk speculatief karakter.

‘Penny’ staat voor cent en pennystocks betekent letterlijk dus een aandeel van een paar cent. Er is niet één vast bedrag dat gekoppeld wordt aan de term pennystocks. Als een aandeel een lage waarde heeft van onder de $5 spreken we over een pennystock.

Mocht je The Wolf of Wallstreet hebben gezien: Jordan Belfort, de hoofdpersoon in de film, start na zijn ontslag bij een kleiner bedrijf waar ze pennystocks verkopen. Hij verkoopt deze in dit geval voor 10 cent per aandeel.

Je kunt de scene hieronder bekijken:

Wat is OTC en waarom is het belangrijk?

OTC staat voor ‘Over The Counter’. Bij penny stocks krijg je vaak te maken met OTC handel. Dit gebeurt omdat pennystocks vaak niet op grote beurzen zijn genoteerd.

Er wordt dan buiten de beurs gehandeld rechtstreeks tussen twee partijen, zonder een derde partij.

Dit geeft dus een extra risico omdat je geen garanties krijgt van de derde partij, dus in het geval van aandelen een beurs. Dit risico komt er dus nog extra bij als je gaat handelen in pennystocks, dus houdt hier rekening mee.

Ik koop mijn aandelen via DEGIRO en daar zal je eerst een toets van 5 vragen moeten afleggen voordat je kunt gaan handelen in aandelen die via OTC regeling gaan. Voor de onderstaande aandelen is dit ook vaak het geval.

Je komt bij dit scherm terecht als je linksonder op het tandwiel klikt en vervolgens naar ‘Productinstellingen’ gaat.

22 aandelen onder 1 euro: Een lijst

Hieronder vind je een lijst met 22 aandelen onder de 1 euro. Ik heb deze lijst samengesteld door onderzoek te doen aan de hand van de website Stockcard.

Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je besluit deze aandelen te kopen. Pennystocks kunnen ontzettend volatiel zijn waardoor plotselinge prijsschommelingen geen uitzondering zijn.

Dit kan goed uitpakken, dus dat je heel snel veel winst pakt, maar natuurlijk ook de andere kant op gaan waarbij je je geld in korte tijd ziet verdampen.

Dit is dus geen financieel advies, doe altijd je eigen onderzoek.

(Ik schrijf dit artikel aan het einde van september 2021 dus de prijzen kunnen verschillen)

De aandelen heb ik gevonden via Stockcard. De onderstaande bedrijven kwamen naar voren nadat ik de volgende filters had ingesteld:

  • Goedkoper dan $1;
  • Hoog groei potentieel;
  • Goede bedrijfsactiviteiten;
  • Ondergewaardeerd aandeel;
  • Positieve sales trackrecord;
  • Geen problemen met cash.

Dit zijn dus allemaal mooie filters die een goed signaal kunnen geven over een aandeel, maar blijf dus altijd je eigen onderzoek doen voordat je gaat investeren.

1. China Dongxiang (Group) (€0,09)


2. DataMetrex AI (€0,11)


3. Aberdeen International (€0,11)


4. Hollister Biosciences (€0,15)


5. Kraken Robotics (€0,28)


6. G-Resources Group (€0,31)


7. Globe International (€0,34)


8. Value Partners Group (€0,41)


9. TCL Electronics (€0,42)


10. Color Star Technology (€0,45)


11. Digital China Holdings (€0,47)


12. Elysee Development Corp (€0,51)


13. Baudax Bio (€0,51)


14. SDI Ltd (€0,56)


15. China Construction Bank Corp (€0,58)


16. WH Group (€0,58)


17. Motus GI Holdings (€0,61)


18. Galiano Gold (€0,62)


19. Metropolitan Bank Holding Corp (€0,69)


20. Avinger inc (€0,70)


21. Haitong Securities (€0,79)


22. Happiness Biotech Group (€0,85)


Waar kun je deze aandelen kopen?

Zelf maak ik al een paar jaar gebruik van DEGIRO om al mijn aandelen te kopen. Ik doe dit vanwege de voordelige transactiekosten, maar ook vanwege het grote aanbod.

Alle bovenstaande aandelen onder de 1 euro kun je via DEGIRO aanschaffen. Als je nog geen account hebt kun je deze gemakkelijk aanmaken via deze link: https://onlinecommitment.nl/DEGIRO

Registreren is helemaal gratis. Mocht je dit via mijn link doen dan ontvang ik een kleine vergoeding. Je steunt hiermee mijn website waardoor ik deze in de lucht kan blijven houden. Alvast bedankt hiervoor.

Hoe je zelf een ‘goudmijn’ kunt ontdekken

Zelf goed onderzoek doen is natuurlijk een pré voordat je gaat investeren in bovenstaande aandelen onder de 1 euro.

Dit kun je zelf gaat uitvogelen, maar je kunt je ook gebruik maken van de kennis van ervaren beleggers. Deze geven regelmatig betaalde en gratis trainingen waarin ze je informatie over de beleggingswereld geven.

Binnenkort kun je weer een gratis online training volgen van Harm van Wijk. Harm is al meer dan 35 jaar bezig met beleggen en heeft al duizenden beleggers geholpen. Je kunt je via de onderstaande knop inschrijven nu er nog plekken beschikbaar zijn.

Bedankt voor het lezen en veel succes!

Plaats een reactie