Home » Affiliate Formule Review (Sebastien Debaenst): Mijn mening lees je hier.

Affiliate Formule Review (Sebastien Debaenst): Mijn mening lees je hier.

Geschatte leestijd: 15 minuten

Welkom bij mijn Affiliate Formule review!

In dit artikel lees je wat ik van deze cursus vind. Ik heb de video training namelijk zelf gevolgd en wil je in deze review graag meer vertellen over mijn ervaringen.

Het ‘Upside Only’ webinar klinkt waarschijnlijk al bekend voor je: Hierin vertelt Sebastien Debaenst je over zijn verhaal en verdienmodel, om uiteindelijk uit te komen bij de Affiliate Formule.

Ga er even goed voor zitten, want we gaan beginnen!

Wat je gaat lezen in deze review:

 • Hoe ik deze cursus ben tegengekomen;
 • Wie Sebastien Debeanst is;
 • Wat de inhoud van de video training is en wat je gaat leren;
 • Of dit een geschikte training voor jou is;
 • 3 alternatieve affiliate marketing cursussen die misschien beter bij je passen;
 • En als laatste vertel ik je meer over hoe je in het bezit komt van unieke extra’s… 🤫

Waar ik Sebastien van ken

Begin 2019 ben ik aanwezig geweest op het ‘Voor altijd Vrij’ seminar van Eelco de Boer.

Op dit 3 daagse seminar gaf Eelco presentaties over hoe je vrij kunt worden door middel van het internet, en hoe je dit zo kunt inrichten dat je ultieme vrijheid ervaart in je dagelijkse leven.

evenement winst.nl eelco de boer
Bandje van het ‘Voor altijd Vrij’ evenement van Eelco de Boer.

Sebastien was hier ook aanwezig omdat hij zo’n 4 jaar de ‘rechterhand’ is geweest van Eelco. Dit betekent dat Sebastien Eelco heeft geholpen bij zijn bedrijf en altijd klaar stond om mee te denken.

Dat is waar ik Sebastien ook ben tegengekomen en heb gesproken.

Hoe ik deze cursus ben tegengekomen

Waarschijnlijk heb je voor het eerst kennis gemaakt met Sebastien door het volgen van zijn ‘Upside Only’ webinar.

Deze heb ik ook gevolgd omdat ik benieuwd was naar het verhaal en het product wat hij te bieden heeft.

Ik vind het mooi dat Sebastien eerlijk is over hoe hij is gestart met deze training. Hij is namelijk in zijn samenwerkingstijd met Eelco begonnen met het proberen om zelf ook online producten te verkopen.

Hier heeft hij veel tijd ingestoken, maar tijdens de lanceringen viel het zwaar tegen en kocht niemand zijn producten. Maar één verdienmodel zorgde er in die tijd voor dat er toch geld binnenkwam: affiliate marketing.

Dit is een ‘skill’ die hij beheerst en altijd voor hem heeft gewerkt. Daar is hij dieper op in gegaan, met als resultaat de ‘Affiliate Formule’.

Omdat ik al een paar jaar meeloop in de wereld van affiliate marketing viel dit mij op en ben ik met de cursus begonnen.

Nu lees je het resultaat van mijn bevindingen en mening over deze training.

Waarom deze review verder lezen?

Waarom zou deze review je tijd waard zijn?

✅ Ik heb uitgebreid gekeken naar de inhoud van de training, en dus niet alleen het gratis ‘Upside Only’ webinar gevolgd. Hierdoor kan ik je een goed beeld geven van de kern van de training.

✅ Sinds september 2019 ben ik met affiliate marketing bezig, en sinds juni 2020 full time. In deze tijd heb ik al duizenden euro’s uitgegeven aan affiliate marketing cursussen omdat ik altijd wil blijven leren. De kwaliteit van de Affiliate Formule baseer ik dus ook op soortgelijke cursussen in de (Nederlandse) markt.

✅ Aan het einde van deze review bied ik je 2 zelfgemaakte bonussen aan die je nog verder helpen als je besluit te starten met je eigen affiliate marketing avontuur met de Affiliate Formule.

Wat is de Affiliate Formule?

De Affiliate Formule is een online video training waarin je leert hoe je affiliate marketing succesvol kunt toepassen.

Affiliate marketing is het doorsturen van relevante bezoekers, en als deze succesvol een product aanschaffen via jouw unieke link, krijg je een commissie.

Sebastien leert je op een manier die niet gebruikelijk is voor Nederlandse cursussen die over dit vakgebied gaan: Via (voornamelijk) betaald verkeer, en via funnels en e-mail marketing.

Je leert hoe Sebastien funnels gebruikt die ervoor zorgen dat je geld investeert in advertentiekosten, en er daarna meer geld uithaalt.

affiliate formule leeromgeving

Deze funnels laten je eigen merk groeien en ook je e-maillijst. Hier kun je steeds meer commissies uit gaan halen en producten verkopen op de langere termijn.

Naast dit principe krijg je ook uitleg over de juiste mindset, het kiezen van de juiste producten en meer stof over het inzetten van advertenties op Facebook en Instagram.

De eerste 6 maanden krijg je een 2-wekelijkse coachingscall waarin je vragen kunt stellen aan Sebastien. Dat zijn dus in totaal 12 coachingcalls.

Wie is Sebastien Debeanst?

Ik heb het net al even over Sebastien gehad en waar ik hem van ken. Hij is vooral bekend geworden door de ‘rechterhand’ en businesspartner te zijn van Eelco de Boer.

Maar verder over Sebastien:

Sebastien Debaenst

Geboren in maart 1999, en sinds 2014 begonnen met het maken van video’s op YouTube voor verschillende kanalen. Uiteindelijk heeft hij in juli 2016 de beslissing genomen om voor Eelco de Boer te gaan werken.

Maar toen heeft hij ook besloten om even te stoppen met school. En daar is hij uiteindelijk niet meer naar terug gegaan 🙃.

Sebas is (zoals je waarschijnlijk al gehoord hebt in zijn webinar) afkomstig uit België, en is in 2017 verhuisd naar Amsterdam om met Eelco verder te werken aan zijn business.

De kennis die hij in deze bijna 4 jaar met Eelco heeft opgedaan deelt hij nu op social media en past hij weer toe op zijn bedrijven.

Mijn eerlijke Affiliate Formule review

Goed, genoeg over alle randzaken.

Je bent hier gekomen omdat je mijn mening wilt horen over de inhoud!

Dat begrijp ik natuurlijk, en daarom lees je hieronder de goede en minder goede punten die mijn zijn opgevallen tijdens het gebruik.

Onthoud: Dit is mijn kijk op de training, die van jou kan anders zijn. Ik heb tijdens de training gekeken naar hoe deze MIJ zou kunnen helpen, maar ook naar hoe het een BEGINNER kan ondersteunen.

Goede punten

Overzichtelijk en professionele leeromgeving

Het eerste positieve punt wat ik ben tegengekomen is de leeromgeving. Deze ziet er professioneel uit en alles is overzichtelijk terug te vinden.

Bij sommige videocursussen was het nogal een ‘zooitje’ en kon je niet direct zien waar je moest beginnen. Het is duidelijk te zien dat Sebastien aandacht heeft besteed aan de interface en dat is ook goed gelukt.

overzichtelijke ledenomgeving affiliate formule

Sterke structuur met alle onderwerpen en benodigheden

Ook de structuur van alle modules zit goed in elkaar. Deze is als volgt:

 • Introductie
 • Winning affiliate mindset
 • Affiliate programma’s en aanmelden
 • Product & Niche
 • Marketing Magie
 • Affiliate Proces
 • Affiliate Funnels
 • E-mail marketing formule
 • Traffic methodes
 • Affiliate Facebook & Instagram advertenties
 • Affiliate Website

Deze opbouw is logisch en zorgt er ook voor dat je mee kunt doen met de video’s. Door deze volgorde ben je stap voor stap verder aan het komen en zie je ook dat je vooruitgang boekt.

Je kunt dus tijdens het kijken al stappen gaan ondernemen en zaken in de praktijk gaan opzetten. Zo houd je jezelf ook verantwoordelijk voor het proces dat je ingaat, want je wilt er natuurlijk een succes van maken.

Unieke aanpak en origineel vergeleken met de concurrentie

In Nederland heb ik in totaal 3 Affiliate Marketing cursussen gevolgd, en de aanpak van Sebastien is in geen enkele van deze 3 teruggekomen.

Je gaat namelijk aan de slag met funnels en e-mailmarketing, zodat je uiteindelijk je eigen merk gaat opzetten. De andere cursussen richten zich vooral op de organische kant.

Door deze andere manier van aanpak heb ik hier zelf veel van geleerd en dat vond ik natuurlijk extra leuk.

Ik denk dat het gezond is om ook deze kant van affiliate marketing te leren. Je ziet dan ook een manier die anders werkt in plaats van de traditionele SEO manier waarbij je een website heb met blogartikelen, die in Google gaan ranken voor gratis bezoekers.

Sebas besteedt hier in de kern van de training een paar lessen aan, maar niet zoveel als de andere affiliate marketing cursussen die ik heb gevolgd in het Nederlands.

Alles is gericht op automatisering

Als je aan de slag gaat met de werkwijze van Sebastien, zul je zien dat alles is gericht op het automatiseren van processen.

Bij het maken van funnels wil je niet hebben dat je elke bezoeker bijvoorbeeld apart een mailtje moet toesturen met de juiste informatie. Nee, je wilt dat dit allemaal automatisch gaat.

En dat begrijpt Sebastien ook: Voor hem is zijn tijd waardevol en daarom wilt hij alles wat je kunt automatiseren ook gaat automatiseren.

Ook met e-mailmarketing ga je dit begrijpen, zodat je in één klik honderden mensen kunt bereiken met de juiste boodschap en zo geld kunt verdienen aan affiliate commissies.

Bonussen zijn goede toevoegingen

Naast de ‘core’ training van de affiliate formule krijg je ook nog de Affiliate formule sessies, en 15 video trainingen over alles wat met online marketing te maken heeft.

Deze trainingen zijn allemaal door Sebastien zelf gegeven, en waarschijnlijk afkomstig van het product dat hij niet succesvol van de grond kreeg. Het heeft dus toch nog een goed plekje gekregen 😇.

Deze trainingen zijn echt de moeite waard om te bekijken en maken het tot een compleet pakket voor elke affiliate marketeer, of je nou net begint of al een tijd bezig bent.

Sommige zijn wel in het Engels dus houd daar wel rekening mee.

Dit zijn de bonussen voor het geval je ze wilt nalezen:

 1. Cashflow challenges
 2. Creating a signature experience
 3. Email marketing mastery
 4. Facebook & Instagram ads mastery
 5. Facebook mastery
 6. Funnel vision
 7. Instagram mastery
 8. M.V.P. Method
 9. SEO Supremacy
 10. Wealthy with webinars
 11. Wealthy with words
 12. Winnen met Instagram ads
 13. Winning mindset
 14. Wordt een Instagram master
 15. Youtube mastery
bonussen

Nadelen

Ook zijn mij een paar punten opgevallen die ik minder goed vond aan de Affiliate Formule:

Investeringen nodig voor betaalde traffic methodes om ‘snel’ geld te verdienen

Sebastien heeft het in zijn webinar en introductie video’s over dat je binnen een paar dagen of zelfs dezelfde dag al kunt beginnen met het verdienen van geld met affiliate marketing.

Dit betekent wel dat je gaat beginnen met betaalde manieren van verkeer krijgen naar je affiliate link, en daarvoor heb je dus wel eerst geld nodig.

Ik ben zelf begonnen en nog steeds voornamelijk bezig met de organische kant van affiliate marketing. Dit betekent dat je content maakt en door middel van SEO gratis bezoekers krijgt op je artikelen en videos.

Het voordeel hiervan is dat je geen geld hoeft te investeren om traffic (bezoekers) te genereren. Als je aan de slag gaat met de Affiliate Formule ga je beginnen met het maken van funnels en e-mailmarketing.

Sebastien zegt zelf dat hij graag met betaalde traffic werkt via Facebook en Instagram advertenties, omdat je hiermee sneller resultaten kunt behalen.

Relatief hoge opstartkosten

In de uitlegvideos werkt Sebastien met Clickfunnels en Activecampaign. Hiervoor moet je maandelijks een abbonement afsluiten en vooral voor beginners kan ik begrijpen dat dit een grote stap kan zijn.

Als je er genoeg tijd in steekt ga je deze kosten er absoluut uithalen, maar als er nog niks binnenkomt moet je dus wel uit je comfort zone gaan om deze software aan te schaffen, zodat je kunt meedoen met de video’s van Sebas.

Daarbij is het ook nog zo dat Clickfunnels en ActiveCampaign Amerikaanse software zijn. Je kunt dus alleen met een CreditCard een abbonement afsluiten wat in Nederland niet zo gebruikelijk is.

Geen optie om videos sneller te laten afspelen

Als ik een videocursus koop, en de video’s ga binge watchen, vind ik het heerlijk om de snelheid aan te passen.

Door de afspeelsnelheid op 1.5x of 2.0x te zetten bekijk ik de video veel sneller en bespaar ik tijd voor mezelf.

De videos van Sebastien hebben deze optie niet dus dat vond ik jammer. Vooral wanneer ik al kennis heb van een bepaald onderwerp wil ik graag sneller door de video heen gaan, maar dat was helaas niet mogelijk.

Coaching calls eindigen na 6 maanden

Je krijgt bij het gehele pakket ook een 2-wekelijkse coachingscall waarin je je vragen kunt voorleggen aan Sebas. Deze eindigen wel na 6 maanden.

Ik begrijp natuurlijk waarom hij dit doet: Anders is hij zijn hele leven lang mensen aan het coachen en wie weet wilt hij in de toekomst wel andere dingen gaan doen.

Het is wel fijn dat hij hier transparant over is en het niet onder stoelen of banken steekt: Je ziet direct wat je krijgt en waar je voor betaald.

Deze periode van een half jaar kan je ook als een goede stok achter de deur gebruiken als je wilt gaan beginnen. In deze periode haal je alles uit de training en stel je al je vragen, zodat je leven er na 6 maanden heel anders uitziet omdat je succesvol geld verdient met affiliate marketing.

Voor wie is dit geschikt?

Ik vind dat de Affiliate Formule zowel geschikt is voor beginners als voor de wat verder gevorderden affiliate marketeers.

Ik zou mezelf geen expert noemen, maar ik heb toch al wat gezien en geleerd dus de basis heb ik aan mij voorbij laten gaan. Maar ik heb ook veel video’s bekeken met nieuwe inzichten die ik zeker heb opgeschreven voor in de toekomst.

Het is dus een cursus die absoluut geschikt is voor beginners. Omdat het proces stap-voor-stap wordt uitgelegd door Sebastien, en de kern plus alle bonustrainingen super veel informatie bevatten, is dit voor elke beginner een aanwinst.

Begin met de Affiliate Formule als:

✅ Je helemaal nieuw bent met affiliate marketing en je jezelf wilt omtoveren tot affiliate marketeer in korte tijd;

✅ Je de tijd hebt om hier energie in te steken en er echt voor te gaan;

✅ Je al affiliate marketeer bent maar alleen kennis hebt van organische methodes en ook aan de slag wilt met betaalde advertenties, funnels en e-mailmarketing.

Ik zou niet met de Affiliate Formule beginnen als je:

❌ Hier geen tijd voor wilt vrijmaken en al helemaal geen energie hebt om de stof in de praktijk toe te passen;

❌ Je niet in geld verdienen op het internet gelooft en zelfs na het volgen van het Upside Only webinar blijft twijfelen;

❌ Je een affiliate marketeer bent die al werkt met funnels en paid ads, maar organisch wilt beginnen. Ik zou je dan eerder ‘Affiliate Marketing Domination’ of ‘Affiliate marketing in 10 Dagen’ aanraden. Deze gaan beide dieper in op Zoekmachine optimalisatie (SEO).

Alternatieven

Ik noemde net al dat ik 3 andere Nederlandstalige affiliate marketing cursussen heb gevolgd.

Hieronder vertel ik je in welk geval één van deze 3 trainingen beter bij je past in plaats van de Affiliate Formule.

Affiliate Marketing revolutie van Jacko Meijaard

Dit is de populairste affiliate marketing training in de Benelux met inmiddels meer 10.000 leden.

Jacko Meijaard is iemand die al meer dan 10 jaar bezig is met organische affiliate marketing en gratis bezoekers via Google. In deze instapcursus ontdek je voor slechts een paar tientjes hoe hij dit doet en hoe je ook zelf een website met content kunt opzetten.

Meer lezen over deze training doe je in mijn affiliate marketing revolutie review.

De affiliate marketing revolutie is geschikt voor jou als je:

👍 Opzoek bent naar een goedkope training (47 euro)

👍 Kennis wilt maken met de organische kant en met weinig opstartkosten je eerste affiliate website en content wilt gaan opzetten.

Affiliate Marketing Domination door Robert Jansen en Corné Marchand

Deze training is nog vrij nieuw en net zoals de AMR voornamelijk gericht op organisch geld verdienen met affiliate marketing.

Maar deze video cursus gaat veel dieper: Je krijgt er coaching bij en leert alles van 2 full time (organische) affiliate marketeers, Robert en Corné.

Meer informatie over deze training? Lees mijn affiliate marketing domination review hier.

Affiliate Marketing Domination is beter geschikt voor je als:

👍 Je liever een grote investering steekt in het leren affiliate marketing met gratis bezoekers voor de langere termijn;

👍 Je extra ondersteuning fijn vindt tijdens het gehele proces.

Affiliate Marketing in 10 dagen door Paco Vermeulen

Als laatste heb je de training van Paco Vermeulen.

Paco is net als Jacko ook een ‘veteraan’ in het affiliate marketing vak, en is naast Nederland ook actief met Engelstalige producten. Al deze kennis heeft hij gebundeld in de ‘Affiliate Marketing in 10 dagen’ videotraining.

Hierin leer je over een specifieke manier van content creëren die ervoor zorgt dat je minder lezers nodig hebt, maar dat de kwaliteit van de content voorop staat en je hierdoor meer commissies binnenkrijgt.

Deze training is geschikt voor je als:

👍 Je de basis van affiliate marketing al begrijpt en toepast, maar opzoek bent naar een extra manier van organisch content creëren voor meer inkomsten.

Conclusie en eindoordeel

Je bent aangekomen bij de conclusie en mijn eindoordeel!

Ik vind dat de Affiliate Formule mij positief verrast heeft door de nieuwe inzichten die ik heb gekregen. De leeromgeving is duidelijk, Sebastien is een prima docent, en de methodes en strategieën worden duidelijk uitgelegd en transparant laten zien.

Dus als je opzoek bent naar een manier om te leren over affiliate marketing via funnels, branding en e-mailmarketing, dan weet ik zeker dat de Affiliate Formule je niet gaat teleurstellen.

En om het nog even kort over de prijs te hebben: Deze is 750 euro (zonder btw). Voor alle informatie en training die je krijgt vind ik dit prima. Je krijgt zoveel waardevolle informatie dat, mits je uiteraard consistent actie blijft ondernemen, je geen spijt gaat hebben.

Bonussen

Aan het begin van deze review had ik je beloofd iets extra’s te geven.

Vergeten? 😄

Geen probleem, hier komt ie:

Ik merkte in het ‘organische’ gedeelte van de Affiliate Formule dat er een onderwerp was wat nogal onderbelicht was.

Dit is ‘zoekwoordonderzoek’, oftewel ‘keywordresearch’ voor de zoektermen die je gaat targetten als je begint met het schrijven van content op je website.

Daarom krijg je mijn exclusieve bonus video ‘Zoekwoordonderzoek voor Affiliate Marketing’ cadeau als je besluit de Affiliate Formule via deze pagina aan te schaffen.

zoekwoordonderzoek affiliate marketing

In deze video leer je:

✅ De manier van keywordresearch die koude bezoekers omtovert tot warme leads, en uiteindelijk commissies;

✅ Welke 3 ESSENTIËLE indicatoren je bij zoekwoordonderzoek niet over het hoofd mag zien;

✅ Welke gratis en betaalde zoekwoordplanner je kunt gebruiken;

✅ Hoe je anders naar zoekwoorden gaat kijken als je dit ene principe toepast (veel mensen vergeten dit en verspillen hun tijd).

Daarnaast krijg je ook mijn ‘Affiliate Marketing: Een Verdiepende Module’ video gratis toegestuurd.

Hierin vertel ik je mijn beste tips na bijna 2 jaar affiliate marketing en ben ik eerlijk over wat succesvolle affiliate marketeers doen en beginners niet.

affiliate marketing verdiepende module

Beide video’s zijn alleen beschikbaar als je je aanmeldt voor de Affiliate Formule via deze pagina. Dit kan via de (partner) linkjes op deze pagina [Jij betaalt niet’s extra’s!].

LET OP:

Om aanspraak te maken op deze bonussen moet je ervoor zorgen dat je je aankoop van de Affiliate Formule doet via een van de linkjes op deze pagina. Alleen als een klik via mijn link de laatste was voor je aankoop, zal ik beloond worden met een affiliate commissie door Sebastien en ALLEEN dan zul je de 2 exclusieve bonus video’s krijgen.

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je de bonussen krijgt:

 • Open een nieuw incognito tabblad.
 • Kopieer deze link: [https://www.paypro.nl/producten/Affiliate_Formule/68868/78432]
 • Koop de Affiliate Formule en stuur me een screenshot van je aankoopbevestiging e-mail en/of factuur met een tijdsaanduiding naar . Dan stuur ik de exclusieve bonussen naar je op!

Veelgestelde vragen

Is er sprake van een garantie?

Ja, in de algemene voorwaarden heb ik gelezen dat je een garantie krijgt van 14 dagen.

Zijn Sebastien en zijn Affiliate Formule training betrouwbaar?

Hier kan ik kort over zijn: Ja.

Ik heb goede ervaringen gehad met de training, en het contact met Sebastien was duidelijk. De claims die worden gemaakt op de website en in het webinar komen terug in de training, en ik ben niets geks tegengekomen. Betrouwbaar dus.

Plaats een reactie