Home » Affiliate marketing ervaringen: Mijn resultaat na 9 maanden!

Affiliate marketing ervaringen: Mijn resultaat na 9 maanden!

In dit artikel vertel ik je meer over mijn ervaringen met affiliate marketing. Ik ben op 7 september 2019 begonnen met mijn affiliate marketing avontuur, en ik vertel je graag wat mijn gedachtes hierover zijn.

Ik heb het uitgebreid over de mindset, voor- en nadelen en waar ik op dit moment sta!

Hoe ben ik begonnen?

Via een YouTube video kwam ik achter hoe affiliate marketing precies werkte. Dit was destijds een video van InternetSuccesGids, van Jacko Meijaard. Het is precies de video die je hieronder ziet.

Ik was nieuwsgierig naar de werking en verwachtte een complexe uitleg met meerdere factoren waarmee je rekening moet houden. Maar dit viel heel erg mee. Het werd al snel duidelijk dat het simpelweg een website is met artikelen en linkjes naar andere websites. That’s it.

Dit vond ik interessant en ik begon meer te lezen over een videotraining waarin je dit allemaal leert, de Affiliate Marketing Revolutie. Na een paar dagen twijfelen ben ik gestart en begonnen met de video’s. 1 week later had ik mijn eerste website online!

Na 2,5 maand werken had ik mijn eerste commissie binnen: €12,-. Heel erg weinig als je het vergelijkt met de uren die ik erin hebt gestoken, maar het ging mij meer om het principe.

Het was mij toen gelukt om via een website passief geld te verdienen. Het is nu meer van hetzelfde doen en je gaat meer geld verdienen, zo simpel is het.

Nu

En daar heb ik gelijk in gehad. Ik ontvang nu per maand zo’n 10 commissies. Ik ben er nog lang niet, maar ik begon natuurlijk op 0 waarbij ik in de eerste 3 maanden maar 1 commissie binnenkreeg.

Op dit moment is dat al weer bijna 9 maanden geleden. Nu heb ik meerdere websites waarop ik elke week nieuwe artikelen plaatst.

Belangrijkste veranderingen en inzichten

In deze 9 maanden is er een hoop veranderd. Ik heb het per onderwerp overzichtelijk gehouden:

Kennis over online marketing: Met name door de cursus en het zelf actie ondernemen heb ik nu veel meer kennis over online marketing. Ik weet nu:

  • Hoe SEO werkt;
  • Hoe ik een website opzet en alle statistieken kan meten;
  • Hoe een pagina op plek 1 komt in Google;
  • Hoe ik organische (gratis) bezoekers op mijn websites krijg;
  • En hoe ik goede content schrijf die passief geld opbrengt.

Mindset: Sinds het begin heb ik echt een duidelijk doel gekregen: Financieel vrij worden door middel van affiliate marketing. Ik heb niet elke dag zin om te werken aan mijn websites, maar toch doe ik het omdat ik mijn doel duidelijk voor ogen heb.

Dit zorgt voor een hele andere energie. Voorheen had ik van die dagen of zelfs weken dat ik vrij weinig uitvoerde. Nu heb ik de discipline om elke dag te werken aan mijn business, zodat ik ook elke dag een stukje beter wordt. Ik heb niet meer van: ‘Oh dat doe ik morgen wel, nu geen zin in’. Nee ik doe het vandaag omdat ik mijn doel op de langere termijn wil behalen.

Nieuwe mensen: Binnen de cursus heb ik veel nieuwe mensen leren kennen die hetzelfde doen als ik. Hiermee kun je sparren en elkaar motiveren om hetzelfde te bereiken. Dit geeft ook weer energie omdat je doelen kunt delen en hierdoor elkaar bezighoudt om niet op te geven.

Mijn strategie

Hoe heb ik ervoor gezorgd dat ik van 0 commissies naar 10 commissies per maand ben gegaan?

Alles komt neer op één woord: Consistentie.

Je herkent vast wel van die dagen dat je super gemotiveerd bent en enthousiast met iets aan de slag gaat. 1 dag erna ook nog wel, maar 1 of 2 weken later is de hype en positieve energie er wel een beetje van af. Daarom stop je ermee.

Dat is precies wat er op de loer ligt als je begint met affiliate marketing. Ik heb de eerste 2,5 maand voor €0,00 gewerkt. En dat was elke dag, ongeveer 4 artikelen per week. Omdat je geen resultaat ziet is het heel logisch om te zeggen: Dit werkt niet, ik stop ermee.

Maar daar moet je doorheen. Echt waar, ik heb het zelf ervaren. Je moet consistent blijven, en consistent dezelfde goede dingen blijven doen.

affiliate marketing opbouwen

Als je blijft leren en steeds wil verbeteren, en dit combineert met consistent zijn, kun je heel veel met affiliate marketing gaan bereiken. Eigenlijk met alles in het leven, maar laten we het voor nu even op affiliate marketing houden ;).

Sinds september 2019 ben ik haast elke dag met mijn business bezig geweest. Op sommige momenten is dit best zwaar en lijkt het uitzichtloos. Maar daar moet je doorheen.

‘Doe de moeilijke dingen, dan wordt het leven makkelijk’

Een mooie quote van Eelco de Boer vind ik: ‘Doe de moeilijke dingen, dan wordt het leven makkelijk’. Ik leef haast naar deze quote.

Met moeilijke dingen bedoel ik de taken waar je niet echt zin in hebt.

Bijvoorbeeld: Als je moeilijke taken blijft uitstellen, zal je merken dat je leven er steeds slechter begint uit te zien. Een gemakkelijk voorbeeld is de afwas doen. De afwas doen is niet leuk, dus in dit geval is het dus moeilijk. Als je dit blijft uitstellen, zal je keuken veranderen in een vuilnisbelt en lopen er ratten over de keukenvloer.

Dit alles kun je voorkomen door de afwas gewoon te doen. Het is niet leuk, maar je leven wordt er wel gemakkelijker van.

Als je dit voorbeeld begrijpt, begrijp je de quote ook. Elke dag iets aan je business doen is moeilijk. Consistent voor 1 jaar je website onderhouden is ook moeilijk. Maar uiteindelijk ga je er steeds meer geld mee verdienen en word je leven gemakkelijker.

Een avondje netflix kijken is natuurlijk makkelijk. Maar als je dat elke avond blijft doen blijft je website stil liggen en groeit je business niet. Je verdient geen passief inkomen, waardoor je misschien een baan moet nemen die je helemaal niet leuk vindt. Je leven is moeilijker geworden.

Voordelen

Deze voordelen heb ik ervaren in de 9 maanden dat ik aan affiliate marketing doe:

 Je leert hoe je een website kunt opzetten.

 Je snapt hoe SEO werkt en hoe je een artikel op nummer 1 krijgt in Google.

 Je snapt het principe van passief geld verdienen en ziet letterlijk met je eigen ogen dat het mogelijk is.

 Je hebt een helder doel in je leven wat ervoor zorgt dat je meer positieve energie hebt. Je kunt steeds vaker voldaan terugkijken op een productieve dag die je weer een stapje dichter bij je dromen en doelen heeft gebracht.

 Je krijgt steeds meer discipline.

 Je kan je eigen tijd indelen. Als jij ’s-nachts je website wilt aanvullen doe je dat lekker, er is niemand die je tegenhoudt.

 Je bouwt elke dag aan een groter geheel. Een artikel dat je hebt geplaatst blijft namelijk voor altijd op internet staan, en kan je altijd weer bezoekers opleveren. Elk nieuw artikel is een steentje, waardoor je uiteindelijk een imperium aan artikelen hebt die elke dag weer bezoekers en commissies opleveren.

Nadelen

❌ Affiliate marketing heeft een lange opbouwfase: Ik had na 2,5 maand mijn eerste commissie, en dat is ongeveer wel gemiddeld. Je zult er flink wat uren in moeten stoppen voordat je resultaat ziet. Dit komt omdat Google pagina’s die langer bestaan hoger rankt dat nieuwe websites.

❌ Je omgeving is niet altijd positief. Je vrienden en familie kunnen het vreemd vinden wat je doet en daarom weinig support geven.

❌ Het geld wat je verdient komt meestal onverwachts binnen, en je hebt geen vast inkomen. Dit is ook weer een voordeel: The Sky is the limit, jij bepaalt hoeveel je gaat verdienen.

Belangrijke tips en Stappenplan om zelf te beginnen

Ik heb al eerder een artikel geschreven die mijn belangrijkste tips en stappenplan bevat als het gaat om affiliate marketing. Deze lees je in mijn ‘geld verdienen met affiliate marketing’ artikel.

Je kunt naar beneden navigeren en de tips lezen, of je kunt het artikel vanaf het begin lezen zodat je weet hoe je zelf aan de slag kunt met affiliate marketing. Het artikel geeft je de basis van affiliate marketing, dus als je die nog niet onder de knie hebt: Hier lees je het artikel -> https://onlinecommitment.nl/geld-verdienen-met-affiliate-marketing/

Conclusie: Raad ik Affiliate marketing aan?

Bedankt voor het lezen van mijn ervaringen met affiliate marketing van de afgelopen 9 maanden.

Nu is de vraag: Raad ik dit aan andere mensen aan om ook te gaan doen?

Ja en nee. Je hebt een lange opbouwfase. De eerste paar maanden zul je er vrij weinig geld mee verdienen. Er zijn genoeg andere verdienmodellen waarmee je sneller geld mee kunt verdienen. Wat affiliate marketing wel heeft is dat het op een gegeven moment passief inkomen wordt. Als alles eenmaal goed staat krijg je automatisch commissies binnen.

Daarnaast zul je een sterke mindset en wilskracht moeten hebben om voorbij deze wat lastige beginfase te komen. Maar als je daar voorbij bent wordt het eigenlijk alleen maar beter! Normaal had ik 1 of 2 maanden nodig voor een commissie, en nu heb ik soms dagen dat ik er 2 binnenkrijg. Het wordt dus beter, als je maar consistent blijft natuurlijk.

Je eigen Affiliate marketing avontuur beginnen

Ben je overtuigd en wil je ook starten met je eigen affiliate marketing avontuur?

Dan raad ik je aan om te starten met de Affiliate marketing revolutie. Ik ben hier zelf ook mee begonnen en het heeft me in het begin vooral heel erg geholpen. Op het forum kun je al je vragen kwijt die je in het begin hebt.

Meer over deze cursus lees je in mijn uitgebreide Affiliate marketing revolutie review.

Plaats een reactie