Home » In 6 stappen Je Eigen Affiliate Website Maken (Stappenplan)

In 6 stappen Je Eigen Affiliate Website Maken (Stappenplan)

Hoe maak je een eigen affiliate (marketing) website? Dat is de vraag waar je op dit moment mee zit, anders was je niet op deze pagina terechtgekomen.

Goed dat je aan de slag wilt gaan, actie ondernemen is namelijk het enige wat ervoor gaat zorgen dat je je doelen gaat behalen.

In dit artikel ontdek je een stappenplan waarmee je direct al aan de slag kunt met een eigen affiliate site. Het bestaat uit 6 stappen, maar aan het einde geef ik je nog een extra bonus tip die ervoor kan zorgen dat je 2x zo snel kunt gaan groeien met je eigen affiliate website!

Waarom affiliate marketing?

Affiliate marketing is een verdienmodel waarmee je commissies ontvangt voor het doorsturen van klanten naar producten van andere bedrijven. Hierbij komen verschillende voordelen kijken.

Je hebt namelijk geen eigen product en geen klantenservice nodig. Het enige wat jou als affiliate te doen staat is het doorsturen van waardevolle leads. Dit zijn potentiële klanten voor bedrijven.

Als je dit op een goede manier inricht kun je passief geld gaan verdienen. Dat betekent dat je niet direct geld verdient als je arbeid verricht. Je hebt geen uurloon. Dit is aan het begin lastig: Je inkomsten zijn laag en je verdient nagenoeg niets.

Maar als je doorzet en goede artikelen blijft schrijven kun je je inkomen ongelimiteerd laten doorgroeien. Dat is het mooie aan affiliate marketing en geld verdienen via het internet.

Mijn ervaring met dit vak

Zelf ben ik eind 2019 gestart met het maken van affiliate websites. Het begin was niet gemakkelijk, maar op een gegeven moment begon het te lopen en verdiende ik per maand steeds meer geld.

Op dit moment kan ik er nog niet van leven, maar ik weet dat die potentie er wel inzit en ik het juiste pad bewandel.

paypro commissie verdiend

Daarom vertel ik je graag wat de stappen zijn om een eigen affiliate marketing website op te zetten. Het is niet heel anders dan een normale website, maar er zijn een paar belangrijke aspecten die je niet moet onderschatten.

Zelf een affiliate website maken: Zo doe je dat

Stap 1: Niche, affiliate netwerk en product kiezen

De eerste stap, en direct ook een hele belangrijke: Je gaat je niche, affiliate netwerk en product kiezen.

Niche: Dit is een afsplitsing van de totale markt. Je website maak je namelijk voor een bepaalde groep mensen, een doelgroep. Een niche is een afbakening van een onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld ‘gezondheid en afvallen’ zijn. Je website is dan helemaal gericht op dit onderwerp. De bekendste zijn:

  • Afvallen en gezondheid
  • Business
  • Instrumenten
  • Huisdieren
  • Elektronica
  • Koken en gezond eten

Kies een niche waarmee je zelf affiniteit hebt. Wat vind je interessant? Waar kun je een langere tijd mee bezig zijn?

Affiliate netwerk:

Een affiliate netwerk geeft je een overzicht van alle producten die je kunt gaan promoten. Er zijn verschillende netwerken met verschillende soorten producten. Paypro bevat alleen online producten zoals e-books en videocursussen. Door de online producten liggen de commissiepercentages een stuk hoger dan bij andere netwerken.

Tradetracker en Daisycon bevatten fysieke producten en diensten zoals telecom abonnementen en bepaalde verzekeringen. Bol.com en Wehkamp bieden weer allerlei andere producten aan, zoals elektronica, klussen, boeken, etc.

Kies een netwerk wat goed bij je niche past.

Product kiezen:

Binnen het affiliate netwerk zie je allerlei producten staan die beschikbaar zijn gesteld voor promotie. Kies één of meerdere producten die je graag zou willen gaan promoten. Ook hierbij is het weer belangrijk dat het in één lijn ligt met je niche.

Als je bijvoorbeeld de gezond eten & koken niche hebt gekozen, zijn verschillende kookboeken goede producten om als eerste te kiezen.

Stap 2: Domeinnaam en hosting aanschaffen

Nu ga je verder met het praktische gedeelte van een website opzetten. Je gaat je domeinnaam kiezen en hierbij hosting bestellen, zodat je website online komt te staan.

Domeinnaam: Dit is de naam van je website, net zoals dat deze website OnlineCommitment.nl heet. Denk goed na over je domeinnaam. Deze kun je namelijk niet meer veranderen. Zorg dat je domeinnaam niet te lang en ingewikkeld is, en goed bij je niche past. Via neostrada.nl kun je checken of het adres nog beschikbaar is.

Hosting: Om je website online te zetten heb je hosting nodig. Zelf heb ik deze via neostrada aangeschaft, maar dit kun je ook op een andere website doen. Zorg ervoor dat je tijdens het kopen van je domeinnaam direct hosting koppelt aan dit online webadres. Voor de hosting ben je ongeveer 3 euro per maand kwijt, dus dat valt reuze mee.

Stap 3: WordPress downloaden en thema instellen

Als je de hosting en de domeinnaam hebt geregeld kun je WordPress gaan downloaden en je thema gaan instellen. Nu krijg je website echt vorm.

WordPress downloaden: Nadat je je hosting hebt aangeschaft krijg je een mailtje van de hostingprovider met daarin een link naar het cpanel van je website. Dit is al het ware de achterkant van je website. Als je helemaal naar onder scrollt zie je het kopje ‘Softaculous Apps Installer’ staan. Hieronder staat WordPress aangegeven. Hier klik je op en begin je met downloaden.

website opzetten cpanel

Thema instellen: Na enige tijd is alles ingesteld en kun je met WordPress aan de slag. Via de linkerzijbalk ga je naar ‘Weergave’ en dan naar ‘Thema’s’. Nu kun je een eigen thema selecteren en hiermee alles instellen hoe jij dat wilt.

wordpress thema instellen

Een belangrijke tip is om hier niet teveel tijd aan te besteden. Je kunt je site met allerlei toeters en bellen aanvullen, alleen ben je hier veel tijd aan kwijt en levert het niet perse meer op. Besteed je tijd liever aan content schrijven, hier kom ik zo op.

Je hebt nu in ieder geval een website opgezet!

Stap 4: Zoekwoordonderzoek

De volgende stap is het toepassen van affiliate marketing. In dit geval gaat het over het werven van gratis bezoekers via SEO. Hierbij schrijf je artikelen en krijg je organisch bezoekers vanuit Google.

Om gratis bezoekers te krijgen moet je goede artikelen en blogposts op je website hebben staan. Je zult moeten schrijven over onderwerpen die mensen interessant vinden. Anders leest niemand je blogs en krijg je ook geen inkomsten. Zoekwoordonderzoek is daarom erg belangrijk. Hiermee ontdek je waar mensen op zoeken en met welke vragen ze zitten.

Als je hier rekening mee houdt krijg je meer bezoekers op je website. Zoekwoordonderzoek kun je met gratis en betaalde tools doen. Ik heb zelf een artikel geschreven over 5 betaalde zoekwoord planners.

Hoe doe je goed zoekwoordonderzoek?

Het is belangrijk om te kijken naar termen die dicht bij de koopintentie van de bezoeker liggen. Als je gaat schrijven over ‘Zijn komkommers gezond’ , dan krijg je bezoekers die na het lezen weer vertrekken omdat ze het antwoord hebben gelezen. Je kunt hierbij niet heel goed affiliate marketing toepassen.

Maar als je gaat schrijven over ‘Beste pannen van 2022 kopen’, dan krijg je bezoekers die iets willen kopen. Jij stuurt ze door via je affiliate link, waardoor je commissie krijgt en je geld gaat verdienen.

Kijk bij het analyseren van een zoekwoord ook eens naar de concurrentie binnen de zoekresultaten op dit keyword. Waar schrijven andere websites over? Hoe kun jij dit beter doen en de bezoeker nog beter helpen?

Stap 5: Content schrijven en SEO toepassen

Als je goed zoekwoordonderzoek hebt gedaan is het tijd voor het allerbelangrijkste aspect van het opzetten van een (succesvolle) affiliate website: Het schrijven van content. Dit zijn de artikelen waarmee je website gaat groeien en steeds meer bezoekers gaat krijgen.

Content schrijven: Probeer altijd zo waardevol mogelijk te zijn voor je bezoeker. Kies je zoekwoord en schrijf hierover alles wat je weet of kunt vinden op het internet. En als je start met schrijven: Stop er niet mee! Consistentie is voor affiliate marketeers een belangrijk begrip. Als je elke week weer nieuwe, verse content plaats, zul je zien dat je op de lange termijn meer bezoekers krijgt en meer geld gaat verdienen.

affiliate website content schrijven

SEO toepassen: Je artikelen komen terecht in de zoekmachines, en SEO is hierbij een belangrijk aspect. Dit staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Je zult je content geschikt moeten maken voor Google. Er zijn meerdere aspecten die meespelen en bepalen of je website hoog in de zoekresultaten komt of niet. Een paar belangrijke punten zijn:

  • Of je zoekwoord in de tekst terugkomt;
  • Hoe je artikel is opgebouwd (met kopjes);
  • Of het gemakkelijk is om te lezen voor je bezoeker;
  • En of het afbeeldingen en video’s bevat (multimediaal).

Google wil de bezoeker (die het zoekwoord intypt in de zoekbalk) de beste content geven die er op het internet beschikbaar is. Als je op de bovenstaande punten let krijg je pluspunten van Google en is de kans dat je hoger komt te staan een stuk groter. Er zijn nog een hoop andere factoren die meespelen, maar dit zijn de belangrijkste die je in het begin zelf in de hand hebt.

Stap 6: Doorknallen

Zoals ik al zei: Consistentie is een belangrijk begrip in de wereld van affiliate marketing. Goede affiliate marketeers blijven constant nieuwe content toevoegen om hun online ‘imperium’ te laten groeien.

En dat is ook hoe je succesvol kunt worden en steeds meer geld kunt gaan verdienen. Blijven doorzetten en doorknallen, ook als het wat minder gaat en je weinig resultaten ziet. Dit is zeker niet gemakkelijk, maar niet onmogelijk.

Doorknallen dus, en niet opgeven!

affiliate website opzetten

Bonus: 2x zo snel groeien met je affiliate website

Een belangrijke bonus tip die ik je wil meegeven is dat er alleen voorstaan je kan opbreken, en ervoor kan zorgen dat je ermee stopt.

Iemand die je kan helpen en hetzelfde heeft meegemaakt is Jacko Meijaard. Hij past al meer dan 10 jaar affiliate marketing toe en weet precies hoe alles werkt. Zelf stel ik veel van mijn vragen aan hem en mede daardoor verdien ik nu elke maand weer passief geld met affiliate marketing.

Jacko heeft een online cursus, de Affiliate marketing revolutie, waarin hij alle stappen met je doorneemt en waar je altijd vragen kunt stellen aan hem en andere affiliate marketeers. Mijn volledige beoordeling van zijn cursus kun je lezen in mijn affiliate marketing revolutie review.

In ieder geval bedankt voor het lezen van dit artikel!

Ben jij al begonnen met het maken van je eigen affiliate website? Of heb je nog vragen?

Laat het weten in de reacties!

Plaats een reactie