Home » Beleggen in crypto valuta: Lees dit eerst voordat je begint!

Beleggen in crypto valuta: Lees dit eerst voordat je begint!

Denk er eens aan hoe jouw leven er uit zou zien als je geen geldzorgen meer had. Je kan dan gewoon doen wat je wilt, want je hebt tenslotte toch geld genoeg. Er zijn genoeg manieren waarop je aan geld kan komen. De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk een baantje. Niet iedere baan verdient echter even goed. De kans dat je de loterij wint en op die manier aan veel geld komt is zo klein dat je die mogelijkheid eigenlijk ook wel door kan strepen.

Gelukkig is er tegenwoordig een nieuwe mogelijkheid bij gekomen. Ik heb het dan over het beleggen in crypto valuta. Met deze nieuwe manier kan je in een korte tijd erg veel geld verdienen, mits je het op de juiste manier aanpakt. Zelf ben ik er al lange tijd mee bezig en het bevalt me uitstekend. Ik heb er ook al het nodige mee weten te verdienen. Als jij wilt weten hoe je op deze manier veel geld kan verdienen, dan moet je snel verder lezen. In deze tekst leggen we je van alles uit over dit onderwerp.

hanleiding geld verdienen met bitcoin en ethereum

Wat zijn crypto valuta en hoe werkt dit?

De populariteit van de crypto valuta is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Hierdoor is er ook een aanzienlijke kans dat jij al weet wat crypto is. Natuurlijk kan het ook nog zo zijn dat je nog geen flauw idee hebt wat crypto precies is. Laat staan dat je weet hoe het precies werkt en hoe je er dan geld mee kan verdienen. Crypto valuta zijn digitale valuta. Deze digitale valuta kan je kopen met geld dat je ook fysiek vast kan houden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de euro of aan de Amerikaanse dollar.

Crypto kan je kopen voor een bepaalde prijs. Deze prijs hangt af van de koers die de crypto op dat moment heeft. Bij het verkopen van de crypto valuta geldt precies hetzelfde. Je verkoopt de crypto valuta namelijk ook volgens die bepaalde koers. Het kan soms gebeuren dat de koers ineens heel hard stijgt of heel hard keldert. Dit is bijvoorbeeld bij de Bitcoin al meerdere keren gebeurd. Bitcoin is bovendien één van de bekendste en populairste crypto valuta die je op dit moment kan aanschaffen.

Aangezien de kans dus aanwezig is dat de prijs van de crypto ineens heel hard stijgt kan je er dus veel geld mee verdienen. Je kan er natuurlijk ook veel geld mee verliezen, want zo snel als de prijs stijgt kan deze namelijk ook weer dalen. Sommige mensen zien zelfs zoveel potentie in crypto valuta dat ze denken dat in de toekomst crypto valuta de enige nog geldige valuta zullen zijn. Hierdoor zullen de huidige valuta, zoals dus de euro en de Amerikaanse dollar, volledig verdwijnen. Het is echter de vraag of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, maar gezien de toename van de populariteit is het zeker niet ondenkbaar dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Beleggen in aandelen versus beleggen in crypto valuta

Beleggen is een term die je vast al wel eens eerder hebt gehoord. Bij het vak economie op de middelbare school is deze term je vast wel eens voorgelegd. Je weet dan vast ook dat je kan beleggen in aandelen. Tegenwoordig kan je dus ook beleggen in crypto valuta. Zowel aandelen als crypto valuta kan je aankopen via een bepaalde koers. Deze koers kan stijgen en dalen, waardoor je dus geld kan verdienen, maar ook zeker geld kan verliezen.

Er zitten verschillen en overeenkomsten tussen het beleggen in aandelen en het beleggen in crypto valuta. Als je een aandeel koopt heb je als het ware een deel van een bedrijf in je bezit. Bij crypto is dit niet het geval.

Bij aandelen kun je ook nog geld verdienen door de uitkering van dividend. Dit kan met crypto ook, alleen heeft dit een andere naam, namelijk ‘staking’. Hierbij krijg je wekelijks of maandelijks een kleine vergoeding uitbetaald in die specifieke cryptomunt.

Wat bij crypto wel en bij aandelen niet mogelijk is, is het continu kunnen verhandelen van de crypto. De markt voor crypto is namelijk 24 uur per dag en zeven dagen in de week geopend. Bij aandelen is de markt van maandag tot vrijdag geopend, telkens tussen negen uur ’s ochtends en vijf uur ’s middags. Je zou dit kunnen zien als een groot voordeel voor de crypto.

beleggen in aandelen of in crypto

Zodra je ziet dat de koers stijgt kan je de crypto verkopen en is je geld binnen. Bij aandelen kan dat dus niet. Nadeel is wel dat de markt van crypto hierdoor is stuk meer op en neer gaat, en je binnen zeer korte tijd je geld kan verliezen. Maar je verliest alleen geld als je verkoopt, dus je kunt ook een langere tijd wachten op een nieuwe stijging in de markt.

Het grootste voordeel blijft toch wel bij beide dat je er veel geld mee kunt verdienen. Onthoudt altijd dat er altijd risico’s zijn en dat iets naar boven maar ook naar beneden kan gaan. Beleg daarom altijd met geld wat je kunt missen.

Stappenplan voor beleggen in crypto valuta

Om het maximale uit de wereld van de crypto valuta te halen is het een goed idee om een stappenplan te volgen. Als je het onderstaande stappenplan in gedachte houdt en volgt is de kans op succesvol beleggen in crypto valuta een stuk groter.

Stap 1: Lees jezelf in

Je kan de keuze maken om zonder een vooropgesteld plan en zonder enige kennis toe te treden tot de wereld van crypto valuta. Dit is echter geen slimme keuze. De kans dat je veel geld kan verdienen met crypto is op die manier namelijk een stuk lager. Daarom is het handig om eerst wat kennis op te doen.

Op het internet zijn er veel gratis bronnen die je een hoop kennis geven over het beleggen in crypto valuta:

Je kunt ook voor een betaalde cursus kiezen om er echt voor te gaan:

Denk ook goed na over andere zaken voordat je begint met het beleggen in crypto valuta. Bedenk voor jezelf hoeveel geld je uit kunt en wil geven aan de valuta. Je moet het geld natuurlijk wel kunnen missen. Met welk doel begin je met het beleggen in crypto valuta? Wanneer verkoop je de gekochte crypto valuta weer? Schrijf dit soort dingen allemaal voor jezelf op.

Stap 2: Kies een exchange uit

Het is het beste om de crypto valuta te verhandelen via een zogenaamde exchange. Er kunnen echter nog wat verschillen zitten tussen de verschillende exchanges en let er dan ook goed op welke er het beste bij jou past. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de handelskosten bij de ene exchange hoger liggen dan bij de andere. Ook de veiligheid van de exchange is een belangrijk detail om rekening mee te houden.

Exchanges die ik vaak gebruik zijn Bitvavo en Binance:

Bitvavo is volledig Nederlands, veilig en heeft hele gunstige handelskosten. Je betaalt de eerste €1000 geen handelskosten als je je via hier aanmeldt: https://onlinecommitment.nl/bitvavo

Binance is het allergoedkoopst, ook betrouwbaar, en heeft een gigantisch aanbod. Binance is oorspronkelijk Engelstalig, maar heeft ook een Nederlandse website. Gratis aanmelden kan hier: https://onlinecommitment.nl/binance

Stap 3: Maak geld over en koop crypto

Deze stap kan natuurlijk niet ontbreken in dit stappenplan. Je wilt natuurlijk de crypto verhandelen en er je geld mee verdienen. Dit doe je door je geld over te maken en zodra je dat hebt gedaan te beginnen met het beleggen in crypto valuta. Dit proces kan echter nogal gecompliceerd zijn. Voor verdere informatie kan je het beste onderstaande video bekijken. Hierin leg ik stap voor stap uit hoe je crypto koopt op Binance en Bitvavo:

Stap 4: Bewaar je crypto veilig in een wallet

Met het beleggen in crypto valuta kan veel geld gemoeid zijn. Je moet er dan natuurlijk niet aan denken dat er rare dingen gebeuren met al dit geld. Het is dan ook belangrijk om je crypto op een veilige plek te bewaren. De meest logische keuze in dit geval is het bewaren van de crypto valuta in een zogenaamde wallet. Op deze manier is het voor hackers zo goed als onmogelijk om bij jouw crypto valuta te komen. Zo kan jij rustig gaan slapen en hoef je niet bang te zijn dat er terwijl jij slaapt rare dingen gebeuren met de door jou gekochte crypto valuta.

Stap 5: Belasting en houd je aan je plan

Het klinkt allemaal erg leuk om te beleggen in crypto valuta. Je moet er echter wel belasting over betalen. Hiermee moet je goed rekening houden, zodat er geen rare dingen op je pad komen.

Tot slot is het ook belangrijk om je aan je plan te houden. Je hebt dit plan met een bepaalde reden bedacht. Deze reden is dat jij denkt op deze manier veel geld denkt te kunnen verdienen. Als je afwijkt van je plan dan kan dat alles verpesten.

Conclusie: Kennis is het belangrijkste

Beleggen in crypto valuta is steeds populairder aan het worden. Dit lijkt dan ook het moment om zelf ook te beginnen met het beleggen in crypto valuta. De digitale valuta kunnen je namelijk veel geld opleveren als je het goed doet. Helemaal zonder risico’s is het beleggen in crypto valuta niet. Je kan er zelf echter wel voor zorgen dat je het zo veilig mogelijk maakt, bijvoorbeeld door je crypto op te slaan in een zogenaamde wallet. Zorg ervoor dat je een stappenplan volgt en dat je je ook houdt aan het plan dat jij hebt bedacht. Op deze manier kan je veel geld verdienen met het beleggen in crypto valuta.

Het belangrijkste is om kennis op te doen over deze nieuwe wereld. Zoals ik al eerder zei zijn er verschillende manieren om wijzer te worden over alle mogelijkheden en valkuilen in de cryptowereld.

Een e-book dat mij in het begin veel heeft geholpen is de Bitcoin en Ethereum handleiding geschreven door Harm van Wijk en Jan Robert Schutte. Hierin lees je 5 handleidingen die cruciaal zijn voor het geld verdienen met crypto valuta.

hanleiding geld verdienen met bitcoin en ethereum

Plaats een reactie