Home » Is het mogelijk om te beleggen zonder kosten?

Is het mogelijk om te beleggen zonder kosten?

Het is zeker mogelijk om te beleggen zonder kosten. Beleggen wordt elk jaar steeds populairder. De vraag naar kosteloos beleggen wordt steeds groter. Bij DEGIRO kun je beleggen zonder kosten. Dit kan met alle aandelen in de kernselectie van DEGIRO.

In deze kernselectie zitten verschillende aandelen en ETF’s. De aandelen die je vindt in de kernselectie van DEGIRO kun je één keer per maand kopen zonder kosten.

Dit geldt voor een onbeperkt aantal, maar wel voor één aandeel. Je kunt dus 100 keer de VWRL kopen, maar niet de VRWL en S&P 500 zonder transactie kosten.

degiro kernselectie
Een kleine greep uit de kernselectie van DEGIRO.

De kernselectie veranderd regelmatig. Het kan dus zijn, dat het aandeel dat je wilt kopen zonder transactiekosten, niet meer in de kernselectie zit. Voor een aandeel dat niet in de kernselectie zit, betaal je dus wel transactiekosten. Hier bekijk je de volledige kernselectie.

De transactiekosten zijn verschillend en zijn afhankelijk van het land waar je het aandeel kunt kopen. De transactiekosten zijn dus per aandeel verschillend.

De kosten zijn het laagst in de Verenigde Staten. Hier betaal je namelijk helemaal geen transactiekosten. Door geen transactiekosten te betalen, hou je meer rendement over of je kunt je verlies beperken.

Ook alle aandelen en ETF’s die je vindt in de kernselectie kun je kopen zonder transactiekosten. In de kernselectie vind je veel populaire aandelen.

Dit zijn vooral veel ETF’s waar veel Nederlands in handelen. ETF’s kun je het best zien als aandelen-mandje. In dit mandje zitten veel verschillende aandelen, uit verschillende branche, uit verschillende landen.

Als je begint met beleggen zonder veel kennis te hebben, kun je het best beginnen met beleggen in ETF’s. Het beleggen in ETF’s heeft namelijk het minste risico en het meest spreiding.

De kosten wereldwijd liggen op twee euro per transactie. Ook is het handelen duurder wanneer de beurs dicht is. De orders worden dan verkocht aan een ander bedrijf. Hierdoor kwam flatexDEGIRO al een aantal keer in het nieuws.

FlatexDEGIRO is onderdeel van een Duitse bank. Deze bank heeft DEGIRO overgenomen.

Zo beleg je zonder kosten

Je kunt dus beleggen zonder kosten bij DEGIRO. Dit kan door Amerikaanse aandelen en ETF’s te kopen of aandelen en ETF’s die staan in de kernselectie van DEGIRO.

Aandelen uit de kernselectie kun je dus één keer per maand kopen zonder transactiekosten. Wel geldt dit bij één aandeel uit de kernselectie. Je kunt dus niet alle aandelen uit de kernselectie kopen, zonder transactiekosten te betalen.

Het aandeel dat je uit de kernselectie koopt, kun je wel zo vaak kopen als jezelf wilt zonder transactiekosten. Als je een aandeel uit de kernselectie wilt kopen, is het handig om dit één keer per maand te doen. Je bespaart zo enorm veel kosten, waardoor je rendement hoger is.

Waarom DEGIRO?

Ik maak al een tijdje gebruik van de online aandelen omgeving van DEGIRO en ben er erg tevreden over. De kosten zijn ten opzichte van de concurrenten relatief laag, en het platform is gemakkelijk in gebruik.

Het belangrijkste voordeel vind ik het grote aanbod. Ik heb misschien één enkele keer een situatie gehad waarin ik een aandeel niet kon vinden op DEGIRO. Voor de rest hebben ze nagenoeg alles en dat vind ik belangrijk.

DEGIRO is een Nederlands bedrijf met Nederlandse klantenservice. Heb je vragen? Dan kun je snel terecht bij de klantenservice. De klantenservice lost snel het probleem op.

Je kunt het bedrijf bereiken via de telefoon en mail. Heb je een dringende vraag? Dan kun je het best bellen. Dan heb je namelijk het snelst contact. Heb je een vraag die vaak voorkomt? Dan is de kans groot dat je het kun vinden bij de veelgestelde vragen. Hier vind je al vragen die regelmatig voorkomen. Vaak staat jouw vraag hier wel bij.

DEGIRO rekent geen kosten voor het storten van geld. Geld kun je makkelijk storten via IDEAL. Als je geld via IDEAL stort, is je bankrekening direct geverifieerd.

Met een geverifieerde bankrekening kun je geld laten uitbetalen op jouw rekening. Hierdoor kun je het rendement op jouw rekening stort, of geldt bij storten, als je meer aandelen wilt kopen. Veel mensen die aandelen kopen, leggen maandelijks geld in.

degiro platform

Als je maandelijks geld in legt, kun je op de lange termijn veel vermogen opbouwen. Voordat je gaat investeren, is het belangrijk om onderzoek te doen. Doe je goed onderzoek? Dan kun je mooie rendementen behalen. Doe je geen onderzoek? Dan ben je letterlijk aan het gokken.

Als je weinig onderzoek wilt doen of te weinig kennis hebt, kun je het best investeren in ETF’s. Je neemt zo weinig risico, maar je kunt toch veel rendement behalen.

Het is belangrijk om vooraf een plan te maken. Als het dan minder gaat, kun je je aan dit plan vasthouden.

Doordat je gratis kunt beleggen bij DEGIRO maken veel nieuwe beleggers een account aan bij deze broker. In Nederland zijn ze met afstand de populairste broker.

In totaal hebben ze méér dan 2 miljoen actieve gebruikers. DEGIRO is een snelgroeiende broker die in steeds meer landen actief is. Ik verwacht dat de groei zich de komende jaren doorzet. Met de jaren gaan namelijk steeds meer mensen beleggen.

Waarom gaan steeds meer mensen beleggen?

Er gaan steeds meer mensen beleggen, omdat de rente momenteel laag is en de inflatie hoog. Spaargeld wordt dus steeds minder waard en het leven wordt steeds duurder.

Door te gaan beleggen kun je veel rendement halen. Veel mensen beleggen tegen inflatie, andere mensen willen er geld mee verdienen. In deze tijd hebben veel mensen tijd en geld over. Deze personen zorgen een nieuwe uitdaging, daarom gaan ze beleggen.

Méér dan 90% van de particuliere beleggers leidt verlies. De meeste mensen die beleggen, hebben namelijk geen plan. Deze mensen doen maar wat en zijn eigenlijk aan het gokken. Voordat je gaat beginnen met beleggen is het belangrijk om een plan te maken en te leren van experts.

Harm van Wijk is zo iemand: Hij is een ervaren belegger met meer dan 30+ jaar ervaring in het vak. Het is een bekend gezicht in de beleggingswereld en dat is niet voor niets.

Via een gratis beleggingswebinar kun je in korte tijd al een hoop opsteken. Je kunt je hier inschrijven: https://onlinecommitment.nl/beleggen-training

Conclusie: kun je beleggen zonder kosten?

Het is zeker mogelijk om te beleggen zonder kosten. Je kunt beleggen zonder kosten bij DEGIRO. Je kunt niet alle aandelen en ETF’s kopen zonder transactiekosten.

Door kosten laag te houden kun je je rendement verhogen. Wil je de kosten laag houden? Dan is het belangrijk dat je belegt in aandelen en ETF’s uit de kernselectie.

Deze kun je namelijk één keer per maand kopen zonder transactiekosten. Ik vind DEGIRO een prima plek om aandelen en ETF’s aan te schaffen en een zeer betrouwbare broker, met goede klantenservice en lage kosten.

Veel succes!

Plaats een reactie