Home » De beste dividend aandelen van 2021 – Je vindt ze hier!

De beste dividend aandelen van 2021 – Je vindt ze hier!

Inmiddels kennen we in de huidige maatschappij enorm veel manieren om geld te verdienen. Kies je voor een vaste baan, begin je voor jezelf of leg je de focus op beleggen? Het kan allemaal. Het investeren in dividend aandelen is een populaire optie, waar je op termijn best wat aan kunt verdienen.

Echter is het lastig om te bepalen uit welke aandelen je de meeste winst kunt behalen. Onderzoek hiernaar doen kan veel tijd kosten. Bespaar jezelf deze tijd, want in dit artikel zal er aandacht worden besteed aan de beste dividend aandelen van 2021!

Wat is dividend?

De kans is groot dat je al wel weet wat het is, maar omdat de tekst hier grotendeels over gaat, is het wel belangrijk om even kort toe te lichten.

Dividend is een uitkering van een bedrijf aan haar aandeelhouders. Dit wordt meestal betaald vanuit de winst. Hoe meer winst een bedrijf boekt, hoe meer jij als aandeelhouder ook betaald zult krijgen. Daarom is het belangrijk om slim te investeren. Het is altijd lastig inschatten, maar met behulp van dit artikel zul jij een heel eind komen!

De beste dividend aandelen

Laten we dan maar meteen beginnen met de essentie van dit artikel. Wat zijn nu de beste dividend aandelen van 2021? Zoals eerder gezegd kan het lang duren voor je een beslissing hebt gemaakt als het gaat om in welk bedrijf je aandelen gaat nemen. Bij het ene bedrijf kun je meer dividend uitgekeerd krijgen dan bij de ander, maar vooraf is dit erg lastig inschatten. Om je te helpen lees je hieronder de beste dividend aandelen van dit moment.

1. Johnson & Johnson (2,49%)

Het bedrijf Johnson & Johnson is de grootste speler op de medische markt. Een bedrijf dat van de coronacrisis flink heeft geprofiteerd. Echter is de groei niet alleen van de afgelopen jaren, maar sinds 1995 maakt het bedrijf al een flinke groei door. In 1995 kostte een aandeel van Johnson & Johnson bijvoorbeeld nog 18,50 dollar, terwijl op dit moment de prijs van een aandeel dik 150 dollar is.

Deze groei is ook te zien in het dividend. Over de jaren heen is het dividend gegroeid, ze hebben al 58 jaar achter elkaar het dividend verhoogd. Inmiddels ligt het dividend rond de 2,5 procent.

Johnson & Johnson streeft ernaar om dik 50 procent van de winst uit te keren als dividend, en dit streven komen ze tot nog toe na.

Doordat het bedrijf nog steeds een flinke groei doormaakt en gezien de trend dat ze ieder jaar de dividend verhogen, is het zeker een interessante optie en behoort het tot de beste dividend aandelen van 2021.

2. Coca-Cola (3,05%)

Iedereen kent dit bedrijf wel. De makers van de wereldberoemde cola. Al sinds jaar en dag is dit bedrijf een goede bekende op de aandelenmarkt. Binnen de frisdrankindustrie is het misschien wel de grootste speler. Dit zorgt dan ook voor een enorm groot marktaandeel en ze zijn dan ook actief in maar liefst meer dan 200 landen.

Qua dividend zit het bij Coca-Cola ook wel goed. Al jarenlang schommelt het dividend tussen de 3 en de 4 procent. Er is slechts een enkele keer een uitzondering, wanneer het dividend eventjes heel iets onder de drie procent zakt.

Echter kun je er bij Coca-Cola altijd wel vanuit gaan dat ze het dividend netjes uitkeren. Al meer dan 50 jaar keren ze het dividend consistent uit. Een flinke stijging of een flinke daling is er niet te zien, maar stabiliteit belooft ook wat. Echter is de kans wel veel groter dat ze het dividend gaan verhogen in plaats van verlagen. Zeker een aandeel dat behoort tot de beste dividend aandelen!

3. Shell (3,34%)

Als we het hebben over grote bedrijven, ontkom je ook niet aan Shell. Het is een Nederlands-Brits multinational actief in de olie.

Het bedrijf staat bekend om het vaak uitkeren van dividend en vaak is dit nog best veel. In principe delen ze per kwartaal dividend uit. Het rendement van het dividend ligt op ongeveer 5.6% per jaar.

Door de coronacrisis heeft ook Shell zich genoodzaakt gevoeld om het dividend voor het eerst in erg lange tijd te verlagen. Echter is de verwachting dat wanneer de economie ook weer aantrekt, het dividend ook weer meer zal worden.

Al met al heeft Shell over de jaren heen een goede naam opgebouwd als het gaat om het uitkeren van dividend: Ieder kwartaal kun je erop rekenen. Mede hierdoor behoort ook Shell tot de beste dividendaandelen.

4. Randstad (4,36%)

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij het vierde aandeel die behoort tot de beste dividend aandelen van 2021. Aandelen van Randstad leveren al jarenlang een goed dividend op. De afgelopen jaren is het dividend ook netjes uitgekeerd.

Het is een groot bedrijf dat wereldwijd actief is in HR en recruitment. Ook zij hanteren een minimum percentage van de winst dat ze uitkeren aan dividend. Dit ligt tussen de 40 en 50%. Daarnaast hebben ze ook een minimum dividend dat ze uitkeren. Hiervoor nemen ze het gemiddelde van de afgelopen drie jaren. De afgelopen jaren ligt het percentage dividend dat je uitgekeerd krijgt op ongeveer 4,5%.

Een prima aandeel om in te investeren dus. Je bent gegarandeerd dat je dividend uitgekeerd krijgt, door middel van het minimum dat ze stellen.

5. IBM (4,56%)

Het bedrijf IBM is een bedrijf dat al meer dan 100 jaar technologische producten maakt. Ze keren ieder kwartaal dividend uit aan hun aandeelhouders.

Over het algemeen blijft het dividend bij IBM redelijk stabiel. Daarnaast zijn ze redelijk gul met het uitkeren. Ze keren namelijk maar liefst 75% van de winst uit onder aandeelhouders.

Sinds 2013 is het dividend bij IBM flink gestegen. Destijds lag het nog ergens in de 2 procent, terwijl het nu dus rond de 4,5 procent ligt. De verwachting is ook dat het dividend de komende jaren meer zal worden, maar wat hiervan terecht komt is afwachten. Al met al kunnen we aandelen van IBM ook scharen onder de beste dividend aandelen.

6. ING (5%)

Het volgende dividend aandeel is er wederom eentje van een officiële Nederlandse bank, dit keer de ING. Naast Nederland zijn ze ook in andere landen actief. De afgelopen jaren staat de ING garant voor een relatief hoog dividend rendement percentage van ongeveer 5%.

Door de coronacrisis is het dividend wat minder geworden. De verwachting is dat het de komende jaren wel weer wat zal toenemen, alleen moeten banken er rekening mee houden dat ze reserves aan moeten houden, om zo gezond te kunnen blijven.

De bank streeft ernaar om 50% van de winst uit te keren onder aandeelhouders.

7. AT&T (7,26%)

Dit bedrijf is een Amerikaans telecommunicatieconcern. Ze zijn al ontstaan in 1880, waardoor ze al een erg oud bedrijf zijn. Het bedrijf staat internationaal bekend om het dividend dat ze uitkeren.

De afgelopen 37 jaar hebben ze consistent het dividend verhoogd en de verwachting is dat ze dit ook de komende jaren zullen gaan doen.

Ze streven ernaar om iedere keer netjes het dividend uit te betalen, maar dit lukt niet altijd. Wel keren ze altijd minimaal 65% van de winst uit als dividend.

Door het hoge percentage rendement en gezien het feit dat ze al zo enorm veel jaren hun dividend hebben verhoogd, is het zeker één van de beste dividend aandelen.

Aan de slag met dividend aandelen

Inmiddels zijn we alweer aan het einde gekomen van dit artikel. Dat betekent dat het tijd is om zelf aan de slag te gaan.

Alle aandelen in dit artikel kun je zelf aanschaffen via DEGIRO. Ik vind dit een fijne partij om aandelen te kopen door het grote assortiment en lage tarieven. En je kunt dus zelf ook automatisch dividend gaan ontvangen. Via de onderstaande button kun je een gratis account aanmaken en zelf aan de slag gaan:

DEGIRO

Als het goed is ben je door middel van dit artikel op de hoogte van de beste dividend aandelen van 2021. Ga dus zelf aan de slag en wie weet krijg jij binnenkort ook goed dividend uitgekeerd!

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Ik ben geen financieel adviseur en ik vertel je daarom ook niet wat je met jouw geld moet doen. Het enige doel van dit artikel is om je te informeren over gebeurtenissen uit het verleden, maar dat zijn geen garanties voor de toekomst.

Plaats een reactie