Home » Is Bitcoin toch een bubbel? – je leest het hier!

Is Bitcoin toch een bubbel? – je leest het hier!


Waarom hoor je nu bijna niets meer over de Bitcoin en de Cryptowereld? Is het toch weer een bubbel? In dit artikel zie je dat de geschiedenis zich eigenlijk herhaalt, en dat NU een belangrijk moment kan zijn voor JOUW toekomst. Kortom lees je in dit artikel alles over de Bitcoin bubbel, en of deze er nu wel of niet is!

Side note: wanneer je dit nu leest zou het ook weer kunnen zijn dat de markt omhoog is gegaan. Lees hier het perspectief vanuit een stille en dalende markt voor de massa.

Wat is de Bitcoin bubbel?

Om dit artikel goed te kunnen begrijpen, is het ten eerste belangrijk om een antwoord te geven op de vraag wat de Bitcoin bubbel nu precies is.

In nationale en internationale media zien we steeds vaker dat Bitcoin een bubbel wordt genoemd. De Bitcoin bubbel lijkt volgens de berichtgeving te bestaan, maar is dat wel zo? Het is in ieder geval zeker dat de volatiliteit van de cryptomunt hier flink aan heeft bijgedragen. Daarnaast zijn er ook veel economen die werken bij bijvoorbeeld banken die de term ‘Bitcoin bubbel’ graag in de mond nemen.

Het is lastig om de precieze definitie van een bubbel te geven. Voor de Bitcoin bubbel komt de volgende beschrijving echter het meest dichtbij: Een bubbel is een fenomeen dat ontstaat als de nominale waarde van een goed zijn intrinsieke waarde ver overstijgt.

In het verleden werd er al wel eens vaker gedacht dat de Bitcoin bubbel realiteit zou zijn. Echter heeft de Bitcoin sinds zijn introductie al meerdere bubbels overleefd.

is bitcoin een bubbel

Nieuwe investeerders hebben geld verloren

Crypto is enorm interessant gebleken over de afgelopen jaren. Er zijn veel verhalen bekend van mensen die claimen veel geld te hebben verdiend met cryptovaluta. Dit is ook een factor geweest waardoor veel nieuwe investeerders een poging hebben gewaagd in de wereld van crypto.

Niet alleen dat, maar ook de stijgende (bull) markt van dit voorjaar heeft ervoor gezorgd dat er veel nieuwe investeerders zijn aangetrokken. Zij roken kansen en zijn gaan investeren in verschillende cryptocurrencies, waaronder ook vooral de Bitcoin.

Deze nieuwe investeerders hebben veel ingekocht. Dit hebben ze gedaan tegen een te hoge prijs. Dit heeft als resultaat gehad dat ze hun investeringen hebben zien verdampen toen de markt weer flink ging dalen.

Door de soms erg grote verliezen die de nieuwe investeerders hebben geleden, zijn ze er klaar mee. Dat is aan de ene kant begrijpelijk, maar dit heeft een negatief effect.

Mede doordat zij hun cryptomunten zijn gaan verkopen, blijft de Bitcoin op een bepaald niveau hangen en zakt het soms zelfs nog.

Dalende altcoins

Je weet dus ongetwijfeld dat de markt flink is gedaald. Niet alleen is de koers van de Bitcoin gekelderd, maar ook die van andere cryptovaluta. Dit roept de volgende vraag op: waarom is het zo dat wanneer Bitcoin daalt, de altcoins dit ook doen?

Dit heeft een simpele reden. Bitcoin is namelijk enorm toonaangevend op de markt van crypto. Wanneer men ziet dat de Bitcoin een prijsstijging doormaakt, zullen veel mensen hun altcoins verkopen om zo van de stijgende Bitcoin te kunnen profiteren. Hun portfolio stijgt namelijk snel, aangezien de prijs van de Bitcoin al snel iedere dag duizenden euro’s kan fluctueren. Als de Bitcoin snel zakt in waarde dan verkoopt men ook snel hun altcoins en zetten dit om in Euro’s of Dollars zodat hun portfolio in elk geval niet minder waard wordt.

Dit heeft als resultaat dat de waarde van altcoins erg snel zakt. Hierdoor verkopen mensen uit paniek nog meer om te voorkomen dat ze niet nog meer verlies maken. Helaas, want als je wat meer ervaren bent, zul je dit juist als mogelijkheid zien.

In het verleden is dit ook wel eens gebeurd, zoals je hier kunt zien.

Wat kun je doen?

Ben je afgeschrikt door de dalende markt? Niet doen! Juist nu is het namelijk de uitgelezen mogelijkheid om in te stappen en te gaan investeren in Bitcoin en andere cryptomunten. De gouden regel luidt namelijk: laag inkopen en hoog verkopen. Nu heb je de mogelijkheid om laag in te kopen, maak daar dus gebruik van!

Een gezegde van Warren Buffett (bekend Amerikaans investeerder) luidt: ”be fearful when others are greedy and be greedy when others are fearful. Dit is namelijk de sleutel tot succes.

‘Be fearful when others are greedy and be greedy when others are fearful’

— Warren Buffett

Door slim gebruik te maken van dalende koersen, kan je enorm veel rendement behalen. Hier komen ook veel succesverhalen vandaan van mensen die duizenden euro’s hebben verdiend aan crypto. Houd de basisregel dus in je hoofd, en ga ook niet meteen al je crypto’s verkopen als je ziet dat er een dalende koers is!

Wanneer gaat alles weer omhoog?

We lopen tegen het einde aan van dit artikel en dat brengt ons nog bij de vraag: wanneer gaat alles weer omhoog?

Een duidelijk antwoord op deze vraag is lastig te geven. Bijna niets is namelijk zo onvoorspelbaar als de markt van crypto. Er is namelijk maar een kleine factor nodig of de koers schiet omhoog, of juist omlaag. Een precieze voorspelling is niet te doen dus.

Wel zou je voorspellingen kunnen doen wanneer je kijkt naar trends uit het verleden. In de wereld van crypto is het namelijk al wel vaker gebeurd dat de geschiedenis zich herhaalde, en de verwachtingen zijn dat dit nog wel vaker zal gebeuren. Kijken we dus naar de twee vorige cyclussen, zal het ongeveer een jaar of twee duren voordat de vorige piek wordt overtroffen. Ergens in die tussentijd zal de stijging van de cryptokoers plaats gaan vinden. Houd het dus goed in de gaten, zodat ook jij maximaal kan profiteren!

Welke cryptomunten zijn goed om te hebben?

Dan rest verder nog de vraag: nu de koersen van cryptocurrencies zo laag zijn, in welke cryptomunt moet je dan gaan investeren? Ook hierop is het relatief lastig om een duidelijk antwoord te geven. Bijna iedere cryptomunt heeft potentie, maar het is altijd maar afwachten of deze potentie ook waargemaakt kan worden.

Ten eerste is het maar afwachten of de Bitcoin bubbel echt is, of toch weer een mythe blijkt te zijn. Herhaalt de geschiedenis zich, zal dat laatste weer blijken.

Bitcoin is nog altijd de grootste cryptomunt en zal dat voorlopig ook wel blijven. De potentie die er zit is enorm, waardoor het een erg goede mogelijkheid is om in te investeren. Helemaal nu de koers zo laag is, is het moment ideaal om bitcoins te kopen. Over een langere termijn behaal je dan hopelijk een flink rendement, wat zeker goed mogelijk is.

Ook Ethereum behoort tot de grootste cryptomunten van dit moment. Ook hiervan is de potentie enorm. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het breed gedragen blockchain netwerk. Deze heeft alle potentie om verder te groeien en een grote rol te gaan spelen in ons leven. Daarom is Ethereum ook een goed cryptomunt om in te investeren.

Welke altcoins er nog meer gaan stijgen is afwachten. Het is nooit precies te voorspellen, maar laten we in ieder geval hopen dat er betere tijden aanbreken voor de cryptomarkt en dat we weer af zijn van de term Bitcoin bubbel.

Conclusie

We zijn nu toch echt aan het einde van dit artikel over de Bitcoin bubbel gekomen. Hopelijk ben jij door middel van dit artikel voldoende geïnformeerd. Er rest dan verder niets meer dan jou succes te wensen met jou investeringen in crypto en hopelijk haal je er veel rendement uit!

Plaats een reactie