Home » 3 boeken over Bitcoins die je gelezen moet hebben!

3 boeken over Bitcoins die je gelezen moet hebben!

Het is over de afgelopen jaren een steeds bekender fenomeen geworden: cryptocurrencies. Tegenwoordig kun je er dan ook bijna niet meer omheen. Zeg je cryptocurrencies, zeg je Bitcoins. De introductie van de Bitcoin was namelijk het startschot voor de ontwikkeling van de cryptocurrencies.

Door de populariteit zijn er veel mensen die een poging wagen in de wereld van crypto in de hoop een graantje mee te pikken. Hoewel het interessant is om geld te verdienen met crypto, is het op zichzelf ook een erg interessant onderwerp. Wil je daarom meer weten over Bitcoins, dan zit je goed bij dit artikel. We besteden hierin namelijk aandacht aan de 3 beste boeken over Bitcoins!

Waarom lezen over Bitcoin?

Het is goed te begrijpen als het lezen van een boek over Bitcoins niet op jouw to-do lijstje staat. Toch zou het een goed idee kunnen zijn om meerdere redenen. Deze redenen kan je hieronder lezen.

De eerste reden voor het lezen van boeken over Bitcoins, is omdat ze hele nuttige en bruikbare informatie bevatten over de cryptomunt. Deze informatie kan jou bijvoorbeeld over de streep trekken, wanneer je nog een beetje twijfelt over wel of niet investeren.

Daarnaast kun je boeken over Bitcoins lezen, omdat Bitcoin de toekomst is. We gaan in de toekomst steeds meer te maken krijgen met crypto en wie weet wordt het dan we een breed geaccepteerd betaalmiddel. Het is dan goed als jij goed op de hoogte bent en weet hoe je ermee om kunt gaan.

Tenslotte zijn boeken een leuke en effectieve manier om te leren. Om te leren over crypto kan je natuurlijk besluiten om een cursus te volgen, maar deze zijn vaak erg duur en kost een lange tijd om af te ronden. Met een boek kan je rustig op jouw tempo leren wanneer jij dat wilt. Het is bewezen dat leren door middel van een boek een enorm effectieve manier is.

Houd er wel rekening mee dat de meeste boeken over Bitcoin geschreven zijn in het Engels. Dit kan je echter ook zien als voordeel. De meeste exchanges werken namelijk met de Engelse taal en het is dan een groot voordeel wanneer jij deze taal goed onder de knie hebt.

3 boeken over Bitcoin

Er zijn inmiddels al aardig wat boeken beschikbaar om te lezen die zich richten op cryptocurrencies. Mocht je interesse hebben in het lezen van zulke boeken, kan de keuze dan wel eens lastig zijn. Om het voor jou iets makkelijker te maken, staan hieronder 3 boeken over Bitcoins die jij gelezen moet hebben!

The Bitcoin Standard (€20,99)

the bitcoin standard

De eerste in de serie boeken over Bitcoins die jij gelezen moet hebben, is The Bitcoin Standard. Met dit boek word jij enorm goed op de hoogte gebracht van alles rondom de Bitcoin. Je begint bij het begin en gaat rustig van A naar B. Je leert echt alles wat je moet weten, bijvoorbeeld ook waarom bepaalde valuta een waarde vertegenwoordigen. Met dit boek leer je over het monetaire systeem en de plaats van de Bitcoin.

Het boek wordt interessant gemaakt door uiteenlopende verhalen met betrekking tot het monetaire systeem. Interessant is bijvoorbeeld dat na een paar hoofdstukken de aanval wordt geopend op overheden. Er wordt gesuggereerd dat wij allemaal tot slaaf zijn gemaakt van de inflatie.

Het valt op dat het in dit boek ook een groot gedeelte niet gaat over Bitcoin. Dit wil niet zeggen dat het niet interessant is, aangezien je een hoop andere belangrijke dingen leert, die op een bepaalde manier toch betrekking hebben op de Bitcoin.

Al met al is dit boek zeker aan te raden en behoort hij met recht tot de lijst van boeken over Bitcoin die je gelezen moet hebben! Dit boek is beschikbaar voor een prijs van €20,99.

Handleiding geld verdienen met Bitcoin (Gratis)

Het is begrijpelijk wanneer jij niet direct bereid bent om een boek over Bitcoins te kopen. Gelukkig zijn er ook gratis boeken, waaronder de handleiding geld verdienen met Bitcoin.

handleiding geld verdienen bitcoin

In dit boek word jij geïnformeerd over Bitcoin en andere alternatieve currencies, de zogeheten altcoins. Het mooie van dit boek is dat je zelf kan bepalen wat jij leest, zonder dat je het verhaal mist. Je kan dit boek namelijk van begin tot eind lezen, maar ook beginnen bij een stukje over een vraagstuk dat jou op dit moment het meest bezighoudt. Het boek gebruik je dan in principe ook meer als naslagwerk.

Het boek is er puur op gericht om jou als lezer te informeren, waardoor jij een strategie kunt kiezen die het beste bij jou past om te investeren in crypto.

Mede door bovenstaande reden behoort dit boek tot de boeken over Bitcoin die je gelezen moet hebben!

Cryptomanual cryptocurrencies best practices (Gratis)

Inmiddels zijn we alweer bij het laatste boek die zich mag voegen bij de lijst boeken over Bitcoins die je gelezen moet hebben: de cryptomanual cryptocurrencies best practices.

cryptomanual

Dit boek bevat alle informatie die jij nodig hebt om op een goede en veilige manier te kunnen beginnen met investeren in crypto. Deze manual is vooral handig voor beginners, aangezien dit boek jou uitleg geeft van begin tot eind over alles wat jij moet weten. Ook bevat het boek handige tips die het voor jou nog wat makkelijker maken.

Het boek is gratis en bevat in totaal 4 hoofdstukken met meer dan 60 pagina’s. In deze hoofdstukken ga jij onder andere aan de slag met alles wat te maken heeft met exchanges, wallets, beveiliging en het doen van eigen onderzoek.

Al met al een uitstekend boek voor mensen die willen beginnen met het handelen in crypto en erachter willen komen hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Het is zeer uitgebreid en een perfecte hulp bij het opstarten van jouw crypto investeringen!

Aan de slag met boeken over Bitcoins

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel en dat wil zeggen dat het tijd is om zelf aan de slag te gaan! Wil jij graag meer leren over de toekomst van onze financiële wereld? Lees dan nu één van de bovenstaande boeken over Bitcoins!

Plaats een reactie