Home » Bol Masterclass Review: Mijn Mening [2021]

Bol Masterclass Review: Mijn Mening [2021]

Op zoek naar een Bol Masterclass Review?

Deze cursus is niet meer beschikbaar. Ben je op zoek naar een cursus gericht op het verkopen via Bol? Of wellicht andere mogelijkheden op het gebied van passief inkomen opbouwen?

Een goed startpunt is een money mastermind met gelijkgestemden. Meer informatie >>

Op deze pagina vind je mijn persoonlijke mening over Jia Ruan en de Bol Masterclass.

Is het betrouwbaar en je geld waard? Wat zijn de ervaringen van de huidige cursisten? En wat kunnen we uiteindelijk concluderen?

Waarom schrijf ik deze review?

Zelf ben ik een grote voorstander en fan van online videocursussen. Een maker van zo’n cursus heeft al zijn expertise en ervaring in één online cursus gestopt. Voor mij is dit de beste manier om iets te leren.

Als ik een nieuw verdienmodel wil leren, start ik niet voordat ik een goede cursus heb gevonden. Soms zijn ze gratis, maar ik ben ook zeker bereid om hiervoor te betalen. Voor mij is dit altijd een goede stok achter de deur.

Als ik voor een paar tientjes een online cursus aanschaf, weet ik van mezelf dat ik veel sneller stop en het links laat liggen. Maar als ik meer dan een paar honderd euro, of soms wel een paar duizend euro investeer, dan weet ik dat ik er het maximale uit wil halen. Met die motivatie en mindset kom ik gewoon veel verder, dus ik heb zeker geld over een online training.

In deze review gaan we kijken of de Bol Masterclass een volwaardige online cursus is waarin je je geld kunt investeren. Let’s go!

De achtergrond van de Bol Masterclass

De Bol Masterclass is een online videocursus waarin wordt uitgelegd hoe verkopen op bol.com werkt. De cursus bestaat sinds 2018, en sindsdien zijn er al meer dan 5.000 mensen begonnen met de lessen.

Unstoppable Lifestyle B.V. zit achter de cursus. Dit bedrijf is opgericht door Jia Ruan, Mitchell Weijerman en Virgil Brewster. Het doel van hun cursussen is om niet vast te blijven zitten in de 9 tot 5 ‘rat race’, maar om te kiezen voor je eigen leven en doelen.

Verkopen op Bol heeft Jia die vrijheid gegeven, en nu leert hij dit principe in de Bol masterclass.

bol masterclass jia ruan

Meer over Jia Ruan en zijn Advertenties

Jia Ruan is de mede-oprichter van Unstoppable Lifestyle B.V. en de Bol masterclass. Hij is op dit moment 23 jaar (geboren in mei 1996) en woonachtig in Valencia.

Hij is het gezicht van de Bol masterclass, en dat mag iedereen weten ook ;). Zijn advertenties zijn al bijna 2 jaar te zien op allerlei soorten sociale media. Het is bekend dat er veel wordt gehaat, en voor een hoop mensen staat hij bekend als ‘die ene chinees’.

Jia laat zich hier niet door stoppen en komt constant met nieuwe ideeën om zijn cursus en gratis training te promoten. En dat loopt heel goed, anders was hij er natuurlijk allang mee gestopt.

De betrouwbaarheid van Jia Ruan en zijn bedrijf

De cursus en vooral Jia krijgen dus veel negatieve reacties te verduren. Is dit alleen vanwege de voor veel mensen irritante reclames, of is de cursus gewoon niet betrouwbaar en is het simpelweg je geld niet waard?

Ervaringen van anderen met Jia en de Bol Masterclass

Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om te kijken naar de resultaten en ervaringen van de massa. Er zijn namelijk meer dan 5.000 mensen die de cursus hebben aangeschaft, dus deze groep heeft een duidelijke mening.

Hoe wordt de cursus ontvangen?

Op het internet zijn er veel reacties te vinden van leden van de Bol masterclass. Op de website van Unstoppable is een aparte pagina gewijd aan recensies van klanten. Hierin vind je meer dan 100 video’s waarin mensen vertellen over hun ervaring.

Omdat Unstoppable meerdere cursussen aanbiedt staat hier ook ervaringen tussen van andere cursussen. Ik heb veel video’s gekeken van Bol Masterclass deelnemers, en dit ziet er in ieder geval goed uit.

De video’s staan natuurlijk wel op de eigen website, maar het lijkt me niet realistisch om als bedrijf 100 mensen te betalen om een neppe video review achter te laten.

bol masterclass jia ervaringen

Ik ben wel wat negatieve ervaringen tegengekomen op andere websites. Veel van deze reacties vertellen dat de informatie net zo goed op het internet is te vinden, en dat je dus zelf alles gratis kunt vinden.

Daar ben ik het zeker mee eens. Maar: Producten als deze zijn er ook voor om jou het gemak te geven dat alle juiste informatie op één plek te vinden is, en op de juiste manier is gestructureerd.

Neem als voorbeeld een wiskunde schoolboek: Alle stof staat echt wel op het internet uitgelegd. Maar het boek zorgt er juist voor dat je alles gemakkelijk op 1 plek hebt.

Videocursussen als deze bieden ook het gemak dat je niet zelf alles hoeft op te zoeken. Want daar ben je maanden mee bezig, terwijl je met deze cursus direct kunt beginnen.

Je kunt dat dus zeker als een negatief punt zien, maar zoals ik al zei: Ik investeer graag in kwalitatieve cursussen zodat je direct van start kunt gaan en niet met randzaken bezig bent.

Wat zijn de resultaten van cursisten?

In de Facebook community ‘The Tribe’ plaatsen cursisten vaak hun resultaten. Hier vind je een verzameling van screenshots:

bol masterclass ervaringen
Bol Masterclass Ervaringen 4
Bol Masterclass Ervaringen 1
Bol Masterclass Ervaringen 3

Conclusie: Zijn Jia Ruan en de Bol Masterclass betrouwbaar?

Duss: Zijn Jia Ruan en de Bol Masterclass te vertrouwen?

Mijn eindoordeel: Ja, het bedrijf en de cursus zijn betrouwbaar. De ervaringen en resultaten van de cursisten laten zien wat er mogelijk is en dat ze echte resultaten behalen via het verkopen op bol.com. Het is dus geen scam en ook geen oplichting.

Er zijn zeker negatieve reacties, maar dit gaat voornamelijk over de irritatie van de reclames en advertenties, en over dat je de informatie ook op het internet kunt vinden.

Verkopen op bol is een serieuze business, en ik ben persoonlijk van mening dat een investering je alleen maar ten goede komt.

Voordelen van de cursus

Hieronder lees je de voordelen die de cursus je brengt als je serieus aan de slag gaat.

Je leert verkopen op bol van iemand met veel ervaring.

Veel ruimte om je vragen te stellen, zowel tijdens de groepscoaching als in de community.

De video cursus is zo opgebouwd dat je alle stappen van het verkoopproces doorloopt. Daarom heb je ook module 6, waarin je simpelweg geduld moet hebben om te zien wat je testproduct zal presteren.

Je leert veel meer like-minded mensen kennen die hetzelfde doen als jij.

De extra toevoegingen maken het tot een volledig pakket met alle benodigde informatie.

Je leert ook de mindset die nodig is om succesvol te ondernemen.

Nadelen van de cursus

❌ Voor een beginnend ondernemer is het een flinke investering.

❌ Je hebt niet vanzelf een winstgevend product. Doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn belangrijk. Je zult er 100% voor moeten gaan om het tot een succes te maken (Dit kun je als voordeel of nadeel zien, dat ligt aan jezelf).

De meest voorkomende vragen

De Bol Masterclass roept een hoop vragen op. Hieronder lees je vraag en antwoord van de meest voorkomende vragen.

Hoe werkt dit verdienmodel precies?

Dit is geen dropshipping, geen adverteren en je hebt ook geen website nodig. Alles loopt via de website van bol.com. Je maakt een verkoopaccount aan waarop je listings kun plaatsen die je ziet bij de producten op bol. Alle andere zaken, zoals klantenservice, verzending, merkbekendheid en adverteren doet bol.com zelf en hoef jij niet te doen!

Wat als je het druk hebt met school/werk?

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je erin steekt. Aan het begin kun je in plaats van een film kijken op Netflix één video per dag gaan kijken. Jouw input bepaalt wat je eruit haalt.

Hoeveel geld heb je nodig om te kunnen starten?

Dit hoeft niet veel te zijn. Jia Ruan is zelf begonnen met €400, maar met €100 of €150 kun je prima beginnen en langzaam stappen gaan zetten.

Moet je persé inschrijven bij de Kvk/Ondernemersloket (België)?

Ja, want anders kun je jezelf niet aanmelden bij het partnerprogramma van bol.com. Dit is dus wel een must. Inschrijven kost je eenmalig 50 euro, waardoor je direct aan de slag kunt. Uitleg hierover vind je in de extra bij de cursus, de Kvk/Ondernemersloket checklist.

De inhoud van de Bol masterclass

De Bol Masterclass bestaat uit 8 modules, met in totaal 30 video’s waarin in 8 stappen wordt uitgelegd hoe je winstgevend kunt gaan verkopen op bol.com:

inhoud bol masterclass

Module 1: Welcome to the winning team

In de inleidende module krijg je een overview van alle stappen die je gaat zetten. Hoe kun je vrijheid gaan behalen met dit verdienmodel? Welke mindset hebben succesvolle ondernemers en verkopers op bol? Waar start je mee als je wilt beginnen?

5 lessen:

1. De weg naar succes
2. Het voertuig naar vrijheid
3. The new paradigm
4. De 100k mindset
5. Quest unlocked

Module 2: Ground zero

In de tweede module ga je dieper in op het verdienmodel. Wat is e-commerce en hoe werkt het precies? Met welke markt krijg je te maken? Welke platformen zijn van belang? En welke rol heeft Bol.com?

4 lessen:

1. E-commerce 101
2. Het business model
3. De platformen
4. Gebruik maken van bol.com

Module 3: The Goldmine

Hierin krijg je, vind ik persoonlijk, de belangrijkste lessen. Welke product is geschikt? Hoe ziet een goede listing op bol eruit? Hoe doe je op de best mogelijke manier onderzoek?

Als je gaat verkopen op bol is onderzoek doen het ALLERBELANGRIJKSTE. Als je dit niet goed doet, verkoop je een product waar mensen helemaal niet op zitten te wachten. Geen tot weinig vraag is iets wat je niet wilt hebben. Zorg dat je het onderzoek goed leert en je zult zien dat alles veel makkelijker gaat. Producten waar veel onderzoek naar is gedaan verkopen bijna vanzelf.

4 lessen:

1. Het geschikte product
2. Listings op bol.com
3. De optimale listing
4. The ultimate research

Module 4: Artificial Intelligence

Hierin leer je het vliegwiel van e-commerce snappen en toepassen. Hoe wordt je succesvol als verkoper op bol? Hoe test je een product? Hoe vind je de juiste leverancier? Welke marges moet je aanhouden?

4 lessen:

1. DNA voor succes
2. Data verzamelen
3. De juiste leverancier vinden
4. The golden calculator

Module 5: Showtime

Nu is het tijd om in actie te komen. Hoe bestel je je producten? Hoe zet je producten online? Hoe kun je Logistiek via bol optimaal gebruiken?

3 lessen:

1. De investering maken
2. Product online zetten
3. Logistiek via bol (LVB)

Module 6: Monk like Patience

Je gaat nu aankijken hoe je testproduct(en) het doen, zodat je weet of het succesvol wordt of niet. Even geduld hebben dus.

1 les:

1. Monk like patience

Module 7: The Next Apple

In deze module ga je weer verder met leren. Dit keer over: Hoe maak je gebruik van een private label? Hoe start je je eigen merk?

4 lessen:

1. De basis van private labelen
2. Jouw brand creëren
3. Merkregistratie
4. De omschakeling

Module 8: 10X Time

Dit is de laatste module. Hierin ga je kijken naar de toekomst. Welke mindset heb je nodig om verder te blijven groeien? Wanneer maak je gebruik van traffic? Hoe bouw je een team voor je business?

5 lessen:

1. 7 figure mindset
2. 10X finances
3. Traffic
4. Forwarding service
5. Bouw je dreamteam

Extra toevoegingen (Bonussen)

De videocursus is natuurlijk het belangrijkste, maar je krijgt ook nog een paar extra’s bij je aankoop.

Wekelijkse groepscoaching

Elke week krijg je te mogelijkheid om deel te nemen aan een groepscall met Jia ruan. Hierin kun je je vragen stellen en ook de vragen van andere cursisten horen.

bol masterclass coaching

Toegang tot ‘The Tribe’

Connect met alle andere leden van de Bol Masterclass en deel je successen in de Facebook groep.

De Golden calculator

Een extra tool om de juiste marges aan te houden als je producten wilt gaan inkopen en verkopen.

golden calculator

Het leveranciers script

Een lijst met de leveranciers en juiste aanpak.

leveranciers script

The Knowledge vault

Een extra videotraining van Jia Ruan met onderwerpen gerelateerd aan ondernemen en verkopen op bol.com.

Meetups en Seminars

Je hebt vast wel eens een live Unstoppable evenement gezien. Hier krijg je ook toegang toe, zodat je Jia en de andere leden van het unstoppable team kunt ontmoeten.

Kvk en Ondernemersloket checklist

Alles waar je op moet letten als je je bedrijf gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel of het Ondernemersloket in België.

bol masterclass kvk

Wat gebeurt er na aankoop?

Nadat je je via deze pagina hebt aangemeld voor de cursus, krijg je direct toegang tot de online ledenomgeving van de Bol Masterclass.

Je krijgt eerst een e-mail met een bevestiging van je aankoop. In de tweede e-mail krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je kunt inloggen.

Heb je geen e-mail gekregen? Dit kan tot 30 minuten duren. Check je spamfolder voor de zekerheid. Hierna nog steeds niets ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice via [email protected].

Bol Masterclass prijs: Wat zijn de kosten?

Voor de Bol Masterclass betaal je 997 euro. Op de website staat dat je normaal 2997 euro kwijt bent, en nu dus zo’n €2000 euro minder betaalt.

Staat deze prijs in verhouding met wat je ervoor terugkrijgt? Ik vind van wel. Het geeft je niet alleen alle informatie die je nodig hebt om te gaan verkopen op bol, maar het is ook nog eens een stok achter de deur.

Een investering als deze neem je (als het goed is) serieus. Je zult er veel serieuzer mee aan de slag gaan en minder snel opgeven. Dit vergroot alleen maar de kans dat je er een succes van gaat maken.

Dus zeker weten een prima prijs als je er serieus mee wilt beginnen. Je begint echt een bedrijf, en daar horen ook investeringen bij.

De investering om een online webshop te beginnen is nihil als je het vergelijkt met een fysieke winkel. Daarvoor ben je al geld kwijt voor het pand, personeel en winkelvoorraad, en dan kun je pas beginnen met klanten ontvangen.

Conclusie: Mijn oordeel over de Bol Masterclass van Jia Ruan

Dit was mijn review over de Bol Masterclass van Jia Ruan. Ik hoop dat ik je wat meer informatie hebt gegeven, en dat je nu een duidelijker beeld hebt van deze cursus.

Mijn conclusie is erg positief. Deze videocursus is een goed startpunt als je winstgevend wilt gaan verkopen op bol.com. De videomodules nemen je mee langs alle fases van het verkoopproces.

Zelf vind ik module 3 de meest waardevolle lessen bevatten. Hierin ontdek je waarom productonderzoek je kan maken of kraken. En daar ben ik het volledig mee eens.

Dit is het allerbelangrijkste

Het allerbelangrijkste van deze cursus is hoe je er zelf instaat en ingaat.

Met de juiste mindset kan ook jij producten gaan verkopen op bol.com, en een graantje meepikken van de gigantische omzetten die bol maakt. In 2019 was dit 2,8 miljard!

Dus ben je niet van plan om zomaar op te geven? En ben je bereid om genoeg tijd te steken in de theorie en ook in actie te komen? Dan kan deze cursus je veel gaan brengen.

Gratis Bol Masterclass training volgen (Tip)

Om een (gratis) inleiding te krijgen van de Bol Masterclass is het aan te raden om eerst de online training te volgen.

Na deze training weet je zeker of verkopen op bol.com iets voor je is of niet.

Bol Masterclass kopen (+ Korting)

Ben je overtuigd en wil je direct beginnen? Of wil je meer informatie over alles wat met de cursus te maken heeft?

Hieronder vind je een link naar de productpagina van de Bol Masterclass. Bedankt voor het lezen van deze review!

Bol Masterclass

7.9

Theorie

9.0/10

Community

7.5/10

Mindset

8.0/10

Complexiteit

7.0/10

Plaats een reactie