Home » Crypto Masterclass Review [Alles over Crypto]

Crypto Masterclass Review [Alles over Crypto]

Leestijd: 12 minuten

Je bent opzoek naar een Crypto Masterclass Review, dus daarom ben je op deze pagina terechtgekomen.

Klopt, of niet?

In deze review neem ik je mee langs mijn persoonlijke ervaring met dit product.

Ik ben er namelijk 2 weken mee aan de slag gegaan en heb hierdoor een goed beeld gekregen van deze online training.

Hierover straks meer.

Wat je gaat lezen

In dit artikel kom je erachter:

  • Hoe ik in aanraking ben gekomen met deze cursus;
  • Of jij de geschikte persoon bent om deze cursus te volgen;
  • Welke sterke punten aanwezig zijn;
  • Welke zwakke punten nog verbetering nodig hebben;
  • Hoe je met een simpele ‘truc’ minder dan de helft betaald;
  • En hoe je aanspraak kunt maken op een unieke bonus aan het einde van dit artikel… 😉

Hoe het voor mij is begonnen

Ergens in 2017 kreeg ik voor het eerst kennis van Bitcoin en blockchain. Ik begon met het bekijken van veel online video’s.

Na een tijdje begreep ik ongeveer wel hoe het werkte, en ook genoeg om mijn eerste kleine stukjes Bitcoin te kopen. Dit was op 11 oktober 2017:

investering bitcoin

0.01686340 Bitcoin! Volgens mij had ik die tijd nog een krantenwijk, dus die 100 zuurverdiende euro’s werden keihard geïnvesteerd 😂.

En toen kwam natuurlijk de (op dit moment) grootste piek van Bitcoin rond half december. De koers stond op zo’n €16.500 per Bitcoin, dus ik kon flink gaan cashen.

Maar dit heb ik niet gedaan.

Aan de ene kant had ik het idee dat dit nog maar het begin was, en aan de andere kant wilde ik die (stukjes) Bitcoin helemaal niet kwijt!

Het stond voor mij (en staat nog steeds) voor een bepaalde revolutie en die was ik dan opeens kwijt geweest. Ik hield ze daarom dus nog lekker vast en begon met de HODL strategie (Hold On For Dear Life).

Fast forward naar april 2020. In deze maand ben ik Online Commitment.nl begonnen.

Hierop plaats ik allerlei artikelen over online ondernemen en wat hierbij komt kijken. En dus ook over Cryptocurrency en Bitcoin.

Het is een verdienmodel wat je zowel op de lange als korte termijn kunt gebruiken om geld mee te verdienen.

De Crypto Masterclass geeft hier meer uitleg over en vandaar dat ik deze graag wilde behandelen op mijn website. In gesprek met Derek en Patrick heb ik 2 weken toegang gekregen om mijn oordeel te vellen.

En dat heb ik ook gedaan! Op dit moment lees je het resultaat van deze 2 weken en mijn persoonlijke mening over deze cryptocurrency cursus.

Daarom nu genoeg over mij, maar over op de belangrijke dingen: Wat is er goed en slecht aan deze cursus en is het geschikt voor jou?

Waarom je juist déze review moet lezen

Eerst nog even dit.

Er zijn genoeg reviews over deze cursus beschikbaar. Dit is waarom je juist deze moet lezen:

✅ Ik heb de cursus zelf uitvoerig bekeken en gevolgd. In deze review geef ik je mijn persoonlijke ervaring. Daarbij horen zowel positieve als negatieve punten, en deze behandel ik stuk voor stuk. Ik vertel je namelijk ook wanneer je deze cursus NIET moet volgen. Deze review kan je daarom ook een hoop tijd en geld besparen.

✅ Geen enkele cursus is perfect. Zo ook de Crypto Masterclass. Daarom heb ik zelf een bonus gemaakt die naar mijn mening een nadeel van de cursus oplost. Als je via de linkjes op deze pagina begint met de cursus krijg je deze bonus van mij toegestuurd. Hierover geef ik je verder op in dit artikel meer informatie.

✅ Veel andere reviews hebben het niet over de exclusieve korting van €1000 (!) die je kunt gaan claimen als je een beetje ‘slim’ bent. Hiermee bespaar je namelijk een hoop geld en kun je voor de beste prijs beginnen met de Crypto Masterclass. Bij de informatie over de prijs ontdek je hoe dit werkt en hoe je dit gemakkelijk kunt doen.

✅ Als laatste ontvang je nog eens een extra korting van €5. Niet super veel, maar toch mooi meegenomen! Het wordt zo duidelijk hoe je deze extra korting krijgt en kunt toepassen als je gaat afrekenen.

Wat is de Crypto Masterclass precies?

Om duidelijkheid te scheppen is het belangrijk om te weten wat voor product precies is.

Waarschijnlijk heb je wel een idee, maar ik zet het graag nog even op papier.

De Crypto Masterclass is een online videocursus met aanvullende e-books over het kopen, beveiligen en uitbetalen van cryptomunten. Daarnaast leer je wat ICO’s zijn, hoe crypto-daghandelen werkt en welke mindset je nodig hebt om succesvol te worden met cryptocurrency.

De training laat je stap voor stap zien welke dingen je moet doen om zelfstandig crypto te kunnen kopen zodat je in een munt kunt gaan investeren. Hieromheen krijg je uitleg over de werking van munten en hoe deze door middel van de blockchain werken.

Wie zijn Derek en Patrick?

De Crypto Masterclass is opgericht door de mannen van Allesovercrypto.nl, Derek Westra en Patrick Suiker.

De cursus heette eerst de cryptocurrency beginnerscursus, maar sinds een paar maanden is de naam en inhoud verandert en aangevuld met de modules over crypto trading en mindset.

Beide heren zijn sinds 2013 al bezig met crypto, en hebben in juli 2017 Alles Over Crypto opgericht. Ze zijn allebei afgestudeerd aan de universiteit van Amsterdam, Derek als gedragseconoom en Patrick als bedrijfskundige.

Ze investeren en handelen zelf in cryptomunten, en daarnaast helpen ze mensen via hun website en producten om hetzelfde te doen.

allesovercrypto derek westra
Derek Westra.
allesovercrypto-patrick-suiker
Patrick Suiker.

Voor wie is deze Crypto Masterclass geschikt?

Ik merkte al snel iets belangrijks op: Deze cursus neemt je vanaf het begin mee in de cryptowereld en legt je alles via praktische stappen haarfijn uit.

Dit klinkt natuurlijk hartstikke top, maar voor de gevorderde crypto kenner is dit niet super relevant.

Daarom is deze cursus niet voor iedereen geschikt.

Deze cursus is geschikt voor:

✅ Mensen die wel eens van Bitcoin hebben gehoord maar er verder niets van af weten;

✅ Mensen die opzoek zijn naar een nieuwe manier van beleggen omdat geld op de bank zetten tegenwoordig niets meer oplevert;

✅ Mensen waarbij hun kennis van het kopen en vasthouden van crypto is weggezakt, en die daarnaast ook de beginselen willen weten van het handelen op de kortere termijn en de mindset voor betere crypto investeringen.

De Crypto Masterclass is niet geschikt voor:

❌ Mensen die al weten hoe ze op meerdere manieren veilig crypto kunnen kopen en vasthouden;

❌ Mensen die al weten hoe de koersen en het daghandelen werken in de cryptowereld;

❌ Mensen die geen tijd willen besteden aan crypto en er niet in geloven.

Crypto Masterclass: De inhoud

In dit deel neem ik je mee langs de goede en slechte onderdelen van deze cursus.

Ik zal zoveel mogelijk onderdelen proberen te behandelen die voor jou als lezer interessant zijn. Zo kun je zelf bepalen of je hier waarde uit kunt halen en aan de slag wilt gaan met de masterclass.

Goede punten

De video’s zijn heel uitgebreid en gemakkelijk te volgen

De training bevat op het moment van schrijven in totaal 29 video’s. Deze zijn allemaal goed opgebouwd en makkelijk te volgen. Je wordt namelijk stap voor stap meegenomen in het proces.

Het is niet alleen theorie maar ook praktijk. Je gaat bijvoorbeeld crypto kopen en deze in een wallet plaatsen. Je hoeft alleen maar de stappen te volgen en na te doen, en je hebt hetzelfde resultaat.

Super simpel dus en ideaal voor beginners in de cryptowereld.

Controlevragen en een eindexamen voor bevestiging

Na bijna elke video kun je een quiz volgen met vragen over het besproken onderwerp. Hiermee kun je direct je kennis testen en ontdekken of je het begrijpt of niet.

Op het eerste gezicht vond ik dit geen super interessante functie, maar later kwam ik er wel achter dat je er veel van kunt leren. Ik wist minder dan dat ik dacht dat ik wist, dus het was zo slecht nog niet 😊.

Het eindexamen sluit hier ook bij aan. Op het einde kun je een toets maken van 60 vragen waardoor je een Crypto Masterclass certificaat ontvangt. Dit is natuurlijk niets iets officieels, maar het kan wel leuk zijn om te hebben én aantonen dat je verstand heb van cryptocurrency.

Teksten

Naast de video’s bevat elke module ook een aantal stukken tekst. Hierin staat veel informatie over de onderwerpen die in de module worden behandeld.

Deze theorie geeft je nog meer diepgang in het onderwerp. Ik denk wel dat je dit soort informatie kunt vinden op het internet, maar toch is het een goede toevoeging om alles op één plek te hebben.

In combinatie met de video’s weet je dan direct een stuk meer over een bepaald onderwerp.

De Mindset module

Voor mij was dit de meest waardevolle module. Naast de praktische lessen is dit meer een module met allerlei gedachten en tips die je kansen op succes groter gaan maken.

Zowel met investeren als met daghandelen ga je één groot obstakel tegenkomen: Jezelf.

De psychologische en emotionele kant is in dit vak naar mijn mening het allerbelangrijkste. Als je te hebberig wordt kun je geen objectieve investeringsbeslissingen gaan maken.

De Bitcoin piek in december 2017 was hier een voorbeeld van. Mensen hadden massaal last van FOMO: The Fear Of Missing Out. Daardoor kochten veel mensen op deze piek BTC.

2 maanden later was de prijs meer dan gehalveerd en hadden heel veel Nederlanders geld verloren. Allemaal door die hebberige emoties!

De Crypto Portfolio (en het onderzoeksdocument)

Dit product krijg je gratis bij het pakket van de Crypto Masterclass. Deze portfolio kost normaal €97 en bevat 10 cryptomunten die Derek en Patrick hebben uitgekozen op basis van onderzoek.

Deze munten hebben (volgens hen) de potentie om flink te gaan stijgen.

Dit is natuurlijk een gokje, maar wat geen gokje is, is het onderzoeksdocument dat je er bij krijgt. Hierin staan allerlei vragen die je jezelf moet stellen als je in een nieuwe cryptomunt gaat investeren.

crypto portfolio onderzoeksdocument
Het Onderzoeksdocument.

Je maakt als het ware een rapport op en geeft aan het einde per onderdeel een cijfer.

Hiermee kun je in de toekomst zelf goed onderzoek doen en objectief nieuwe munten beoordelen. Een goede toevoeging dus.

Minder goede punten

Niet geschikt voor gevorderden

Vanaf de voorkant kan het nog een beetje ‘gissen’ zijn voor wie deze cursus nou geschikt is. Na het volgen is het duidelijk dat beginners hier het meeste van gaan leren.

De eerste 5 modules gaan namelijk allemaal over praktische zaken die voor een beginner heel leerzaam zijn.

Er is een crypto trading module aanwezig, maar die is op dit moment nog te mager om echt als meerwaarde te gelden voor gevorderden. Patrick en Derek hebben gezegd hier aan te werken, dus dat is wel weer een positief signaal van de heren.

Gevorderden raad ik aan om voor deze prijs een diepgaandere cursus aan te schaffen of om simpelweg het geld in je zak te houden (of te investeren in crypto 😜).

Hieronder zie je dat iemand dit ook heeft gedaan en netjes zijn geld heeft teruggekregen.

crypto masterclass cashback klant

Er mist een actieplan voor beginners

Als je als beginner start ga je heel veel leren. Je leert het kopen, opslaan en uitbetalen van je eerste cryptocurrency. Daarna leer je hoe je dit ook op de korte termijn kunt doen en welke mindset je moet hebben voor succes.

Hierbij mis ik zelf een soort actieplan. Welke kant kun je op? Wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde richtingen? Hoeveel geld en tijd moet je investeren? En elke manier van geld verdienen past het beste bij jou?

Dit waren vragen die ik zelf had en ik kan me voorstellen dat beginners deze ook hebben. De hoeveelheid informatie is aan het begin al vrij veel, hoe kun je dan de focus houden en weten waar je naartoe werkt?

Dit waren de goede en minder goede punten die ik zelf kon bedenken.

Tijd voor een conclusie.

Conclusie en eindoordeel

De Crypto Masterclass is een hele waardevolle cursus voor beginners. Als je nog nooit iets met crypto hebt gedaan en wel deze ambitie hebt, dan gaat deze training je veel leren en weet ik zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen.

Derek en Patrick zijn fijne mensen om iets van te leren. Ook de recensies op Trustpilot laten zien dat meer mensen hier zo over denken.

Maar toch denk ik dat er nog een actieplan mist (als we kijken wat het voor beginners nog beter zou kunnen maken). Zoals ik al zei, gevorderden kunnen deze cursus het beste overslaan.

Voor beginners is een duidelijk en afgebakend actieplan het laatste wat de Crypto Masterclass tot een perfecte start gaat maken in de nog zo jonge cryptowereld.

En daar wil ik je graag bij gaan helpen! Ik heb zelf een bonus voor je gemaakt die dit actieplan geeft. Zo kun je beter de focus houden en kun je de hoeveelheid informatie beter gaan filteren op je eigen interesses en doelen.

Hierover straks meer in het einde van deze review. Dan vertel ik je meer over deze exclusieve bonus.

De prijs

Wat betaal je voor deze cursus?

Op de website van de crypto masterclass betaal je eenmalig 1997 euro voor de cursus.

MAAR!

Lees dit goed:

Derek en Patrick organiseren regelmatig een online Bitcoin/Crypto training. Hierin krijg je als beginner informatie over dit onderwerp, en doen ze aan het einde een uniek aanbod.

De eerste 10 personen krijgen namelijk maar liefst €1000,- korting op de Crypto Masterclass. Dan betaal je geen 1997 maar 997 euro.

Ik zou zeggen: Maar hier gebruik van en begin goedkoper met deze cursus. Je kunt je via de onderstaande knop inschrijven voor de training om de korting te claimen.

PLUS:

Samen met Derek en Patrick heb ik afgesproken dat lezers van deze review op Online Commitment.nl een korting krijgen van nog eens €5. Gebruik de kortingscode ‘5EUROONLINECOMMITMENT’ bij het afrekenen.

crypto masterclass kortingscode

Krijg je nog garantie?

Ja deze is aanwezig. Je krijgt 14 dagen garantie op je aankoop. Mocht je binnen deze periode niet tevreden zijn: Stuur Derek en Patrick en mailtje en je krijgt je aankoopbedrag terug.

Voorheen was deze garantie periode 90 dagen. Deze is toen teruggebracht naar 14 omdat er teveel misbruik werd gemaakt.

Op Trustpilot zijn er een paar mensen die hun geld netjes hebben teruggekregen omdat ze niet tevreden waren. Ook deze mensen hebben een positieve review achtergelaten door de klantenservice. Dit is dus allemaal prima in orde.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat leer je in de Crypto Masterclass?

Je leert eerst hoe je crypto kunt kopen, opslaan en uitbetalen. Daaromheen leer je alle begrippen die van belang zijn. Hierna ga je in op het handelen in cryptocurrency en ontdek je de juiste mindset en instelling die je moet hebben om succesvol te worden.

Het internet biedt alle informatie al, waarom is deze cursus de moeite waard?

Dat is zeker waar, alleen gaat het er vooral om dat je hier direct alles op 1 plek hebt staan. De informatie is al op betrouwbaarheid gecheckt. Als je dit zelf gaat opzoeken weet je niet direct of de informatie klopt of niet.

En daarnaast: Voor een hbo of universitaire opleiding betaal je vaak duizenden euro’s per jaar aan lessen en boeken. Ook deze informatie is op het internet beschikbaar.

Zijn Derek en Patrick van Alles over Crypto te vertrouwen?

Jazeker. Ik heb zelf contact gehad met beide heren en heb dit als prettig ervaren. Ze willen je graag verder helpen en doen vaak nog iets extra’s om het makkelijker te maken.

Ook anderen vinden dit. Kijk maar eens op de Trustpilot pagina van allesovercrypto. Haast alleen maar positieve reacties, ook van de mensen die hun geld terug wilden.

Wat is de garantie?

Je ontvangt 14 dagen garantie op je aankoop. Binnen deze periode kun je een mailtje sturen als je niet tevreden bent. Je krijgt dan kosteloos je geld terug.

Waar schrijf ik mij in voor de gratis Bitcoin/Crypto Training voor een exclusieve korting?

Om je korting te claimen kun je je hier inschrijven. Als je zeker wilt weten dat je ook mijn exclusieve bonus ‘Het Crypto Actieplan’ ontvangt, kun je het beste een nieuwe tabblad openen, deze link plaatsen [https://onlinecommitment.nl/bitcoin-training] en jezelf inschrijven.

Heb je vragen over het claimen van deze gratis bonus of weet je niet of je het op de juiste manier doet? Stuur gerust een mailtje naar , dan help ik je graag verder.

Wat is het verschil tussen de Cryptocurrency Beginnerscursus en deze Crypto Masterclass?

De Cryptocurrency Beginnerscursus is al enige tijd vervangen door de Crypto Masterclass. De Masterclass is uitgebreider en biedt meer informatie voor beginnende crypto investeerders die willen leren over cryptocurrency.

Plaats een reactie