Home » Crypto Signals review: Mijn ervaring na 16 dagen [2021]

Crypto Signals review: Mijn ervaring na 16 dagen [2021]

Welkom bij mijn Crypto signals review. Ik heb dit product van Alles over Crypto gekocht en in deze review deel ik je mijn ervaring.

Sinds het kopen ben ik er 16 dagen lang elke dag mee aan de slag gegaan. Zo krijg je als lezer een goed idee wat je kunt verwachten als je hetzelfde wilt gaan doen.

Hodl vs Crypto trading

Sinds 2017 investeer ik in crypto, maar dit was voornamelijk op de lange termijn. Op een goed moment kopen en dan heel lang wachten was de strategie.

Werkt best goed moet ik zeggen ;)!

Maar daar heb je wel veel geduld voor nodig. Het gedeelte van mijn Bitcoin wat ik in oktober 2017 kocht heb ik uiteindelijk pas aan het einde van in het begin van 2021 verkocht.

Ongeveer 3 jaar ‘hodl-en’ dus.

Op een gegeven moment werd crypto steeds populairder en wilde ik erg eigenlijk vaker mee bezig zijn.

Crypto trading is dan een mooie oplossing: Je handelt op de korte termijn in crypto en maakt op basis van de koersgrafiek een Technische Analyse.

Ik ben toen een cursus gaan volgen en er ingedoken.

Maar ik merkte al snel dat het nou niet mijn favoriete bezigheid was. Je bent namelijk constant bezig met patronen zoeken op basis van meerdere lijnen.

Persoonlijk past dat niet echt bij mij en ik kwam toen Crypto Signals tegen. De speerpunten spraken mij wel aan, en met name dat je signalen van anderen kunt volgen die wél plezier hebben in het analyseren van grafieken.

Straks lees je of deze belofte positief is bevallen of niet.

Wat je gaat lezen

– Wat Crypto signals precies inhoudt;

– Wie de signalen bepalen en in de groep gooien;

– Wat Crypto signals je NIET gaat leren;

– De positieve en minder goede punten op een rijtje;

– Mijn conclusie: Is het je geld maandelijks waard?

Wat is het product?

Crypto Signals bestaat uit een discord groep met meerdere kanalen. Dit is een online chatwebsite waarin je met elkaar kunt connecten.

De discord is opgedeeld uit meerdere kanalen, maar de belangrijkste zijn de ‘Analyses en Signalen’. Hierin worden de Long of Short signalen gedeeld zodat je hier zelf op kan inspelen.

crypto signals discord

Vergeet niet dat je zelf de trades moet zetten op Binance, en je dus ook zelf verantwoordelijk bent. Als je geld verliest is het niet de schuld van de mensen van Alles over Crypto maar van jezelf.

Wie zijn de makers?

Crypto signals is uitgebracht op de website van Alles over Crypto. Deze website is van Derek Westra en Patrick Suiker, maar het product zelf niet. Dit wordt gerund door Joël Martina en Tyler Polwort.

Beide zijn dagelijks actief in de groep en delen ook de signalen. Ze zijn allebei al heel lang bezig met crypto trading en dat merk je ook goed. Per signaal delen ze een uitgebreide technische analyse met motivatie waarom dit volgens hun een goede trade is.

Joël is Nederlands en is bijna elke dag wel actief van 11:00 tot 2:00. Tyler komt uit Amerika waardoor ook ‘s nachts de markten in de gaten worden gehouden. Hij is actief van 16:00 tot 7:00.

Mijn eerlijke Crypto Signals review

Goede punten

Veel signalen met uitgebreide analyses

Bijna elke dag komt er wel een signaal in één van de 3 kanalen. Ik heb hieronder een voorbeeld gezet met wat je kunt verwachten (dit is al een oud signaal van begin juni 2021).

crypto signaal voorbeeld

Als je het voor het eerst ziet kan het misschien onduidelijk zijn hoe je dit kunt invoeren bij een partij als Binance, maar daar kom je vanzelf achter als je deelneemt.

De informatie is duidelijk en alle benodigde gegevens voor een trade staan erop zodat je zelf aan de slag kan met verder onderzoek en het invoeren.

Extra kanalen en livestreams

Naast de signalen zijn er nog een hoop andere kanalen waarin je al je vragen kwijt kunt of kunt overleggen met andere leden. Vooral Joël is hier erg actief in en beantwoord veel vragen.

Daarnaast is er bijna elke week een livestream waarin Joël vooraf ingestuurde onderwerpen behandeld en daarna een vraag & antwoord organiseert. Hierdoor leer je veel extra bij over de technische analyse van de cryptomarkt.

Vragen worden altijd (1-op-1) beantwoord

Een positief punt vond ik het persoonlijke contact met de beheerder van de crypto signals groep. Al mijn vragen (ook over de praktische zaken van signalen in de praktijk brengen) kon ik kwijt en ik werd super snel geholpen.

Hierdoor heb je altijd iemand bij de hand die je vragen persoonlijk wilt behandelen in plaats van dat je deze in een groepsgesprek moet slingeren zonder zekerheid dat iemand antwoord gaat geven.

Signalen in zowel een stijgende als dalende markt

De ‘long’ trades zijn vooral bekend: Je speculeert en zet in op een koersstijging. Als de munt of token meer waard wordt kun je deze voor een hogere prijs verkopen. Dit kan dus alleen bij een stijgende koers.

Maar wat doe je als de koers over het algemeen daalt (Wat geen uitzondering is in de crypto wereld)?

Dan maak je gebruik van de ‘short’ trades. Dit is het tegenovergestelde van ‘long’ en houdt in dat je inzet op een koersDALING. In het kort betekent dit dat je eerst munten leent, en daarna voor een hogere prijs terugkoopt.

Klinkt best wel vaag en dat had ik eerst ook. Maar doordat ik de juiste vragen kon stellen ben ik er al vrij snel achtergekomen. Daardoor kan ik nu potentieel ook geld verdienen in een dalende markt en dat is alleen maar mooi.

Minder goede punten

Weinig uitleg over crypto

Dit abonnement biedt niet allerlei brede informatie over cryptocurrency. De educatieve informatie die je krijgt is heel specifiek gericht op het zetten van trades en de analyses daarvan.

Als je dus nog weinig kennis hebt van cryptocurrency is dit niet een geschikt product voor jou. Je gaat hier meer de diepte in en er wordt vanuit gegaan dat je al enige kennis hebt om zelfstandig aan de slag te gaan.

Het wordt niet in je schoot geworpen

Als je voor het eerst een crypto signaal in de discord ziet verschijnen kan het nogal overweldigend zijn. Je moet eerst leren hoe je de trades kunt gaan zetten binnen Binance, het handelsplatform dat wordt gebruikt.

Om hier achter te komen moet je zelf actief aan de slag gaan en je vragen opschrijven en deze stellen aan de community of de beheerders van de groep, Joël of Tyler.

Je krijgt het dus niet in je schoot geworpen; zelf alert blijven en leren hoe alles werkt is een must.

Signalen kunt op elk moment van de dag komen

De crypto signalen worden de hele dag door gegeven in de discord groep. Dan moet je wel paraat zijn om deze trades te zetten (als je daar aan mee wilt doen). Mocht je dus een drukke baan hebben of niet de mogelijkheid hebben om direct achter je pc te springen, dan wordt het lastig om alle trades te volgen en zo het maximale eruit te halen.

Crypto trading bevat meer risico

Omdat de cryptomarkt nog zo nieuw is bevat het ook meer risico. Dit heeft met name te maken met de volatiliteit van de munten en tokens die beschikbaar zijn op de markt. Volatiliteit wil zeggen in welke mate de koers heen en weer schommelt en onverwachte bewegingen kan maken.

Met name met de altcoins (maar ook zeker met bitcoin en ethereum) is dit vaak het geval. Door het relatief lage handelsvolume zijn er minder mensen actief en kan de prijs onverwachte sprongen maken. Dit kan positief uitpakken (je hebt ingezet op een koersstijging), maar natuurlijk ook negatief als het de andere kant opgaat.

Houdt hier dus rekening mee. Joël en Tyler doen er wel alles aan om de risico’s zoveel mogelijk te beperken door een ‘Stop Loss’ in te stellen; dit is een prijs waarbij het systeem automatisch verkoopt omdat je bijvoorbeeld meer dan 5% in het rood staat (van je inleg). Dit geeft meer veiligheid omdat je niet al je geld in één klap kunt kwijtraken.

Wat kost Crypto Signals?

Crypto Signals wordt aangeboden in de vorm van een abonnement. Hiervoor betaal je 47 euro per maand.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je een handelsbudget wilt hebben klaarliggen zodat je in trades kunt stappen. Vergeet dit dus niet.

Per trade is meestal het doel om minimaal zo’n 5% en hoger qua winst te pakken. Als je handelt met een wat hogere inleg (laten we zeggen €100/€250 per trade) verdien je de kosten van het abonnement gemakkelijk terug. Dat is in ieder geval mijn ervaring.

Crypto tradingabonnement van AllesOverCrypto

Voor wie is dit geschikt?

Het Crypto Signals product is niet voor iedereen geschikt.

Omdat je geen uitleg krijgt over de basis van cryptocurrency en bitcoin is het voor totale beginners niet aan te raden om hier aan te beginnen. Dan kun je beter starten met bijvoorbeeld de Crypto Masterclass of Cryptocommunity waarin je hier wel uitleg over krijgt.

Je bent geschikt voor Crypto signals als :

✅ Als je al kennis hebt van cryptocurrency en ook crypto trading wilt leren;

✅ Je al bezig bent met crypto trading en extra analyses wilt van experts;

✅ Je geen tijd (of geen zin) hebt om zelf allerlei technische analyses te doen;

✅ Je een mooi budget hebt liggen om mee te handelen zodat je er elke maand aan kunt verdienen.

Je bent niet geschikt als je:

❌ Een totale beginner bent in de cryptowereld;

❌ Je geen budget hoger dan €100 hebt om mee te handelen;

❌ Je te weinig bij je pc aanwezig bent om de signalen te volgen.

Conclusie en eindoordeel

Ik vind Crypto signals een hartstikke mooi product, waarbij Alles over Crypto weer niet heeft teleurgesteld.

De kwaliteit van de signalen, hoeveelheid en behulpzaamheid binnen de discord maken het tot een fijne toevoeging als je veel actief bent in de cryptowereld.

Joël en Tyler zijn chille gasten waarvan je een hoop kunt leren, en het mooie is dat ze je die mogelijkheid ook geven.

Eindoordeel: 8,6/10

Veelgestelde vragen

Wat is Discord?

Discord is een chatsoftware waarmee je met andere mensen online kunt communiceren. Beheerders kunnen besloten groepen aanmaken met meerdere categorieën zodat je kunt discussiëren over allerlei onderwerpen.

Worden de trades voor jou gezet?

Nee, je moet zelf een account aanmaken bij Binance zodat je mee kunt doen. Dit ga je zelf leren door de instructies te volgen. Hierdoor kun je de signalen direct overnemen en zo in een trade stappen.

Is het een eenmalige betaling of abonnement?

Crypto signals is op dit moment een abonnement voor 47 euro per maand. Bekijk hier de actuele prijs. Je kunt het abonnement op elk moment opzeggen als je niet verder wilt.

Plaats een reactie