Home » Cryptocurrency cursus: 3 crypto cursussen uitgebreid bekeken

Cryptocurrency cursus: 3 crypto cursussen uitgebreid bekeken

Wil je graag een cryptocurrency cursus volgen, maar weet je nog niet hoe en wat? In dit artikel ga ik je meenemen langs 3 nederlandstalige crypto cursussen.

Ik heb ze alle drie gevolgd en kan je daarom ook vertellen over de inhoud, makers, voordelen en nadelen van elke cursus.

Waarom een cryptocurrency cursus?

Crypto wordt alsmaar groter en educatie is daarom erg handig. Je kunt zo van de ontwikkelingen profiteren en meevaren op de stijging van Bitcoin en allerlei andere cryptomunten.

Op het moment van schrijven bedraagt de totale cryptomarkt net iets meer dan 2,3 biljoen dollar. Biljoen staat voor 12 nullen, oftewel 2.300.000.000.000 dollar. Dat is een hele hoop, maar hoeveel is dit eigenlijk als we het vergelijken met andere markten?

Om een goed idee te krijgen van de omvang kijken we naar de aandelenmarkt en goudmarkt. De totale goudmarkt bestaat uit 11 biljoen dollar (11.000.000.000.000). Deze is bijna 5x zo groot als de totale cryptomarkt.

De aandelenmarkt bedraagt in totaal 95 biljoen (Bron: CNBC), uitgeschreven 95.000.000.000.000. Een flink verschil dus: De aandelenmarkt is ruim 41 groter dan de cryptomarkt.

De cryptomarkt staat dus nog onderaan en is de kleinste, maar vergeet niet dat crypto pas sinds 2009 bestaat. Goud werd al 2600 voor christus ontdekt, en in de 19e eeuw ontstonden de eerste ‘Goldrushes’ waarbij op grote schaal goud werd ontdekt.

Aandelen bestaan al veel langer, en in 1957 werd bijvoorbeeld de S&P 500 gestart. Dit is een index voor de 500 grootste Amerikaanse bedrijven.

Crypto bestaat dus pas sinds 2009 en kan dus nog flink gaan groeien.

Online of fysiek?

De cryptocurrency trainingen die ik in op deze pagina ga behandelen zijn allemaal online te volgen. Het zijn dus geen fysieke workshops waarbij je live aanwezig bent bij een evenement.

Dit zijn allemaal trainingen die je vanaf je pc, laptop of telefoon kunt bekijken. Persoonlijk vind ik dit veel handiger en kun je hierdoor meer leren. Een workshop blijft voor mijn gevoel altijd minder hangen. Een videotraining kun je altijd terugkijken en op pauze zetten wanneer je dat zelf wilt.

De online trainingen kunnen ook altijd nog worden aangevuld. Dit gebeurt namelijk regelmatig: Een les of module is verouderd en daardoor worden er nieuwe video’s opgenomen. Een groot voordeel waardoor je alleen nog maar meer kunt leren van de training.

3 crypto cursussen: Mijn mening

Goed, genoeg gepraat: Hieronder vind je 3 cryptocurrency cursussen die ik zelf heb gevolgd en mijn mening over ga geven. Ze staan in willekeurige volgorde, maar aan het einde zal ik mijn favoriete training noemen.

Crypto masterclass

Crypto Masterclass Review

Makers:

De Crypto Masterclass is gemaakt door AllesoverCrypto, een website over crypto. De oprichters hiervan zijn Patrick Suiker en Derek Westra. Ze zijn allebei in 2013 gestart met het onderzoeken en investeren in de wondere wereld van crypto.

Daarnaast zijn ze allebei afgestudeerd aan de universiteit. Patrick in de bedrijfskunde met als specialisatie ondernemerschap, en Derek als gedragseconoom aan de universiteit van Amsterdam.

Inhoud van de training:

Deze training is opgebouwd uit 10 modules. Deze gaan over de volgende onderwerpen:

1. Inleiding & Introductie
2. Het geld van de toekomst
3. Het kopen van crypto’s
4. Beginnersfouten
5. Het opslaan van crypto
6. Winst nemen
7. Initial Coin Offerings (ICO’s)
8. Crypto Trading
9. De winnaars mindset
10. Het eindexamen

Alles bij elkaar kun je 29 video’s bekijken en 9,5 uur leren over crypto. Naast de video’s zijn er ook tekstdocumenten en quizzen inbegrepen. Deze geven extra informatie en testen je kennis uit de video’s.

Voor- en nadelen:

✅ Video’s zijn heel uitgebreid en prettig om te bekijken.

✅ Controlevragen en een eindexamen voor bevestiging van alles wat je geleerd hebt.

✅ Stukken tekst zijn een extra waardevolle toevoeging die nog meer diepgang biedt.

✅ De mindset module: Mindset is met crypto nog belangrijker. FOMO, Fear Of Missing Out, ligt vaak op de loer omdat je de boot niet wilt missen. Lessen over je mindset zijn daarom welkom en in de crypto masterclass wordt er een gehele module aan gewijd.

✅ Je krijgt er het Crypto portfolio gratis bij. Hierin vind je ook een onderzoeksdocument waarmee je zelfstandig opzoek kunt gaan naar mogelijke crypto goudmijnen.

❌ De training is niet geschikt voor gevorderden en mensen die al veel ervaring hebben met crypto. De eerste 6 modules zijn gericht op het uitleggen van de basisprincipes.

❌ Door de grote hoeveelheid aan informatie moet je zelf een actieplan maken om consistent dingen te blijven leren. Het kan nogal overweldigend zijn en dat heeft als gevaar dat je er niet of nauwelijks aan begint.

Prijs:

Voor de Crypto masterclass betaal je een eenmalig bedrag van €1997. Maar wat belangrijk is om te vermelden is dat je een korting kan krijgen van €1000,-.

Dit doe je door het webinar te volgen waarin je leert je eerste crypto te kopen. Hier krijg je aan het einde een kortingscode aangereikt zodat je voor 997 euro kan beginnen met de Crypto masterclass.

Lees mijn volledige crypto masterclass review of meld je aan voor het webinar:

x10 met Crypto (Jan Robert Schutte & Harm van Wijk)

x10 met crypto cursus

Makers:

Deze training is gemaakt door Jan Robert Schutte en Harm van Wijk. Beide zijn ze afkomstig uit de beleggingswereld.

Inhoud van de training:

De naam ‘x10 met crypto’ is gebaseerd op de challenge die wordt aangegaan: Binnen 1 jaar de inleg vertienvoudigen. Je krijgt als eerst signalen wanneer er crypto wordt gekocht en verkocht. Deze kun je via de mail en telegram automatisch ontvangen.

In een Excel document worden alle trades bijgehouden en kun je overzichtelijk zien hoe het in het algemeen met de challenge gaat.

Daarnaast ontvang je nog toegang tot 2 leeromgevingen, namelijk de crypto academy en mijn beleggen.com. De crypto academy bevat de volgende lessen:

Module 1: How To’s

 • Tutorial hoe te handelen op Binance
 • Tutorial 3commas koppelen en traden met Binance
 • Explanation HODL Strategy
 • Uitleg DCA Portfolio en Coinmerce
 • How to Trade on Coinmerce
 • How to Stake on Binance

Module 2: Crypto trading on deribit

 • How to create an account
 • How to Trade Bitcoin (BTC) Futures
 • Bitcoin (BTC) Charts on Deribit
 • How to trade BTC Options
 • Launch Ethereum Options & Futures
 • How to install Deribit Trading App
 • Webinar: Starten met Deribit en Litebit

Module 3 English trading webinars
Module 4 Dutch trading webinars
Module 5 Crypto elite trader webinars
Module 6 X10 Crypto
Module 7 Case studies

Dit deel van de ledenomgeving bestaat dus uit zowel Nederlandstalige als Engelstalige video’s. Via de ledenomgeving binnen mijn beleggen.com kom je terecht bij de volgende lessen:

Module 1: Handelen in Bitcoins
Module 2: Altcoins
Module 3: De basis van de Bitcoin
Module 4: Platforms en wallets
Module 5: Techniek
Module 6: Wetgeving en regulatie
Module 7: Vragen en antwoorden
Module 8: Crypto rapporten

Voor- en nadelen:

✅ De x10 met crypto challenge heeft een leuke opzet en is uniek.

✅ Je ontvang trade signalen waardoor je zelf de markt niet in de gaten hoeft te houden. Je volgt simpelweg de koop- en verkoopsignalen.

✅ Lange videolessen met veel informatie over alle aspecten van de cryptowereld.

❌ Het totale pakket is een rommel. De videolessen staan op 2 plekken verdeeld. Met een beetje aandacht kun je dit gemakkelijk beter structureren.

❌ Er zijn crypto leraren met meer ervaring. Beide heren zijn afkomstig uit de beleggingswereld en dat merkte ik soms wel.

❌ De challenge is geen garantie op succes en een risico. Het gaat niet altijd goed maar daar moet je tegen kunnen en naar de lange termijn kijken.

Prijs:

Voor het gehele pakket, dus de signalen voor de x10 met crypto challenge en beide ledenomgevingen met alle videolessen, betaal je eenmalig 997 euro.

Dit is dus dezelfde prijs als die voor de Crypto masterclass van Derek en Patrick. Straks lees je welke ik beter vind.

Lees mijn volledige x10 met crypto review of meld je direct aan voor de cursus:

Crypto Academy (Madelon Vos)

madelon vos crypto cursus

Makers:

De laatste cryptocurrency cursus in dit artikel is gemaakt door Madelon Vos. Ze is al sinds 2014 bezig met crypto en bitcoin en stond eerst bekend als ‘Miss Bitcoin’. Die naam heeft ze inmiddels achter haar gelaten.

Ze was al veel te zien op televisie, maar onlangs is ook begonnen met het verkopen van haar eigen crypto cursus.

Inhoud van de training:

Het totale pakket bestaat uit 3 onderdelen:

1. Bitcoin Basics & Cryptocurrencies

Dit is de basistraining waarin je in 6 modules en 15 videolessen leert hoe cryptocurrency is ontstaan, hoe het precies werkt en wat je er zelf mee kunt gaan doen. Dit is echt gericht op de beginners en is gemakkelijk te volgen.

2. Cursus Traden met behulp van Technische Analyse

In de vervolgtraining kun je gaan leren hoe je grafieken en koersen van crypto kunt analyseren met behulp van technische analyse. Je gaat dan handelen op de korte termijn: Op dezelfde dag, één week of meerdere weken. Dit ga je leren in 5 modules en 21 lessen.

3. MoneyTalks Community

In dit besloten discord kanaal kun je contact leggen met andere leden, en vragen stellen aan experts binnen de community. Er zijn 8 experts die je vragen kunnen beantwoorden en waarmee je kunt chatten over allerlei crypto gerelateerde zaken.

Voor- en nadelen:

✅ De uitleg in de video’s is erg gemakkelijk te volgen en daarom zeer geschikt voor beginners.

✅ Madelon heeft goed nagedacht over welke informatie ze wilt delen in de video’s. De fundamentele informatie staat centraal en daar ga je het meeste aan hebben.

✅ De lessen worden regelmatig geüpdatet, iets wat nodig is omdat de cryptowereld constant veranderd.

✅In de community kun je aan 8 financiële analisten je vragen kwijt. En je kunt in de discord je technische analyse laten beoordelen. Zo krijg je feedback van experts en kun je beter worden.

✅ Relatief goedkoop vergeleken met de andere 2 trainingen.

❌ Je kunt de lessen niet versnellen met een instelling.

❌ Je moet de lessen ‘markeren als voltooid’ om door te kunnen gaan naar de volgende les. Even snel door de lessen gaan is daardoor lastig.

❌ Je ontvangt geen trade signalen over het kopen of verkopen van crypto.

Prijs:

Voor het gehele pakket met beide videotrainingen en toegang tot de community betaal je eenmalig 499,95 euro. Dit is vergeleken met de 2 andere trainingen een stuk goedkoper.

Lees mijn volledige review van de crypto cursus van madelon vos, of meld je direct aan voor de videocursussen:

Welke cryptocurrency cursus vind ik de beste?

Dat waren ze; 3 cryptocurrency cursussen waarmee je zelfstandig kunt gaan leren over crypto. Maar welke vind ik nu de beste?

Als ik een top 3 zou moeten samenstellen zou deze er als volgt uitzien:

3. x10 met crypto door Jan Robert en Harm
2. Crypto academy door Madelon Vos
1. Crypto masterclass door Derek en Patrick

Ik vind de Crypto masterclass van AllesoverCrypto de beste. Waarom?

 • De training bevat veruit de meeste informatie;
 • De vormgeving en ledenomgeving zijn gestructureerd en gemakkelijk te volgen;
 • Je wordt automatisch toegevoegd aan een Discord met alle leden waarin je gemakkelijk je vragen kwijt kunt;
 • Toen er bij mij wat mis ging ben ik snel geholpen door de klantenservice, die erg uitgebreid is en altijd voor je klaar staat.

De training van madelon vos is zeker een goede cursus, alleen is deze niet zo uitgebreid als de Crypto masterclass. Als je jezelf helemaal wilt onderdompelen in de wereld van crypto is de training van Derek en Patrick naar mijn mening de beste optie.

Veel succes met één van deze trainingen!

Plaats een reactie