Home » Cursus Daytraden volgen (Nederlands): Wat je gaat leren

Cursus Daytraden volgen (Nederlands): Wat je gaat leren

Zoekende naar een geschikte cursus om daytraden te leren?

In dit artikel vertel ik je graag over een Nederlandstalige daytrading cursus waarin je alle fijne kneepjes van het vak te zien krijgt, én zelf gaat toepassen.

Met een goede instelling en inzet kan ook jij succesvol gaan daytraden. Daytraden is niet gemakkelijk, maar met de juiste middelen ben je al een heel eind op weg.

Wat is daytraden in het kort?

Daytraden is het handelen in aandelen of cryptocurrency op de korte termijn. Je begint een dag zonder bezittingen, koopt en verkoopt gedurende de dag (hopelijk) met winst, en aan het einde van de dag ben je alles weer kwijt.

Het is dus NIET het vasthouden van een bepaald aandeel voor de lange termijn, waarbij je bijvoorbeeld kijkt wat de koers gaat doen over een periode van 1, 5 of 10 jaar.

Je wilt op de kortere termijn je winsten pakken en per dag kijken naar wat de markt te bieden heeft.

De Amerikaanse aandelenmarkt

De daytraden cursus die ik in dit artikel behandel zal gericht zijn op de Amerikaanse aandelenmarkt. Waarom eigenlijk?

Dit omdat de Amerikaanse markt veel meer volume heeft en daardoor veel meer kansen biedt. Er zijn meer handelaren op actief, waardoor er meer geld in omgaat, en waardoor jij als daytrader weer (relatief) gemakkelijker geld kunt verdienen.

Je kunt namelijk ook alleen kijken naar Nederlandse aandelen. Het nadeel is dat er minder volume is. Er zijn minder bedrijven en particulieren actief, waardoor de markt onvoorspelbaarder is. Als daytrader wil je liever een stabiele markt hebben met veel volumes.

Daytraden cursus: De Daytrading Masterclass van Kevin Timmer

Oké, nu je dat weet zal ik je vertellen over een daytraden cursus waar ik zelf fan van ben. Dit is de Daytrading Masterclass van Kevin Timmer. Deze videocursus bevat 16 modules en 50 video’s waarin stap voor stap wordt uitgelegd welke stappen je moet nemen.

daytraden cursus daytrading masterclass

Kevin is een full time daytrader met al meer dan 4 jaar ervaring in het vak. Hij kan er volledig van leven en leert ook anderen hoe ze dit kunnen doen.

Om meer te lezen over Kevin, de cursus en mijn persoonlijke mening kun je het beste mijn Daytrading masterclass review lezen. Hierin ga ik langs alle belangrijke punten en ontdek je echt of het iets voor jou is of niet.

kevin timmer

Wat ga je in deze cursus leren?

Om duidelijk te maken wat deze daytrading cursus jou te bieden heeft, een overzicht van de inhoud:

Module 1: Welkom (5 video’s)
– Welkom
– Community tools
– Live Trading
– Discord
– Disclaimer

Module 2: Mindset (1)

Module 3: Software (3)
– Computer – Laptop
– Broker
– Grafiek software

Module 4: Basics (3)
– Stocks en shares – Long en Short
– Geld – Money
– Market gebruikers

Module 5: Risk management (1)

Module 6: Money management (1)

Module 7: Plan de trade (1)

Module 8: Trades Plaatsen (2)
– Orders en Posities
– Prijs van het aandeel

Module 9: Level 2 & Tape (Montage) (1)

Module 10: Price Action (10)
– Candle sticks
– Support en Resistance
– LIVE: Support en resistance
– Support en Resistance Intraday
– Trends – HH – HL – LL – LH
– LIVE: Trends – HH – HL – LL – LH
– Gaps in de markt
– Volume
– Indicators
– Extended

Module 11: Patronen (2)
– Reversal Patronen
– Breakout patronen

Module 12: Externe factoren (2)
– Externe Factoren
– Halts

Module 13: Stock Eigenschappen (1)

Module 14: Strategieën (10)
– Strategieën en setups
– Masterclass strategieën
– 15m Bar play (voor beginners)
– Reversal Short
– Reversal Long
– Exit Strategie
– VWAP Breakout
– 1 Cent Regel
– Een analyse maken
– Conclusie

Module 15: Voorbereiding (5)
– Voorbereiding
– Watchlist maken
– Vast groepje aandelen
– Scanners
– De Trading Sessie

Module 16: Afsluiting (2)
– Regels
– Hoe nu verder

Samenvattingen van live sessies (42)
Extra video’s met uitleg over brokers (24)

Ik snap dat dit nogal onoverzichtelijk en chaotisch kan overkomen, daarom heb ik een video opgenomen waarin je op mijn scherm kunt meekijken en ziet hoe de cursus en lessen er van binnen uitzien:

De sterke punten van de Daytrading Masterclass

Naar mijn mening zijn er een paar punten die deze cursus een complete basis en instap maken voor een beginnende daytrader.

 Uitgebreide videocursus met stap-voor-stap uitleg: Hierin leer je helemaal vanaf de basis hoe je kunt toetreden tot de daytrading wereld, welke mindset je nodig hebt, welke software goed is, welke begrippen je moet weten en hoe je zelfstandig kunt gaan daytraden met strategieën.

 Ervaren docent(en): Kevin is al meer dan 4 jaar bezig met daytraden en kan hier zelf ruim van leven. Deze kennis wordt al overgedragen in de videocursus, maar ook in bijvoorbeeld de herhalingen van live sessies. Hierin gaat Kevin of een van zijn collega’s zelf live daytraden zodat je mee kunt kijken en ziet hoe een ervaren daytrader denkt en keuzes maakt.

 De community: Met een inschrijving krijg je ook toegang tot een groep met andere daytraders. Je komt dus in contact met like-minded mensen en personen die hetzelfde pad willen bewandelen of hebben bewandeld.

Extra live sessies

De eerste 6 maanden krijg je gratis live sessies als je begin met de day trading masterclass. Hiermee kun je live meekijken met Kevin zijn trades, en zie je hoe hij te werk gaat. Dit is vrij persoonlijk maar doet Kevin graag om zijn cursisten te laten zien dat het echt kan wat hij doet.

Vanwege de openingstijden van de Amerikaanse stockmarket zijn deze live sessies meestal aan het einde van de middag en in de avond (Nederlandse tijd). Als je overdag op school zit of werkt kun je deze live sessie bijwonen om bij te leren van een ervaren daytrader.

Handige links voor meer informatie

Wil je meer weten over deze daytrading cursus? Via de onderstaande link kom je op de productpagina van de daytrading masterclass terecht:

Plaats een reactie