Home » Day Trading Masterclass 2.0 Review: Mijn Kijk op deze Cursus

Day Trading Masterclass 2.0 Review: Mijn Kijk op deze Cursus

Op deze pagina lees je mijn Day Trading Masterclass review.

Ik heb de videotraining gevolgd en vertel je graag over mijn ervaringen.

Hoe is de training opgebouwd? Kun je uiteindelijk zelfstandig gaan daytraden? En is Kevin Timmer een juiste docent voor dit vak? Je komt erachter in dit artikel!

(Via de bovenstaande knop kom je op de pagina terecht die je het gehele DTM pakket geeft, zowel de 2.0 als de 1.0, voor de meest recente prijs)

Waarom schrijf ik deze review?

Op Online Commitment.nl plaats ik informatie over allerlei verdienmodellen op het internet. Enige tijd geleden kwam achter een nieuw soort verdienmodel, namelijk het daytraden. Ik kende het day traden met cryptocurrency al wel, maar in dit geval gaat het over aandelen specifiek op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Ik heb zelf dus al wel wat ervaring met daytraden op de cryptomarkt. Toen ik de inhoud van de Day Trading Masterclass bekeek zag ik al wat vergelijkbare aspecten. In deze review lees je mijn ervaring over deze cursus. Kun je succesvol geld verdienen met het daytraden op de Amerikaanse aandelenmarkt? En is Kevin Timmer, de maker van de cursus, een geschikte docent?

Productrondleiding

Ik heb een video opgenomen waarin je ziet hoe de Day Trading Masterclass er van binnen uitziet. Zo weet je wat je kunt verwachten en hoe de modules zijn opgebouwd.

Je kunt de video hieronder bekijken:

Verschillen tussen 1.0 en 2.0

Op 1 juni is de vernieuwde versie van de Day Trading Masterclass gelanceerd. Deze 2.0 versie is een stuk uitgebreider.

Kevin vertelt dat er een nieuwe versie is gekomen door de feedback van de 1.0 studenten.

Wat zijn de belangrijkste verbeterpunten volgens Kevin als we de 1.0 en 2.0 naast elkaar leggen?

Plug & Play systeem: De 1.0 bevatte al systemen en strategieën, maar er waren nog teveel punten waar je zelf bepaalde zaken moest bepalen. De DTM 2.0 bevat duidelijke systemen die een checklist bevatten zodat je weet wanneer je een trade kunt plaatsen en wanneer niet. Voorheen was dit nog te vaag. Je krijgt nu een duidelijkere afbakening.

Focus op zelfstandig traden: Eerst werkte je volgens een systeem en moest je langzaam je eigen stijl van traden ontwikkelen. Dat hoeft nu niet meer omdat je alles volgens een systeem doet. Hierdoor kunt je na de training zelfstandig gaan traden.

Daarnaast is de community chat verbeterd en zijn er meer strategieën toegevoegd.

Extra toevoeging juli 2021 (Update)

Sinds 29 juli 2021 is er het een en andere veranderd binnen de day trading masterclass. Zo is de prijs verhoogd naar van 497 naar 997. Dit heeft volgens Kevin te maken met de toevoeging van de Trade Room.

Wat is de Trade Room?

De Trade Room is de plek waar je als lid alle live trading sessies kunt bijwonen, groepsmentoring krijgt en educatie avonden kunt bijwonen.

Voorheen was dit een maandelijkse toevoeging die je er eventueel kon bijnemen voor zo’n €115 per maand. Nu krijg je bij aankoop van de gehele day trading masterclass direct 6 maanden gratis toegang tot de Trade Room.

De achtergrond van de Day Trading Masterclass

De Day Trading Masterclass is een online videocursus met extra tools om het traden gemakkelijker te maken. De cursus bestaat nog niet zo heel lang: Sinds het voorjaar van 2019 zijn de eerste leden begonnen.

Over Kevin Timmer

De Day Trading Masterclass is opgericht door Kevin Timmer. Op internet is er niet heel veel te vinden over zijn persoonlijke leven. Op YouTube is Kevin wel actief met veel informatieve video’s over het traden.

In april 2019 heeft hij zijn eerste video geüpload waarin Kevin vertelt dat hij al 3 jaar lang bezig is met daytraden, en er volledig van kan leven. Deze 3 jaar is hij fulltime bezig met daytraden, maar de 2 jaar daarvoor deed hij het parttime naast zijn baan.

Waarom handelt Kevin alleen op de Amerikaanse aandelenmarkt?

Dit omdat hier veel meer traders actief zijn. Hoe meer traders er zijn, hoe meer vraag en aanbod er is en hoe meer prijsveranderingen er zijn. Prijsveranderingen zijn voor daytraders belangrijk omdat ze hier geld aan verdienen.

De betrouwbaarheid van de Day Trading Masterclass

Kun je na je aankoop een goed en waardevol product verwachten, waarmee je zelf succesvol kunt gaan daytraden?

Mijn ervaring

Om dit objectief te beoordelen ben ik zelf begonnen met de Day Trading Masterclass. Ik vind dat de lessen prima zijn opgebouwd en je informatie krijgt waar je iets mee kan. Je begint helemaal bij de basis, waarna je steeds dieper gaat en meer leert over Daytraden.

In de training kun je ook nog de video’s van de 1.0 versie bekijken, en ik ben zeker blij dat er een nieuwe versie is gekomen. De 2.0 komt stukken beter over en geeft je meer informatie over de bepaalde systemen die je kant en klaar kunt gebruiken.

Zoals ik al eerder zei: Ik had al wat kennis van het daytraden met crypto, maar nog niet met aandelen. De video’s hebben mij veel geleerd over handelen met aandelen. Veel aspecten kende ik nog niet, en ik moet zeggen dat de cursus er diep op ingaat.

Kevin heeft de cursus gemaakt met in zijn achterhoofd dat iedereen zelfstandig zou moeten kunnen gaan traden. Tijdens de video’s hebt ik dit zeker gemerkt. Er worden voorbeelden gegeven van bepaalde situaties en hoe hierop te reageren.

En wat mij ook is opgevallen: Het is echt niet makkelijk. Dit zegt Kevin zelf ook en hier dacht ik zelf eerst anders over. Maar dit is echt zo. Het is een hoop theorie en je moet er met je hoofd echt bijblijven. Ik kon niet nog even iets anders doen tijdens de video’s, er was focus voor nodig om alles te begrijpen.

Daytraden is een proces

Wat ik heb gemerkt is dat Day traden iets is voor de langere termijn. En dan bedoel ik niet het daytraden zelf, want dat doe je natuurlijk per dag op de kortere termijn.

Ik wil hiermee zeggen dat het echt een skill is die je gaat ontwikkelen. Als je blijft leren zul je steeds beter worden. Je moet gewoon eerst weten waar je op moet letten en welke aspecten belangrijk zijn. Pas nadat je dit onder de knie hebt kun je in de praktijk trades gaan maken. MAAR: Je kunt niet altijd 6 gooien. Je zult fouten gaan maken. Dit hoort bij het leerproces.

Daarom raadt Kevin ook aan om eerst 100 trades te maken op een paper trade account. Hierop handel je met nepgeld om de basis te snappen en in de praktijk te oefenen.

Kevin is er zelf al meer dan 3 jaar meer bezig en dan snap ik zeker hoe hij op dit punt is gekomen. Als je begrijpt hoe de zaken in elkaar steken weet je steeds beter hoe je het moet aanpakken.

Conclusie: Wat is mijn eindoordeel?

De Day trading Masterclass is een prima cursus waarin je allerlei middelen en tools krijgt om jezelf op te leiden als daytrader op de Amerikaanse aandelenmarkt. De cursus leidt je op als een zelfstandige daytrader, want met de systemen uit de cursus kun je al een flink stuk op weg om zelf trades te maken.

Wat ik nog eens wil zeggen en benadrukken is dat het echt niet gemakkelijk is. Als je het snapt is het simpel, maar het heeft tijd nodig om allerlei signalen te gaan herkennen.

Als je er 100% voor gaat en het daytraden echt als je toekomst ziet, dan is deze cursus heel waardevol voor je. Maar als je nog niet zeker weet of je hier veel tijd en energie in gaat stoppen zou ik eerst beter nadenken voordat je begint.

Voordelen van de cursus

Welke voordelen hebben deze cursus mij gegeven en wat kun jij verwachten?

 De cursus leidt je op tot zelfstandig daytrader.

 De theorie is uitgebreid uitgelegd zodat je de basis goed onder de knie krijgt.

 Je docent, Kevin Timmer, is heel serieus en eerlijk: Als je na 100 paper trades niet break even of in de plus staat, wilt hij je niet helpen met de praktijk en adviseert hij je om te blijven traden met nepgeld om de basis wel te snappen.

 Je krijgt niet alleen informatie over het daytraden, maar ook over alles daaromheen zoals mindset, software en tools die je verder helpen.

 Je kunt zelf kiezen of je de live trades er bij wilt hebben of niet.

Nadelen van de cursus

❌ Daytraden is geen makkelijk vak; dit zegt Kevin zelf ook.

❌ Je zult eerst gaan traden met nepgeld (paper traden). Maar dit is wel belangrijk om te testen of je winstgevende trades kunt maken.

❌ Je hebt betaalde software nodig voor het daytraden.

De inhoud van de Day Trading masterclass

Wat kun je na aankoop verwachten van de Day Trading Masterclass? Ik heb zelf een video opgenomen waarin ik de inhoud van de cursus laat zien. Deze kun je hieronder bekijken:

Als je geen tijd hebt om de video te bekijken kun je ook de samenvatting van de lesinhoud hieronder lezen.

DTM videocursus

16 modules met 50 lessen

day trading masterclass inhoud

Module 1: Welkom

 1. Welkom
 2. Community tools
 3. Live Trading
 4. Discord
 5. Disclaimer

Module 2: Mindset

 1. Mindset

Module 3: Software

 1. Computer – Laptop
 2. Broker
 3. Grafiek software

Module 4: Basics

 1. Stocks en shares – Long en Short
 2. Geld – Money
 3. Market gebruikers

Module 5: Risk management

 1. Risk management

Module 6: Money management

 1. Money management

Module 7: Plan de trade

 1. Plan de trade

Module 8: Trades Plaatsen

 1. Orders en Posities
 2. Prijs van het aandeel

Module 9: Level 2 & Tape (Montage)

 1. De level 2

Module 10: Price Action

 1. Candle sticks
 2. Support en Resistance
 3. LIVE: Support en resistance
 4. Support en Resistance Intraday
 5. Trends – HH – HL – LL – LH
 6. LIVE: Trends – HH – HL – LL – LH
 7. Gaps in de markt
 8. Volume
 9. Indicators
 10. Extended

Module 11: Patronen

 1. Reversal Patronen
 2. Breakout patronen

Module 12: Externe factoren

 1. Externe Factoren
 2. Halts

Module 13: Stock Eigenschappen

 1. Stock Eigenschappen

Module 14: Strategieën

 1. Strategieën en setups
 2. Masterclass strategieën
 3. 15m Bar play (voor beginners)
 4. Reversal Short
 5. Reversal Long
 6. Exit Strategie
 7. VWAP Breakout
 8. 1 Cent Regel
 9. Een analyse maken
 10. Conclusie

Module 15: Voorbereiding

 1. Voorbereiding
 2. Watchlist maken
 3. Vast groepje aandelen
 4. Scanners
 5. De Trading Sessie

Module 16: Afsluiting

 1. Regels
 2. Hoe nu verder

Extra video’s

Naast deze modules krijg je ook nog video’s over:

 1. Trades database: De live trade sessies terugkijken met samenvattingen.
 2. TC2000 uitleg videoreeks.
 3. 3 verschillende brokers uitgelegd.
 4. 7 extra lessen over orders, strategieën en technische analyses.
 5. De DTM 1.0 met 8 modules en 34 lessen.
day trading masterclass extra lessen

Community

Je krijgt toegang tot een besloten groep met alle andere deelnemers van de Day Trading Masterclass. Hierin kun je praten over traden, maar ook over onderwerpen als beleggen en cryptocurrency.

Wat gebeurt er na aankoop?

Nadat je je via deze pagina hebt aangemeld krijg je een mailtje met daarin je gebruikersnaam en een link. Via deze link wordt je naar een pagina gestuurd waar je je wachtwoord kunt instellen.

Hierna kun je inloggen en direct beginnen met de video’s van de training.

dtm mail na aankoop

Day Trading Masterclass prijs: Wat zijn de kosten?

Voor de DTM 2.0 betaal je eenmalig 997 euro. Na deze 6 maanden kun je besluiten of je deelt wilt blijven uitmaken van de ‘Trade Room’. Hierin deelt Kevin zijn eigen trading sessies en kun je live meekijken met het scherm van Kevin. Hierin gaat hij zelf trades maken zodat je kunt meekijken, leren en eventueel kopiëren ;).

Daarvoor is de prijs na 6 maanden 99 euro per maand. Je kunt dit abonnement altijd stopzetten.

Ik vind de prijs voor de videocursus degelijk en zeker geschikt voor iemand die echt ambitieus is en van daytraden zijn of haar werk wilt maken. De informatie die je krijgt is echt gigantisch en ook de 6 maanden live trading sessies zijn zeer waardevol.

Met alle online videocursussen is het zo dat ze op het eerste gezicht veel geld kosten. Maar als je het als investering in jezelf ziet is het al snel een logische beslissing (naar mijn mening). Daytraden kun je ook leren via allerlei verschillende YouTube video’s en artikelen, maar dat is niet hoe ik het zou willen.

Je leert in deze videocursus van iemand die dit al 4 jaar fulltime doet, en er goed van kan leven. Daarnaast is alles in het Nederlands, dus ook de support en community. Dit maakt het een stuk toegankelijker.

Gratis Daytraden E-book downloaden (Update)

Kevin heeft een gratis e-book geschreven waarin je kunt kennismaken met de theorie van het daytraden. Als je nog niet zeker weet of daytraden iets voor je is raad ik je aan om dit eens door te lezen.

e-book day trading masterclass

Hiermee krijg je namelijk wel te maken, en als je dit niet zo interessant vindt kun je ook maar beter je geld aan iets anders besteden dan deze cursus.

UPDATE juli 2021: Inmiddels is dit e-book niet meer verkrijgbaar.

Day Trading Masterclass kopen

Bedankt voor het lezen van mijn review! Ik hoop dat ik je genoeg informatie heb gegeven over deze online videotraining.

Als je wilt starten met je avontuur als daytrader kun je je hieronder aanmelden.

Veel succes!

(Via de bovenstaande knop kom je op de pagina terecht die je het gehele DTM pakket geeft, zowel de 2.0 als de 1.0, voor de meest recente prijs)

Day Trading Masterclass

7.4

Theorie

9.0/10

Community

7.1/10

Mindset

7.4/10

Complexiteit

6.0/10

Plaats een reactie