Home » Daytrader worden: In 5 stappen Zelfstandig Daytraden!

Daytrader worden: In 5 stappen Zelfstandig Daytraden!

Wil je Daytrader worden? In dit artikel geef ik je de 5 stappen die nodig zijn om zelfstandig (winstgevend) te daytraden.

Dit 5 stappenplan heb ik geleerd uit de Day trading masterclass. Deze online cursus heeft mij veel bijgebracht over daytraden. Op deze pagina wil ik je een stappenplan meegeven zodat je meer duidelijkheid krijgt over hoe je zelf daytrader kunt worden.

Daytraden heeft een imago

Welke website over daytraden of beleggen je ook aanklikt, ze bevatten haast allemaal een van de onderstaande disclaimers. En die zijn er natuurlijk niet voor niets. Daytraden is niet gemakkelijk, waardoor er ook veel geld wordt verloren.

daytraden disclaimers

Je zult de theorie echt goed moeten begrijpen, en daarnaast je mindset op orde moeten hebben. Dit laatste wordt nog veel te veel onderschat. Als je je emoties teveel laat meespelen ga je uiteindelijk verliezen en behoor je tot de personen in dit soort disclaimers.

Ik was mij hier ook bewust van. In de cursus die ik heb gevolgd kwamen er 5 stappen voorbij die langzaam een goede basis leggen. Het onderstaande stappenplan kan naar mijn mening veel verlies en leed voorkomen.

Ook interesse in andere online verdienmodellen?

Lees dan mijn artikel over de beste manieren om online geld te verdienen >>

Daytrader worden in 5 stappen

Stap 1: De Spons

De eerste stap is het opnemen van zoveel mogelijk informatie over daytraden. Zorg dat je constant blijft leren en de basis onder de knie krijgt. Dit kun je doen met de Day trading Masterclass of met een andere bron van informatie. Ik heb zelf een daytrading beginnersgids geschreven, die je hier kunt lezen: https://onlinecommitment.nl/wat-is-daytraden/. Dit artikel geeft je een kleine basis, maar dit is nog lang niet genoeg.

Zonder deze informatie kun je uiteraard de grafieken en aspecten van het daytraden niet begrijpen. Maak dit naast je werk of school je voornaamste bezigheid. Benut de avonden om zoveel mogelijk informatie tot je te nemen zodat je weet waar je aan begint.

Stap 2: Paper traden

Dit is waar de meeste mensen de fout in gaan. Nadat ze zoveel mogelijk informatie hebben opgenomen, en de basis min of meer begrijpen, starten ze direct met een account bij een broker om te starten met echt geld. DOE DAT NIET!

Daytraden leer je niet vanuit de theorie. Je zult het in de praktijk moeten toepassen. Hierbij ga je gegarandeerd fouten maken, dus het is absoluut af te raden om te starten met echt geld.

Begin in plaats daarvan met een paper trade account. Alles is precies hetzelfde als bij een echt account, alleen handel je in dit geval met virtueel geld. Het is geen echt geld en je kunt er ook geen geld uithalen als je eventueel winst hebt gemaakt.

Door hiermee te starten kun je de theorie gaan toepassen en de praktijk ondervinden. Je trade met nep geld dus het is goed om fouten te maken en hiervan te leren.

Laten zien dat je het kunt

Dit is de belangrijkste stap van allemaal omdat je gaat ontdekken of je de theorie begrijpt. Een goede maatstaf is 100 trades. Hoe staat je (nep) saldo ervoor nadat je 100 trades hebt uitgevoerd? Sta je dik in de min? Of sta je ongeveer op hetzelfde punt of heb je zelfs winst?

paper traden

Als je verlies hebt gemaakt is uiteraard de conclusie dat je nog niet klaar bent voor echte werk. Je zult weer terug moeten naar stap 1 om meer te gaan leren, en in dit geval over de fouten die je op je demo account hebt gemaakt. Het is niet erg om fouten te maken en in de min te staan in deze fase, als je er maar van leert!

Als je toch doorgaat met echt geld, zelf als je in de min staat, dan is de kans groot dat je de persoon wordt die onderdeel wordt van de disclaimers hierboven. Je zult maar één garantie hebben, en dat is dat je geld gaat verliezen. Niet doen dus. Wees eerlijk naar jezelf en analyseer de fouten die je hebt gemaakt.

Sta je na 100 trades op je demo account break-even of in de plus? Je kunt door naar de derde stap en bent weer een stukje dichterbij als zelfstandig daytrader.

Stap 3: Account bouwer

Nu je het daytraden op een paper trade account onder de knie hebt, is het tijd om een echt account te gaan gebruiken. Hier stort je dus zelf een beginbedrag op, wat weer voor iedereen anders is. Het minimale bedrag dat je ongeveer nodig hebt is rond de $400.

Je gaat nu de theorie en de ervaring van je demo account gebruiken om echte aandelen te verhandelen met je eigen inbreng. Hierbij is het belangrijk om je historie van trades op je demo account goed te bekijken: Waar heb ik fouten gemaakt? Waar kan ik verbeteren?

Als je hiermee bent begonnen kijk je over een maand weer waar je staat. Als je break-even staat, of zelfs winst hebt gemaakt, heb je het heel goed gedaan. Dit krijgen de meeste beleggers en daytraders niet voor elkaar.

In deze stap focus je minder op het overleven van je account, maar meer op het groeien. Je wilt je account meer waard laten worden, vandaar ook de naam van deze stap ‘Account bouwer’.

Stap 4: Daytrader

Nu je account steeds meer waard wordt begin je steeds meer te begrijpen. Nu is het zaak om een systeem te ontwikkelen dat bij jou als persoon past. Waarom is dit belangrijk? Dit is aan te raden omdat je zelfstandig daytrader wilt worden. Je kunt dus van niemand afhankelijk zijn.

Door een systeem te ontwikkelen wat jou het beste ligt kun je beter worden en verder groeien. In de cursus die ik heb gevolgd, de Day trading masterclass, begin je met een standaard systeem dat al voor je bedacht is. Dit systeem gebruik je in de tweede en derde stap.

Naarmate je meer ervaring krijgt zul je bepaalde zaken gaan aanpassen zodat dit het beste bij jouw stijl van daytraden past, wat alleen maar goed is voor je verdere ontwikkeling als daytrader.

Stap 5: Zelfstandig daytrader

Dit is de laatste stap van het stappenplan om daytrader te worden. Als je op dit punt bent gekomen heb je een eigen systeem ontwikkeld die past bij jou als persoon, en waarmee je elke maand weer winstgevend mee bent.

Je bent van niemand afhankelijk en verdient langzaam meer geld. Fouten blijf je maken, maar hier leer je van en aan het einde van de maand heb je er geld aan verdient.

daytrader worden stappenplan

Conclusie: Zo word je Daytrader

Wat ik al eerder zei: Het beeld van beleggers en daytraders is niet echt positief door de vele disclaimers en mensen die al hun geld verliezen.

Dit stappenplan geeft naar mijn mening een antwoord waarbij stap 2 cruciaal is: Als je het niet kunt met nep geld, mag je als het ware niet door naar de volgende stap om met echt geld te beginnen.

Hierbij gaat het bij de meeste mensen dus wel mis: De theorie niet begrijpen en het toch in de praktijk proberen.

Dit stappenplan is afkomstig uit de Day trading Masterclass, gemaakt door Kevin Timmer. Ik heb deze cursus zelf gevolgd en vond dit stappenplan een van de belangrijkste inzichten om op deze website te delen. In mijn Day Trading Masterclass review zie je mijn volledige mening over deze onlinecursus.

Deze cursus geeft je 12 uur aan videomateriaal over daytraden. Hieronder kun je meer informatie vinden over de cursus.

Ik heb over de inhoud van dit artikel ook een video opgenomen, die je hieronder kunt bekijken.

Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt gehad. Succes met jouw daytrading avontuur!

Plaats een reactie