Leestijd: 15 minuten
Welkom bij deze Enormail review!
Op deze pagina ga ik je alles vertellen over deze e-mailmarketingsoftware.
Na het lezen van dit artikel weet je direct of Enormail iets voor je is of niet. Ik heb Enormail namelijk zelf getest en volledig ontleed.
Hierdoor ben ik zowel goede als slechte kanten tegengekomen, en deze ga je allemaal lezen.
Wat je gaat lezen
In deze Enormail review ga je lezen over:
- De functies van Enormail;
- Goede en slechte kanten die mij zijn opgevallen;
- Of deze e-mailmarketingsoftware voor jou geschikt is;
- Enkele vergelijkingen met alternatieve aanbieders van soortgelijke software;
- Wat de voordeligste optie is om te kiezen;
- Een eerlijke en duidelijke conclusie over Enormail;
- En aan het einde een mooie extra die jou verder op weg gaat helpen… 😏
E-mailmarketing!
Als je op deze pagina terecht bent gekomen weet ik ook vrij zeker dat je weet wat e-mailmarketing inhoudt.
Enormail is een van de vele aanbieders hiervan.
Zelf heb ik al wat jaren ervaring met Activecampaign, een software volledig in het Engels. Deze heb ik vaak ingezet voor een klant en dit werkte eigenlijk prima.
Sinds begin dit jaar ben ik ook mijn eigen website begonnen.
E-mailmarketing komt hier natuurlijk ook weer om de hoek kijken: Het is een van de belangrijkste aspecten van online marketing.
Ik ging op onderzoek uit om een software te kiezen, en ik zou natuurlijk voor de ‘veilige’ en voor mij bekende weg kunnen gaan door opnieuw Activecampaign te kiezen.
Maar na wat onderzoek kwam ik ook Enormail tegen.
Het eerste wat mij opviel is dat het een Nederlands bedrijf is.
Alles is dus in het Nederlands en dat is natuurlijk altijd prettig.
Daarom wilde ik Enormail een kans geven en deze (voor mijzelf) vergelijken met Activecampaign.
En dat heb ik ook uitgebreid gedaan!
Het resultaat heb je nu voor je neus, dus lees vooral verder als je benieuwd bent naar mijn bevindingen en eindoordeel over Enormail.
Waarom deze review lezen?
Ik ben niet de enige die Enormail heeft gebruikt: Er staan nog vele andere reviews online.
Maar waarom is juist deze review je tijd waard?
✅ Ik heb Enormail uitgebreid onder de loep genomen. Door intensief te kijken naar alle functionaliteiten krijg je een duidelijk beeld van de software. Én omdat ik mijn geld natuurlijk, net zoals jij, goed wil besteden, ben ik ook kritisch geweest en zijn mij niet alleen goede punten opgevallen. Een eerlijke review dus.
✅ Omdat ik eerder al gebruik heb gemaakt van een andere e-mailmarketingsoftware, vergelijk ik veel functies ook met een verwachtingspatroon vanuit mijn ervaringen uit het verleden. Door een andere software te gebruiken zie ik sneller welke opties opvallen en wat nou echt wel mist omdat dit wel is inbegrepen bij de andere aanbieders.
✅ Op het einde van deze review wil ik je een exclusieve bonus aanbieden. Deze is nergens anders te verkrijgen en is een waardevolle aanvulling voor de beginnende Enormail gebruiker.
Wat is Enormail en waar gaat het jou mee helpen?
Om deze review te beginnen wil ik nog kort even duidelijk maken wat Enormail precies is en wat het te bieden heeft.
Enormail is een e-mailmarketingsoftware die je de mogelijkheid geeft om automatisch e-mails te versturen naar je doelgroep.
Je kunt binnen het systeem een inschrijfformulier opstellen en deze koppelen aan verschillende mailinglijsten met contacten. Met de autoresponder kun je vervolgens een reeks met e-mails achter elkaar zetten.
Dit alles is gericht op automatisering: Als je het één keer goed hebt ingesteld komen de e-mails automatisch terecht bij de juiste mensen als deze zich inschrijven met hun naam en e-mailadres.
Hartstikke handig dus en het scheelt heel veel tijd!
Wie zitten er achter Enormail?
Op de website van Enormail staat er op dit moment weinig over het team dat het bedrijf draaiende houdt.
Maar wat ik wel weet is dat Enormail is opgericht door Eelco de Boer, een online ondernemer die al tientallen jaren meedraait als het gaat om online marketing, online producten en software.
Hij heeft Enormail in 2005 opgericht, en dat is ook de reden waarom het bedrijf volledig Nederlands is.
Mijn eerlijke Enormail review
Hieronder vind je een overzicht van de functies van Enormail. Zo kom je erachter hoe het ongeveer in zijn werk gaat en wat er allemaal is inbegrepen.
Hierna zal ik de goede en minder goede punten bespreken.
De functies van Enormail
Als je inlogt krijg je het dashboard te zien met een overzicht van de huidige statistieken van je account.
Aan de bovenkant van het scherm zie je een balk met de verschillende opties:
Ik ga elk onderdeel stuk voor stuk behandelen, en zal de volgorde kiezen van een echte e-mailmarketing funnel. Hierbij begin je dus met de inschrijving waarbij mensen naam en e-mail achterlaten. Zo kun je zelf zien waar je gaat beginnen als je dit zelf gaat maken, en daarnaast hoe de verschillende onderdelen op elkaar aansluiten.
Contacten
Om goed te beginnen maak je als allereerst een mailinglijst aan met contacten. Dit is de lijst met alle mensen die zich hebben ingeschreven.
Contacten toevoegen kun je op 2 manieren doen: Via een CSV bestand of handmatig. De derde manier is natuurlijk dat mensen zich inschrijven via een formulier, maar daar kom ik zo op.
De totale mailinglijst met contacten zie je hierna verschijnen in het overzicht. Je kunt in een oogopslag zien hoeveel inschrijvingen, onbevestigden en uitschrijvingen elke lijst heeft.
Binnen de instellingen van de mailinglijst kun je met een aantal zaken aan de slag gaan:
- Segmenten: Hiermee sorteer je een grote bulk met contacten in kleinere delen. Zo krijg je een beter beeld van je doelgroep en kun je ook gerichter mails gaan versturen. Zo kun je bijvoorbeeld op basis van een woonplaats (mits je dit hebt aangevraagd in het inschrijfformulier), een tag of inschrijfdatum gaan filteren en precies deze mensen gaan targetten om een mailing naar te versturen.
- Tags: Dit is ook een vorm van segmenteren, maar dan op basis van zelftoegewezen tags. Als je iemand die zich heeft ingeschreven een bepaalde tag meegeeft, weet je meer over deze persoon en kun je dit later gebruiken voor betere targeting.
- Integraties: Hiermee kun je andere delen van je bedrijf integreren met de mailinglijsten van Enormail. Je kunt op dit moment CCV shop, Zapier, WooCommerce, PayPro, WishList en Clickfunnels integreren.
Formulieren
Om mensen hun e-mail en naam te laten achterlaten begin je natuurlijk met een optie tot inschrijven. Dit doe je met de zogenaamde ‘Formulieren’.
Via de blauwe knop begin je met het maken van een formulier. Je koppelt deze vervolgens aan de gewenste mailinglijst met contacten.
Met de instellingen kun je het type optin aanpassen (double of single), je eigen bedankpagina koppelen, en een spambeveiliging van Captcha instellen.
Vervolgens kun je het formulier gaan aanpassen. Binnen 5 minuten heb ik het formulier aangepast van de linker naar de rechter foto:
Dit is erg gemakkelijk om zelf te doen en vergt geen enkele kennis van coderen of websites maken.
Verder kun je:
Een Pop-up instellen voor het formulier dat je net hebt aangemaakt. Hierbij kun je een aantal zaken instellen, en ook een zogenaamde exit pop-up invoegen:
De bevestigingsmail maken: Hierbij kun je kiezen vanuit welk e-mailadres je deze mail wilt versturen, welke naam wordt weergegeven, en het onderwerp en inhoud van de mail zelf aanpassen. Met personalisatiemogelijkheden als ‘{%name%}’ kun je automatisch de voornaam van de lezer gebruiken.
Deze heeft de persoon namelijk zelf ingevoerd bij het formulier. Hierdoor begin je de mail met een persoonlijke aanhef.
Publiceren: Hiermee kun je het formulier live gaan zetten. Er staan al verschillende opties klaar waarmee je de code kunt kopiëren en deze op je website plaatst. Je hoeft eigenlijk alleen de codes te pakken en je bent klaar, dus dat is gemakkelijk om te gebruiken.
Een handige tip is dat je de voorbeeldpagina direct kan bekijken. Zo zie je hoe het er precies uitziet en kun je daarna nog aanpassingen maken.
Enormail wordpress plugin: Er staat ook een optie om het formulier te koppelen aan je wordpress website. Hierbij wordt er naar een tutorial gelinkt die je hier kunt vinden: https://kb.enormail.eu/article/89-enormail-formulier-op-wordpress-site-plaatsen
Nadat je dit hebt gedaan vind je het gemaakte formulier terug in je wordpress omgeving. Daarna kun je het gemakkelijk integreren op je website en is alles 1 geheel.
Mailingen
Als je een formulier hebt aangemaakt kun je beginnen met het maken van de daadwerkelijke e-mails die de mensen op je mailinglijst gaan zien.
Bij het maken van een nieuwe mailing kun je kiezen voor een standaard mailing of een live designer. De live designer geeft je de mogelijkheden om je e-mail met kleuren, knoppen, scheidingslijnen en afbeeldingen extra op te maken.
Hieronder zie je precies dezelfde mails. De eerste is gemaakt met de standaard mailing optie, de tweede met de live designer.
Je kunt dus een stuk meer aanpassen met de tweede optie. Maar vergeet niet dat mailtjes met veel kleurvlakken en afbeeldingen vaak in de spam folder belanden. Persoonlijk kies ik dus voor het eerste eenvoudige mailtje.
Misschien wat minder aantrekkelijk, maar het gaat erom dat de boodschap überhaupt aankomt en deze niet in de spamfolder strandt 🙂.
Mail versturen: Als je de mail wilt versturen hebt je nog wat andere opties die belangrijk zijn.
Ten eerste kun je de afzender kiezen. Je zou de mailing met verschillende mailaccounts kunnen versturen, net wat het beste bij je doelgroep past en wat logisch is voor de lezer.
Om een idee te krijgen van de mail verstuur je een testmail naar je eigen mail adres.
Als laatste selecteer je een mailinglijst met contacten waar je de mail naartoe wilt sturen. Als je dit hebt gedaan kun je er voor kiezen om de mail direct te versturen, of om deze in te plannen voor een later tijdstip.
Autoresponders
Autoresponders zorgen ervoor dat je automatisch een reeks aan e-mails kunt gaan versturen naar een groep mensen.
Dit is eigenlijk de belangrijkste functie van een e-mailmarketingsoftware aanbieder als deze. Dit stelt je in staat om meerdere e-mails voor te bereiden, te koppelen aan een mailinglijst, en vervolgens alles te laten automatiseren.
Als je het één keer goed neerzet heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar, terwijl mensen nog steeds je e-mails in hun inbox ontvangen.
Nieuwe autoresponder aanmaken: Het begint met je eerste mail toevoegen. Ook hier krijg je weer de optie om de mail op te bouwen via de standaard mailing of met de live designer.
De autoresponder wordt altijd in gang gezet als iemand zich inschrijft op een mailinglijst, die dan weer gekoppeld is aan een formulier op je website of andere plek.
Na de inschrijving wordt de autoresponder gestart. Per bericht heb je 4 mogelijkheden:
- Verzenden: Wanneer wordt de mail verzonden?
- Na verzenden: Voeg een tag toe, verplaatst een contact of verwijder een contact.
- Na openen; Zelfde als bij verzenden.
- Na klikken (op link in de mail).
Met deze opties segmenteer je de totale lijst met contacten en zie je beter wie er interesse heeft in de onderwerpen in je mails.
Met de statistieken kun je goed bijhouden wat een autoresponder voor resultaten behaalt. Per mail zie je hoe vaak deze is verzonden, geopend, geklikt, uitgeschreven, mislukt en in de spam is belandt.
Vooral statistieken als geopend en geklikt zijn interessant. Als je grote verschillen ziet in de opening van de mails weet je dat de titel van een mail verbeterd kan worden. Door deze nieuwsgierig en wat geheimzinniger te maken zullen veel meer mensen de mail openen en uiteindelijk ook doorklikken naar je website.
Enormail prijzen
Wat betaal je voor Enormail?
Enormail heeft twee verschillende abonnementen.
Voor het ‘Sumo’ abonnement betaal je 15 euro per maand bij een maandelijkse betaling, en 12,50 per maand bij een jaarlijkse betaling (150 euro per jaar).
Het ‘Mammoet’ abonnement is 45 euro per maand, en 37,50 bij een jaarlijkse betaling (450 euro per jaar)
Is het ‘Mammoet’ abonnement het geld waard?
Ik vind zelf van niet. Als je begint met e-mailmarketing zit je sowieso onder de 10.000 contacten, dus dan is Sumo meer dan genoeg.
Het verschil tussen de abonnementen is dat je bij Mammoet de volgende functies extra krijgt:
- Beeldbank met foto’s
- E-mailmarketing cursus van €197
- Automatisch contacten verplaatsen
- Opt-in formulier in pop-up
- Opt-in links
Ik vind dat dit geen €20,- per maand extra waard is.
En…
Houd die gedachten over de e-mailmarketing cursus van €197 even vast…
Straks geef ik je een leuke extra, dus lees zeker verder tot het einde 🤩.
Goede punten
Dat was de inhoud van Enormail! Ik hoop dat het voor je duidelijk is geworden wat Enormail je te bieden heeft.
Nu geef ik je mijn mening over deze inhoud: Wat vond ik goed en wat vond ik niet zo goed?
Gebruiksvriendelijkheid en ‘smooth’
Tijdens het gebruiken van Enormail merkte ik al snel dat het allemaal erg lekker werkt. Er zijn nauwelijks haperingen en het gebruiken van alle functies werkt erg gebruiksvriendelijk.
Ook oogt het dashboard en de daar bijhorende statistieken erg rustig en overzichtelijk.
Betaalbaar
De prijs voor een maandelijks of jaarlijks abonnement is een van de voordeligste op de markt als het gaat om e-mailmarketing.
Voor een account met 2.500 contacten betaal je bij de populairste concurrenten:
- Activecampaign: €38
- Mailchimp: €26
- GetResponse: €18
Voor Enormail betaal je €12,50 per maand bij een jaarlijkse betaling. De goedkoopste van allemaal dus.
Less is more: Enormail houdt het simpel
Ik ken de functies van andere e-mailmarketing aanbieders, en dat zijn er in vergelijking met Enormail een stuk meer. Dit kan je als een nadeel zien, maar dit houdt het wel lekker gemakkelijk en simpel.
Je hoeft je hierdoor niet druk te maken over allerlei functionaliteiten die je eigenlijk niet volledig begrijpt. Zo snap je sneller hoe alles werkt en heb je ook minder tijd nodig om er een soort ‘studie’ van te maken om de software te begrijpen voordat je aan de slag kunt gaan.
Volledig Nederlands
Enormail is van Nederlandse bodem dus dat maakt het ook gemakkelijk in gebruik. Soms heb je nog wel eens dat andere software wordt vertaald naar het Nederlands.
Dit geeft niet altijd het resultaat wat je zou hopen. Enormail zelf en de support zijn vanaf de basis al in het Nederlands. Ze geven je ook de optie om in het Engels te werken.
Minder goede punten
Kan uitgebreider zijn
Het nadeel van de lagere prijs en de simpelheid van Enormail is dat je hierdoor minder krijgt.
Enormail geeft in vergelijking met concurrenten de minst uitgebreide opties, en dat merk je ook wel. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar als je op zoek bent naar veel opties voor een uitgebreide mailingcampagne, dan is Enormail waarschijnlijk niet de beste optie.
Een functies als split testing is bijvoorbeeld ook niet beschikbaar in Enormail, terwijl de grotere Engelstalige e-mailmarketing aanbieders die wel hebben.
Autoresponder geeft minder mogelijkheden
Het maken van een autoresponder is ook in Enormail erg simpel en compact. Maar juist hier zou ik wat meer opties willen hebben.
De autoresponder opties van Activecampaign zijn namelijk heel groot. Je hebt wel meer dan 100 verschillende combinaties, zodat je ook nauwkeurig een klantreis kunt opstellen.
Enormail geeft je alleen de mails achter elkaar, met daarbij alleen opties om de mailing later of vroeger te versturen of om bepaalde tags toe te voegen.
Hier mist dus wel een uitgebreide rij aan opties die het maken van een grote autoresponder zo makkelijk maken.
Voor wie is Enormail geschikt?
Een belangrijke vraag is: Voor wie is Enormail het meest geschikt?
Het is misschien wel al duidelijk geworden, maar Enormail is vooral geschikt voor de beginnende e-mailmarketeer.
Doordat het simpel is om te gebruiken kom je direct tot de kern, en dat is simpelweg het versturen van een reeks van mailtjes naar je doelgroep.
Enormail geeft je daar alle opties voor en aan de hand van de gebruiksvriendelijke interface wordt het alleen maar gemakkelijker.
Start dus met Enormail als:
✅ Je net begint met e-mailmarketing;
✅ Je het minste wilt betalen voor een goed werkende e-mailmarketingsoftware:
✅ Je genoeg hebt aan het bouwen van een eenvoudige autoresponder.
Start niet met Enormail als je:
❌ Wilt gebruik maken van veel opties, en met name voor het bouwen van een geavanceerde autoresponder en het split testen van je e-mails.
Alternatieven voor Enormail
Ik liet tijdens de beoordeling van de functionaliteiten al wat namen van concurrenten vallen.
In dit onderdeel wil ik je laten zien wat er nog meer op de markt te vinden is.
Misschien passen deze wel beter bij je als je nog niet helemaal overtuigd ben van Enormail als jouw toekomstige e-mailmarketingsoftware.
Alle onderstaande alternatieven zijn duurder dan Enormail, maar bieden wel meer opties en mogelijkheden. Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat beter bij jou en je bedrijf past!
Activecampaign (& Mailblue)
Het eerste alternatief is Activecampaign.
Ik heb persoonlijk al veel gebruikt gemaakt van de Nederlandstalige versie van deze software. Mailblue is net zoals Enormail een Nederlands bedrijf, maar is een partner van Activecampaign.
Ze bieden dus precies hetzelfde product aan (met precies dezelfde prijzen), alleen is deze bij Mailblue in het Nederlands. Ook is de klantenservice en helpdesk in het Nederlands.
Activecampaign is een zeer uitgebreide software met veel opties. Vooral de autoresponder biedt veel meer opties om de funnel van bezoekers te perfectioneren. Je kunt allerlei acties instellen die ervoor zorgen dat bij elke actie een nieuwe automatisering in gang wordt gesteld.
✅ Heel uitgebreid en veel opties.
✅ Mailblue geeft je een Nederlandstalige gebruikersomgeving en klantenservice.
❌ Complexer om alles te begrijpen door de grote hoeveelheid aan opties.
❌ Duurder dan Enormail
GetResponse
GetResponse is het tweede alternatief voor Enormail.
Deze software is volledig in het Engels.
Wat GetResponse onderscheid is ook weer de uitgebreide functies voor de autoresponder, maar ook voor het maken van een landingspagina en webinar.
Door deze twee laatste toevoegingen is GetResponse vooral geschikt voor online marketeers die veel met funnels bezig zijn.
Doordat deze e-mailmarketingsoftware ook beschikt over deze opties vind je alles makkelijk op één plek en is koppelen heel eenvoudig.
Ook de prijs is erg scherp: Voor een jaarlijks abonnement met 2.500 contacten ben je ongeveer 18 euro per maand kwijt.
✅ Uitgebreid en geschikt voor het maken van online funnels.
❌ Niet in het Nederlands zoals met Enormail en Mailblue.
✅ Gemakkelijk in gebruik.
❌ Voor de specifieke webinar opties moet je een duurder abonnement hebben.
Conclusie en eindoordeel
Dan is het nu tijd voor de conclusie van deze Enormail review.
Door je te vertellen over de functies, goede en minder goede punten en alternatieven hoop ik dat je een duidelijk beeld hebt gekregen van deze e-mailmarketingsoftware.
Concluderend kan ik zeggen dat Enormail een ideale optie is voor beginners. Door de gemakkelijke gebruiksomgeving, de relatief kleinere hoeveelheid aan functionaliteiten, én de lage prijs vind ik dit een ideale instapsoftware als het gaat om e-mailmarketing.
Als je merkt dat je meer gaat nodig hebben kun je altijd nog wisselen naar een uitgebreidere aanbieder, zoals ActiveCampaign of Mailblue.
Een extra aanbieding voor jou!
Als laatste wil ik je nog wat super tofs meegeven.
In de vergelijking van de pakketten van Enormail had ik het al even over de toegevoegde e-mailmarketing cursus die je krijgt bij het Mammoet abonnement.
Omdat ik zelf aanraad om met het Sumo pakket te beginnen, loop je die e-mailmarketingcursus dus mis.
Maar!
Hier ga ik je te hulp schieten.
Ik bied je mijn exclusieve ‘E-mailmarketing gids: Van Beginner naar Expert in 20 stappen’ aan.
Hierin heb ik zoveel mogelijk kennis gestopt over e-mailmarketing. Zo kun je goedkoop beginnen met Enormail, plus weten hoe je dit moet gaan toepassen.
In deze uitgebreide video ga je het volgende leren:
✅ De juiste en meest effectieve manier van het toepassen van e-mailmarketing;
✅ Slimme e-mailmarketing ‘trucs’ die voor betere resultaten zorgen;
✅ Hoe je ervoor zorgt dat je e-mails wél geopend wordt;
✅ En nog veel meer!
Ik draai er niet omheen en probeer de tijd niet vol te praten, ik kom ‘straight to the point’ en geef je direct de tips waar je echt iets mee kunt. Geen verspilde tijd dus!
Daarnaast wil ik je nog een extra bonus video aanbieden. In mijn ‘Enormail Gebruikershandleiding’ kom je achter alle functies binnen Enormail.
Hierdoor kun je direct aan de slag met je eerste formulier, mailinglijst en autoresponder.
De combinatie van beide video’s is alleen verkrijgbaar als je via deze pagina met Enormail begint. Ze zijn nergens anders te vinden en worden niet apart verkocht.
LET OP:
Om aanspraak te maken op deze bonussen moet je ervoor zorgen dat je je aankoop van Enormail doet via een van de links op deze pagina. Alleen als een klik via mijn link de laatste was voor je aankoop, zal ik beloond worden met een affiliate commissie en ALLEEN dan zul je de twee exclusieve bonussen krijgen.
Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je de bonussen krijgt:
- Open een nieuw incognito tabblad.
- Kopieer deze link: [https://enormail.eu?ref=Q3a7TFZgTo]
- Kies je gewenste Enormail abonnement en stuur me een screenshot van je aankoopbevestiging e-mail en/of factuur met een tijdsaanduiding naar . Dan stuur ik de exclusieve bonussen naar je op!
Veel gestelde vragen
Welk probleem lost Enormail op?
Enormail gaat je helpen om in een paar muisklikken honderden zowel niet duizenden mensen te bereiken met e-mail. Het stelt je in staat om automatisch mailtjes te versturen die je vooraf hebt ingevoerd.
Hierdoor kun je een goed bedachte funnel opzetten die lezers converteert tot klanten voor je bedrijf.
Is er garantie of een proefversie?
Ja. Er is een proefversie van 30 dagen. Je kunt dus eerst beginnen met 30 dagen uitproberen voordat je gaat betalen. Om deze proefperiode te starten maak je een account aan en hoef je geen betaalgegevens achter te laten.
Wat kun je met de Enormail wordpress plugin?
De wordpress plugin van Enormail zorgt ervoor dat je Formulieren kunt integreren op je WordPress website. Binnen de plug-in omgeving activeer je de Enormail plugin, waarna je deze kunt instellen. Een uitgebreide uitleg vind je hier: https://kb.enormail.eu/article/89-enormail-formulier-op-wordpress-site-plaatsen
Is Enormail betrouwbaar?
Jazeker. Ze hebben al meer dan 1500 Nederlandse ondernemers geholpen, en op de website zijn veel klantervaringen te vinden. Hierbij zijn ook de websites van de klanten gelinkt.
Verder is de klantenservice behulpzaam en heb ik verder geen problemen gehad met mijn abonnement.
Kan ik mijn abonnement opzeggen als ik niet tevreden ben?
Ja, je kunt direct opzeggen als je niet meer tevreden bent. Je zit nergens aan vast en kan zelf maandelijks bepalen of je klant wilt blijven of niet.