Home » Extra inkomen genereren: bekijk deze 24 mogelijkheden eens

Extra inkomen genereren: bekijk deze 24 mogelijkheden eens

Extra inkomen genereren is voor iedereen interessant of je nou al werk hebt of niet. Als je meer geld te besteden hebt kan dat uiteindelijk alleen maar handig zijn.

Waarom een extra inkomen genereren?

Het hebben van extra inkomen biedt jou in de toekomst meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan je pensioen. Al het extra geld dat je dan hebt is mooi meegenomen.

Als je kinderen hebt kan je er ook voor kiezen om dit extra inkomen op te sparen voor de kinderen. Zo hebben zij voor later, bijvoorbeeld wanneer ze uit huis gaan of gaan studeren, alvast een basis wat betreft geld.

Extra inkomen genereren wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat je het geld moet bewaren voor op een later moment. Je kan het extra inkomen natuurlijk ook gewoon meteen uitgeven. De mogelijkheden die je krijgt zijn vrijwel eindeloos en kunnen niet alleen jou, maar bijvoorbeeld ook je partner of kinderen verder helpen. Iets op op te pakken dus, en daarom heb ik dit artikel geschreven!

De mogelijkheden van tegenwoordig

Extra inkomen genereren kan op allerlei verschillende manieren. Tegenwoordig zijn er allerlei makkelijke manieren waarop het kan, en dat komt met name door het internet.

Je hebt zelf vast wel eens geld uitgegeven via het internet. Vanzelfsprekend is het dan zo dat als jij je geld hebt uitgegeven aan iet, dat iemand anders daar dan geld aan heeft verdiend. Deze rollen kan je ook omdraaien!

In dat geval ben jij degene die iets aanbiedt en de ander degene die geïnteresseerd is in de aankoop van het product. Hierdoor ga jij de persoon zijn die extra geld gaat verdienen in plaats van dat je geld uitgeeft.

De hoeveelheid aankopen die online gedaan worden neemt steeds verder toe. Hierdoor is de kans ook groter dat jij met namen op het internet iets kunt verkopen. Het aantal mogelijkheden dat je hebt op het internet is erg groot. Er zijn veel verschillende sites waarop jij als individu producten kan verkopen en dus geld kan verdienen.

Extra inkomen genereren: 22 mogelijkheden

Je bent nu vast benieuwd naar welke manieren voor jou een oplossing kunnen bieden als het gaat om het verdienen van extra geld. Lees dan snel verder en bekijk onderstaande lijst; wie weet zit er iets bij waarmee je direct aan de slag kunt en eenvoudig extra inkomen kan genereren!

1. Marktplaats

Als echte Nederlander heb je vast wel eens gebruik gemaakt van Marktplaats. Via deze website verkopen mensen spullen die ze niet meer nodig hebben. Je kan er dan dus vanzelfsprekend ook zelf je producten op verkopen. Op deze manier krijg jij dus geld. Ga bijvoorbeeld eens naar zolder of pluis de speelgoedkast eens uit. De kans dat jij spullen vindt die je niet meer wilt hebben of niet meer gebruikt is erg groot. Voor ieder product is er wel een koper te vinden, zelfs voor de meest rare producten is er wel iemand te vinden.

TIP: zorg voor een duidelijke en uitgebreide advertentie. Maak zoveel mogelijk goede foto’s, uit allerlei verschillende hoeken. Op deze manier vergroot je de kans op een verkoop.

2. Vinted

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je een bepaald kledingstuk niet meer zo leuk vond als eerder. Vaak laat je deze dan gewoon onderop de stapel in je kledingkast liggen en kijk je er niet meer naar om. Hiervoor is er gelukkig ook een uitkomst. Je kan deze kledingstukken namelijk te koop aanbieden via Vinted. Deze site is specifiek voor de verkoop van tweedehands kleding en is ook zeer populair. Dit is dus een zeer geschikte manier om extra geld te verdienen en om tegelijkertijd je kledingkast wat beter te organiseren.

TIP: verkoop geen hele oude, vieze of kapotte kleding. Op deze manier zul je alsnog weinig klanten trekken en dus ook niet al te veel geld verdienen. Maak ook veel verschillende foto’s, zodat het duidelijk is waar het om gaat.

3. Beleggen in aandelen

Door het kopen van aandelen kun je profiteren van koersstijgingen. Door onderzoek te doen naar een bedrijf en de activiteiten kun je hier vertrouwen in krijgen, en verwacht je een positief beeld voor de toekomst. Als je besluit te investeren in een aandeel krijg je een klein deel van het bedrijf in bezit en verdien je geld als het bedrijf in waarde stijgt.

Je kunt ook nog geld verdienen met het krijgen van rendement. Door een aandeel voor een bepaalde tijd vast te houden, beloont het bedrijf jou hiervoor en krijg je een percentage aan gratis inkomsten.

TIP: Lees je eerst in over het beleggen voordat je begint. Er zit een risico aan dat je je geld verliest. Leer bijvoorbeeld eerst meer over aandelen in een gratis online training over beleggen (Nederlandstalig): https://slim.beleggen.com/registreer

beleggen in aandelen

4. YouTube

Hoewel je er waarschijnlijk niet meteen aan zult denken, is het wel degelijk mogelijk om geld te verdienen door middel van YouTube. Op dit platform plaats je video’s en kan je geld krijgen als mensen je video’s bekijken. Maak een kanaal aan met een leuke naam, plaats je video’s en vervolgens is het hopen dat je video’s aanslaan. Iedereen kan leuke video’s te maken en je hoeft voor het bewerken van de video’s geen super groot talent te zijn. Ook jij kan leuke video’s maken en je geld verdienen via YouTube.

TIP: maak video’s waar behoefte voor is. Zo is de kans op meer kijkers groter en de kans op het verdienen van geld dus ook. Je moet dus op zoek naar een soort gat in de markt.

5. Affiliate marketing

Affiliate marketing is misschien iets waar je nog nooit van gehoord hebt. Simpel uitgelegd is dit promoten van producten van andere bedrijven. Zo doen vergelijkingswebsites dat bijvoorbeeld; Ze schrijven over de goede en minder goede punten van producten, en als mensen het willen aanschaffen kunnen ze dat via allerlei doorverwijslinkjes doen. Deze linkjes geven een kleine vergoeding aan de vergelijkingswebsite als beloning.

Dit kun je ook zelf te doen door een website of YouTube kanaal te maken, en hierop te schrijven en praten over een specifiek onderwerp. Dit kan je doen over fitness, waarbij je vervolgens doorlinkt naar fitnessproducten en hier geld aan verdient als iemand de producten koopt.

TIP: Je kunt het geld verdienen van affiliate marketing groter aanpakken door er serieus mee aan de slag te gaan. Hierdoor kan het van een leuk zakcentje steeds meer worden, en uitgroeien tot een volwaardig inkomen.

Via dit webinar leer je hoe je een volwaardig affiliate marketing bedrijf opzet: https://amdomination.nl/webinar/

Of lees in plaats daarvan een gratis e-book over het verdienen van €5.000 per maand met affiliate marketing: https://amdomination.nl/e-book/

6. Verhuren via AirBNB

Via AirBNB is het mogelijk om verblijfplaatsen te verhuren. Uiteraard kunnen anderen deze verblijfplaats dan weer huren. Hierbij kan het gaan om een enkele kamer of om het gehele huis of appartement. Als je bijvoorbeeld voor werk een paar dagen van huis bent kan je je huis verhuren. Zo verdien jij wat geld terwijl je weg bent en bied je een slaapplek aan andere mensen. Dit kan natuurlijk ook gebeuren als je op vakantie gaat. Je moet er echter wel vertrouwen in hebben dat de huurders netjes om zullen gaan met je woning en de spullen die erin staan.

Hoe het precies werkt lees je in dit gratis e-book en op de website van Nikki en Priscilla.

7. Auto verhuren

Bijna iedereen beschikt wel over een auto. Sommigen beschikken zelfs over meerdere auto’s. Je zult merken dat je vaak alsnog maar één auto gebruikt. Die tweede staat dan alleen maar in de weg. Hier kan je handig gebruik van maken. Het is dan wellicht een idee om de auto te verhuren, bijvoorbeeld aan toeristen die voor één dag een auto nodig hebben. Zo ben jij even verlost van die auto, verdien je er geld aan en help je ook een groepje toeristen uit de brand. Vooral als je in een toeristisch gebied woont zal er genoeg vraag zijn naar auto’s.

8. Geef cursussen

Als jij een bepaald beroep uitoefent en er ook nog eens zeer goed in bent kan je hier buiten je werk om handig gebruik van maken. Er zijn altijd wel mensen die nog niet genoeg kennis hebben over een bepaald onderwerp of over een bepaald beroep. In dat geval kan jij jouw kennis handig benutten en deze overdragen op anderen. Dit kan dan in de vorm van cursussen. Je vraagt een laag bedrag dat men moet betalen om toegang te verkrijgen tot de cursus. Vervolgens zal alles zich vanzelf wijzen. Benut je kennis dus handig en verdien er geld aan.

Met slimme tools en software van bijvoorbeeld Huddle maak je in een handomdraai een cursus.

En wil je leren hoe je een online cursus maakt? Simone Levie leert je er alles over in haar gratis cursus.

9. Investeren in Crypto

Tegenwoordig valt er steeds meer geld te verdienen met deze online valuta. Denk bijvoorbeeld aan de Bitcoin. Van deze online valuta stijgt de waarde soms tot ongekende hoogte. Dit geldt niet alleen voor de Bitcoin, maar ook voor veel andere vormen van crypto.

Andere munten zijn nog maar net nieuw en kunnen daardoor gigantisch stijgen (en dalen!) binnen korte tijd. Deze kan je vaak nog voor een goed betaalbaar bedrag aanschaffen. Het is dan natuurlijk zaak dat je deze voor een hoger bedrag verkoopt om winst te maken en extra inkomen te genereren.

TIP: Lees je in over het geld verdienen met crypto: Als je zonder kennis gaat handelen lijkt het meer op gokken en dat wil je niet hebben. Volg deze gratis online crypto en bitcoin training om jezelf beter voor te bereiden op de crypto ontwikkelingen in de toekomst: https://allesovercrypto.nl/gratis-bitcoin-training . Deze training bevat 50 plekken.

investeren in crypto

10. Promo mails

Dit is een erg handige manier van thuiswerken. Je krijgt namelijk betaald voor het lezen van mailtjes. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf aanmelden bij een GPT-programma en je kan beginnen met het verdienen van geld door het lezen van mailtjes. Het enige wat je nodig hebt is een computer, een mail en een goede internetverbinding. Uiteraard vergt het lezen van de mails ook een deel van je vrije tijd. Als je een beetje inzet toont kan je er iedere maand nog een flink bedrag aan over houden. Dit bedrag kan oplopen tot maar liefst honderden euro’s.

11. Teksten vertalen

Als je goed bent in talen en verschillende talen spreekt dan is dit een zeer geschikte manier voor jou om extra inkomen te genereren. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk teksten te vertalen. Met een goede kennis van talen is dit natuurlijk een zeer makkelijk karwei. Er zijn verschillende platformen waarop je opdrachten kunt vinden en jezelf kunt aanbieden. Het moeilijkste onderdeel is het begin van je carrière als vertaler. Je zult dan namelijk nog klanten moeten vinden. Na verloop van tijd gaat dit allemaal vanzelf en zijn er geen problemen meer.

TIP: zorg ervoor dat je terugkerende opdrachten krijgt of hele grote opdrachten. Op deze manier hoef je niet elke keer op zoek te gaan naar nieuwe klanten en kan je gewoon doorwerken.

12. Teksten schrijven

Het internet speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven. Steeds meer bedrijven zijn dan ook actief op het internet. Al deze bedrijven hebben voor hun website teksten nodig. Deze teksten komen er vanzelfsprekend niet automatisch op te staan. Er is iemand nodig die deze teksten maakt. De bedrijven zelf hebben vaak niet de tijd ervoor om deze teksten te schrijven en dat is waar jouw kans ligt. Bied jezelf aan om teksten te schrijven voor op de websites van de bedrijven en je zult ervoor betaald krijgen. De bedragen die je ontvangt zijn afhankelijk van de opdracht en per opdrachtgever.

TIP: je moet een goede beheersing hebben van de Nederlandse taal. Beschikking over een goede, misschien zelfs feilloze, grammatica is van cruciaal belang.

13. Bloggen

Je hebt vast wel eens een blog gelezen. Misschien heb je zelfs wel een vaste blog die je iedere week of maand een keer leest. Wat je je dan misschien nog niet realiseert tijdens het lezen, is dat je ook geld kunt verdienen met het maken van blogs. Als je goede content schrijft dan is de kans groot dat je een goed inkomen kunt verdienen. Er is uiteraard wel enige tijd voor nodig om ervoor te zorgen dat jouw blog bekend wordt en dat je een publiek hebt opgebouwd. Je zult er wel hard voor moeten werken om een succesvolle blog te krijgen, het gaat niet vanzelf en met speels gemak.

TIP: schrijf met enig regelmaat een nieuwe blog voor op je website. Wees ook vooral jezelf en verander niet in een ander persoon, op deze manier houd je het persoonlijk. Sta ook altijd open voor de meningen van anderen, dit kan je uiteindelijk alleen maar verder helpen met jouw blog.

14. Fiverr

Fiverr is een handige website waar jij een redelijk leuk bedragje bij kunt verdienen bovenop je al bestaande salaris. Op Fiverr kan jij namelijk bepaalde diensten aanbieden. Deze diensten kunnen van alles zijn. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het ontwerpen van een logo, maar ook het bewerken van foto’s en video’s behoren tot de mogelijkheden. Het is afhankelijk waar jij goed in bent. Uiteraard zul je iets moeten kiezen waar jij goed in bent. Je wilt natuurlijk geen kwalitatief slechte diensten verlenen.

Meld je hier gratis aan voor Fiverr: https://www.fiverr.com/

TIP: Probeer altijd net iets meer te doen dan waar om is gevraagd door de klant. Hierdoor krijg je goede reviews en zullen anderen eerder geneigd zijn om jou te vragen. Zo verdien je dan ook meer geld.

15. Logo’s ontwerpen

Bij een bedrijf hoort een logo. Als iemand de naam van een bedrijf noemt is de kans groot dat je als één van de eerste dingen het logo van dat bedrijf voor je ziet. Zo’n logo komt niet uit het niets en eens in de zoveel tijd zal het logo ook iets aangepast worden. Bedrijven willen natuurlijk met de tijd meegaan. Als jij goed bent in het ontwerpen van logo’s en creatief bent dan ligt hier een mogelijkheid voor jou om extra inkomen te genereren. Bedrijven zijn absoluut bereid om een geldbedrag neer te leggen om jou een nieuw logo te laten ontwerpen. Het kan je ook een behoorlijk bedrag opleveren.

designen

16. Foto’s bewerken

Als je goed overweg kunt met programma’s zoals Adobe Photoshop dan kan je daar handig gebruik van maken. Je kunt ervoor kiezen om online jezelf aan te bieden om foto’s te bewerken voor een ieder die daar om vraagt. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je geld uit zult moeten geven om de benodigde software te verkrijgen. Deze uitgave zal je echter snel vergeten. Als je goede diensten levert en de klanten tevreden houdt dan zal het geld binnen blijven stromen. Al met al een goede manier om extra inkomen te genereren, vooral als je goed bent met de programma’s die ervoor nodig zijn. 

17. Samenvattingen verkopen

Op de middelbare school ben je vaak druk met het leren van toetsen. Het liefste heb je dan een samenvatting bij de hand, zodat je niet het hele boek hoeft door te werken. Je kan zelf zo’n samenvatting schrijven, maar je kan er ook eentje kopen. Dat wil dus ook zeggen dat jij jouw samenvattingen aan kan bieden. Als je er zeker van bent dat jouw samenvatting goed is dan is er genoeg vraag naar jouw samenvatting. Het kan scholieren een hoop tijd schelen en ze zijn ook zeker bereid om er een kleine vergoeding voor te betalen. Hoe meer samenvattingen je hebt, hoe meer geld je kunt verdienen.

Deze manier van extra inkomen genereren werkt ook bij normale boeken.

18. Apps en Websites testen

Iedereen zit tegenwoordig veel op een mobieltje, tablet, iPad, laptop of een ander apparaat. Op deze apparaten kun je apps downloaden. Het wil nog wel eens voorkomen dat er een foutje zit in de app. Bedrijven hebben niet altijd tijd om dit zelf te testen. Hierdoor ligt er voor jou een mogelijkheid om deze apps te testen. Je krijgt een paar dagen de tijd om te testen en krijgt daarna betaald. Zo ben je bezig met bijvoorbeeld je mobieltje en kan je er ook nog eens geld aan verdienen.

19. Reviews schrijven

Voordat je een product koopt of je eten bestelt bij een restaurant lees je vast wel eens een review. Je wil natuurlijk wel weten hoe anderen denken over datgene dat jij wilt kopen. Reviews zijn belangrijk, niet alleen voor jou als consument, maar zeker ook voor bedrijven. Als je een redelijk groot publiek kunt bereiken dan kan je bedrijven benaderen om een uitgebreide review te schrijven over het bedrijf. Dit is dan uiteraard wel tegen betaling, want je wil er wel een beetje geld aan verdienen. Je zult zien dat er genoeg bedrijven bereid zijn om je te betalen.

20. Enquêtes invullen

Een enquête kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Op school gebruik je het vaak voor een verslag, terwijl bedrijven een enquête vaak houden om een bepaald product verder te ontwikkelen. Hoewel je het misschien niet zult verwachten kan je wel degelijk geld verdienen met het invullen van enquêtes. Je kan er een best aardig bedrag mee verdienen en je hoeft er niet al te veel moeite voor te doen. Er zijn op het internet verschillende websites te vinden waar jij je aan kan melden om enquêtes in te vullen. De enquêtes en het geld zullen vanzelf op je afkomen.

21. Virtual assistant

Het leven van een ZZP’er is niet altijd even makkelijk. Vaak hebben ze het druk met van alles en nog wat. Kleine taken zoals het versturen van facturen, nieuwsbrieven maken, sociale media bijhouden kunnen vaak al moeilijk zijn. Dit komt puur door het tijdsgebrek dat ze hebben. Jij kan als virtual assistent hierbij helpen. Je kan gewoon vanuit je eigen huis aan het werk en je doet veel uiteenlopende taken. Per uur kan je er ook nog eens een behoorlijk bedrag aan over houden. Als je veel vrije tijd hebt en je vindt het niet erg om het op deze manier te besteden dan is dit zeker een manier voor jou om extra inkomen te genereren.

22. Teksten controleren

Fouten maken is menselijk. Je ontkomt er niet aan. Iedereen maakt fouten en jijzelf hebt vast ook wel eens de nodige fouten gemaakt. Zo kan het bij het schrijven van teksten ook fout gaan. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde spelfouten of grammaticale fouten. Als bedrijf zijnde of als blogger wil je natuurlijk dat je teksten zonder fouten gepubliceerd kunnen worden. Als jij goed overweg kunt met de Nederlandse taal dan ligt hier een mogelijkheid waarmee jij extra inkomen genereren kan. Het enige wat je hoeft te doen is teksten lezen en goed opletten of er fouten in de tekst staan. Als je een fout hebt gevonden moet je deze uiteraard verbeteren.

TIP: zorg ervoor dat je ook echt goed bent in de Nederlandse taal. Een tekst zonder fouten wil ook echt zeggen een tekst zonder fouten. Je kan natuurlijk niet alsnog een tekst aanleveren die volstaat met meerdere fouten.

23. JustAnswer

JustAnswer is een online platform. Hier worden experts verbonden met mensen die een vraag hebben en daar graag een deskundig antwoord op willen. Als jij een expert bent in een bepaald vakgebied dan kan je hier je voordeel mee doen. In ruil voor een kleine vergoeding kan je hier je kennis delen met de mensen die erom vragen. Het is een relatief eenvoudige manier om extra inkomen mee te genereren. Je zult er geen grote bedragen mee verdienen, maar er komt zeker een leuke extra uit voort. Zo heb je toch net iets meer geld te besteden dan dat je anders zou hebben.

TIP: de website JustAnswer is uitsluitend in het Engels. Je zult daarom goed overweg moeten kunnen met de Engelse taal. Desnoods kan je een online vertaalmachine gebruiken om bepaalde dingen beter te kunnen begrijpen.

24. Schrijfwedstrijden

Als jij een passie hebt voor het schrijven van teksten dan is dit misschien wel dé manier voor jou om extra inkomen te genereren. Ook een creatieve geest kan bijdragen aan het doen slagen van dit proces. Schrijfwedstrijden kunnen nog behoorlijk wat geld opleveren. Bedragen kunnen hierbij oplopen tot maar liefst tienduizend euro. Bij sommige wedstrijden kan je er zelfs nog een publicatie contract bij krijgen. Als je goed bent in schrijven en je er graag mee bezig bent dan kan je er ook nog eens een flink bedrag mee verdienen.

TIP: het is handig als je de Nederlandse grammatica goed beheerst. Dit is immers wel belangrijk bij het schrijven van goede teksten.

Succes!

Dit waren de 24 manieren om extra inkomen te genereren. Ik hoop dat er iets tussen zat waar je nog niet aan had gedacht en waar je nu mee aan de slag kunt.

Bedankt voor het lezen en veel succes.

Heb je nog een handige manier gevonden, maar staat deze er niet tussen? Laat het dan zeker weter hieronder in de reacties!

Plaats een reactie