Home » Zonder risico geld investeren; is dat wel mogelijk?

Zonder risico geld investeren; is dat wel mogelijk?

Je hebt het vast vaker voorbij zien of horen komen. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hun geld investeren, in de hoop om winst te gaan maken. Het zal vast heel erg aantrekkelijk klinken, en ik kan me voorstellen dat je erg nieuwsgierig bent geworden naar het investeren.

Een vraag die vaker terugkomt, is of je kan investeren zonder al te veel risico. Het is natuurlijk niet te bedoeling dat jij straks tonnen gaan verliezen door het doen van een investering. Om daarachter te komen en antwoord te krijgen op je vragen, raad ik je aan om dit artikel helemaal tot het einde te lezen. Straks weet jij of investeren zonder risico een mogelijkheid is.

Wat betekent geld investeren precies?

Je leest dit artikel natuurlijk om dat je er graag achter wil komen hoe je met zo weinig mogelijk risico geld kan investeren. Voordat ik je meeneem in het antwoord op die vraag, leg ik je eerst uit wat geld investeren precies inhoudt. Het is immers handig om enige kennis te hebben over dit onderwerp, voordat je er daadwerkelijk aan gaat beginnen.

Wanneer je denkt aan de term ‘geld investeren’, zie je vast allemaal zakenmannen in dure pakken voor je, die geobsedeerd zijn door de koers van de beurzen. Net zoals in oude, Amerikaanse films. Vandaag de dag is dat allang niet meer zo. Geld investeren is tegenwoordig voor iedereen weggelegd. Van mannen tot vrouwen, van jong tot oud. Bij investeren moet je onder andere denken aan: het aanschaffen van bijvoorbeeld gereedschap, machines, of andere dure apparatuur. Je kent vast ook de term ‘in jezelf investeren’. Hierbij gaat het erom dat je tijd en energie steekt in je ontwikkeling. Dit kan je doen door scholing.

Wanneer je geld investeert, doe je dit altijd met het doel om daar meer winst van te kunnen maken.

Geld investeren zonder risico?

Het is mogelijk om geld te investeren zonder een groot risico te lopen op verlies. Wel moet ik erbij vertellen, dat je er dan weinig tot niets uit gaat halen. Zolang jij op veilig blijft spelen en geen risico’s durft te nemen, is de kans op veel winst maken vele malen kleiner dan wanneer je dit wel doet. Risico’s en winst gaan hand in hand. Ik kan goed begrijpen dat je liever geen groot risico wil lopen bij het investeren van geld. Gelukkig zijn er wel een aantal manier van geld investeren, waar jij zo min mogelijk risico gaat lopen.

4 manieren van geld investeren met weinig risico

Goed, je weet nu het een en ander over het investeren van geld. Laat ik eerlijk zijn, risico’s uitsluiten bij geld investeren is bijna onmogelijk. Hoewel de risico’s niet groot hoeven te zijn, zijn ze er wel altijd. Moet je dan helemaal geen geld meer investeren? Natuurlijk kan je dit altijd gewoon doen. Met de juiste kennis kan je het risico zo veel mogelijk beperken. Hoe je dat doet? Dat ga ik je precies vertellen. Hieronder vind je 4 manieren van geld investeren met zo min mogelijk risico. Daarnaast vind je hier ook de voor- en nadelen.

Manier 1: Goud en zilver

Vroeger waren dit middelen om te betalen. Nu staan goud en zilver meer bekend om te dragen als sieraden. Toch kan je hiermee een slimme investering in doen. Het namelijk zo dat goud en zilver nooit hun waarde verliezen. Het kan zelfs zo zijn, dat de prijzen van goud en zilver gaan stijgen, en zo meer waard gaan worden.

Wanneer je goud of zilver inkoopt en een tijd wacht, kan je het zomaar voor meer winst verkopen.

Voordeel: Goud en zilver zullen altijd hun waarde blijven houden.

Nadeel: Prijzen van goud en zilver stijgen niet altijd. Het is ook zomaar mogelijk dat het een aantal jaar gaat duren voordat je duidelijk verschil gaat zien. Een investering op de korte termijn is dus niet mogelijk bij goud en zilver.

investeren in goud en zilver

Manier 2: Koop een vakantiewoning

Wat ook een goede manier van investeren is, is het kopen van een eigen vakantiewoning. Een vakantiewoning is simpelweg een (klein) huisje om vakantie in te kunnen vieren. Wanneer je een vakantiehuis koopt voor de investering, dan is het de bedoeling dat je het huisje gaat verhuren. Dat verhuren doe je aan bijvoorbeeld toeristen in de vakantieperiodes.

Tegenwoordig zijn er genoeg vakantieparken waar vakantiehuisjes te koop staan en gekocht kunnen worden. Ook kan je ervoor kiezen om een vakantiewoning te gaan kopen in het buitenland.

Voordeel: Naast dat je het vakantiehuisje verhuurt aan toeristen, heb je zelf ook altijd een plek om lekker vakantie te kunnen vieren in de vakanties of om er even tussenuit te gaan. Je kan het huisje helemaal inrichten hoe jij dat wil.

vakantie woning verhuren

Nadeel: Bij het kopen van een vakantiewoning kunnen wat haken en ogen de hoek om kijken. Een vakantiewoning zal aal veel eisen moeten voldoen en regelmatig een renovatie nodig hebben. Dit gaat natuurlijk ook geld kosten. Daarnaast zal je ook best veel geld kwijt zijn aan het onderhouden van de vakantiewoning. Denk aan bijvoorbeeld de schoonmaak. Wanneer jij niet in de buurt bent, zal iemand dit voor jou moeten oppakken. Het kan soms zo zijn dat je onder aan de streep niet genoeg over zal houden.

Manier 3: Zonnepanelen op eigen dak

Het plaatsen van zonnepanelen is heel erg in opkomst. Je ziet bijna geen dak meer zonder zonnepanelen. Het is goed voor het milieu en het bespaart een hoop stroom. Wist je dat dit ook valt onder investeren? Doordat je een bedrag investeert (de aanschaf van de panelen), zal je onder aan de streep ook meer gaan overhouden (je bespaart stroom).

Voordeel: Het grootste voordeel is simpelweg het besparen. In principe zorgen zonnepanelen voor gratis stroom. Hoewel het een grote investering lijkt, gaan de panelen wel meer dan 25 jaar mee.

Nadeel: Om de juiste hoeveelheid stroom op te kunnen wekken, is er een groter oppervlak nodig. Hier zal het dak van je huis niet erg van op gaan knappen.

Zonnepanelen op eigen dak

Manier 4: Geld beleggen in aandelen

Deze manier van geld investeren mag zeker niet ontbreken in deze top 4. Beleggen is ook een vorm van geld investeren. Sterker nog, het is een veelgebruikte manier tegenwoordig. Ik weet zeker dat je er weleens iets over gelezen of gehoord hebt. Bij geld beleggen ga je dus aandelen kopen. Dit doe je in de hoop dat je deze later met veel meer winst kan verkopen.

Beleggen doe je dus in de hoop dat dit over een tijd veel geld gaat opleveren. Er wordt nog steeds veel geld belegd via een beurs. Jaren geleden ging je hiervoor daadwerkelijk naar een fysieke beurs toe en ging je daar onderhalen. Tegenwoordig gaat dat een stuk makkelijk en doe je dit gewoon online. Bij het kopen van aandelen, heb jij alles in de hand. Jij bepaalt wanneer je de aandelen koopt en weer verkoopt. Wanneer je weinig verstand hebt van beleggen, dan kan je een expert hiervoor inschakelen die dit allemaal voor jou gaat doen. Ideaal.

Je kan in heel veel verschillende dingen gaan beleggen. Om je hiervan een duidelijker beeld te geven, heb ik er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Aandelen
  • Obligaties
  • Vastgoed
  • Grondstof

De meest bekende manier van beleggen, is het beleggen in aandelen. Hierbij koop je in feite een stukje van een bedrijf op. Wanneer het bedrijf winst gaat maken, dan deel jij mee in die winst. Aan beleggen kunnen voor- en nadelen zitten:

Voordeel: Beleggen in aandelen is een vorm van passief inkomen. Simpel gezegd verdien je (veel) geld, zonder dat je daar daadwerkelijk werkzaamheden voor verricht. Passief inkomen is voor heel veel mensen nog steeds erg aantrekkelijk.

Nadeel: Beleggen kan in sommige gevallen erg lang duren. Het is niet altijd mogelijk om direct winst te gaan maken. Hier gaat kan een flinke tijd overheen gaan. Beleg daarom altijd geld dat je niet direct nodig hebt.

Hulp nodig bij beleggen?

Je hebt hierboven precies kunnen lezen wat geld beleggen inhoudt en hoe je dat kan doen. Zeker wanneer je hier nog nieuw in bent, kan er best veel op je af komen. Het vergt toch enige kennis en je moet van tevoren heel wat research doen. Op het internet zijn veel tips en tricks beschikbaar die jou door het beleggen gaan loodsen.

Naast tips op internet, kan je ook gebruik maken van een handige online training, die volledig zal gaan over het beleggen in aandelen. Hierin legt de ervaren belegger Harm van Wijk uit hoe hij elk jaar gemiddeld 7 tot 20 % rendement behaalt op zijn vermogen, met een minimale tijdsinspanning. Zeker een aanrader om te doen, en het is volledig gratis.

Conclusie

Je weet nu wat geld investeren precies inhoudt en dat het niet onmogelijk is om het risico zo klein mogelijk te houden. Je wil immers geen tonnen verliezen door een verkeerde keuze. Natuurlijk is geld investeren nooit helemaal zonder risico, dat kan gewoon niet. Er bestaat altijd een klein risico dat het niet uitpakt zoals jij dat had gewild.

Hoeveel jij gaat investeren en hoeveel winst je er op gaat maken, dat ligt voor een deel in jouw eigen handen. Het is erg belangrijk dat je je kennis over geld investeren breed houdt en blijft ontwikkelen. Daarnaast wil ik je adviseren om ervoor te zorgen dat je in je directe omgeving mensen kent die verstand en kennis van investeren hebben. Zij kunnen je hierbij helpen en goede adviezen geven.

Dit kan ook via het internet, en zo heb ik onder andere Harm leren kennen. In mijn Trading navigator methode review vertel ik je mijn ervaringen over zijn online leerprogramma.

Plaats een reactie