Home » Geld verdienen met crypto: 4 Mogelijkheden in 2021!

Geld verdienen met crypto: 4 Mogelijkheden in 2021!

Ongetwijfeld heb je het woord al eens voorbij horen komen: cryptovaluta. Het is namelijk iets wat steeds vaker voorkomt en de afgelopen jaren flink is gestegen in populariteit. Ik heb mij de afgelopen tijd verdiept in dit onderwerp.

Met dit artikel hoop ik je een beetje voor te kunnen lichten over de wereld van cryptocurrency en je laten zien hoe je nou geld kan verdienen met crypto.

Wat is crypto en waarom is het interessant?

Cryptocurrencies zijn ontstaan toen in 2009 de Bitcoin werd gelanceerd. De Japanse ontwikkelaar Satoshi Nakamoto wilde een heel nieuw monetair systeem introduceren. Dit systeem moest buiten de banken om. Het is echter onbekend wie de echte ontwikkelaar van de Bitcoin is, aangezien de eerder genoemde naam een valse is.

Wat wel bekend is, is dat de introductie van de Bitcoin een nieuwe wereld heeft geopend op het gebied van valuta. Sindsdien zit cryptocurrency in de lift en zijn er inmiddels honderden, misschien wel duizenden, verschillende cryptovaluta. Het is nog afwachten wanneer deze lift stopt en zijn uiteindelijke hoogtepunt zal bereiken, maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat dit zal gebeuren.

Op de vraag wat crypto nou precies is, kan je simpel een antwoord geven. Kort gezegd is Cryptocurrency een digitaal betaalmiddel. Hier zijn er inmiddels dus erg veel van, zoals Bitcoin, Litecoin en Dash. De bedoeling van crypto is dat het een veilig alternatief is voor de valuta die al bestaan, zoals de dollar en de euro.

Door gebruik van cryptografie kan de veiligheid gewaarborgd worden. Mocht je niet weten wat cryptografie precies inhoudt; dit zou je kunnen beschrijven als een soort geheimschrift. Dit zorgt ervoor dat informatie die wordt verzonden versleuteld of verborgen kan worden. Hierdoor kunnen onbevoegden geen toegang krijgen tot deze informatie. Wanneer je dus geld wilt verdienen met cryptomunten en je twijfelt nog aan de veiligheid, wordt die twijfel weggenomen door middel van de cryptografie. Door de cryptografie is het zoals ik al had gezegd een relatief veilige omgeving om je in te begeven.

Wat ook belangrijk is om toe te lichten, is blockchain technologie. Dit is de technologie waar gebruik van wordt gemaakt bij cryptovaluta. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt best wel mee. Het komt er op neer dat bij blockchain technologie een database is waar alle informatie wordt opgeslagen, maar waarbij deze niet door een bedrijf of centraal persoon aan te passen is. Als er iets in de database verandert, moet dat gebeuren met behulp van het hele netwerk.

cryptografie en cryptocurrency

Dit netwerk bestaat uit zeer veel computers. Deze computers verwerken en verifiëren vervolgens allemaal een stukje van de informatie. Omdat dit proces afhankelijk is van zoveel computers kan de desbetreffende informatie niet op de één of andere manier worden gemanipuleerd.

Dan vraag jij je natuurlijk af: waarom is crypto nou zo interessant? Ten eerste heeft cryptovaluta enorm veel potentie. Het is iets waar we in de toekomst steeds meer mee te maken zullen krijgen en misschien is het op de lange termijn zelfs wel (deels) een vervanging van de valuta’s zoals de euro en dollar. Daarnaast zijn er soms koersstijgingen van 100%, wat jou dus veel geld op kan leveren. Dat is lekker verdienen!

Laten we de Bitcoin even als voorbeeld nemen. Sinds de introductie ervan is de koers vaak gestegen en gedaald. Echter, na een koersdaling zette de Bitcoin steeds weer een stijging in die het vorige hoogtepunt dan weer overtrof. Het is afwachten hoelang deze trend zich voortzet, maar het is wel opvallend.

Een andere factor die meespeelt in het feit dat cryptovaluta interessant is, is dat er geen tussenkomst van een bank tussen hoeft te zitten. Dit zorgt ervoor dat er geen transactiekosten zijn en dat de ontvanger het geld gelijk heeft. Met name wanneer je een internationale transactie wil maken, is dit dus een interessante factor.

De toenemende populariteit van crypto

Je hebt misschien wel een aantal verhalen gehoord van mensen die geld verdienen met cryptovaluta. Dit is namelijk ook een toenemend fenomeen. Steeds meer mensen wagen zich aan de wereld van cryptocurrency.

Waarom doen mensen dat eigenlijk? Het antwoord hierop is vaak simpel; veel mensen proberen gewoon wat geld te verdienen. Wat ook meespeelt is de coronacrisis. Als resultaat hiervan zitten veel mensen thuis en brengen daar meer tijd online door. Het internet is daardoor een stuk drukker geworden en men kruist zijn of haar pad dan ook vaker met cryptovaluta. Doordat de online markt groeit, wordt ook het investeren in een cryptomunt steeds interessanter.

Het investeren in een cryptocurrency is ook investeren in de toekomst. Als de huidige trends zich voortzetten gaan cryptomunten in de komende jaren een steeds grotere rol spelen. Bedrijven en consumenten zullen steeds vaker gebruik gaan maken van digitaal geld. Daarom ben je ook nog zeker niet te laat om te beginnen met investeren in een cryptomunt en er geld aan te verdienen.

Zo verdien je geld met crypto:

Manier 1: Handelen

Naast het handelen in aandelen kan jij ook handelen in cryptocurrency. Hiervoor kan je gebruik maken van verschillende handelsbeurzen, zoals Binance. Het is een manier waar je, als jij het goed doet, veel geld kan verdienen met cryptovaluta. Het doel is dat je profiteert van prijsschommelingen; dus inkopen en dan weer verkopen voor een hogere prijs wat jou dan winst oplevert.

Het is echter niet makkelijk om dit voor elkaar te krijgen. Je moet beschikken over veel kennis. Denk hierbij aan het analyseren van de markt, het ontdekken van patronen en het lezen van charts. Dit is een greep uit alles wat jij moet kunnen om succesvol te kunnen handelen en geld te verdienen met cryptomunten. Het is dus niet een manier van winst maken waar je zomaar kunt instappen.

PS: Vergeet niet om door te lezen tot het einde, dan heb ik hier een oplossing voor.

Manier 2: Cryptomining

De tweede manier om geld te verdienen met cryptovaluta is cryptomining. Dit is een manier waarmee iedereen cryptocurrencies kan verdienen. Om het even simpel uit te leggen: bij cryptomining lost jouw computer lastige wiskundige berekeningen op om blokken te valideren. Als dit op de juiste wijze wordt gedaan, wordt er door de computer een bepaald aantal cryptocurrencies ontvangen.

Een nadeel van deze methode is dat je een zeer krachtige computer nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. Hoe krachtiger je computer, hoe sneller ze de taken uit kunnen voeren en daarmee cryptocurrencies voor jou verdienen. Je verbruikt met deze methode heel veel elektriciteit, hierdoor kan de energierekening die je ontvangt nogal hoog uitvallen.

Manier 3: Masternode

De derde manier om geld te verdienen met cryptovaluta is het inzetten van masternodes. Simpel gezegd is een masternode een crypto wallet waarin je een grote hoeveelheid munten bewaard. Het is een soort computer die non-stop tasks uitvoert rondom de cryptomunt. Door het uitvoeren van deze taken verdien jij geld.

Deze methode kent ook een groot nadeel. Om te kunnen beginnen met geld verdienen via een masternode heb je een groot aantal aan cryptomunten nodig. Het aantal munten dat je nodig hebt kan ook erg verschillen per cryptovaluta. Bij de ene kan het 1000 munten zijn, maar bij sommigen ook 20.000. Dit ligt dus ver uit elkaar en daarom is het belangrijk dat je goed weet met welke cryptovaluta je via een masternode geld wil gaan verdienen.

Manier 4: Staking

Ook staking is een goede manier om geld te verdienen met cryptocurrency. Deze methode houdt in dat je de munten die jij hebt voor een langere tijd in je wallet houdt. Wanneer je dit doet staat daar een vergoeding tegenover. Ook hierbij kan het per cryptovaluta erg verschillen hoeveel jij nou precies verdient. Bij de ene is het ROI (Return On Investment) hoger dan bij de ander. Daarom is het hier ook weer belangrijk om je te verdiepen, zodat je weet uit welke munt jij het meeste rendement kunt halen.

Het is een manier om op vrij makkelijke wijze geld te verdienen met cryptomunten, omdat je zelf verder niks hoeft te doen. Wat dan wel weer een nadeel is van staking, is dat je jouw munten niet kan verkopen wanneer je dit zou willen. Je moet dan wachten tot de tijdsduur is verstreken.

Conclusie

Zoals je dus hebt gelezen zijn er verschillende manieren waarmee je geld kan verdienen met cryptocurrency. Het is aan jezelf om te bepalen welke manier jij denkt dat het beste voor je werkt en jou het meeste oplevert.

Wat nog wel belangrijk is om te vermelden zijn een paar kritische kanttekeningen. Het is ten eerste van belang dat je geduld hebt. Wanneer je dat onder controle hebt, heb jij de mogelijkheid om meer winst te maken. Daarnaast is het ook belangrijk om niet impulsief te werk te gaan en te handelen vanuit emotie. Je neemt risico’s, dus moet je ook bereid zijn om deze te accepteren.

Technische kennis is ook belangrijk om te hebben, bij een gebrek hieraan wordt het lastig om geld te verdienen met cryptovaluta. Het is een gecompliceerd iets dus zorg dat jij weet waar je aan begint.

Een handige tip is om te kijken naar mensen met ervaring. Ik heb zelf veel geleerd van Derek en Patrick, 2 cryptofanaten die er al heel vroeg bij waren en daardoor veel kennis hebben opgebouwd.

In mijn Crypto Masterclass review neem ik hun cursus onder de loep en lees je meer over wat je allemaal gaat leren.

Om verder kennis te maken met Crypto en Bitcoin kun je ook een online training volgen, volledig gratis en vrijblijvend:

gratis crypto training

Ik hoop dat ik met dit artikel mijn doel heb bereikt en jou hebt geholpen met een inzicht te krijgen in de wereld van het geld verdienen met cryptocurrency.

Fijne dag!

Plaats een reactie