Home » Happy Investors Review (Jorik Vermeulen): Is het je Geld waard?

Happy Investors Review (Jorik Vermeulen): Is het je Geld waard?

Goed dat je bent uigekomen bij mijn Happy Investors review. In deze review neem ik de producten van Jorik Vermeulen onder de loep zodat je een goed beeld krijgt, en zo je eigen oordeel kan vellen.

Het totale pakket bestaat uit nogal wat modules en lessen over beleggen, dus laten we snel beginnen!

Wat je gaat lezen

In deze review kom je achter de volgende punten:

  • Een overzicht van alle trainingen en modules die deze training bevat;
  • Wie Jorik Vermeulen is en wat ik van hem als docent vind;
  • Voor wie deze training geschikt is;
  • Wat ik goed vond;
  • Welke verbeterpunten er zijn;
  • En hoe je op het einde een UNIEKE korting kunt claimen… 😏

Kun je met een videotraining een ‘vak’ leren?

Online videotrainingen zijn in de afgelopen jaren ongelofelijk populair geworden in Nederland. In Amerika kenden ze dit al langer en is het inmiddels een geaccepteerd middel om jezelf bij te scholen.

Maar in Nederland roept het soms nog vragen op bij een groep (oudere) mensen die alleen het traditionele onderwijs gewend zijn.

Het grappige is dat tijdens de corona crisis universiteiten en hogescholen hun eigen videotrainingen zijn gaan geven via zoom of Microsoft teams.

Precies hetzelfde als online videotrainingen op het internet!

Ik denk dus dat je zeker weten een vak kunt leren door middel van video’s. Persoonlijk contact is natuurlijk ook belangrijk maar dat is toevallig ook aanwezig bij de Happy investors community.

Waarom deze review lezen?

Er zullen vast nog andere reviews over dit product te vinden zijn, maar waarom is deze nu jouw tijd waard?

✅ Ik heb alle trainingen binnen het abonnement bekeken en zo een duidelijk oordeel kunnen vellen over de kwaliteit;

✅ Online trainingen zijn mijn favoriete manier van scholing en ik heb er daardoor al vele duizenden euro’s aan besteed. Ik zie daarom al vrij snel wanneer iets klopt of niet.

✅ Aan het einde van dit artikel geef ik je een exclusieve korting in €€€ zodat je wat geld bespaart als je besluit te starten met deze training.

Wat is het product?

Jorik Vermeulen heeft in totaal 4 cursussen ontwikkeld. Ik ga in dit artikel niet de inhoud van elke training volledig uitschrijven, die kun je zelf teruglezen op de website als je op de links hieronder klikt:

Beginnen met beleggen 2.0 (36 lessen)

Het winstgevende aandelen abonnement (15 lessen)

ETF’s & Dividend beleggen (19 lessen)

Financiële onafhankelijkheid (17 lessen)

Deze zijn allemaal los te verkrijgen, maar ik ben gegaan voor het zogenaamde ‘HIM Exclusieve groei’. Dit is een abonnement waarmee je alle beschikbare trainingen kunt bekijken.

Aanvullend krijg je dan ook nog toegang tot de ‘High Growth Stocks’ module, bestaande uit 12 lessen. Hierin vind je elke maand een uitgebreide analyse van een aandeel dat potentie heeft flink te stijgen.

Als laatste zit er zoals bij de meeste online trainingen een online community aan vast. Deze is niet op Facebook maar kun je direct in de ledenomgeving terugvinden onder het kopje ‘Home’ en ‘Groepen’.

happy investors community

Wie is Jorik Vermeulen?

Jorik Vermeulen is het gezicht van de gehele community. Op de website zie je vaak ook foto’s van hem en z’n vriendin, maar hij is de persoon die je hoort praten tijdens de presentaties in de lessen.

Jorik is op dit moment 30 jaar oud en heeft in februari 2018 de happy investors.nl opgericht. Op zijn website schrijft hij dat hij op zijn 23e heeft besloten om financieel vrij te worden.

Zijn opleiding bestaat uit een Bachelor of Commerce in Rotterdam, en een Master of Science aan de Universiteit Antwerpen. Hierna is hij aan de slag gegaan als Sales medewerker, waarna hij is doorgegroeid tot project leider voor de bouw van een nieuwe fabriek. Deze kennis en ervaring past hij weer toe bij het maken van keuzes bij het beleggen.

In juli 2021 is hij zich full time gaan richten op zijn eigen onderneming en het beleggen.

jorik vermeulen

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Op Google en Facebook zijn er zo’n 15 recensies te vinden die allemaal positief zijn. De gemiddelde score is momenteel 4,8 uit 5 sterren.

the happy investors ervaringen
happy investors ervaringen

Het zijn geen recensies van een paar woorden; nee, het zijn persoonlijke verhalen van deelnemers die blij zijn met wat ze hebben gekregen.

Dit ziet er dus allemaal gewoon goed uit.

Mijn eerlijke Happy Investors review

Goed, nu aangekomen bij de daadwerkelijke review van de videotraining van Jorik. Hieronder zet ik de goede en minder goede punten op een rijtje zodat je een duidelijk beeld krijgt van mijn mening.

Goede punten

Zeer uitgebreide modules en lessen

De hoeveelheid aan informatie die je krijgt vind ik heel erg sterk. De lessen duren eigenlijk allemaal wel een uur of langer.

Maar wat mij ook opvalt is dat Jorik goed heeft nagedacht over de onderwerpen die hij aansnijdt. De meeste spraken mij namelijk direct aan en geven je een gevoel van: ‘Oh kijk, deze les wil ik eigenlijk ook nog snel gaan kijken’. Dit omdat de lessen hele specifieke vragen beantwoorden waar je normaal achteraan moet.

Bijvoorbeeld lessen als:

– Hoeveel maandelijks beleggen?

– Beleggen voor jongeren (<45j)

– Beleggen voor je kind(eren)

– Periodiek beleggen in ETF’s

Dit zijn specifiekere onderwerpen die Jorik gewoon heeft behandeld met een les van ruim 60 minuten. Hij legt dus niet alleen uit wat een ETF is of hoe je het slimst kunt beleggen, maar gaat veel dieper in op bepaalde vragen waar je normaal mee zou zitten.

Iets wat ik weinig heb gezien bij andere videotrainingen en dus een pluspunt voor de happy investors trainingen.

Jorik zijn enthousiasme en vastberadenheid

Tijdens de urenlange video’s merk je dat Jorik super enthousiast is en ook vastberaden is om zijn doel te bereiken. Ik heb zelf wel eens een video van een half uur opgenomen en ik merkte dat mijn energie steeds minder werd…

Voor Jorik maakt het volgens mij allemaal niets uit hoelang een video duurt, als hij maar kan vertellen over zijn passie: Financiële vrijheid behalen door te beleggen op de lange termijn. Dat maakt het leuker om de video’s te bekijken en ook zelf enthousiast te worden en ervoor te gaan.

Eigen ervaringen en openheid

Ik zei het net al even: Jorik deelt ook veel over zijn eigen doelen en wat hij wilt bereiken met het beleggen. In de lessen deel hij zijn eigen ervaringen wanneer het gaat over specifiekere onderwerpen.

Hij vertelt simpelweg hoe hij dit doet en waarom hij dit doet. Ik vind het altijd wel fijn om dit te zien en horen omdat je weet dat de maker achter zijn stof staat en bepaalde geloofwaardigheid krijgt. ‘Practice what you preach’ oftewel als je mensen iets leert wil je zelf ook in de ‘game’ zijn en ervaring hebben.

Analyses per aandeel

In de Winstgevende aandelen en High growth stocks trainingen ontvang je elke maand meerdere aandelen analyses. Dit zijn documenten van zo’n 14 pagina’s met een volledige analyse van het aandeel en de verwachtingen.

aandelen analyses

Je leest in het rapport over:

– Waarom dit aandeel?

– Management Summary

– Financiële analyse (Ratio’s en Marges)

– Strategische analyse

Na het lezen weet je dus direct alles over het bedrijf en of dit voor jou een interessante investering kan zijn. Het bespaart je sowieso veel tijd omdat er al uitgebreid onderzoek voor je is gedaan.

Persoonlijke coaching

Op de website staat dat je bij de meeste trainingen en met name het exclusieve groei pakket persoonlijke coaching krijgt. Een nogal flinke belofte want daar gaat veel tijd inzitten.

Zelf heb ik hier nog geen gebruik van gemaakt dus ik heb Jorik even gevraagd wat dit precies inhoudt. Volgens hem kun je hem 1-op-1 een berichtje sturen. Als je daarna extra ondersteuning wilt kun je een video call met hem inplannen om te sparren over waar je op dat moment mee zit.

Een mooie toevoeging aan de al grote hoeveelheid aan informatie. Ik weet alleen niet of Jorik dit kan blijven beloven als hij groter wordt en er zich meer leden aansluiten bij de community.

Minder goede punten

Community

Ik vind dat de community nog niet heel levendig is. Er worden weinig berichten geplaatst door andere leden en daardoor heb je niet het gevoel dat dit een toegevoegde waarde is.

Als er meer leden bijkomen zal dit uiteindelijk vanzelf gaan lopen, maar het is wel iets wat wordt beloofd op de website en waar je nu niet heel veel aan gaat hebben.

En verder…?

Het klinkt misschien gek, maar verder heb ik op dit moment geen verbeterpunten voor de Happy Investors Community. Jorik is super enthousiast, geeft heel veel theoretische en praktische informatie, en deelt ook zijn eigen stappen en ervaringen.

Ik vind het daarom een uitstekende training. In mijn reviews vind ik vaak meerdere verbeterpunten die ik ook eerlijk benoem, maar in dit geval is het enkel de community die wat levendiger kan.

Wat zijn de prijzen?

Er zijn in essentie 5 verschillende producten waar je uit kunt kiezen, met allemaal andere prijzen.

De losse videocursussen kosten je ongeveer tussen de 60 en 200 euro per stuk. Dan heb je ook nog het abonnement voor het ontvangen van de winstgevende aandelen. Deze is 15 euro per maand.

Voor het gehele pakket met alle videocursussen en alle abonnementen word je gewezen op ‘HIM Exclusieve groei’. Hiervoor kost een maandelijks abonnement €49,-, een jaarabonnement €497 en het levenslange abonnement eenmalig 697 euro.

Voor de hoeveelheid informatie vind ik dit prima prijzen. Persoonlijk vond ik de levenslange optie de beste omdat ik verwacht dat ik hier vele jaren profijt gaat hebben. In vergelijking tot andere cursussen krijg je hier voor een lagere prijs een grotere hoeveelheid aan cursusmateriaal en coaching. Daarmee is de prijs/kwaliteit-verhouding hoog.

Ik heb met Jorik contact gehad en hij wilt constant nieuwe video’s blijven toevoegen om de training nog waardevol te maken.

Voor wie is dit geschikt en voor wie niet?

Beleggen is iets wat risico met zich mee brengt, of je het nu wilt of niet. Ja, het verleden laat inderdaad zien dat we over de lange termijn elk jaar wel zo’n 8% stijgen. Maar toch blijft het een risico.

Houd je niet van een klein risico nemen, sla dit dan over. Want een gemiddeld rendement van 8% per jaar over een lange periode heeft zowel up’s en downs. Dus jaren dat er 25% bijkomt, maar ook een jaar dat het 20% naar beneden gaat.

Hier moet je emotioneel tegen kunnen en niet in paniek alles gaan verkopen.

Op de Happy Investors Community leer je succesvol beleggen. Je leert hoe je hoger dan gemiddeld rendement per jaar kan halen, met als streven > 14% per jaar. Dit geeft echter wel meer up’s en downs dan wanneer je minder risicovol belegd voor 8% per jaar. In beide gevallen kan je op de HIM community terecht. En in beide gevallen leer je hoe je hoger rendement én lager risico haalt.

Daarbij is het belangrijk om te weten dat lange termijn beleggen aanzienlijk minder risicovol is dan korte termijn beleggen en day trading. De Happy Investors community is enkel gericht op lange termijn beleggen voor duurzaam vermogen opbouw.

De cursus is erop gericht dat je kan beginnen met beleggen met slechts een klein maandelijks bedrag. Natuurlijk is het zo dat hoe meer je kan inleggen, hoe sneller je financieel vrij zal kunnen worden.

Idealiter heb je ook een mooi startkapitaal nodig van, bijvoorbeeld, 5.000 tot 10.000 euro. In de videolessen wordt uitgelegd hoe je dit startbedrag het beste kan investeren. Alleen deze tip kan je al veel geld opleveren. En belangrijker: verlies voorkomen. Je kan namelijk maar één keer goed beginnen.

Dus:

✅ Wil je een (klein) risico nemen met je vermogen;

✅ Ben je emotioneel stabiel met focus op de lange termijn;

✅ Kan je maandelijks een bedrag investeren wat je 100% kan missen?

Dan ben je geschikt voor deze trainingen.

Als de 3 bovenstaande punten je afschrikken zou ik je geld niet in deze training investeren.

Conclusie en eindoordeel

Ik ben erg positief over de trainingen en het algehele aanbod van Happy Investors. Jorik heeft zijn ziel en zaligheid in de video’s gestopt en dat merkte ik heel goed tijdens het kijken.

Ook het feit dat hij zijn eigen doel vaak benoemd en geeft als voorbeeld vond ik prettig. Je hebt dan direct een voorbeeld waar je naar kunt kijken.

De community heeft naar mijn mening meer levendigheid nodig om echt als toegevoegde waarde te kunnen worden gezien. Met meer leden denk ik dat dit goed moet komen.

Eindoordeel: 9,5/10

Plaats een reactie