Home » Hulp bij crypto: 4 Onmisbare Tips in 2022

Hulp bij crypto: 4 Onmisbare Tips in 2022

Misschien begin je net of ben je al wat langer bezig met crypto: Je bent opzoek naar wat hulp, anders was je hier niet. Dat is alleen maar goed, zo ben je bezig met je ontwikkeling en heb je de wil om beter te worden. In dit artikel vind je 4 onmisbare tips als je wilt gaan investeren in crypto.

Steeds meer mensen investeren in crypto, er zijn steeds meer aanbieders en de transactiekosten worden steeds lager. Daarom kan het aan het begin lastig zijn om je weg te vinden. Deze 4 tips gaan je helpen.

Waarom investeren in crypto?

Je kunt investeren in crypto om inflatie tegen te gaan. Andere mensen willen geld verdienen door te investeren in crypto, weer andere leven ervan. De cryptomarkt staat eigenlijk nog maar in de kinderschoenen, elk jaar wordt de markt groter en meer geld waard.

De blockchain is uitvinding na het ontstaan van internet. De blockchain verwerkt cryptotransacties. Hier komt geen bank of overheid aan te pas. De blockchain is een netwerk van computers. Deze computers staan over de hele wereld en hebben allemaal een back-up van de blockchain.

De transacties op de blockchain kunnen door niemand aangepast of verwijderd worden. De informatie op de blockchain wordt niet beheert door één partij. De informatie is in handen van veel onafhankelijke partijen. Elke partij bezit een back-up, maar is geen eigenaar van de blockchain.

hulp bij cryptos

De transactie op het cryptonetwerk moeten door alle aangesloten computers worden goedgekeurd. Er zijn verschillende soorten blockchain.

Alle cryptomunten maken gebruik van een blockchain. De meest gebruikte is die van Ethereum.

Tip 1: Investeer alleen geld wat je kunt missen

Het is enorm belangrijk dat je alleen geld investeert als je het op de lange termijn kunt missen. Sommige mensen moeten hun crypto verkopen om hun rekening te betalen, dat wil je natuurlijk voorkomen.

Vooraf is het handig om een plan te maken. In dit plan, kun je zetten met hoeveel geld je gaat investeren. De meeste mensen investeren een vast bedrag per maand. Hou dit bedrag realistisch. Met de jaren kun je het bedrag altijd nog verhogen.

Als het bedrag niet realistisch is, ga je het bedrag niet elke maand kunnen investeren. Dit kan zorgen voor een slecht gevoel.

Probeer elke maand gewoon een vast bedrag te investeren. Als je een plan maakt, zet er dan ook in wat je wilt bereiken door te investeren.

Veel mensen willen inflatie tegen gaan of een extra buffer opbouwen. Andere willen eerder met pensioen door te investeren in crypto.

Er zijn zelfs mensen financieel onafhankelijk geworden door te investeren in crypto. Bitcoin en Ethereum zijn de populairste cryptomunten. Deze twee munten komen vaak in het nieuws.

Ze komen vaak positief in het nieuws als de koersen hoog staan. De meeste mensen maakten kennis met crypto in 2017. In 2017 ging Bitcoin naar een recordhoogte. De koers stond ineens op 17.000 dollar.

Veel mensen wisten toen nog weinig van Bitcoin, dat is nu wel anders. Steeds meer mensen investeren in crypto.

Tip 2: Doe goed onderzoek voordat je investeert

Misschien wel het belangrijkst voordat je gaat investeren: onderzoek doen. Voordat je gaat investeren in een cryptomunt wil je precies weten welke technologie erachter zit.

Als je niet weet wat je aan cryptomunt hebt, waarom zou je dan investeren?

Eigenlijk ben je dan gewoon aan het gokken. Het is niet voor niks dat de meeste mensen verlies lijden als ze gaan investeren.

Voordat je gaat investeren moet je vooraf een plan hebben. Mensen die willen investeren in crypto, en die een plan hebben, hebben gemiddeld een hoger rendement.

Er zijn heel veel cryptomunten waar eigenlijk niks achter zit. Er zijn enorm veel meme-munten.

Ik heb al eens een video gemaakt waarin ik je uitleg welke punten belangrijk zijn in het vooronderzoek:

Tip 3: Bewaar je crypto veilig (Not your keys not your coins)

Het is belangrijk dat je jouw crypto goed bewaard. Of je nu veel of weinig geld hebt in crypto. Je wilt natuurlijk niet dat jouw cryptomunten gestolen worden. Het is daarom belangrijk dat je een hardware wallet aanschaft.

Dit is een soort USB-stick voor jouw cryptomunten. Het is belangrijk dat je de hardware wallet goed bewaard. Ben je deze wallet kwijt? Dan heb je geen toegang meer tot je cryptomunten.

Hierdoor kun je enorm veel geld kwijtraken. Het is zelfs gebeurd dat er een wallet met honderden miljoenen aan cryptomunten kwijt is geraakt.

Bewaar je wallet dus goed, als je deze kwijt raakt, ben je al je cryptomunten kwijt.

Tip 4: Wees je bewust van de risico’s

Het investeren in cryptomunten is niet zonder risico’s. Veel cryptomunten zijn beginnende projecten die veel beloven. Of ze het ook waarmaken? Dat is een tweede.

Ongeveer 80% van alle particuliere beleggers verliest geld. Er zijn dus maar weinig mensen die geld verdienen. Nog minder mensen worden écht rijk door te investeren in crypto. De mensen die rijk zijn geworden, waren er vroeg bij.

Aan het investeren in crypto zitten enorm veel risico’s. Over veel cryptomunten is nog niet alles bekend. Zorg ervoor dat je alles weet over de cryptomunt, waarin je wilt investeren.

Veel mensen investeren in deze crypto, terwijl ze niet weten wat er achter de cryptomunt zit.

Nuttige hulpmiddelen in de crypto wereld:

Je hebt nu 4 tips gelezen, maar alleen daarmee kom je er niet.

Crypto beter begrijpen en jezelf ontwikkelen begint ook bij het leren van andere mensen. Het makkelijkste is om te leren van mensen die al op het punt zijn waar jij naartoe wilt.

Hieronder vind je allerlei nuttige links naar zowel gratis als betaalde hulpmiddelen in de (Nederlandse) cryptowereld. Het grootste deel heb ik zelf ook gebruikt of gebruik ik nog steeds op dagelijkse basis:

Eenvoudig Crypto kopen met iDeal op Bitvavo: https://onlinecommitment.nl/bitvavo

Gratis bitcoin instaptraining door 2 Nederlandse crypto experts: https://onlinecommitment.nl/bitcoin-training

Gratis toegang tot de Crypto & Trading Academy van Madelon vos: https://shop.madelonvos.nl/

Discord kanaal met Trading signalen: https://onlinecommitment.nl/crypto-signals-actie

Discord kanaal met Crypto Trends signalen: https://onlinecommitment.nl/crypto-mastery

Meest uitgebreide crypto cursus in de Nederland, de Crypto Masterclass: https://onlinecommitment.nl/crypto-masterclass-review/

Volledige crypto cursus van Madelon Vos: https://onlinecommitment.nl/madelon-vos-cursus-review/

Conclusie

Wil je beginnen met investeren in cryptocurrency? Dan moet je dit alleen doen met geld wat je over de lange termijn kunt missen. Het zou zonde zijn om jouw crypto te moeten verkopen om je rekeningen te kunnen betalen.

Doe vooraf goed onderzoek. Als je dit doet, is de kans op rendement groter. De meeste particuliere investeerders lijden verlies. Deze investeerders weten eigenlijk niet wat ze doen.

Met de jaren komen er steeds meer cryptomunten bij. Er zijn veel cryptomunten waar je niet veel nuttigs achter zit, terwijl sommige cryptomunten heel innoverend zijn.

De bovenstaande links gaan je een stuk verder helpen. Er zitten zowel betaalde als gratis opties bij, dus kijk wat bij jou past en wat je op dit moment nodig hebt.

Veel succes!

Plaats een reactie