Home » OC Kennisbank » Affiliate Marketing » Wat is een Affiliate link? Betekenis + Uitleg

Wat is een Affiliate link? Betekenis + Uitleg

De affiliate link is een belangrijk onderdeel van affiliate marketing. Het is een unieke link waardoor er bij verkoop een beloning (commissie) kan worden toegewezen aan de juiste affiliate.

Als voorbeeld nemen we een affiliate link van bol.com. Zij hebben een partner programma waarbij je commissies kunt verdienen als je een verkoper doorstuurt:

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1031248&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fbe%2F&name=de%20winkel%20van%20ons%20allemaal

In de bovenstaande link is ‘1031248’ mijn unieke partnercode. Zo weet het systeem van bol.com dat ik voor de doorverwijzing van de bezoeker heb gezorgd.

Het is een vrije lange en rommelige link, maar als je hier op klikt kom je gewoon op de hoofdpagina van bol.com. Het enige verschil is dat de affiliate cookie van een affiliate wordt geplaatst. Dit betekent dat ik nu een deel van het aankoopbedrag ontvang als een gebruiker besluit om iets te kopen op bol.com.

Bol doet dit omdat er een potentiële koper naar hun site is gestuurd. Dat levert hun weer omzet op, en daarvoor krijg ik een vergoeding.

Wil je weten welk percentage van het verkoopbedrag je als affiliate krijgt? In mijn artikel over commissies zie je een overzichtelijke tabel.

Plaats een reactie