Home » OC Kennisbank » Cryptocurrency » Wat is een Wallet? (Cryptocurrency)

Wat is een Wallet? (Cryptocurrency)

Een Wallet is de plek waar je cryptomunten kunt opslaan. In de cryptowereld zijn er verschillende wallets beschikbaar:

Software wallet

Via een software wallet kun je crypto online opslaan. Je kunt deze op de exchange laten staan (waar je de munten hebt gekocht), of een externe dienstverlener raadplegen die de stalling voor jou regelt. Dit is minder veilig omdat hackers deze online platformen kunnen hacken en je hierdoor al je munten kwijtraakt.

Hardware wallet

De hardware wallet is de veilige manier. Hiermee sla je je cryptomunten offline op op een ledger. Dit is een soort usb stick die je in je computer kunt steken om er cryptomunten op te zetten.

Plaats een reactie