Home » OC Kennisbank » Online Marketing » Wat betekent ‘Above the fold’?

Wat betekent ‘Above the fold’?

Above the fold is het gedeelte van een webpagina wat een bezoeker als eerste ziet, zonder dat er wordt gescrold op een website.

Een voorbeeld: Als je vanuit Google op dit artikel bent gekomen zie je als allereerst dit beeld van de pagina en de tekst:

above the fold uitleg

Dit is het gedeelte van Above the fold, wat Engels is voor ‘boven de vouw’.

Je ziet dat niet alle tekst op het beeld past en te lezen is. Hiervoor moet je als bezoeker naar beneden scrollen. Als een bezoeker begint met scrollen ziet hij of zij het gedeelte dat ‘Below the fold’ wordt genoemd.

above the fold betekenis

Waarom is Above the fold belangrijk?

Above the fold is belangrijk omdat je de lezer nieuwsgierig wilt maken om door te scrollen. Als je een inleiding schrijft die uitnodigend is om verder te lezen, is de kans veel groter dat bezoekers verder lezen en langer op je pagina blijven.

Het above the fold gedeelte is voor jou het deel waar je een pakkende tekst moet hebben die prikkelt en ervoor zorgt dat bezoekers willen scrollen. Met name voor verkooppagina’s wil je een bezoeker vasthouden door above the fold een sterke, wervende tekst te schrijven voor een langere sessieduur, en uiteindelijk meer verkopen van een product of dienst.

Plaats een reactie