Home » OC Kennisbank » Online Marketing » Wat is Acquisitie? Betekenis + Voorbeeld!

Wat is Acquisitie? Betekenis + Voorbeeld!

De acquisitie is wanneer een bedrijf nieuwe klanten werft. Het bedrijf belt personen op die mogelijk interesse kunnen hebben in een product of dienst. De personen aan de andere kant van het gesprek worden prospects genoemd.

Er wordt over het algemeen over twee vormen van acquisitie gesproken, namelijk koud en warm.

Koude acquisitie is wanneer het bedrijf voor de eerste keer iemand contacteert. De prospect is nog niet bekend met het bedrijf en het product, dus de kans is groter dan er geen match is.

Warme acquisitie is wanneer er al eerder contact is geweest tussen het bedrijf en de mogelijke klant. Vaak is er ook al sprake van een lead: De potentiële klant heeft zich al ingeschreven voor een nieuwsbrief of een reactie achtergelaten onder een social media post. Er is dus al interactie geweest, wat de kans groter maakt op een match.

Warm of koud?

Warme acquisitie werkt natuurlijk beter: Met een goed gesprek kun je meer gaan verkopen dan bij een koude acquisistie. Maar onderschat dit niet. Ook ‘cold calling’ kan effectief werken, als je het maar goed aanpakt.

Een goede tip is om altijd te praten over het probleem van de prospect, en de oplossing die je kunt bieden. De persoon aan de andere kant wilt er graag beter van worden, dus zorg ervoor dat je dit ook zo brengt. Alleen maar over jezelf praten helpt niet en zal je minder klanten gaan opleveren.

Goed luisteren naar de behoeften van je klant zal ervoor zorgen dat je vaker een match krijgt. Het kan ook zo zijn dat je je klant helemaal niet kunt helpen met de diensten die je aanbiedt. Dat kan ook gebeuren en is helemaal niet erg.

Welke platformen kun je gebruiken? 5 voorbeelden

De bekendste vorm van acquisitie is bellen. Je belt een klant op en met een goed gesprek overtuig je de prospect van jouw product of dienst. Maar het kan ook op andere manieren, zoals:

  • Een informatief webinar met aan het einde je aanbod, waarbij kijkers worden doorgestuurd naar een verkooppagina of betaalpagina voor het product.
  • Een e-mail met aanbod versturen naar een e-maillijst.
  • Met content op social media en een link naar de verkooppagina.
  • Adverteren op social media.
  • Op een live evenement je product of dienst verkopen.

Plaats een reactie