Home » OC Kennisbank » Online Marketing » Wat betekent Evergreen? Betekenis + Uitleg!

Wat betekent Evergreen? Betekenis + Uitleg!

Evergreen betekent letterlijk dat iets lang populair is of in trek blijft. In de wereld van de marketing, e-commerce en zoekmachine optimalisatie wordt ermee bedoeld dat iets voor langere tijd mee gaat.

Bijvoorbeeld bij e-commerce: Als je kerstbomen gaat verkopen zul je voornamelijk in de winter omzet draaien. Maar nadat de winter voorbij is heb je nagenoeg geen klanten. Dit is een seizoensgebonden product, bijna het tegenovergestelde van evergreen.

Als je een product hebt dat je het hele jaar kunt verkopen, zoals een fitnessmat, sta je veel sterker in je schoenen. Dit is wel een evergreen product: In zowel de zomer als winter willen mensen fitnessen, dus dan is hier ook vraag naar.

Bij zoekmachine optimalisatie kun je denken aan evergreen artikelen. Waar wordt het hele jaar opgezocht? Schrijf je bijvoorbeeld een stuk over het WK voetbal van 2018? Dan zul je in 2018 zeker veel verkeer naar je website krijgen. Maar als het WK voorbij is zal dit alleen maar gaan dalen.

Stel jezelf dus altijd de vraag: Is mijn artikel/product/dienst evergreen? Is er over het hele jaar en de volgende jaren die gaan komen nog vraag naar?

Plaats een reactie