Home » OC Kennisbank » Online Marketing » Wat is Passief inkomen? Betekenis + Uitleg

Wat is Passief inkomen? Betekenis + Uitleg

Een passief inkomen is het tegenovergestelde van het werken voor een uurloon. Met een passief inkomen verdien je geld, ook als je niet met je activiteit bezig bent waarmee je geld verdient.

Bijvoorbeeld: Je verkoopt online een e-book waarin je tips geeft over een onderwerp aan een bepaalde doelgroep. De website waarop je deze kunt kopen is natuurlijk dag en nacht bereikbaar, dus ook als je slaapt kun je klanten krijgen. Je bent op bepaalde momenten met andere dingen bezig, maar je verdient alsnog geld. Dit is een voorbeeld van een passief inkomen.

Het tegenovergestelde is als je uurtje factuurtje werkt bij een supermarkt. Als je op een dag 8 uur hebt gewerkt krijg je 8 keer je uurloon uitbetaald.

Een passief inkomen kun je zo groot maken als je zelf wilt. Het hoeft je ook niet perse meer tijd te kosten. Bij een baan met uurloon heb je dat wel: Als je meer wilt verdienen zul je meer uren moeten maken.

Het is bij passief inkomen wel zo dat je eerst de nodige tijd moet nemen of zaken goed neer te zetten. Een e-book heb je niet zomaar, en een website ook niet. In die tijd dat je alles klaarzet verdien je natuurlijk niets. Het heeft dus voor- en nadelen.

Verschillende manieren voor een passief inkomen

Het internet biedt een zee aan mogelijkheden om een passief inkomen te verdienen. Voorbeelden zijn:

Plaats een reactie