Home » OC Kennisbank » Online Marketing » Wat betekent SEA? De betekenis + Voorbeeld!

Wat betekent SEA? De betekenis + Voorbeeld!

SEA staat voor Search Engine Advertising, en is het adverteren in de zoekresultaten van een zoekmachine. Bij SEA betaal je voor een hoge plek in de zoekresultaten, en sta je boven de organische zoekresultaten van een zoekwoord.

Met behulp van Google Ads kun je zelf advertenties plaatsen op bepaalde zoekwoorden. Je betaalt in dit geval voor elke klik op jouw advertentie. SEA ziet er als volgt uit:

sea betekenis

Bij het invoeren van een zoekwoord komen eerst de SEA zoekresultaten tevoorschijn, en daarna de organische (gratis) resultaten van de meest relevante webpagina’s die passen bij het ingevoerde keyword.

Wat kun je met SEA?

Met Search Engine Advertising kun je veel sneller potentiële klanten bereiken. Met SEO (zoekmachine optimalisatie) ben je afhankelijk van gratis bezoekers en zul je eerst hoog moeten ranken met de juiste pagina’s. Hier gaat wat tijd overheen, maar met SEA kun je direct bezoekers op je website krijgen.

Het nadeel hiervan is dat als je de geldkraan dichtdraait je advertenties direct stoppen, en je geen bezoekers meer hebt. Met SEO bouw je iets op voor de langere termijn, met SEA niet.

Plaats een reactie