Home » OC Kennisbank » Online Marketing » Wat is CTR? Betekenis + Voorbeeld

Wat is CTR? Betekenis + Voorbeeld

CTR staat voor Click-Through Rate. Als je het vertaalt naar het Nederlands kom je uit op ‘Doorklik ratio’. CTR betekent de ratio tussen het aantal bezoekers op de pagina en de hoeveelheid bezoekers die doorklikt op een bepaalde link.

Stel je voor: Je hebt een pagina op je website met een link naar een andere pagina. Je hebt in totaal 1000 bezoekers gekregen, waarvan er 110 hebben doorgeklikt op de link. De rest heeft alleen de pagina bekeken, en is daarna weer vertrokken.

De Click-Through Rate van deze pagina is in dit geval 11%. 110 gedeeld door 1000, x 100 maakt 11%. 11% van de bezoekers bekijkt de pagina en klikt ook op de beschikbare link.

In dit voorbeeld heb ik een pagina gebruikt, maar de CTR is voornamelijk interessant bij het gebruik van e-mailmarketing campagnes. In je e-mail kun je een link plaatsen naar je nieuwe blog of verkooppagina. Het is handig om te weten hoeveel mensen hierop klikken.

Met een lage CTR weet je dat je de tekst in de e-mail moet verbeteren zodat een zo hoog mogelijk percentage doorklikt op de link.

Plaats een reactie