Home » OC Kennisbank » Online Marketing » Wat is een CTA? Uitleg en betekenis

Wat is een CTA? Uitleg en betekenis

CTA staat voor Call To Action. Dit houdt in dat je de bezoeker van je website graag in ‘actie’ wilt krijgen. Je wilt je bezoeker een bepaalde actie laten uitvoeren.

Een Call To Action komt voornamelijk voor in de vorm van een knop of button. Met zo’n klikbare knop op je website trek je de aandacht, en kun je de gebruiker een handeling laten uitvoeren.

Omdat de aandacht moet worden getrokken vallen deze knoppen vaak op, en dat is ook de bedoeling. De kleur van de CTA verschilt dan van de andere kleuren op de website, zodat deze goed in het oog springt en de gebruiker eerder geneigd is om te klikken.

Voorbeelden zijn: ‘Klik hier voor meer informatie’ of ‘Start nu en ontvang 50% korting’.

Plaats een reactie