Home » OC Kennisbank » SEO (Zoekmachine optimalisatie) » Wat is een Algoritme? Betekenis + Uitleg!

Wat is een Algoritme? Betekenis + Uitleg!

Een algoritme is een reeks van stappen die ervoor zorgen dat een doel wordt bereikt, oftewel een stappenplan.

Algoritmes worden gebruikt in het alledaagse leven, maar ze zijn het meest van belang op het internet.

Met name de grote techgiganten als Facebook en Google zijn meesters in algoritmes. Ze gebruiken deze om hun service beter te maken.

Bijvoorbeeld bij Facebook. De nieuwe berichten op je homescherm zijn geselecteerd op basis van het algoritme van Facebook. Als je veel politieke pagina’s heb bekeken en hier een daar een reactie hebt achtergelaten, krijg je meer politieke pagina’s in je nieuwsfeed te zien.

Facebook ziet dat jij dit interessant vindt, en geeft je meer van hetzelfde om je langer om het platform te laten doorbrengen.

Stel dat ze geen algoritme hadden. Dan zou je willekeurige berichten zien die je niet zo heel interessant vindt, waardoor je de applicatie of website afsluit en iets anders gaat doen.

Met het algoritme zie je wel wat jou interesseert waardoor je meer tijd doorbrengt op het platform, meer advertenties ziet en Facebook meer geld waard wordt.

Algoritmes maken bedrijven slimmer en waardevoller omdat ze beter snappen wat de gebruiker wilt.

Algoritmes en SEO

Ook Google gebruikt een algoritme om websites in de juiste volgorde te laten ranken in de zoekresultaten. Voor SEO is dit natuurlijk super interessant.

Als je weet hoe dit algoritme in elkaar steekt, en dus weet wat Google belangrijk vindt bij het ranken van webpagina’s, kun je hoog gaan scoren en op de nummer 1 positie komen.

Dit proces heet SEO (Search Engine Optimaliziation). Er spelen tientallen factoren mee die bepalen of jij hoog in Google komt of niet.

Plaats een reactie