Home » OC Kennisbank » SEO (Zoekmachine optimalisatie) » Wat is een Backlink? Betekenis + Uitleg!

Wat is een Backlink? Betekenis + Uitleg!

Een Backlink is een link vanuit een andere website naar jouw website. Het wordt ook wel een externe link genoemd.

Het aantal backlinks heeft een positieve invloed op de autoriteit van een website. In de ogen van Google is het: Hoe meer externe links, hoe waardevoller een website is.

Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat de websites die naar een website toe linken ook een rol spelen. Als de links van een slechte website afkomen ziet Google dit niet als extra toevoeging en pluspunt voor de ontvangende website.

Het fenomeen van duizenden links kopen is daarom ook niet iets wat een website (op de lange termijn) verder gaat helpen. Het kan zelfs minpunten opleveren.

Hoe krijg je backlinks?

Backlinks kun je ten eerste krijgen als je waardevolle content schrijft. Andere website linken dan weer naar deze pagina(s) om hun eigen website te versterken.

Gastbloggen is ook een manier om backlinks te genereren. Je benadert dan een website in jouw niche met dezelfde doelgroep, en schrijft een artikel op hun website in ruil voor een externe link naar jouw eigen website.

Een andere manier is om infographics te maken voor artikelen op andere websites. Als andere websites deze gebruiken linken ze naar jouw website als bron, en ontvang je een backlink.

Plaats een reactie