Home » OC Kennisbank » Traden » Wat is Equity (Traden)? Betekenis + Voorbeeld!

Wat is Equity (Traden)? Betekenis + Voorbeeld!

Equity is het bedrag dat jij zelf stort op je brokeraccount. Het is dus NIET je totale buying power van je leverage en equity bij elkaar. Je equity is puur het geld wat je er zelf in stopt en letterlijk overmaakt vanaf je bankrekening.

Equity is heel belangrijk omdat je dit geld namelijk wel mag verliezen. Een hefboom (hefboom/leverage) geeft je meer saldo, maar je moet altijd je equity in gedachten houden. Als de koers van gekochte aandelen daalt wordt als eerste beroep gedaan op de equity van je account.

Voorbeeld:

Je zet €1000 op je trading account om te handelen: Dit is je equity. Als je gebruik maakt van leverage, een hefboom verstrekt door de broker, dan krijg je bijvoorbeeld 4x je equity op je account. Je hebt nu €4000 op je account staan. Dit is je buying power: Je kunt dit geld besteden aan aandelen.

Als je geld gaat verliezen is equity heel belangrijk. In dit voorbeeld is dat €1000 van je totale saldo, die €4000 bedraagt. Je equity wordt namelijk als allereerst aangetast als je in de min gaat staan. Als deze €1000 is verbruikt wordt je account gesloten en kun je niet meer handelen.

Plaats een reactie