Home » Wie is Madelon Vos en zijn haar cursussen de moeite waard? [Review]

Wie is Madelon Vos en zijn haar cursussen de moeite waard? [Review]

Welkom bij mijn Madelon Vos cursus review. Wil je meer weten over Madelon Vos en haar crypto cursussen? In deze review ga ik je meer vertellen over mijn ervaringen met haar trainingen.

Na het lezen van deze pagina weet je of de cursussen van Madelon iets voor jou zijn en wat je er van kunt verwachten.

Wat je gaat lezen

  • Wie Madelon Vos precies is;
  • Wat je in de cursussen gaat leren;
  • Welke goede en minder goede punten ik heb genoteerd tijdens het volgen van haar online trainingen;
  • Wie er geschikt is voor deze trainingen;
  • En als laatste geef ik een unieke korting weg. Straks meer… 😉

Madelon Vos als ‘Miss Bitcoin’

Ik ben Madelon een paar jaar geleden online tegengekomen toen ze nog ‘Miss Bitcoin’ heette. Ze sprong er toen nogal uit omdat het de enige vrouw leek die met crypto en blockchain bezig was.

Dat is en zal vast niet zo zijn geweest, maar qua bekende personen op social media was ze de enige.

madelon vos

Toen verkocht ze nog geen cursussen en heb ik af en toe een podcast van haar geluisterd. Maar verder niets.

Jaren later ben ik mezelf steeds meer gaan aanleren om te blijven leren over cryptocurrency en blockchain.

Dit deed ik met zowel gratis als met betaalde trainingen, en zo ook die van Madelon Vos.

Zowel de Bitcoin Basics als de Technische Analyse training heb ik bekeken en in deze review zal ik je mijn ervaringen vertellen. Goede en minder goede punten komen aan bod, en voor wie dit een geschikte training zal zijn.

Waarom wil je deze review lezen?

Er zijn genoeg andere websites met een review over Madelon Vos. Waarom is deze jouw tijd waard?

✅ Crypto is een van mijn favoriete onderwerpen en ik ben er sinds 2017 mee bezig. Daarom heb ik al meerdere crypto trainingen gevolgd en kan ik je goed vertellen of deze training de moeite waard is.

✅ Ik wil je een zo goed en realistisch mogelijk beeld geven van de training. Vandaar dat ik zowel goede als slechte punten benoem. Ik creëer geen onrealistische verwachtingen, gewoon een eerlijke recensie.

✅ Aan het einde geef ik een exclusieve korting weg die je geld bespaard, hierover straks meer.

Wat biedt Madelon Vos aan?

UPDATE December 2021:

In december 2021 heeft Madelon haar 2 grote videotrainingen samengevoegd tot één totaal pakket. Je kunt ze dus niet meer los aanschaffen. Als je je aanmeldt krijg je direct toegang tot zowel de Bitcoin Basics cursus als de training over Technische Analyse.

De inhoud van de trainingen is ongeveer hetzelfde gebleven dus mijn onderstaande review met goede en minder goede punten is nog steeds relevant.

——————

Het cursuspakket van Madelon begon klein, maar is nu uitgegroeid tot 3 verschillende aspecten:

1. Bitcoin Basics & Cryptocurrencies

Dit is de eerste videocursus waarin je, zoals de titel als zegt, de basis van Bitcoin en cryptocurrency gaat begrijpen. Dit bestaat uit 6 modules met in totaal 15 videolessen.

2. Cursus Traden met behulp van Technische Analyse

Als je de basis begrijpt kun je aan de slag met technische analyse. Dit gaat over het handelen in cryptocurrency op de korte termijn, dus een periode van 1 dag, een paar dagen of een paar weken. Door naar de koers en candlesticks van een munt of token te kijken kun je verbanden leggen en op basis daarvan speculeren over een stijging of daling. Dit bestaat uit 5 modules met in totaal 21 videolessen.

3. MoneyTalks Community

Als laatste heeft Madelon een community opgezet binnen Discord. Hierin kun je contact leggen en praten met andere mensen die ook geïnteresseerd zijn in crypto.

Meer over Madelon Vos

Madelon Vos is uiteraard het gezicht van haar eigen trainingen.

Ze is al sinds 2013 bezig met Bitcoin. Even voor de goede orde: Toen was de prijs voor één Bitcoin gemiddeld ongeveer $100…

Ze hield zich vooral bezig met het handelen totdat ze in 2018 haar eigen blogs en video’s ging publiceren over cryptocurrency.

In die tussentijd volgde ze nog een opleiding Business Administration met een minor beleggen aan de Hanzehogeschool Groningen.

Tegenwoordig handelt ze nog steeds in crypto en investeert ze in crypto start-ups.

Alles op een rijtje:

De website van Madelon Vos: https://bit.ly/2WqURbJ

Crypto cursussen van Madelon: https://onlinecommitment.nl/madelon-vos

Madelon Vos twitter (46.000 volgers): https://twitter.com/MadelonVos__

Madelon Vos YouTube: (63.000 abonnees) https://www.youtube.com/channel/UCHbXl8q3lcPyjPaGSLbGKcw

Madelon Vos Instagram (51.000 volgers): https://www.instagram.com/madelonvos_/

Het vermogen van Madelon vos…

Er wordt flink veel gegoogeld op de vraag: Wat is het vermogen van Madelon Vos?

Of haar cursussen verkopen goed of ze is vermogend geworden door de Bitcoin, of natuurlijk allebei!

Ik zou het niet weten, stuur haar een bericht op Instagram en wie weet kom je er achter ;).

Mijn eerlijke review van de crypto cursussen van Madelon

Goed, hieronder vind je waar het om gaat: Mijn ervaringen met de videolessen en community. Ik heb ze opgedeeld in goede en minder goede punten.

(Dit is een beoordeling van Madelon’s Bitcoin basics training, Technische analyse training en community in één)

Goede punten

Uitleg in Jip en Janneke taal

Ik vond de uitlegvideo’s van beide videotrainingen erg prettig om te bekijken. Madelon legt lastige aspecten en moeilijke begrippen gemakkelijk in Jip en Janneke taal uit zodat iedereen dit kan begrijpen.

Naar mijn mening is dit ideaal voor beginners en mensen die nog totaal niet bekend zijn met de wereld van cryptocurrencies.

Belangrijke fundamentele informatie staat centraal

De wereld van bitcoin, blockchain en cryptocurrency is ontzettend complex en je ontdekt altijd wel weer nieuwe dingen als je je erin verdiept.

Maar Madelon kiest ervoor om hier niet te diep op in te gaan. Natuurlijk wel de belangrijke fundamentele informatie, maar geen lastige zijwegen die je als kijker alleen maar verward maken.

Met de informatie kun je zelf aan de slag en ik merk dat dit ook het doel van Madelon is. De complexe verdieping kun je altijd zelf opzoeken in bijvoorbeeld de MoneyTalks community.

De lessen worden geüpdatet

Bitcoin en cryptocurrency is nog altijd een opkomende markt en staan pas in de kinderschoenen. Daardoor verandert de informatie vaak en kunnen lessen verouderd raken.

Madelon geeft regelmatig updates aan de lessen dus dat is goed om te zien. Zo weet je zeker dat je geen verouderde informatie bekijkt en ook de recente ontwikkelingen meekrijgt.

update lessen

Community met analisten voor al je vragen

De Moneytalks community bevindt zich op Discord en geeft je toegang tot allerlei kanalen met onderwerpen over cryptocurrency en meer.

Ten eerste kun je hier praten met andere gelijkgestemde deelnemers, maar je kunt daarnaast ook je vragen kwijt aan het team van Madelon.

Als je diepgaandere vragen hebt of iets niet begrijpt kun je hier altijd terecht.

Ook andere experts zijn aanwezig in de groep, dus ook vragen over aandelen, financiële markten of edelmetalen kun je hier stellen.

moneytalks community madelon

Technische analyse laten beoordelen

Als je serieus wilt starten met Technische analyse van cryptocurrency kun je binnen de community jouw analyses laten beoordelen. Traders met veel ervaring geven je dan feedback en daar kun je weer van leren.

Minder goede punten

Je kunt de lessen niet versnellen

Als ik een videocursus volg vind ik het heerlijk om de lessen te versnellen. Dit kan je vaak doen door op het tandwieltje binnen Vimeo of YouTube te klikken.

Met een snelheid van 1.2x of 1.5x heb ik een betere focus én ben ik sneller klaar met de lessen. Win-win dus. Helaas kan ik die optie niet aanzetten bij de video’s van Madelon.

‘Markeer als voltooid’ wekt wat irritatie op

Als je helemaal aan het begin van de training start en de eerste video bekijkt, kun je op de ‘Markeer als voltooid’ knop drukken. Misschien denk je dat dit niet zo nodig is en dat het niet belangrijk is, maar als je hier niet op drukt kun je de volgende lessen niet bekijken.

Je kunt dus alleen de volgende les bekijken als je de voorgaande hebt bekeken of op voltooid hebt geklikt.

Omdat ik bepaalde onderwerpen al begreep moest ik dit eerst doen om toegang te krijgen tot de lessen die ik wél wilde bekijken. Deze optie mag van mij uit het raam :).

les op slot madelon

Prijs van de training

Voorheen kon je de 2 videotrainingen los kopen, nu is het alleen verkrijgbaar in de vorm van een enkel videotraining pakket.

Hier betaal je €599,95 voor. Op dit moment geldt er nog een actiekorting van €100,-, dus dan kun je met de trainingen beginnen voor 499 euro. Aan het einde van dit artikel vind je nog een extra kortingscode, waarover straks meer.

Als je besluit te starten krijg je de eerste 60 dagen gratis toegang tot de Moneytalks community op Discord. Daarna moet je deze verlengen voor 39,95 per maand.

Je kunt ook los kiezen voor de community. Dan zijn dit de prijzen:

madelon vos community prijzen

Zoals je ziet krijg je bij een kwartaal en jaarbetaling gratis toegang tot de Bitcoin Basics cursus. Dit zou een slimme en goedkopere optie kunnen zijn als je niet geïnteresseerd bent in technische analyse. Het nadeel is dat je maar een kwartaal of een jaar toegang hebt tot de videocursus.

Als je je alleen voor de Moneytalks community wilt aanmelden kun je dat via deze link doen: https://onlinecommitment.nl/moneytalks-community

Gratis uitproberen

Als je nog niet zeker weet of de trainingen of community iets voor jou is kun je een gratis training volgen.

Zowel de Bitcoin basics als de Technische analyse training hebben een proefversie die je gratis kan uitproberen.

madelon vos gratis training

Heb je garantie?

Op de videotrainingen heb je een annulerings garantie die als volgt werkt: Als je minder dan 25% van de video’s hebt aangeklikt en bekeken maak je aanspraak op de garantie.

Je kunt Madelon dan mailen en je geld terug krijgen.

Verder heb je natuurlijk geen garantie op succes. Je zult er zelf tijd in moeten stoppen en alleen de video’s bekijken is niet genoeg.

Voor wie is dit geschikt?

Door mijn ‘goede punten’ alinea in deze review te lezen kun je al een beetje raden voor wie deze trainingen geschikt zijn.

Omdat het gemakkelijk wordt uitgelegd en de complexe delen worden weggelaten zijn het voor beginners ideale trainingen om een basis te leggen over Bitcoin en Cryptocurrency.

Ik zou niet aan de Bitcoin basics training beginnen als je al langer kennis hebt van crypto. Maar als je nog geen ervaring hebt met Technische analyse en daytraden dan kun je die training een kans geven.

De moneytalks community vind ik eigenlijk voor de meeste mensen wel geschikt. Je kunt namelijk experts benaderen en op je eigen niveau met deze mensen praten en je vragen stellen.

Kortom: Ben je een absolute beginner, dan ben je zeker geschikt voor alle trainingen.

Heb je al wat meer kennis van crypto dan is naar mijn mening alleen de Moneytalks community nog interessant.

Alternatieven

Er zijn nog een paar andere cryptocursussen in het Nederlands op de markt te vinden. Hieronder vind je er een korte uitleg over en ontdek je misschien een cursus die beter bij je past.

Crypto Masterclass

derek westra patrick suiker

✅ Uitgebreidere cursus met veel meer lessen

✅ Alles-in-1 leerplatform met community en examen

❌ Duurder dan de trainingen van Madelon Vos

Meer informatie kun je lezen in mijn Crypto masterclass review.

x10 met Crypto

jan robert schutte

✅ Training is gebaseerd rondom een challenge: Inleg vertienvoudigen binnen 1 jaar

✅ Veel livestreams met live-informatie

❌ Hogere prijs dan de cursus van Madelon

Meer informatie kun je vinden in mijn x10 met crypto review.

Conclusie en mijn eindoordeel

Ik vind dat Madelon ijzersterke trainingen heeft neergezet voor de beginner in de cryptowereld. Door haar simpele down-to-earth uitleg leer je de dingen waar je iets aan hebt en kun je zelf aan de slag met het vinden, kopen en uitbetalen van cryptocurrencies.

Vergeleken met andere crypto cursussen is het videotrainingen aanbod van Madelon erg betaalbaar. Als laatste wil ik zeggen dat de community je toegang geeft tot een hoop experts waar je direct vragen kunt sturen.

Eindoordeel: 8,5/10

Plaats een reactie