Home » Online geld verdienen: 16 Realistische Manieren! (Geen get-rich-quick)

Online geld verdienen: 16 Realistische Manieren! (Geen get-rich-quick)

Online geld verdienen is makkelijker dan ooit. Het internet geeft ons tegenwoordig de mogelijkheid om meer dan 7 miljard mensen te bereiken. Alleen maken hier nog maar weinig mensen ook daadwerkelijk gebruik van.

In dit artikel lees je 16 Realistische manieren hoe jij in 2022 online geld kunt verdienen. Al deze manieren zijn uitgelegd en aangevuld met voor- en nadelen.

Belangrijke disclaimer (Lees dit eerst!)

Tegenwoordig zie je veel advertenties met manieren waarin het grote geld wordt beloofd en het succes voor het oprapen ligt. Dit laatste is zeker waar, maar vergeet niet dat je er keihard voor moet werken.

Online geld verdienen is net als een gewone baan: Je zult er goed in moeten worden om uiteindelijk meer te kunnen verdienen. Met een middagje of week aandacht en minimale inzet ga je er absoluut niet komen.

Weet dat je alleen serieus online geld kunt verdienen als je bereid bent er hard voor te werken. Er zijn veel educatieve cursussen op de markt die je een eind op weg helpen, maar je moet het uiteindelijk zelf doen en ook écht willen.

Met dat gezegd te hebben: Laten we van start gaan met de 16 manieren om online geld te verdienen!

16 manieren om online geld te verdienen

Ik heb hier niet zomaar een lijstje neergegooid met zoveel mogelijk manieren die ik kon bedenken. Het zijn dus geen manieren zoals online gokken of nutteloze enquêtes invoeren. Het zijn echte manieren die toekomst hebben en realistisch zijn.

Ik heb geprobeerd om ook de volgende stap van een manier zo duidelijk mogelijk te schetsen. Hierdoor weet je wat je kunt verwachten en hoe je zelf in de praktijk kunt gaan starten, en uiteindelijk ook echt online geld gaat verdienen.

Per methode beschrijf ik drie indicaties: Het niveau van de manier, de ‘Resultaten na’ : Hoelang duurt het voordat je geld gaat verdienen?’ en de potentie als het gaat om geldbedragen per maand.

Deze 3 categorieën zijn allemaal gebaseerd op een hoge mate van inzet. Als je te weinig doet en geen actie onderneemt gelden de indicaties niet en blijft online geld verdienen een sprookje.

1. Social Media Marketing Bureau starten

Niveau: Gemiddeld/Hoog
Resultaten na: 3 á 6 maanden
Potentie:
€250 – €5.000+ per maand

Social Media Marketing Bureau starten

Wat is het?

Een Social Media Marketing Bureau neemt de social media advertenties van bedrijven uit handen. Door de populariteit van social media zijn veel potentiële klanten hier te vinden. Met goede advertenties kunnen ze meer klanten krijgen.

Wat moet je kunnen?

Jij gaat de advertenties beheren en opzetten. Je zult Facebook advertenties moeten kunnen opzetten die de juiste doelgroep aanspreken. Jouw takenpakket is dus het vinden van de doelgroep, het maken van een pakkende advertentie en ervoor zorgen dat bezoekers leads worden en contactgegevens achterlaten. Hierdoor kan het bedrijf deze mensen benaderen en converteren tot klant.

Het runnen van een SMMA bestaat uit 2 delen: Het maken van de advertenties en het binnenhalen van klanten voor JOUW bedrijf. Om de advertenties van een bedrijf te mogen beheren zul je ze eerst moeten overtuigen dat jij de juiste persoon bent. Dit doe je door bedrijven te benaderen en meetings te houden waarin je het bedrijf binnen haalt als betalende klant.

Omdat jij zorgt voor meer klanten kun je een maandelijks bedrag vragen, wat kan varieren tussen de €250 en €5000 per maand per klant. Met meerdere klanten kun je dus een mooi, maandelijks terugkerend inkomen verdienen.

Voordelen

Er is ongelofelijk veel vraag naar social media marketing bureau’s. Elk bedrijf heeft tegenwoordig goede advertenties nodig, anders tel je simpelweg niet mee. Er zijn dus meer dan genoeg kansen. Ook heb je, met meerdere klanten, een relatief vast maandelijks inkomen omdat je maandelijks wordt uitbetaald voor je service aan het bedrijf.

Nadelen

De populaire social media netwerken veranderen continu. Facebook is nog steeds de populairste, maar je merkt dat Instagram steeds belangrijker wordt voor bedrijven. Op Instagram gelden weer andere normen voor een goede en converterende advertentie.

Daarnaast zul je een goede ‘appearance’ moet hebben voor de meetings om klanten binnen te halen. Je zult jezelf moeten verkopen om een goede indruk achter te laten en het vertrouwen te geven aan het bedrijf.

Volgende stap

Als een SMMA runnen je interessant lijkt is de eerste stap het leren van Facebook advertenties. Dit kun je doen via informatie op het internet, of door een online cursus te volgen met alle onderdelen en stappen. In deze cursus krijg je ook uitleg over het vinden van klanten voor jouw bedrijf. Ik heb zelf een artikel geschreven over zo’n soort cursus, die je in mijn smmb masterclass review kunt lezen.

Of volg een gratis training waarin je meer te weten komt over het runnen van een Social Media Marketing Bureau: https://boyd-hoek.nl/gratis-masterclass39331309

2. Verkopen op Bol.com

Niveau: Gemiddeld/Hoog
Resultaten na: 4 á 6 maanden
Potentie:
€100 – €2.500+ per maand

verkopen op bol.com

Wat is het?

Als je gaat verkopen op bol.com koop je producten in via bijvoorbeeld alibaba, en verkoop je deze op de website van bol.com. Bol verkoopt namelijk niet alleen hun eigen producten, maar geeft ondernemers de mogelijkheid om hun producten op de website te plaatsen en te verkopen.

Wat moet je kunnen?

Het belangrijkste is het productonderzoek. Je moet producten vinden waar vraag naar is, zodat jij deze kunt verkopen aan het grote klantenbestand van bol.com. Je kijkt hierbij naar de concurrentie: Wat wordt er al aangeboden? Wat mist er? Wat kan ik toevoegen aan een product zodat het wel gaat verkopen?

Als je een geschikt product hebt gevonden ga je partijen inkopen op alibaba en communiceer je met leveranciers. Daarna maak je een listing op het platform van bol.com zelf. Hierdoor zien de klanten het product en kunnen ze deze aanschaffen. Na de verkoop verstuur je de producten of direct naar de klant, of naar het distributiecentrum van bol.com. Via LVB (Logistiek via Bol) wordt alles dan geregeld.

Voordelen

Doordat je gebruik maakt van het verkoopplatform van bol.com heb je direct toegang tot meer dan 10 miljoen klanten. Je maakt gebruik van de service en naamsbekendheid van hun website, waardoor je dit niet zelf hoeft te doen. Het enige waar jij je op focust is het productonderzoek, communicatie met de leveranciers en het maken van een listing op bol.com.

Nadelen

Omdat je gebruik maakt van bol.com bouw je niet aan een eigen website. Klanten kennen je alleen via bol.com, dus als dat verdwijnt zit je zonder klanten en heb je geen naamsbekendheid opgebouwd. Daarnaast betaal je per verkoop een deel aan bol.com voor het gebruik van hun service en middelen.

Volgende stap

Om te starten met verkopen op bol.com heb ik zelf een artikel geschreven. Deze beginnersgids kun je hier lezen: https://onlinecommitment.nl/verkopen-op-bol-com/ (Verkopen op bol.com beginnersgids)

Gratis Nederlandstalige bol verkopen video training: https://www.bolmasterclass.nl/nu-beginnen45876810

Als je hierna wilt verdergaan kun je starten met het maken van een verkoopaccount op bol.com, en de stappen volgen aan de hand van YouTube video’s. Ik raad zelf altijd aan om een online cursus te volgen met alles waarmee je rekening mee moet houden. In dit geval is de Bol Masterclass een complete cursus. In mijn Bol masterclass review lees je meer over dit programma.

3. Online videocursus

Niveau: Hoog
Resultaten na: 1 tot 2 jaar
Potentie:
€250 – €10.000+ per maand

online videocursus

Wat is het?

In een online videocursus vertaal je jouw expertise naar online video’s. In deze video’s los je een probleem op voor een specifieke doelgroep. Het maken van een online videocursus is nog het makkelijkste, het vinden van klanten is iets complexer.

Wat moet je kunnen?

Ten eerste maak je een online videocursus. Voor professionele video’s heb je een camera en microfoon nodig, en bewerkingssoftware om alles aan elkaar te plakken. De omgeving waarin de video’s komen te staan kun je zelf maken met een website, of door een klant-en-klare ledenomgeving te gebruiken zoals Kajabi of Huddle.

Daarna zul je klanten moeten vinden, wat op vele verschillende manieren kan. Het belangrijkste aspect is je verkooppagina. Op deze pagina leg je het product voor en overtuig je de bezoeker. Met bijvoorbeeld betaalde advertenties op social media, of door organische bezoekers uit Google kun je meer mensen naar je verkooppagina sturen.

Voordelen

Met een eigen online videocursus heb je de touwtjes zelf in handen. Je bepaalt zelf de grootte, de marketing en de prijs. Als je een goede formule hebt gevonden kun je veel mensen helpen en daardoor ook veel geld verdienen.

Nadelen

Voor (veel) online verkopen is vertrouwen en naamsbekendheid nodig. Je zult zichtbaar moeten worden met verschillende soorten content, en dit kost veel tijd.

Daarnaast moet je product goed aansluiten op de behoefte van je potentiële klant. Dit is niet gemakkelijk en er je zult veel moeten testen om dit te ontdekken. Voordat je de juiste formule en strategie hebt gevonden ben je veel tijd verder.

Volgende stap

Wil je een eigen online videocursus beginnen? Begin dan eerst met het kijken waar jij goed in bent en waar anderen mensen hulp nodig hebben. Onderzoek eerst of er vraag is naar jouw oplossing, en ga dan pas aan de slag met je product en marketing. Zonder vraag kan je product nog zo goed zijn, niemand zal er naar omkijken.

4. E-book

Niveau: Laag
Resultaten na: 6 maanden
Potentie:
€50 – €1000+ per maand

e-book online geld verdienen

Wat is het?

Een online boek verkopen waarin je mensen helpt met een probleem en de oplossing hebt opgeschreven. Het e-book bevat zoveel mogelijk waardevolle tips en inzichten over een bepaald onderwerp.

Wat moet je kunnen?

Het maken van een e-book lijkt in veel opzichten op een online videocursus, alleen is het een stuk gemakkelijker. Toch blijft het belangrijkste dat je jouw expertise kan laten aansluiten op de problemen van een doelgroep. Alleen dan zal je mensen gaan helpen en verkopen gaan draaien.

Het maken van een e-book is iets wat je heel duur kunt maken, of gewoon zelf kan doen in Word. Daarna is ook hier weer de marketing erg belangrijk. Je oplossing en inhoud kan nog zo goed zijn, je zult het moet kunnen verkopen aan potentiële klanten. De marketing kun je via een gratis website doen door middel van artikelen die door SEO hoog ranken in de zoekresultaten. Of je kunt betaalde advertenties laten lopen op social media of Google, zodat je via deze weg je klanten bereikt.

Voordelen

Het maken van een e-book is een stuk gemakkelijker en goedkoper dan een videocursus. Vergeleken met een fysiek boek is het ook voordelig dat je evenveel kosten hebt ongeacht de verkochte hoeveelheid: Het is schaalbaar. Of je nou 10 of 1.000 e-books verkoopt, je productie kosten blijven hetzelfde.

Nadelen

Ook hier geldt weer dat je vertrouwen en naamsbekendheid moet hebben om de klant over te halen tot de verkoop. De marketing is hierin belangrijk, en dat is niet altijd makkelijk. Je zult goede advertenties en artikelen moeten plaatsen om je product te promoten.

Volgende stap

Is dit iets voor jou? Bekijk dan ook hier welk probleem je kunt oplossen met jouw kennis. Start met onderzoek doen op het internet: Waar zitten mensen mee? Waar kan ik mensen mee helpen? En wat kan ik goed? Als je dit duidelijk op papier hebt kun je starten met schrijven en je e-book werkelijkheid laten worden.

5. Affiliate marketing

Niveau: Laag/gemiddeld
Resultaten na: 3 tot 6 maanden
Potentie:
€50 – €10.000+ per maand

Wat is het?

affiliate marketing online geld verdienen

Affiliate marketing is het promoten van producten van andere bedrijven. Dit kan met zowel online producten (videocursussen, e-books) als met fysieke producten op bijvoorbeeld bol.com. Als je succesvol iemand doorstuurt krijg je een deel van het aankoopbedrag, de commissie.

Je kunt ervoor kiezen om een website op te zetten en met artikelen voor organische bezoekers te zorgen. Maar je kunt het ook met Google advertenties doen, waarbij je betaalt voor een hoge ranking binnen de zoekresultaten.

Wat moet je kunnen?

Als je voor de eerste optie gaat (met organische bezoekers) zul je een website moeten opzetten. Daarna ga je content schrijven die aansluit bij een doelgroep en waarbij je doorleidt naar een product. Je zult SEO (zoekmachine optimalisatie) gaan toepassen zodat je artikelen op de eerste pagina van Google komen.

Bij de tweede optie moet je ook een website opzetten, maar is het belangrijker om te weten hoe Google advertenties werken. Door deze goed in te stellen kun je direct op de eerste pagina komen.

Voordelen

Affiliate marketing is heel toegankelijk en vrij eenvoudig als je het vergelijkt met de andere manieren om online geld te verdienen. En omdat je producten van anderen promoot heb je geen eigen product nodig en geen klantenservice. Jij richt je alleen op de marketing via organische content en/of Google advertenties.

Nadelen

Omdat je niet je eigen product promoot ben je afhankelijk van andere bedrijven. Zij kunnen opeens stoppen met het verkopen, en dan ben jij al je inkomsten kwijt. Daarnaast is de opbouwfase erg langzaam (als je kiest voor gratis bezoekers uit Google) en zul je flink moeten doorzetten om het tot iets moois te brengen.

Volgende stap

Zelf heb ik een beginnersgids geschreven over hoe jij ook kunt beginnen met affiliate marketing. Je leest deze in mijn ‘geld verdienen met affiliate marketing’ artikel. Om alle kneepjes van het vak te leren is een online cursus waardevol om te volgen. De affiliate marketing revolutie is zo’n instapcursus. In mijn Affiliate marketing revolutie review lees je mijn ervaringen en mening hierover.

Je kunt ook voor een uitgebreidere cursus gaan met coaching. Hier lees je mijn mening over affiliate marketing domination: https://onlinecommitment.nl/affiliate-marketing-domination-review/

6. Geld verdienen met YouTube video’s

geld verdienen youtube

Niveau: Gemiddeld
Resultaten na: 1 á 2 jaar
Potentie:
€50 – €1.500+ per maand

Wat is het?

Je kunt online geld verdienen door YouTube video’s te maken waarop je advertenties laat draaien. Het duurt relatief lang voordat je resultaten ziet omdat je minimaal 1000 abonnees en in één jaar tijd minimaal 4.000 openbare kijktijd moet hebben gehad. Aan het begin verdien je dus niets.

Later in het proces kun je ook een lidmaatschap toevoegen aan je kanaal, gesponsorde video’s maken met producten van bedrijven en gepersonaliseerde merchandise verkopen aan je abonnees/fans.

Wat moet je kunnen?

Je maakt video’s die voor educatieve of entertainment doeleinden zijn bedoeld, en die interactie opwekken met je publiek. Een goede camera, microfoon en bewerkingsprogramma zijn een vereiste om goede video’s te kunnen uploaden. Als je de juiste middelen hebt zijn de ideeën voor je video’s het belangrijkste. Welke boodschap wil je overbrengen? Waar kun je het publiek mee helpen? Als je dit door hebt zul je steeds meer kijkers, likes en reacties krijgen.

Voordelen

Je kunt je kanaal en video’s helemaal je eigen draai geven en plaatsen wat je zelf leuk vindt om te doen. Ook de interactie met het publiek zorgt ervoor dat je een soort ‘community’ opbouwt die je blijft volgen en uiteindelijk fan kunnen worden.

Nadelen

Het is niet gemakkelijk om video’s te maken die veel weergaven krijgen. Je zult video’s moeten maken die zich onderscheiden van de rest, zodat je opvalt en meer abonnees krijgt. Als je dit eenmaal door hebt zul je ook consistent veel moeten blijven uploaden om je kanaal te onderhouden en te blijven groeien.

Volgende stap

Op YouTube zelf vind je veel video’s waarin wordt uitgelegd wat de eerste stappen zijn en waar je aan moet denken om goed te starten met je kanaal. Onderstaande video geeft je 5 tips hoe je je eerste 1000 abonnees krijgt: https://youtu.be/pnkVZm2ijfY (How to Get Your First 1000 Subscribers on YouTube — 5 Tips)

Deze Nederlandstalige videotraining leert je hoe je met een uniek systeem geld kunt verdienen met YouTube video’s (zonder dat je zelf op beeld hoeft): Cash Cow YouTube Academy door Jelline Brands

7. Verkopen op Amazon

Niveau: Gemiddeld/Hoog
Resultaten na: 6 maanden
Potentie:
€250 – €5.000+ per maand

verkopen op amazon

Wat is het?

Verkopen om Amazon is heel erg te vergelijken met verkopen op Bol.com. Je koopt namelijk weer producten in op alibaba, maar dit keer plaatst je deze op de website van Amazon. Je maakt dus gebruik van de middelen en naamsbekendheid van Amazon. Het enige verschil is dat de markt van Amazon vele malen groter is dan die van bol.

Wat moet je kunnen?

Ook hierbij geld dat productonderzoek het belangrijkste is. Zonder vraag heb je geen klanten, dus hier moet echt je focus liggen. Welke producten worden al aangeboden en kan ik verbeteren? Waar liggen kansen? Hierbij moet je rekening houden met de Amerikaanse markt, en de Amerikaanse consument. Wat vinden zij belangrijk?

Als je dit proces door hebt kun je producten gaan inkopen bij leveranciers op alibaba, en deze rechtstreeks doorsturen naar het distributiecentrum van Amazon in Amerika. Hierna maak je een productpagina op het verkoopplatform van Amazon, en kan je beginnen met het verkopen van producten.

Voordelen

Vooral ten opzichte van het verkopen op bol.com is een voordeel dat de markt een stuk groter is. Amazon heeft in de Verenigde Staten zo’n 100 miljoen klanten, terwijl bol.com er 10 miljoen heeft. Daardoor liggen er meer kansen.

Nadelen

Bij het verkopen op bol kan je er nog voor kiezen om zelf de pakketjes te versturen, maar bij Amazon is dat niet haalbaar. Al je producten liggen dus op afstand, waardoor je andere mensen je producten moet laten controleren op kwaliteit. Je handelt dus veel meer op afstand.

Volgende stap

Denk je dat dit iets voor jou is? Bekijk dan de volgende bronnen om meer te leren over verkopen op Amazon:

8. Instagram posts

Niveau: Gemiddeld/Hoog
Resultaten na: 1 á 2 jaar
Potentie:
€100 – €1.000+ per maand

Wat is het?

instagram geld verdienen

Het posten van betaalde Instagram berichten. In de posts promoot je een product, service of dienst van een bedrijf dat jou benaderd heeft voor een betaalde promotie.

Wat moet je kunnen?

Op Instagram berichten plaatsen die je volgers interessant vinden, zodat ze de interactie aangaan door middel van likes en reacties. Met Instagram kun je allerlei kanten op: Je kunt jezelf op de voorgrond zetten, how-to video’s maken, mooie foto’s plaatsen, spectaculaire video’s, etc.

Om hier echt online geld mee te verdienen zul je je geplaatste berichten wel moeten kunnen koppelen aan een bedrijf. Het bedrijf zal een goede match moeten zijn zodat je volgers er ook wat aan hebben.

Voordelen

Als je een groot bereik hebt kun je met een paar foto’s al flink wat geld verdienen. Bedrijven kijken naar je bereik en de interactie met je volgers, en als deze hoog is hebben ze veel over voor een betaalde promotie.

Nadelen

Het is niet gemakkelijk om een grote ‘following’ op te bouwen. Je zult een goed concept moeten hebben en consistent berichten moeten blijven plaatsen. Het hebben van trouwe en goede volgers is één, maar dit op de lange termijn blijven volhouden is veel lastiger.

Met betaalde promotie ben je ook afhankelijk van bedrijven. Je hebt een onregelmatig inkomen, en zonder samenwerkingen verdien je niets.

Volgende stap

Meer weten over het verdienen van geld met Instagram? Lees een uitgebreider artikel over deze manier van online geld verdienen: https://www.shopify.nl/blog/geld-verdienen-met-instagram (Geld verdienen op Instagram (of je nu 1K of 100K volgers hebt)

9. Designs maken en verkopen

Niveau: Laag/Gemiddeld
Resultaten na: 1 maand
Potentie:
€50 – €1.000+ per maand

Wat is het?

Het maken van designs in Photoshop voor andere bedrijven/consumenten. Via een website als Fiverr.com kun je direct aan de slag en opdrachten ontvangen.

design maken verkopen

Wat moet je kunnen?

Een professioneel design maken waarmee bedrijven naar buiten willen treden. Je zult dus goed overweg moeten kunnen met Photoshop, Illustrator en/of Indesign, zodat je mooie designs kunt maken waarmee je bedrijven of consumenten kunt helpen.

Voordelen

Je kunt je eigen creativiteit helemaal loslaten op je ontwerpen. Hierdoor wordt je steeds beter in het maken van designs, en kun je meer gaan vragen voor je ontwerpen. Daarnaast zou je dit gemakkelijk thuis kunnen doen naast je studie of baan als extra bijverdiensten.

Nadelen

Het nadeel hiervan is dat je elk design stuk voor stuk zelf moet maken, en niets zou kunnen uitbesteden. Hoe meer klanten je krijgt, hoe drukker je het hebt. Hierdoor zit er een limiet op hoeveel je kunt verdienen. 2 of 3 designs per week zou je nog kunnen redden, maar het dubbele wordt al snel teveel waardoor je geen tijd meer hebt voor andere dingen.

Volgende stap

Wil je meer weten over geld verdienen met designs? Kijk eens rond op Fiverr door in de zoekbalk ‘Design’ in te typen en het aanbod te zien: https://track.fiverr.com/visit/?bta=193720&brand=fiverrcpa. Dit zijn allemaal designers die hun diensten aanbieden.

Om als designer opdrachten te krijgen is het zaak om gezien te worden, en op de eerste pagina van de zoekresultaten binnen fiverr te staan. In deze video zie je hoe dit werkt: https://youtu.be/X97XOF18_xA  (How To Rank Fiverr Gigs On First Page)

10. Website met Google Adsense advertenties

Niveau: Laag
Resultaten na: 6 maanden
Potentie:
€5 – €1.000+ per maand

website google adsense

Wat is het?

Een website beginnen waarop je content plaatst waardoor er bezoekers op afkomen via de organische zoekresultaten van Google. Met Google Adsense advertenties verkoop je ruimte op je website voor adverteerders. Als bezoekers op de advertenties op je website klikken verdien jij geld.

Wat moet je kunnen?

Je zult een website moeten opzetten die veel bezoekers trekt. Het schrijven van goede content (artikelen) is dus belangrijk. Je schrijft voor een bepaalde doelgroep, en je lost een probleem op in je tekst. Hierbij komt kijken dat je weet hoe je deze artikelen optimaliseert voor een zoekmachine (SEO), zodat je gratis kan worden gevonden.

Voordelen

Als het eenmaal staat heb je een passieve stroom van inkomen. Je website staat dag en nacht online, dus er kunnen ook ’s nachts bezoekers komen. Daardoor verdien jij geld via de adsense advertenties op je site. Daarnaast kun je deze methode ook combineren met andere methodes, zoals affiliate marketing.

Nadelen

Een website met veel bezoekers opbouwen is niet gemakkelijk en gaat vooral in het begin erg traag. Je zult na 6 maanden al wel wat inkomsten hebben uit advertenties, maar reken niet op hoge bedragen. Per klik op een advertentie verdien je ongeveer 10 cent. Rekening houdende dat niet iedere bezoeker op een advertentie klikt heb je met een CTR van 1% 1000 bezoekers nodig voor €1,-.

Volgende stap

Wil je meer informatie over geld verdienen met Google adsense op je website? Lees er meer over op de website van Google zelf: https://www.google.com/adsense, of kijk een uitlegvideo over het plaatsen van de advertenties: https://youtu.be/eN_99YxG1Po  (Tutorial: How To Place AdSense Ads On Your Website (Beginner’s Guide)

11. Gastblogs

gastbloggen online geld verdienen

Niveau: Gemiddeld
Resultaten na: 1 á 2 jaar
Potentie:
€100 – €1.000+ per maand

Wat is het?

Met deze methode laat je anderen een blog op jouw website schrijven, in ruil voor een vergoeding. Je website gaat bijvoorbeeld over een bepaald hondenras, en een blogger van een andere website over honden wil graag meer bekendheid. Met een betaalde gastblog lezen jouw bezoekers een waardevol artikel, en maken de bezoekers kennis met een blogger van een andere website.

Wat moet je kunnen?

Voor het gastbloggen zelf hoe je niet zo veel te kunnen, en gaat namelijk vooral om het proces dat je in de positie komt waarin mensen op jouw site willen bloggen. Daar heb je een website met veel traffic en bezoekers voor nodig.

Je website is gefocust op een bepaalde niche en doelgroep, en je post regelmatig waardevolle content die hoog in de zoekresultaten staat. SEO (zoekmachine optimalisatie) is hier opnieuw een belangrijk begrip. Als je dit niet kunt zul je ook maar weinig bezoekers krijgen.

Voordelen

Je hoeft hier niets meer voor te doen: Als je website eenmaal staat laat je de gastblogger het artikel schrijven en hoef je het alleen online te zetten. Makkelijk verdiend dus en waardevol voor jouw website.

Nadelen

Om gastbloggers op je site te krijgen zul je eerst een goedlopende site moeten hebben, en dit is een lang proces waar je elke week aan zult moeten werken.

Maak ook goede afspraken met gastbloggers. Het is belangrijk om duidelijk op papier te hebben wat je wilt en waar jullie naartoe gaan. Onduidelijke afspraken kunnen tot veel onenigheid zorgen.

Als je nog een kleine website hebt kun je een vele gevallen nog geen geld vragen. De gastblogger schrijft dan vaak in ruil voor een backlink op jouw website. Als je een grote website hebt is de kans groter dat je ook meer geld kunt vragen voor een gastblog.

Daarnaast kun je ook niet teveel gastblogs online zetten. Het is nog steeds jouw site, en met teveel gastbloggers weten bezoekers op een gegeven moment niet meer van wie de website nou eigenlijk is.

Volgende stap

Wil je in de positie komen dat je geld kunt gaan verdienen met gastbloggers? Lees hier meer over gastbloggen: https://succesvol-bloggen.nl/de-inhoud/gastbloggen/ (Gastbloggen: Wat Is Het Nut Voor Jou?)

12. Website maken

Niveau: Gemiddeld
Resultaten na: 6 maanden
Potentie:
€500 – €2.500+ per maand

website maken

Wat is het?

Het maken van een website. Via WordPress of een andere websitebouwer bouw je voor een bedrijf de website, en regel je alle technische aspecten die ervoor zorgen dat de website goed draait en online is.

Wat moet je kunnen?

Hierin zijn er 2 kanten die je op kunt. Aan de ene kant heb je de eenvoudige websitebouwers waarmee je geen kennis hoeft te hebben van coderen met html. Deze websites bouw je middels een drag-en-drop systeem wat gemakkelijk is om te gebruiken. WordPress biedt hiervoor veel mogelijkheden, maar je hebt ook programma’s als Wix, Jimdo en Webflow waarmee je gemakkelijk een mooie website kunt maken.

De geavanceerde kant is die van het coderen en zelf gebruik maken van html. Hiermee kun je een website helemaal vormgeven naar jouw wensen.

Als je dit onder de knie hebt zul je klanten moeten vinden. Dit kan je via een eigen website doen, of via online platformen als fiverr. Hier zie je wat het aanbod is van huidige websitemakers: https://www.fiverr.com/categories/programming-tech/web-cms-services

Voordelen

Ieder bedrijf heeft een website nodig dus er zijn genoeg klanten te vinden. Als je een uitgebreide website maakt kun je hier al snel meer dan €1.000 euro voor vragen. Qua inkomsten kan het dus aardig oplopen.

Je kunt ook je eigen creativiteit kwijt op de websites die je maakt.

Nadelen

Net zoals met designs geldt ook bij het maken van websites dat je veel tijd kwijt bent aan een klant. Hoe meer klanten je hebt, hoe drukker je wordt. Er is dus een limiet aan hoeveel geld je kunt verdienen.

Volgende stap

Wil je meer weten over het maken van websites?

Een beginners gids voor het maken van een website via WordPress bekijk je hier: https://youtu.be/8AZ8GqW5iak (How To Make a WordPress Website – For Beginners).

Meer lezen over het coderen van een website door middel van HTML kan hier: https://youtu.be/pQN-pnXPaVg (HTML Full Course – Build a Website Tutorial)

13. Daytraden (Aandelen)

Niveau: Hoog
Resultaten na: 6 maanden
Potentie:
€50 – €5.000+ per maand

daytraden aandelen geld verdienen

Wat is het?

Daytraden met aandelen op de Amerikaanse beurs. Hierbij handel je per dag in Amerikaanse aandelen, en heb je aan het einde van de dag geen posities meer open staan. Dit is niet beleggen: Beleggen is het vasthouden van een aandeel op de lange termijn. Daytraden is, zoals de naam al zegt, gebaseerd op één dag waarbij je elke dag weer met een ‘schone lei’ begint.

Wat moet je kunnen?

Om daytraden echt goed te beheersen zul je op basis van een grafiek van de koers patronen moeten herkennen. Eerst ga je werken aan de beheersing van de theorie van het traden zelf, daarna ga je het in de praktijk toepassen. Omdat fouten maken hoort bij het leerproces is het zaak om eerst met nepgeld te gaan handelen. Hierdoor kun je zien waar je aan moet werken en kun je uiteindelijk doorstromen naar het daytraden met echt geld.

Voordelen

Als je de theorie en praktijk uiteindelijk beheerst kun je veel geld verdienen. Met een goede ervaring kun je met bepaalde indicatoren zien wat een aandeel gaat doen en kun je hier aan verdienen. (Let op: Je hebt nooit een 100% succeskans, je gaat alleen minder fouten maken en je slagingspercentage verhogen).

Nadelen

Daytraden is niet makkelijk. Je zult er volledig voor moeten gaan om er geld mee te kunnen verdienen. Tussen de 60 en 80% van de traders/beleggers verliest geld, en dat is niet zonder reden. Er komen heel veel emoties bij kijken die je de baas moet blijven. Daarnaast moet je ook rekening houden dat je software moet kopen om goed te kunnen daytraden. Hiervoor betaal je een maandelijks bedrag. De opstartkosten zijn dus hoger dan bij andere manieren om online geld te verdienen.

Volgende stap

Denk je dat daytraden wel iets voor je kan zijn? Bekijk dan eerst mijn beginnersgids over daytraden: https://onlinecommitment.nl/wat-is-daytraden/ (Wat is daytraden? + 5 tips voor beginners)

Of bekijk een van mijn video’s over daytraden:

https://youtu.be/NW-NtclrIQw (Bekijk dit voordat je begint met Daytraden! | Day Trading Masterclass gratis Proefles)

https://youtu.be/hkhKWnAY0Ws (In 5 stappen naar zelfstandig daytrader)

14. Daytraden (Cryptocurrency)

daytraden cryptocurrency

Niveau: Gemiddeld/Hoog
Resultaten na: 6 maanden
Potentie:
€50 – €5.000+ per maand

Wat is het?

Daytraden met cryptocurrency. Het investeren in Bitcoin en andere cryptocurrency voor de langere termijn is veel bekender, maar wist je dat je ook op de korte termijn kunt handelen met cryptomunten? Hierbij geldt hetzelfde als met daytraden op de aandelenmarkt: Je begint elke dag met een lege portefeuille van munten, en als de dag voorbij is heb je geen enkele positie meer openstaan.

Wat moet je kunnen?

Ook hierbij geldt dat je kennis moet hebben van de grafieken van cryptomunten. Je zult marktcyclussen, bubbels en andere kenmerken van eventuele prijsstijgingen en dalingen moeten beheersen. Met deze kennis kun je grafieken analyseren en uiteindelijk een onderbouwde beslissing maken die geld oplevert.

Voordelen

De wereld van de cryptomunten is nog volop in opkomst dus er zijn genoeg kansen te benutten. Ook kun je hier met een goede beheersing en ervaring veel geld mee verdienen.

Nadelen

Het is niet gemakkelijk om dit goed te kunnen. Je zult veel moeten oefenen en ook weer fouten moeten willen maken om uiteindelijk beter te worden in de praktijk. Mindset is super belangrijk om je emoties in de hand te houden tijdens het handelen. Als je geld verliest is bij de meeste de reactie om het zo snel mogelijk weer terug te verdienen, maar dat is waardoor het juist mis gaat en je uiteindelijk niets meer overhoudt.

Volgende stap

Wil je meer weten over het daytraden met cryptocurrency? Bekijk dan eens de Crypto Masterclass van allesovercrypto.nl. Deze cursus neemt je mee in de wereld van de cryptomunten, en legt uitgebreid uit hoe je kunt daytraden met Bitcoin en andere altcoins.

Ik heb zelf de cursus uitgebreid bekeken, mijn crypto masterclass review kun je daarom ook lezen.

Je kunt ook beginnen met een gratis Bitcoin/crypto training: https://allesovercrypto.nl/gratis-bitcoin-training

15. SEA campagnes opzetten (Google Ads)

sea google ads geld verdienen

Niveau: Gemiddeld
Resultaten na: 4 tot 6 maanden
Potentie:
€100 – €2.500+ per maand

Wat is het?

Het opzetten van Google Ads campagnes voor bedrijven. Je maakt advertenties die in de zoekresultaten van Google tevoorschijn komen als een bezoeker een specifiek zoekwoord invoert. Dit wordt SEA genoemd: Search Engine Advertising.

Wat moet je kunnen?

De belangrijkste vaardigheid is het gebruiken van de Google ads omgeving waarin je de advertenties maakt en klaarzet. Hierin kies je de tekst, en de kosten die je wilt betalen voor de kliks op je advertentie.

Als je dit begrijpt ga je opzoek naar klanten om jouw service aan te verlenen. Dit kun je via een website doen, en zo weer google advertenties te draaien op bedrijven die zoeken op bijvoorbeeld ‘Google ads uitbesteden’.

Voordelen

Google is de meest gebruikte zoekmachine ter wereld en er zijn veel kansen te vinden als het gaat om advertenties binnen de zoekresultaten. Veel bedrijven beheersen namelijk niet de juiste vaardigheden om Google ads goed in te stellen zodat het geld oplevert. Als je er verstand van hebt kun je bedrijven helpen met geld besparen, en zorgen voor meer klanten. Daardoor kun je er natuurlijk ook weer meer geld voor vragen.

Nadelen

Je zult altijd geld moeten blijven investeren om je advertenties binnen Google te laten draaien. Als je stop met de geldstroom verdwijnen je advertenties. Als je net begint heb je nog weinig kennis en ervaring, waardoor je (relatief) veel moet investeren om winstgevend te zijn.

Volgende stap

Wil je meer weten over Google ads? Bekijk de volgende YouTube video om binnen 20 minuten meer te begrijpen over Google adverteren: https://youtu.be/aqzR2Ki2Ka4 (Google Adwords Tutorial with Step by Step Walkthrough)

Of bekijk een Online SEA training en community waarin je de fijne kneepjes van het vak leert: https://www.rockwise.nl/rockwise-academy/

Of bekijk een Nederlandse video met uitleg en tips: https://youtu.be/MaZz6eMQXiA (Google Adwords Uitleg: De perfecte Google Ads Campagne (+ 4 Tips)

16. Artikelen schrijven

Niveau: Laag/Gemiddeld
Resultaten na: 2 maanden
Potentie:
€25 – €500+ per maand

artikelen schrijven online geld verdienen

Wat is het?

Je schrijft artikelen voor websites in een specifieke niche. Een website huurt jou in om over een onderwerp te schrijven, en jij levert de tekst aan in ruil voor een vergoeding, meestal per woord.

Wat moet je kunnen?

Het beste is om veel kennis te hebben van een bepaald onderwerp. Heb je bijvoorbeeld veel kennis over sporten, gezondheid en afvallen? Dan kun je gemakkelijk teksten gaan schrijven voor websites over deze onderwerpen. Zij huren jou graag in om hun website te laten groeien met nieuwe artikelen.

Als je minder kennis hebt over een specifiek onderwerp kun je altijd nog zelf onderzoek doen. Het nadeel hiervan is dat het veel meer tijd kost om een goede tekst in elkaar te zetten.

Voordelen

Het is leuk om een tekst te schrijven over een onderwerp waar jij veel kennis van hebt. De kennis bezit je toch al, en door het simpelweg op papier te zetten krijg je betaalt.

Ook is er veel vraag naar het schrijven van teksten. Bedrijven besteden deze dienst graag uit.

Nadelen

Je bent hierdoor wel uurtje factuurtje aan het werk. Per tekst krijg je een vergoeding dus hoe meer teksten, hoe meer je verdient. Er zit dus een plafond aan je inkomsten.

Volgende stap

Wil je meer informatie over het schrijven van teksten om online geld te verdienen? Bekijk de aanmeldpagina voor schrijvers op Textbroker.nl: https://www.textbroker.nl/auteurs

Meer informatie over het aanmeldproces met een video: https://youtu.be/1zfavwH6K-M?t=330 (Online geld verdienen met teksten schrijven)

Conclusie (+ Tips)

Dit waren ze dan, de (in mijn ogen) 16 meest realistische manieren om online geld te kunnen verdienen.

Ik hoop dat je inspiratie hebt gekregen, maar ik hoop eigenlijk nog meer dat je direct actie onderneemt. Dat is namelijk het enige wat telt. Om goed van start te kunnen gaan heb ik nog 3 tips voor je die je kunnen gaan helpen in het proces van online geld verdienen.

Tip 1: Leer van experts die weten hoe je online geld verdient

Zelf op onderzoek uitgaan en zaken uitvogelen is iets wat je zeker moet doen. Maar probeer altijd in grote lijnen te volgen wat experts hebben gedaan. Zij hebben het pad al bewandeld en weten wat je wel en niet moet doen.

Bij sommige van de bovenstaande manieren is het goed om creatief te zijn, zoals bij het designen van logo’s voor klanten. Maar bij veel manieren kun je beter doen wat al gedaan is en wat werkt. Zo weet je zeker dat je iets doet waar vraag naar is, en is je kans om online geld te verdienen veel groter.

Van experts uit je vak leren kan vaak ook via het internet. Ze delen vaak graag hun kennis met anderen, bijvoorbeeld door een online cursus aan te bieden.

Tip 2: Onthoud dat het niet alleen leuk wordt

Het verdienen van geld via het internet is nog vrij nieuw, waardoor het een hoop kansen biedt. Dit maakt het allemaal leuk en ‘exciting’, waardoor je snel enthousiast wordt. Dit is natuurlijk goed, maar als je er écht voor wilt gaan komen er ook genoeg momenten dat het wat minder leuk is en je er liever mee stopt.

Ondernemen en online geld verdienen heeft veel hoogtepunten, maar daar horen ook dieptepunten bij. Als je het grote geheel ziet en je doelen blijft nastreven is dit geen enkel probleem en zie je dit als een onderdeel van het proces!

Tip 3: Geef niet op!

Doordat er ook mindere leuke momenten komen zal je vaak getest worden of je dit wel graag genoeg wilt. Ook hierbij geldt weer dat je niet moet opgeven en moet blijven onthouden waarvoor je het doet.

Wat goed helpt is om na te denken wat je zou doen als je niet was begonnen met dit avontuur om online geld te verdienen. Op de bank hangen? Netflix kijken? Door je Instagram feed scrollen?

Nu besteed je je tijd tenminste aan iets wat potentieel heeft, en wat in de toekomst je leven kan verbeteren. Op de bank hangen zal op die avond zelf heel comfortabel aanvoelen, maar de dag erna ben je het al weer vergeten en heb je er niets aan gehad. Geef dus niet op als het moeilijk wordt!

Plaats een reactie