Home » Passief Inkomen Genereren: 7 (WERKENDE) Voorbeelden!

Passief Inkomen Genereren: 7 (WERKENDE) Voorbeelden!

Ben je opzoek naar manieren om een passief inkomen te genereren? In dit artikel kom je een stuk meer te weten over dit onderwerp, en heb ik 7 voorbeelden op een rij gezet.

Met deze voorbeelden kun je een passief inkomen opbouwen. Alles in dit lijstje is mogelijk en wordt elke dag toegepast door ondernemers over de hele wereld. Ben jij de volgende?

Wat is passief inkomen?

Om alles in te leiden zal ik eerst uitleggen wat een passief inkomen precies inhoudt. Een passief inkomen betekent dat je geld verdient, zonder dat je op dat huidige moment (wanneer er geld binnenkomt) aan het werk bent.

Een goed voorbeeld is wanneer je slaapt. Met een passief inkomen kun je ook geld verdienen wanneer jij ‘s nachts ligt te slapen en dus niet aan het werk bent. Dit is het tegenovergestelde van uurtje factuurtje: Hierbij werk je één uur, en krijg je voor dit ene uur uitbetaald.

Hoe is dit mogelijk??

Een passieve inkomstenbron is vandaag de dag zo toegankelijk door het internet. Met het internet kun je letterlijk iedereen op de aardbol bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld online producten verkopen aan mensen in de Verenigde Staten, waardoor je door het tijdsverschil slapend geld verdient en een passief inkomen hebt.

De voordelen van passief inkomen opbouwen

Dit brengt super veel voordelen met zich mee, namelijk:

 Je bent niet gebonden aan je eigen (lichamelijke) grenzen, waardoor je inkomen geen plafond heeft: Als je in een fabriek werkt kun je maximaal 40 uur tot 80 uur per week werken. Je moet ook tot rust komen en slapen. Jouw inkomen heeft dus een plafond: Omdat je lichamelijk wordt begrensd kun je maximaal een x aantal euro’s per maand verdienen.

Met een passieve inkomstenbron ben je niet gebonden aan je eigen lichaam. Het internet werkt voor jou, en dat is 24/7 online. Je kunt altijd geld verdienen.

 Het bouwt zich steeds meer op: Als je op de juiste manier bezig blijft om een passief inkomen op te bouwen, zul je steeds meer gaan verdienen. De toekomst geeft je hierdoor meer zekerheid.

 Je kunt iets doen wat je leuk vindt: Het internet geeft je de mogelijkheid om mensen te bereiken met dezelfde passie als jij. Hier kun je slim gebruik van maken en geld mee gaan verdienen. Zo ben je met je eigen interesses en passies bezig, ook terwijl je geld verdient.

 Locatie-onafhankelijk en meer vrijheid: Een belangrijk kenmerk van passief inkomen is dat het via het internet gaat, en dat geeft je de mogelijkheid om overal te kunnen werken. Je hebt alleen een laptop en internetverbinding nodig.

Met een traditionele baan moet je elke week weer naar hetzelfde kantoor toe, maar dit hoeft niet als je passief geld verdient. Je bent een stuk vrijer en kunt staan en gaan waar je wilt.

 Persoonlijke ontwikkeling en ondernemen gaan goed samen: Om een passief inkomen te genereren duik je in de wereld van het ondernemerschap, en hierbij is persoonlijke ontwikkeling een belangrijk aspect.

Om vanuit het niets iets op te bouwen moet je sterk in je schoenen staan en weten wat je wel en niet kunt. Je gaat jezelf daarom een stuk beter kennen en verder ontwikkelen. Ervaren miljonairs en miljardairs met een stabiel passief inkomen kennen zichzelf door en door. Hierdoor kunnen ze nog beter presteren en hun (passieve) inkomen laten groeien.

De nadelen van passief geld verdienen

Je hebt net een hoop voordelen gelezen, maar er zijn ook zeker nadelen verbonden aan een passief inkomen:

❌ De opbouw is het zwaarst en moeilijkst: Het belangrijkste nadeel is dat je eerst veel werk moet verzetten om op een punt te komen waarbij je passief geld verdient. Tijdens deze opbouw verdien je meestal helemaal niets.

Er is geen ‘snelle’ methode om deze fase te overbruggen en over te slaan. Hier zul je doorheen moeten, waarbij je getest wordt of je het graag genoeg wilt. Dit is ook waarom het overgrote deel van de mensen op aarde geen passief inkomen heeft.

Aan het begin zul je dus nog wel meer uren moeten maken dan bij een normale baan om uiteindelijk succesvol te worden en genoeg te verdienen. Doorzettingsvermogen en vastberadenheid zullen je brengen naar het punt waarop je wél passief geld verdient.

❌ Onregelmatig inkomen: Omdat je geld verdient via het internet ben je in zekere mate afhankelijk van andere mensen. Andere die jouw producten kopen, je content bekijken of opzoek zijn naar een huis om in te wonen (vastgoed).

Hierdoor heb je geen regelmatig inkomen. De ene maand verdien je meer dan de ander. Met een vaste baan heb je die zekerheid wel. Elke maand ontvang je een nagenoeg gelijk bedrag op je bankrekening.

❌ Je werkt veel alleen: Je kunt samenwerken, maar aan het begin sta je er voornamelijk in je eentje voor. Geen baas waarop je kunt terugvallen, geen collega’s waarmee je kunt overleggen. Jij hebt gekozen voor dit avontuur dus je gaat er grotendeels ook alleen mee om.

Weet je nog niet welk verdienmodel het beste bij je past? Sluit je dan aan bij de grootste money mastermind in Nederland!

Meer informatie vind je op de website van Jelline Brands >>

Passief inkomen genereren: 7 WERKENDE voorbeelden!

Goed, je weet nu wat passief inkomen is en wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn. Hieronder vind je een lijst met 7 werkende voorbeelden om zelf passief inkomen te gaan genereren. Per methode staat er een uitleg, plus een aantal belangrijke punten die je in je achterhoofd moet houden als je wilt starten.

1. Producten verkopen op Bol.com

bol verkopen passief inkomen

Producten verkopen op het verkoopplatform van bol.com. Hierbij koop je producten in, en bied je deze aan op de website van bol.com. Bol heeft namelijk een verkoopprogramma waarbij ze andere bedrijven hun producten laten verkopen op hun website.

Het voordeel hiervan is dat je geen eigen website of webshop hoeft te maken, en ook geen tijd kwijt bent aan klantenservice. Je hebt direct toegang tot miljoenen klanten. In ruil hiervoor lever je wel per verkoop een deel van je inkomsten in aan bol zelf.

Wanneer een passief inkomen?

Je kunt een passief inkomen bereiken als je meerdere producten winstgevend verkoopt op bol.com.

Omdat je online producten verkoopt kunnen klanten deze 24/7 bestellen. Je hebt te maken met inkoopkosten als je verschillende soorten producten verkoopt. Per product houdt je een deel over, en als je dit maandelijks constant doet begin je langzaam een passief inkomen te genereren.

Hoe je daar komt

Voordat je op dit punt bent zul je eerst:

 • Marktonderzoek moeten doen naar potentiële winstgevende producten op bol.com. De markt biedt altijd kansen voor nieuwe of verbeteringen van huidige producten.
 • Het inkoopproces met buitenlandse leveranciers moet regelen.

Aan de slag

Meer weten over verkopen op bol.com?

> Lees mijn verkopen op bol.com beginnersgids.

> Volg een gratis bol verkopen training (webinar)

> Lees mijn bol masterclass review, onze beoordeling over een online cursus waarin verkopen op bol wordt uitgelegd.

2. Affiliate marketing

affiliate marketing passief geld verdienen

Met affiliate marketing promoot je producten of diensten van andere bedrijven. Via een website kun je met organische content gratis bezoekers krijgen via Google, of gaan adverteren naar je website met Google ads.

Deze website bevat doorgaans blogartikelen waarin je vertelt over een bepaald onderwerp en hieraan relevante producten linkt. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je gaat schrijven over de beste hogedruk spuiten van 2021, en hierbij linkt naar de webshop van bol.com om deze te bestellen. Met je eigen affiliate link krijg je dan commissies.

Wanneer een passief inkomen?

Je bereikt een passief inkomen met affiliate marketing als je per maand genoeg commissies ontvangt voor het promoten van andere producten. Dit gebeurt als je een website hebt staan waarop je goed gevonden wordt. Deze website staat vol met waardevolle blogberichten die door middel van SEO (zoekmachine optimalisatie) gratis bezoekers ontvangt via Google.

Hoe je daar komt

Voordat je dit hebt bereikt zul je eerst bezig zijn met de volgende onderwerpen:

 • Zelf een website opzetten.
 • Waardevolle content schrijven die lezers trekt en converteert met goede copywriting (verkopende teksten).
 • Hoog staan in de zoekresultaten van Google omdat je weet hoe SEO (Search Engine Optimalization) werkt en hoe je dit toepast op je eigen blogartikelen.
 • Als je kiest voor adverteren ben je vooral bezig met het runnen van winstgevende Google Advertenties en hoe je deze instelt.

Aan de slag

Wil je meer weten over affiliate marketing?

> Lees mijn stap-voor-stap ‘geld verdienen met affiliate marketing’ artikel.

> Lees mijn Affiliate marketing revolutie review. Dit is de beoordeling van een complete videocursus om zelf affiliate marketing te leren toepassen, en hiermee (passief) geld te verdienen.

3. Vastgoed

vastgoed passief inkomen opbouwen

Het hebben/huren van een woning waardoor huurders je maandelijks betalen voor verblijf. Dit kan door een pand aan te kopen en deze te verhuren, maar ook door bijvoorbeeld in het buitenland een pand te huren, en deze dan weer te verhuren aan gasten op Airbnb.

Vergeleken met alle andere voorbeelden is deze manier net wat anders. Je hebt namelijk veel meer startkapitaal nodig. Maar toch hoort vastgoed in dit lijstje, want je kunt er heel goed een passief inkomen mee verdienen.

Wanneer een passief inkomen?

Als je een paar woningen hebt krijg je elke maand weer huurinkomsten. Je hebt ook kosten aan onderhoud en andere zaken, maar de huurders betalen je elke maand weer opnieuw. Een hele goede vorm van passief inkomen dus!

Hoe je daar komt

Om in de positie te komen dat je passief geld verdient met vastgoed, moet je rekening houden met de volgende zaken:

 • Het vinden van goede deals met behulp van een netwerk. Als jij mensen kent die weer andere mensen kennen in de vastgoedwereld, kun je een stuk sneller aan goede woningen komen die je kunt aankopen om te verhuren.
 • Kapitaal hebben / of mensen & banken kunnen overtuigen van jouw winstgevende vastgoedplannen in ruil voor een lening.
 • Alle fiscale en wettelijke aspecten begrijpen van het hebben van vastgoed.

Aan de slag

Wil je meer weten over vastgoed?

> Gratis webinar over het investeren in vastgoedNikki en Priscilla leggen in eenvoudige taal uit hoe je met een klein budget recreatiewoningen kunt aankopen en verhuren.

> Online video training voor het investeren in vastgoed (BNB Verhuur): https://checkout.bnbverhuurcursus.nl/r?id=srORmLoJ

> Volledige uitgebreide online vastgoed training met community (Nederlandstalig): https://vrijheidvastgoed.plugandpay.nl/r?id=xZHEz73a

> Lees mijn beoordeling van ‘De Vastgoed Academy’, een vastgoed training die ik zelf heb gevolgd: https://onlinecommitment.nl/vastgoed-academy-review/

4. Beleggen in aandelen

beleggen aandelen passief verdienen

Het beleggen in aandelen. Door te beleggen in aandelen koop je een (klein) deel van een bedrijf koopt. Als het bedrijf stijgt in waarde wordt jouw aandeel ook meer waard en verdien je geld.

Dit heet dividend. Als je meerdere aandelen bezit ontvang je bij prijsstijgingen meerdere inkomsten als je de aandelen besluit te verkopen. Ook hierbij heb je iets meer startkapitaal nodig om te beginnen.

Maar je kunt dit langzaam uitbouwen. Vergeet niet dat beleggen meer risico’s bevat dan andere methoden. Je bent afhankelijk van de prestaties van andere bedrijven, dus als deze het niet goed doen verlies je geld en heb je dus absoluut geen passief inkomen!

Wanneer een passief inkomen?

Omdat je niet op alle aandelen winst maakt, is het zaak om een groot en goed verspreid aantal aandelen te hebben. Je loopt dan minder risico. Als meerdere aandelen omhoog gaan, verdien je elke keer bij het verkopen geld.

Je stopt alleen tijd in het onderzoeken van de juiste aandelen, en het kopen en verkopen van je aandeel.

Hoe je daar komt

Maar wat moet je doen om passief geld te verdienen met aandelen? Je zult kennis moeten hebben van de volgende aspecten:

 • Onderzoek doen naar een bedrijf, en snappen waarom deze kan gaan dalen of stijgen. Hierbij is de markt belangrijk: Wat is de positie van het bedrijf in de markt? Is er potentie voor groei? En waarom dan?
 • De software en randzaken bij het kopen en verkopen van aandelen begrijpen. Je koopt deze via online brokers waarbij je vaak koop- en verkoopkosten moet betalen als je een aandeel wilt aanschaffen.
 • Kapitaal om te beleggen.

Aan de slag

Wil je meer weten over het beleggen in aandelen?

> Volg een gratis online training over beleggen in aandelen: https://www.paypro.nl/producten/Trading_Navigator_Methode_webinar

> Lees mijn beoordeling over de ‘Trading Navigator Methode, een online training en software waarmee je ‘Passief’ kunt beleggen in aandelen: https://onlinecommitment.nl/trading-navigator-methode-review/

5. Beleggen in cryptocurrency

beleggen crypto passief inkomen opbouwen

Beleggen in cryptocurrency is vergelijkbaar met het beleggen in aandelen, maar brengt toch andere zaken met zich mee. Cryptocurrency is namelijk nog relatief nieuw: Bitcoin, de eerste (en bekendste) cryptomunt, bestaat nog maar sinds 2009.

Maar daardoor liggen er heel veel mogelijkheden. Naast Bitcoin zijn er nog duizenden andere cryptocurrency (altcoins), en die hebben net als elk aandeel een koers. Door te investeren kun je hier een passief inkomen mee verdienen.

De cryptocurrency markt is misschien nog wel risicovoller dan de aandelenmarkt. Het is niet uitzonderlijk als een koers op een dag met meer dan 50% kan stijgen of dalen. Dit biedt kansen op veel meer rendement, maar ook op een verdwijning van je inleg.

Wanneer een passief inkomen?

Je bereikt een passief inkomen met cryptocurrency als je elke maand een bepaalde hoeveelheid cryptovaluta kunt verkopen met winst. Hiermee verdien je geld, en als je deze uit je account haalt heb je passief geld verdient.

De koersen van Bitcoin en alle altcoins stijgen en dalen elke dag, en als je voor de lange termijn hebt geïnvesteerd kan je profiteren van deze koerswijzigingen.

Hoe je daar komt

Om op dit punt te komen moet je thuis zijn in de volgende zaken:

 • Onderzoek: Investeren in cryptocurrency staat gelijk aan onderzoek doen. Dit is zo belangrijk omdat de mensen achter de cryptomunten vrij nieuw zijn. Er zitten genoeg projecten tussen die uiteindelijk verdwijnen en niet betrouwbaar bleken. Onderzoek doen naar het team, het idee achter de munt, de concurrentie en huidige stand van zaken geven je een beeld van de potentie van de investering.
 • Kennis van het aanschaffen en veilig wegzetten van crypto: Via online exchanges kun je cryptovaluta kopen. Vervolgens bewaar je deze veilig op een online of offline wallet. Je moet begrijpen hoe dit werkt zodat je crypto langer kunt vasthouden voor een passief inkomen.

Aan de slag

Wil je meer weten over het beleggen in cryptocurrency?

> Lees mijn Crypto Masterclass review. Deze online videocursus leert je de beginselen van de cryptowereld en is je eerste stap als crypto investeerder.

> Volg een gratis Bitcoin/Crypto training van 2 Crypto experts. Hierin leer je met welke strategie jij geld kunt verdienen.

> Bekijk het Crypto Portfolio waarin je 10 potentiële crypto-goudmijnen ontdekt, én leert hoe je zelf goed onderzoek doet naar winstgevende cryptomunten voor je beleggingen.

6. YouTube video’s maken

youtube videos passief inkomen

Het maken van YouTube video’s kan er zeker op de langere termijn voor zorgen dat je een passief inkomen gaat opbouwen. Dit werkt zo: Je kunt advertenties laten draaien op je kanaal en video’s. Dit kan je doen vanaf 1000 abonnees en 4000 uur aan kijktijd van je video’s in de afgelopen 12 maanden.

Een belangrijk kenmerk van passief inkomen is dat je eerst iets moet opbouwen. Dit is zeker het geval als je wilt starten met YouTube video’s. Voordat je advertenties kunt draaien zul je veel moeten uploaden en een publiek moeten opbouwen.

Wanneer een passief inkomen?

Je gaat een passief inkomen verdienen als advertenties worden bekeken op je eerder gemaakte video’s. Als je goede video’s maakt worden deze jaren later nog steeds bekeken.

Per weergave verdien je wat geld. Op YouTube geldt dat je ongeveer per 1000 weergaven €1 verdient. Je zult dus wel flink wat views moeten pakken, maar het is toch een passief inkomen als je bedenkt dat je ook geld verdient met eerder geüploade video’s.

Hoe je daar komt

Hoe kom je in de positie dat je elke maand weer geld verdient met YouTube?

 • Begin een kanaal met een duidelijke doel en boodschap: Waar gaan je video’s over? Wat wil je vertellen?
 • Maak professionele video’s. Zorg voor een goede kwaliteit camera en audiomateriaal zodat je kijkers de beste ervaring hebben en langer blijver kijken.
 • Wees consistent met uploaden: Een paar video’s gaan je niet naar een passief inkomen helpen. Upload 1 of 2 jaar lang consistent elke week en kijk waar je eindigt.

Aan de slag

Wil je meer weten over geld verdienen met YouTube video’s?

> Deze Nederlandstalige videotraining leert je hoe je met een uniek systeem geld kunt verdienen met YouTube video’s (zonder dat je zelf op beeld hoeft): Cash Cow YouTube Academy door Jelline Brands

> Lees hoe je succesvol kunt beginnen met YouTube (Nederlands): https://www.sprout.nl/artikel/social-media/zo-begin-je-een-succesvol-youtube-account

> Bekijk een video over het starten van een Youtube kanaal (Engels): How to Start and Grow Your YouTube Channel from Zero — 7 Tips

7. Online videocursus/e-book

online cursus passief inkomen genereren

Met een online videocursus of e-book profiteer je op een mooie manier van het internet. Zoals ik al eerder zei: Het internet geeft je de mogelijkheid om iedereen op de wereld te bereiken en een passief inkomen te genereren.

Een videocursus en e-book zijn hier hele goede producten voor. In een videocursus stop je de informatie die je normaal vertelt op een live workshop of seminar, en een e-book bevat net zoveel waardevolle informatie als een fysiek boek.

Het verschil (en grote voordeel) is dat je productiekosten niet meegroeien met het aantal klanten. Of je nou 1 e-book verkoopt of 1.000, jouw kosten blijven hetzelfde.

Wanneer een passief inkomen?

Je hebt een passief inkomen als je elke maand weer opnieuw genoeg online producten verkoopt. Dit doe je via online verkoopkanalen, en door gebruik te maken van automatisering.

Je maakt volledig gebruik van het internet: Met een website krijg je bezoekers, deze schrijven zich in voor een e-mailreeks en door middel van e-mail marketing verkoop je de videocursus of e-books. Als dit eenmaal staat en is geautomatiseerd heb je een winstgevende funnel gebouwd en een passief inkomen.

Hoe je daar komt

Om passief inkomen op te bouwen met online producten moet je:

 • Een oplossing bieden voor een probleem van meerdere mensen. Deze oplossing is je product en verkoop je online.
 • Je online product maken en vormgeven. Een e-book kun je al met een pdf maken, een videocursus heeft iets meer nodig zoals een online ledenplatform en inlogsysteem.
 • Via SEO of advertenties klanten bereiken: Je moet begrijpen hoe je converterende en goede advertenties opzet, en hoe je een website met gratis content hoog krijgt in de zoekresultaten d.m.v. SEO. Zo krijg je bezoekers en uiteindelijk klanten.

Aan de slag

Wil je meer weten over online videocursussen opzetten en e-books maken?

> Lees tips voor het maken van een eigen e-learning omgeving: https://imu.nl/memberships-ebook/

> Lees hoe je in 7 stappen je eigen online video cursus lanceert: Hans van der Klok legt het je graag uit.

> Volg een gratis training voor alle do’s en dont’s bij het maken van online programma’s.

Waar ik mee zou beginnen

Dit waren 7 manieren om een passief inkomen te genereren. Ik hoop dat je inspiratie hebt opgedaan en dat je eigenlijk wel met iets wilt beginnen.

Daarover wil ik je nog mee geven waar ik zelf mee zou beginnen. Ik ben zelf met het grote deel van de methodes in dit lijstje bezig. Als beginner raad ik het aan om met bol.com verkopen of met affiliate marketing te beginnen.

Dit omdat je hierdoor een ‘skill’ leert. Je leert hoe dit verdienmodel werkt en hoe je hier succesvol mee kunt worden. Als je dit onder de knie hebt kun je gaan uitbouwen met een YouTube kanaal, een betaald e-book en een online videocursus om hier je kennis te delen.

Het geld wat je hier passief mee verdient kun je daarna weer gaan investeren in aandelen, cryptocurrency en uiteindelijk vastgoed. Op die manier profiteer je van meerdere mogelijkheden om passief geld te verdienen!

En vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan? Dan kan een mastermind een goed startpunt voor je zijn.

Focus op 1 manier

Ik raad dan weer niet aan om met teveel methodes tegelijk bezig te zijn. Elke manier heeft tijd en je volledige aandacht nodig, vooral in het begin. Alleen dan ga je het goed begrijpen en ook resultaten behalen.

Het is aantrekkelijk om te denken: ‘Als ik meerdere methodes tegelijk toepas, heb ik sneller een passief inkomen’. Dat klinkt in theorie goed, alleen is de praktijk vaak anders. Je krijgt genoeg tegenslagen te verduren in het proces naar boven. Het goed onder de knie krijgen van één van deze 7 voorbeelden kost al genoeg tijd.

passief inkomen opbouwen focus

Rome (en een passief inkomen) zijn niet in één dag gebouwd

Als laatste wil ik dit artikel afsluiten met hetgeen wat passief inkomen zo lastig maakt. Om een passief inkomen te genereren moet je eerst veel werk verzetten. Bij de ene methode is dat wat meer dan bij de andere, maar het komt niet zomaar aanwaaien.

Het zou natuurlijk vreemd zijn als je geld gaat verdienen zonder hier iets voor te hoeven doen. En bij passief inkomen zit dat in de voorbereiding. Voordat je maandelijks geld gaat verdienen zonder te werken, moet je eerst alles gaan opzetten en je volledig verdiepen in de methode.

Dit kost veel tijd en energie, maar daar moet je doorheen. Je hebt het niet even in 1 weekje of maand voor elkaar, je zult consistent moeten blijven knallen om op ‘het magische punt’ te komen waarbij je kan zeggen: Ik verdien passief mijn geld, elke maand weer opnieuw!

Maar vergeet niet dat hoe moeilijk het ook aan het begin zal zijn of voelen, het is ZEKER WETEN mogelijk. Geef niet op en je zult er vanzelf komen!

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Welke van deze 7 methodes lijkt jou het interessants? Of verdien je al passief geld? Laat het weten in de reacties!

Plaats een reactie