Leestijd: 15 minuten
Welkom bij mijn SEMrush review. In dit artikel ga ik je alles vertellen over deze keywordtool en de functies die het met zich meebrengt.
Ik heb SEMrush zelf uitgetest en heb dit stuk geschreven om jou te informeren.
Hierdoor weet je na het lezen of dit je geld waard is en of het een aanvulling gaat zijn voor je bedrijf of websites!
De insteek van deze review
Een tijdje terug ben ik opzoek gegaan naar een geschikte keywordtool voor mijn websites. Na meerdere vergelijkingen ben ik uiteindelijk klant geworden bij KWFinder (Mangools).
Vooral het budget was voor mij belangrijk. Maar toch vond ik SEMrush erg interessant.
Over de hele wereld is het een van de meest gebruikte keywordtools. Uit een onderzoek met meer dan honderd marketing experts was SEMrush het meest genoemd met in totaal 84 stemmen.
Daarom wil ik voor mij de vraag beantwoorden: ‘’Is het het waard om te upgraden naar SEMrush?’
Deze vraag kun je al snel vergeten, want jij hebt waarschijnlijk een andere reden waarom je dit aan het lezen bent 😉.
Je weet nu in ieder geval met welke gedachten ik deze review heb geschreven. Namelijk dat het duidelijk wordt of SEMrush zijn geld waard is.
Een bekende naam
Sinds dat ik ben begonnen met het gebruiken van keywordtools is SEMrush een naam die vaak voorbij is gekomen.
Ik ben eerst begonnen met allerlei gratis tools, zoals Google Suggest en Answer the public. Daarnaast probeerde ik ook de gratis versies van betaalde tools, waarbij je per dag dus maar een paar zoekopdrachten kreeg.
Deze gaven toch net wat te weinig inzicht. Toen ben ik begonnen met Ubersuggest. Deze was vrij nieuw en daardoor ook helemaal gratis.
Hier heb ik een lange tijd van gebruik gemaakt en dat verliep eigenlijk prima.
Je kon er genoeg inzichten uit halen en het kostte mij helemaal niets.
Helaas veranderde dit na een tijdje. Ook hier werd een limiet ingesteld van het aantal zoekopdrachten per dag.
Daardoor werd mijn zoekwoordonderzoek flink aan banden gelegd. Bij het onderzoek doen wil je zo zorgvuldig mogelijk te werk gaan, en veel dingen uitzoeken. Maar dat ging dus niet meer.
Het resultaat was dat ik toch echt opzoek moest naar een betaalde keywordtool.
Uiteindelijk ben ik na veel vergelijkingen bij KWFinder uitgekomen. Deze pastte prima in mijn budget en deed wat het moest doen.
Maar ik kwam in onderzoeken heel vaak SEMrush tegen. Voor heel veel mensen was dit de ultieme zoekwoordplanner voor hun zoekwoordonderzoek.
Daarom heb ik SEMrush onderzocht en bekeken of dit daadwerkelijk zijn beloftes waar maakt.
Wat je gaat lezen
In deze SEMrush review ga je het volgende lezen:
- Wat de Keyword magic tool jou te bieden heeft;
- Welke andere functies je kunt gaan gebruiken;
- Welke goede én slechte punten mij zijn opgevallen;
- Voor wie SEMrush geschikt is;
- Welke alternatieven er voor SEMrush zijn;
- Een duidelijke conclusie: Is SEMrush de investering waard?
- En aan het einde ontdek je 2 exclusieve extra’s… 😀
Waarom deze review lezen?
Ik heb gezien dat er heel veel Engelse SEMrush reviews beschikbaar zijn, en een handjevol Nederlandstalige.
Waarom zou je deze review moeten gaan lezen?
✅ Ik heb SEMrush uitgebreid getest en vergeleken met mijn huidige eigen keywordtool. Hierdoor kan ik je een goed beeld geven van de functies die goed waren, maar ook van opties die ik zelf niet nuttig vond. Zo krijg je een duidelijk beeld van de software en mogelijkheden.
✅ Zelf heb ik al bijna 1,5 jaar ervaring met zoekwoordonderzoek. Ik heb meerdere websites waar ik blogartikelen op plaats, en ik maak daarbij altijd gebruik van keywordtools. Ik heb allerlei tools gebruikt en met deze kennis kan ik ook SEMrush beoordelen op de bruikbaarheid voor SEO doeleinden.
✅ Aan het einde geef ik je 2 exclusieve bonussen die ik persoonlijk voor je heb gemaakt. Deze vullen SEMrush aan en zorgen ervoor dat je sneller en succesvoller van start kunt gaan met de software.
Hoe SEMrush is ontstaan
SEMrush is in 2008 opgericht door een groepje SEO en IT specialisten. Destijds was het hun motivatie en doel om de concurrentie van online websites en zoekresultaten inzichtelijk te maken.
Ze begonnen met 2 functies, maar zijn inmiddels uitgebreid tot 48 online marketing en SEO tools. Tegenwoordig hebben ze 7 kantoren verspreid over 4 landen, met meer dan 900 werknemers.
Welke oplossingen SEMrush biedt
SEMrush is een online marketing tool die over heel veel data beschikt op het gebied van SEO en adverteren. Aanvullend zijn er nog hulpmiddelen voor social media, content marketing en het onderzoek naar concurrenten.
De belangrijkste oplossing is dat je inzicht krijgt in het zoekverkeer op het internet.
Je kunt met de tool direct zien wat de gegevens zijn van zoekwoorden, inzicht krijgen in domeinen, backlinks zien en de posities van je eigen pagina’s bijhouden in de zoekresultaten.
Mijn eerlijke SEMrush review
Welkom bij de kern van deze review. Deze informatie is het meest waardevol voor jou als je je afvraagt op de functies het geld waard zijn.
Hieronder neem ik je mee langs de functionaliteiten, en de goede en minder goede punten van SEMrush.
5 categorieën: Focus op SEO
SEMrush is ontzettend uitgebreid en bevat zoals gezegd 48 verschillende tools die je kunt gaan gebruiken. Deze zijn onderverdeeld over 5 categorieën:
- SEO
- Advertising
- Social Media
- Content Marketing
- Competitive Research (Onderzoek naar concurrenten)
Om deze review leesbaar en interessant te houden zal ik je meenemen langs de belangrijkste functies van elke categorie.
SEO
Het SEO onderdeel is voor mijn gebruik het belangrijkste.
De sectie ‘Keyword Overview’ geeft je per zoekwoord een uitgebreide lijst aan gegevens.
De nuttige gegevens die je ziet zijn:
- Volume
- Keyword Difficulty
- CPC
- Competitie met adverteren
- Keyword variaties
- Vragen
- Gerelateerde keywords
Bij het tweede kopje vind je de ‘Keyword Magic Tool’, de kern van SEMrush als product. Hierdoor wordt het als een zoekwoordplanner gezien voor zoekwoordonderzoek.
Bij het invoeren van een zoekwoord krijg je een lijst te zien met gerelateerde keywords. Hierbij zie je het volume, trend, KD (Keyword Difficulty), CPC, de Competitie m.b.t. adverteren, SERP Features en de totale resultaten van dit zoekwoord.
Je kunt talloze filters aanzetten om je zoekopdracht te verfijnen, en een lijst met zoekwoorden opslaan die je later weer wilt bekijken.
Het valt al direct op dat je veel meer zoekwoorden te zien krijgt dan bij concurrenten. In vergelijking: Voor het zoekwoord ‘online marketing’ krijg ik bijna 15.000 resultaten, terwijl KWFinder mij ‘slechts’ 141 woorden laat zien.
Toch is dit een vertekend beeld: Als ik door het lijstje heen scroll zie ik ook Duitse, Engelse en een paar andere talen opduiken. Daar heb je natuurlijk vrij weinig aan.
De Keyword magic tool doet eigenlijk wat het moet doen: Je krijgt de belangrijkste gegevens te zien en krijgt veel inspiratie door de lijst met gerelateerde zoekwoorden.
Linkbuilding: Met de linkbuilding sectie kun je aan de slag met backlinks opbouwen. De tool geeft je inzicht in het totale backlinkprofiel van een domein. Hier kun je ten eerste al veel informatie uit halen, maar een extra toevoeging is de Link Building Tool die is bijgevoegd.
Hiermee voeg je zoekwoorden in waarop je wilt ranken, plus de domeinen van je concurrenten en voilà: Je krijgt een rapport met strategiepunten om backlinks binnen te halen. Hierbij zijn zelfs tips bijgevoegd van de strategie om dit te gaan realiseren.
Een erg waardevolle functie die je een duidelijke richting geeft voor je verzameling van backlinks.
Rank tracking: Hiermee kun je de zoekwoorden volgen waarop je wilt ranken. Zo kun je sneller problemen opsporen als een pagina niet in de zoekresultaten te vinden is of niet op het goede zoekwoord terecht is gekomen.
Ik wist het eerste halfjaar totaal niet waar mijn pagina’s rankte op basis van de zoekwoorden waarop ik wil scoren. Toen ik dit begon bij te houden zag ik dat bepaalde zoekwoorden erg laag stonden.
Daardoor ben ik specifiek díé pagina’s gaan aanpassen en optimaliseren, en dat heeft direct effect gehad.
Deze tool is dus vooral belangrijk voor inzicht. Soms weet je niet eens dat er iets mis gaat, en als je al je keywords bijhoudt kom je hier sneller achter.
Advertising
Ik ben zelf niet thuis in de wereld van het adverteren, dus ik heb deze functies ook niet gebruikt.
Maar wat ook hier weer opvalt is dat je veel data krijgt als je een zoekwoord of domein invoert. Per domein zie je het aantal betaalde zoekwoorden waarop ze adverteren, met daarbij de positie, het volume, de CPC, het verkeer en de geschatte totale kosten.
Door een domein in te voeren bij de Advertising Research analyse kun je meer te weten komen over de advertentie activiteiten van een domein. Hieronder zie je bijvoorbeeld de zoekwoorden, het verkeer, en de totale advertentiekosten van bol.com.
Met de PPC Keyword tool kun je zoekwoorden vinden voor een campagne die je wilt gaan starten. Hierbij kun je per locatie een lijst met potentiele zoekwoorden selecteren om vervolgens het volume, CPC en competitie te vergelijken.
Social Media
Deze functie heeft niet echt iets te maken met zoekwoordonderzoek, maar krijg je er toch gratis bij.
Met de Social Media poster kun je automatisch social media berichten plaatsen en inplannen voor je kanalen. En met de Tracker krijg je alle statistieken door via de website van SEMrush en heb je alles op één plek staan.
Niet heel nuttig en ook iets totaal anders, maar wie weet kan het in de toekomst van pas komen.
Content Marketing
Dit onderdeel bevat meerdere hulpmiddelen voor het schrijven van goede content. Je kunt bij het invoeren van een zoekwoord direct ideeën krijgen over de content die je kunt gaan maken.
Ook geeft het relevante zoekwoorden die bij concurrenten terugkomen, de backlinks die relevant zijn om te vergaren, de gemiddelde leesbaarheidsscore van andere websites, en het aantal woorden dat je pagina minimaal moet bevatten om mee te doen om te topposities.
De tips die worden gegeven zijn vrij standaard en nogal voor de hand liggend. Dit is dus niet een functie die ik vaak zou gaan gebruiken.
Competitive Research
Hier vind je de Domain Overview waarbij je de gegevens van een domein kunt ophalen.
Het is al ongelofelijk hoeveel gegevens je hier vandaan kunt halen. Waardevolle functies zijn dat je kunt zien op welke zoekwoorden het domein rankt, wat de backlinks van het domein zijn en welke andere domeinen concurreren met dit domein.
Daarnaast krijg je een concurrentieveld te zien met soortgelijke domeinen en de best presterende pagina’s.
De meeste nuttige optie van alle bovengenoemde functies is dat je kunt zien waar het concurrende domein op scoort. Deze lijst met keywords kun je exporteren naar de Keyword manager, zodat je hier kunt filteren op zoekvolume en Keyword Difficulty.
Wat ik goed vond
Heel veel gegevens beschikbaar
SEMrush heeft ongelofelijk veel te bieden. En dat is natuurlijk een enorm pluspunt. Met meer dan 48 online marketing en SEO tools kun je super veel analyseren en inzichten krijgen.
De Keyword Magic Tool is de kern van SEMrush en hiermee kun je ook echt het verschil gaan maken. Door de vele gegevens en filter opties kun je waardevolle zoekwoorden voor je eigen projecten vinden en hiermee aan de slag gaan.
Hierbij is ook de Keyword overview gelinkt. Hiermee zie je alle nuttige gegevens over een zoekwoord en krijg je ook suggesties te zien van variaties en vragen die worden gesteld door gebruikers.
In één oogopslag heb je al genoeg inspiratie om je project te starten en relevante zoekwoorden te vinden.
Alles loopt in elkaar over
De Keyword magic tool kun je in eerste instantie terugvinden bij de categorie ‘SEO’, maar de tool is ook terug te vinden bij het kopje ‘Advertising’.
SEMrush heeft hier over nagedacht en per categorie een lijst met tools geselecteerd die logisch in elkaar overlopen en elkaar aanvullen.
Zo kom je ook de ‘Domain overview’ functie zowel in het SEO als in het Advertising kopje tegen. Op deze manier adviseert SEMrush welke tools het beste van pas komen bij specifieke doelen.
Want voor zoekwoordonderzoek voor blogartikelen heb je weer andere tools nodig dan bij het opzetten van advertenties.
Gebruiksvriendelijke omgeving
Je zou bijna denken dat de enorme hoeveelheid aan functies een aanslag zijn op de snelheid van de website.
Maar dit is zeker niet het geval. Alles werkt gewoon lekker vlot en is makkelijk te gebruiken. Ik heb nauwelijks haperingen gezien bij zoekopdrachten waarbij grote hoeveelheden aan data moesten worden opgehaald.
Ik raad trouwens wel aan om SEMrush alleen op je computer te gebruiken. De mobiele versie is niet geoptimaliseerd en is daarentegen niet gebruiksvriendelijk.
Wat ik minder goed vond
‘Overload’ aan informatie en functies
De enorme hoeveelheid aan functionaliteiten heeft ook een nadeel: Als je net begint is het nogal overweldigend en weet je eigenlijk niet waar je moet kijken.
Ze hebben zoveel functies dat je soms verdwaald raakt in een nieuwe manier van gegevens ophalen. Het is daarom zaak om eenvoudig te beginnen met bijvoorbeeld de Keyword Magic Tool.
Zo weet je welke gegevens je zoekt en kun je ook stoppen nadat je gevonden hebt wat je zocht. Uren op SEMrush surfen gaat je natuurlijk niet hoger in Google brengen, je moet wel zelf actie ondernemen door bijvoorbeeld content te gaan schrijven.
Geen KD bij zoekwoorden met laag zoekvolume
Wat mij opviel was dat zoekwoorden met een laag maandelijks zoekvolume, geen Keyword Difficulty bevatten.
De KD van een zoekwoord is een belangrijke variabele die ik graag wil weten voordat ik een zoekwoord ga gebruiken voor een content idee.
Bij andere keywordtools heb hier wel gegevens voor gekregen, waardoor ik toch een indicatie heb gekregen van de moeilijkheidsgraad. Jammer dus dat SEMrush beneden een zoekvolume van ongeveer 30 per maand geen KD meer laat zien.
Voor wie is SEMrush geschikt?
Als het goed is heb je nu een goed beeld gekregen van wat SEMrush te bieden heeft.
Maar is dit pakket met functies geschikt voor jou?
Je hebt met SEMrush een grote hoeveelheid aan opties die je kunt gebruiken. Het werd daarom al snel duidelijk dat vooral de wat gevorderde SEO en online marketeers hier heel veel plezier mee gaan hebben.
Met het totale pakket kun je alles tot in de puntjes uitzoeken en naast zoekwoordonderzoek aan de slag gaan met backlinks, linkbuilding, content en SEO optimalisatie.
Voor mensen die alleen een zoekwoordtool zoeken is SEMrush naar mijn mening net iets te veel van het goede. Je kunt dan prima overweg met bijvoorbeeld KWFinder of SEranking.
Daar betaal je een stuk minder voor maar je krijgt alsnog de waardevolle functies van een volwaardige keywordtool.
Dus, begin met SEMrush als je:
✅ Al verstand hebt van SEO en backlinks, en je een tool wilt die je met alles gaat helpen;
✅ Bezig bent met adverteren en meer inzicht wilt krijgen voor het runnen van succesvolle advertenties;
✅ Je gewoon een goede keywordtool wilt en de rest van de functies in de toekomst misschien van pas gaan komen voor je projecten.
Ik zou SEMrush links laten liggen als je:
❌ Echt alleen een keywordtool zoekt die simpelweg laat zien wat het zoekvolume en de moeilijkheidsgraad van een zoekwoord is;
❌ Geen groot budget hebt om een maandelijks abonnement af te sluiten.
Denk hier dus goed over na je een investering gaat maken!
(PS: Vergeet de 2 exclusieve bonussen aan het einde niet…!)
Prijzen van SEMrush
Wat betaal je eigenlijk voor SEMrush?
Je hebt drie verschillende pakketten met oplopende opties. Het belangrijkste verschil qua prijs is of je de betaling per maand of per jaar afsluit.
Voor het Pro pakket betaal je $99,95 per maand, en $83,28 per maand als je jaarlijks afrekent. Per jaar is dat dus respectievelijk $1199,40 en $999,36.
Het Guru pakket is maandelijks $199,95 en jaarlijks $166,62 per maand, het Business pakket maandelijks $399,95 en jaarlijks $333,28 per maand.
Is het Pro pakket genoeg?
Ik vind van wel. De Guru en Business abonnementen hebben elk meerdere opties. Het Pro pakket biedt je met de Keyword Magic Tool per dag 3000 zoekopdrachten, met 10.000 resultaten per zoekopdracht. Dat is naar mijn mening meer dan genoeg voor goed zoekwoordonderzoek.
Ook kun je met het goedkoopste abonnement de positie van 500 zoekwoorden bijhouden. Dit is ook genoeg als je niet al meer dan honderden pagina’s online hebt staan.
Voor de rest heb je geen toegang tot het Content Marketing Platform met het Pro abonnement. De vraag is of je dat echt nodig hebt, want je investeert voornamelijk in de keywordtool.
Voor het gebruik van de Keyword, Advertising en Backlink tools kun je dus gemakkelijk overweg met het goedkoopste Pro abonnement.
Alternatieven voor SEMrush
Omdat ik veel onderzoek heb gedaan naar geschikte keywordtools ben ik natuurlijk ook alternatieven tegengekomen.
SEMrush is zoals je leest vrij geavanceerd en misschien ben je daar wel helemaal niet naar opzoek.
Daarom heb ik hieronder 3 alternatieve zoekwoordplanners neergezet. Wie weet passen deze beter bij je!
KWFinder
De eerste optie is KWFinder van Mangools.
Dit is de keywordtool waar ik klant ben geworden. De voornaamste reden is de prijs: Je betaalt voor een jaarlijks abonnement ‘slechts’ €360. Vergeleken met SEMrush is dit natuurlijk een gigantisch verschil.
Omdat ik zelf voornamelijk opzoek was naar een zoekwoordplanner ben ik hiermee begonnen. KWFinder is erg gebruiksvriendelijk en laat precies zien wat het moet laten zien. In het pakket zit ook een SERPwatcher waarmee ik tot 200 zoekwoorden kan bijhouden.
Meer weten over KWFinder? Lees mijn KWFinder review voor een uitgebreide analyse en conclusie.
✅ Prima prijzen
✅ Zeer gebruiksvriendelijk
❌ Minder uitgebreid dan SEMrush
SEranking
SEranking is een minder bekende keywordtool.
De tool onderscheid zich in zijn prijs: Het allergoedkoopste abonnement kost slechts €13,80 per maand. Hierbij lever je wel in op het gebied van het tracken van je rankings. Je kunt deze maar 1x per week verversen.
Dat is net wat te weinig. Als je deze gegevens dagelijks wilt ophalen betaal je €23 per maand, wat nog steeds heel goed te betalen is.
Wat wel opvalt is dat de software soms wat traag is, en dat sommige zoekwoorden helemaal niet beschikbaar zijn in de database. Ik heb meerdere keren gehad dat het zoekwoord niet kon worden gevonden.
✅ De goedkoopste keywordtool op de markt
✅ Prima interface en gemakkelijk te gebruiken
❌ Soms ontbrekende gegevens
Ubersuggest
Het laatste alternatief is Ubersuggest.
Ubersuggest was eerst volledig gratis maar is uiteindelijk ook een betaalde keywordtool geworden.
Het sterkste punt is dat je veel zoekwoorden vindt en hierbij ook andere verbonden woorden te zien krijgt. Hierdoor heb je veel verschillende ideeën die je kunt gebruiken.
De tool is voornamelijk gebaseerd op de zoekwoordplanner, want de rest van de functies vind ik niet heel uitgebreid zoals bij SEMrush.
Hiervoor betaal je 29 euro per maand, of in 1x 290 euro voor levenslang toegang.
✅ Veel zoekwoord ideeën en data beschikbaar
❌ Geen uitgebreide SEO en online marketing tool
Conclusie
Dan nu de conclusie van deze SEMrush review, + het unieke bonus aanbod dat ik je wil geven.
In deze review heb ik je verteld over de functionaliteiten, de goede en slechte punten, de prijzen en welke alternatieven er op de markt te vinden zijn.
SEMrush is eigenlijk niet alleen als keywordtool te zien. Het is een totaalpakket voor de gevorderde online marketeer die door middel van veel meer inzicht stappen wil gaan maken.
Want als je weet hoe je SEMrush moet gebruiken, en dit ook uitgebreid gaat doen, dan ga je er erg veel aan hebben en is het zeker de beste koop op de markt.
Maar als je simpelweg een zoekwoordplanner zoekt die je een handje vol gegevens geeft voor een bepaald zoekwoord, dan zijn er goedkopere opties te vinden die precies hetzelfde doen.
Het is dus vooral een kwestie van prijs: Hoeveel heb je over voor je keywordtool en heb je meer geld over voor extra functies?
Persoonlijk heb ik op dit moment nog genoeg aan de wat eenvoudigere keywordtool van KWFinder.
Mijn bonus aan jou
Goed dat je tot hier hebt gelezen!
Ik wil je een exclusieve bonus aanbieden als je wilt gaan beginnen met SEMrush.
Omdat SEMrush aan het begin wat overweldigend kan zijn door de vele opties, heb ik een oplossing voor je.
In mijn ‘Nederlandstalige SEMrush beginners Tour en Handleiding’ leg ik je de belangrijkste functies van deze keywordtool uit, zodat je gemakkelijk van start kunt gaan.
Na het bekijken van deze video weet je direct hoe de essentiële onderdelen werken en kun je al gelijk je eerste waardevolle inzichten ontdekken.
Daarnaast ontvang je ook een tweede bonus video: ‘In 8 Stappen van Zoekwoord tot IJzersterk Blogartikel’.
In deze video ontdek je een eenvoudig stappenplan voor het maken van een sterk blogartikel.
Je bouwt langzaam op, en door gebruik te maken van SEMrush eindig je uiteindelijk met een artikel dat je met trots online kunt zetten en bezoekers gaat trekken.
In de video ontdek je:
✅ In 8 stappen van simpel idee tot succesvol blogartikel;
✅ Op een juiste manier je koers bepalen zodat je weet wat je aanpak moet zijn;
✅ Het allerbelangrijkste aspect van een artikel (Vergeet dit NIET);
✅ En nog veel meer!
Beide video’s zijn nergens anders verkrijgbaar en zijn alleen beschikbaar in combinatie met de aankoop van SEMrush via de linkjes op deze pagina.
LET OP:
Om aanspraak te maken op deze bonussen moet je ervoor zorgen dat je je aankoop van SEMrush doet via een van de links op deze pagina. Alleen als een klik via mijn link de laatste was voor je aankoop, zal ik beloond worden met een affiliate commissie en ALLEEN dan zul je beide bonus video’s krijgen.
Als je er 100% zeker van wilt zijn dat je de bonussen krijgt:
- Open een nieuw incognito tabblad.
- Kopieer deze link: [semrush.com]
- Kies een SEMrush abonnement en stuur me een screenshot van je aankoopbevestiging e-mail en/of factuur met een tijdsaanduiding naar . Dan stuur ik de exclusieve bonussen naar je op!
Vraag en antwoord
Wat is SEMrush?
SEMrush is een keywordtool/zoekwoordplanner die inzicht geeft in het zoekverkeer van bezoekers via Google. Daarnaast biedt SEMrush online marketing en SEO tools aan voor linkbuilding (backlinks), content marketing, social media, concurrentie onderzoek en adverteren.
Is er een gratis proefperiode voor SEMrush?
Jazeker. Je kunt SEMrush 7 dagen helemaal volledig gratis testen. Je moet hiervoor wel je bankgegevens invoeren, maar je kunt het abonnement binnen deze tijd nog annuleren als je het bij deze gratis periode wilt houden.
Welke prijzen hanteert SEMrush?
SEMrush biedt 3 verschillende pakketten aan: Pro voor 99 dollar per maand, Guru voor 199 p.m. en Business voor 399 p.m. Elk pakket heeft meer functies en opties.
Als je jaarlijks betaalt bespaar je ongeveer 16% per maand: Pro voor 83 dollar per maand, Guru 166 p.m. en Business 333 p.m.
Zijn het abonnementen of is het een eenmalige betaling?
Je neemt een abonnement af die je maandelijks of jaarlijks automatisch betaald.
Kan ik mijn abonnement annuleren als ik niet tevreden ben?
Ja, je kunt op elke moment stoppen met SEMrush. Als je dit binnen 7 dagen na je aankoop of abonnements vernieuwing doet krijg je het aankoopbedrag terug.
Heb je garantie?
Als je binnen 7 dagen na je aankoop aangeeft dat je niet tevreden bent krijg je het geld terug. Dit geldt ook voor als je al langer een abonnement hebt en na een nieuwe afschrijving binnen 7 dagen een mail stuurt naar de support van SEMrush.