Home » Smmb Masterclass Review: Waardevol of Niet?

Smmb Masterclass Review: Waardevol of Niet?

Ben je opzoek naar een Smmb Masterclass review?

In dit artikel vertel ik graag over mijn bevindingen met de cursus en Boyd Hoek. Het maakt namelijk nogal wat los en Boyd krijgt flink wat haatreacties te verduren op zijn socials.

Is dit vanwege een onbetrouwbare en nutteloze cursus? Of gaat dit meer over zijn ‘vervelende’ reclames en advertenties? Je leest het op deze pagina!

Waarom schrijf ik deze review?

Via een online ondernemer op Instagram ben ik achter het verdienmodel van social marketing bureau’s gekomen. Deze gast was destijds 18 jaar, en verdiende per maand zo’n 250.000 euro met zijn SMMA business. Best wel bizar.

Ik was nieuwsgierig naar dit verdienmodel en ben gaan kijken welke cursussen er in Nederland te verkrijgen zijn met betrekking tot het leren van een Social Media Marketing Bureau.

Als snel kwam ik op twee online videocursussen die beloven dat je na het volgen zelfstandig klanten kunt helpen met Facebook advertenties voor hun bedrijf. Dit zijn de Agency Masterclass van Unstoppable Lifestyle (van hetzelfde bedrijf als de Bol Masterclass) en de SMMB Masterclass van Boyd Hoek.

Ik ben ook benieuwd naar de Agency Masterclass, maar in deze review neem ik de SMMB Masterclass van Boyd onder de loep. Dit omdat Boyd geen bedrijf heeft met tientallen medewerkers, en Unstoppable wel. Boyd is zelf ook jong, net zoals ik en de persoon die ik tegen kwam op Instagram, dus ik ben benieuwd wat hij te bieden heeft.

De achtergrond van de SMMB Masterclass

In de SMMB Masterclass krijg je online video’s waarin duidelijk wordt hoe je een Social media marketing bureau kunt gaan runnen. Boyd is hier in de tweede helft van 2018 mee begonnen. Inmiddels heeft de facebook community bijna 700 leden.

Boyd is zelf eerst begonnen met het onderhouden van de Facebook advertenties van verschillende bedrijven, om zo nieuwe klanten te genereren. Dit doet hij onder de bedrijfsnaam ‘Digital Presence’.

smmb masterclass boyd hoek

Meer over Boyd Hoek en zijn Advertenties

Boyd Hoek is op 28 april 1999 geboren. Op zijn website vertelt Boyd dat hij ooit begonnen was met een salesbaantje, maar dit haalde niet veel uit. Na een verandering van mindset begon hij wel goed te presteren en startte hij zijn smmb bedrijf.

Net zoals Jia Ruan gebruikt Boyd de marketingstrategie van advertenties op social media. Hierin adviseert hij je op mee te doen aan zijn gratis training.

Dit is een prima training waarin je veel gratis informatie krijgt, maar de manier van de boodschap overbrengen in zijn reclames is discutabel. Een dure auto huren om de aandacht te trekken is de normaalste zaak van de wereld voor Boyd, iets wat veel (negatieve) reacties opwekt bij het grote publiek.

Ik kijk soms een advertentie wat verder door, en hij zegt op een gegeven moment ook gewoon dat de auto gehuurd is en niet van hem is. Het wekken van aandacht en reuring werkt zeer goed, maar de manier waarop…

De betrouwbaarheid van Boyd Hoek en haatreacties

Dus: Zijn al die dislikes en haatreacties vanwege de hoge frequentie van zijn reclames, of schuilt er meer achter en hebben we te maken met een online oplichter?

Er zijn in mijn ogen 2 soorten negatieve reacties:

  1. Negatieve reacties op zijn marketingstrategie
  2. Negatieve reacties op de SMMB Masterclass

Het is bekend dat Boyd een vrij energieke marketingstrategie heeft, waarbij hij graag villa’s en dure auto’s gebruikt om de aandacht te trekken. Veel negatieve reacties zijn vooral hierop gebaseerd. Hier ga ik in dit artikel NIET op in.

Naar mijn idee gaat het om de cursus, de SMMB Masterclass. Over de marketing strategie is natuurlijk een hoop te zeggen, maar voor mij is de inhoud van de cursus het belangrijkste. Daar gaat het mij, en jou denk ik ook (anders was je niet op deze pagina) uiteindelijk om.

Maar goed: Genoeg over de advertenties van Boyd, laten we kijken naar wat hij echt te bieden heeft en hopen dat de gehuurde bolides in zijn reclames het enige neppe aan het verhaal zijn ;).

Ervaringen van anderen met Boyd en de SMMB Masterclass

Er zijn al meer dan 500 mensen gestart met de cursus. Wat is hun oordeel?

Hoe wordt de cursus ontvangen?

Op de website heeft Boyd een volledige pagina gewijd aan reviews van cursisten. Dit is op zijn eigen website, dus ik heb zeker goed gekeken of ik geen vreemde dingen heb gezien en dat alles te vertrouwen is.

Ik moet zeggen: Dit ziet er gewoon goed uit. Ik heb de testimonials geteld en het zijn in totaal 43 ervaringen, opgebouwd uit video’s van de mensen zelf, screenshots van de whatsapp groep, screenshots van de Facebook community en hier en daar ook schermafbeeldingen van bijschrijvingen in de vorm van geld.

De gesprekken op whatsapp en Instagram en de berichten uit de facebook community laten zien dat mensen veel aan de cursus hebben gehad en Boyd hier ook voor bedanken.

De screenshots zien er betrouwbaar uit, en geven mij een positief beeld.

Via deze link kun je zelf een kijkje nemen op de pagina met recensies: https://boyd-hoek.nl/reviews36639723

Wat zijn de resultaten van cursisten?

In de Facebook groep van de SMMB Masterclass worden regelmatig resultaten gedeeld:

smmb masterclass resultaten
smmb masterclass ervaringen
boyd hoek ervaring
boyd hoek ervaringen
boyd hoek resultaten

Conclusie: Zijn Boyd Hoek en de SMMB Masterclass betrouwbaar?

Spreken we nu van een online oplichter of is er niets aan de hand?

Mijn conclusie: Boyd Hoek is betrouwbaar. Er zijn veel bewijzen en ik heb zelf geen negatieve reacties over de productinhoud gezien. Natuurlijk wel de haatreacties, maar zoals ik al eerder zei: Deze zijn terug te redeneren op zijn advertenties en reclames.

Ik moet zeggen dat hij het zichzelf wel wat lastig maakt met al zijn marketingmiddelen, waarbij hij een bepaald beeld schept om jouw aandacht te trekken.

Toch laten de bewijzen gewoon zien dat de cursus waardevol is en dat er een hoop mensen zijn die hun leven positief hebben veranderd. En daar geloof ik zelf ook in. Als je 100% aan de slag gaat met de video’s en alle tools die je krijgt, bepaal je zelf wat je eruit haalt.

Kortom: Een prima cursus die wordt overschaduwt door de negatieve reacties op de uitbundige marketingstrategie van Boyd en zijn bedrijf.

Voordelen van de cursus

Wat zijn de voordelen van de SMMB Masterclass?

 Je gaat leren hoe je begint met Social media marketing, en welke stappen je moet zetten om je eerste klant binnen te halen.

 Je leert een verdienmodel waarmee je elke maand opnieuw inkomsten verdient.

 De volgorde van de lessen is duidelijk opgebouwd, de lessen lopen goed in elkaar over.

 Je ziet hoeveel bedrijven hier vraag naar hebben en hoe dit allemaal maar meer wordt.

 Je kunt bedrijven echt flink verder helpen door consistent nieuwe klanten te werven, wat veel voldoening geeft.

 Via de groepscoaching met Boyd, Facebook en de community binnen de cursus kun je al je vragen kwijt. Je staat er niet alleen voor.

 Binnen de cursus krijg je voorbeelden van sales calls, funnels en ads van Boyd. Zo zie je ook de praktijk en kun je vergelijken.

 De inhoud van de cursus wordt regelmatig vernieuwd. Veel extra onderdelen zijn toegevoegd, zoals de accountability coach. Een erg waardevolle toevoeging waarmee je je doelen kunt delen en iemand die je verantwoordelijk houdt.

Nadelen van de cursus

❌ SMMA is een vrij populair business model, veel mensen doen het. Daarentegen: Eigenlijk heeft elke business social media ads nodig. Er is genoeg vraag naar.

❌ De cursusomgeving vind ik hier en daar wat rommeliger, dit kan wat netter. Het gaat zeker weten om de inhoud, maar het oog wil ook iets.

De meest voorkomende vragen

Hoe werkt dit verdienmodel?

SMMA werkt als volgt: Jij gaat voor andere bedrijven de Facebook advertenties overnemen. Via deze Facebook advertenties help je de bedrijven aan nieuwe klanten, waardoor zij meer omzet draaien. Hiervoor krijg jij maandelijks een bedrag.

Wat leer je in de cursus?

Je begint eerst met het begrijpen van het verdienmodel, hierna leer je hoe Facebook advertenties werken en hoe je ze winstgevend kunt maken. Om daadwerkelijk klanten te krijgen ga je salesgesprekken houden, en hier wordt ook een module aan gewijd. Uiteindelijk wil je veel zaken gaan automatiseren om er echt een business van te maken.

Kan je dit naast je school of werk doen?

Ik denk van wel. Het ligt eraan hoeveel tijd je eraan besteed. In de avonduren heb je zo’n 5 uur beschikbaar, en met die tijd kun je gemakkelijk starten met de video’s kijken.

Hoe snel verdien je je investering terug?

Smma’s worden bijna altijd per maand betaalt, en dit bedrag is meestal wel boven de €250 per maand. Dan zou je het met één klant na 4 maanden al hebben terugverdiend. Dit is zeker geen garantie! Jouw input bepaalt wat je eruit haalt, waar het natuurlijk langzamer of veel sneller kan gaan.

De inhoud van de SMMB masterclass

Videocursus

De SMMB Masterclass is een online videocursus. Via inloggegevens krijg je toegang tot het platform waar je alle video’s kunt vinden, plus het forum waar je onder andere je vragen kwijt kunt.

smmb cursus

Je ontvangt 6 modules met in totaal 28 video’s:

Week 1: Je fundering leggen

5 lessen:

1. Je fundering leggen      
2. Het business model     
3. Je markt, service en aanbod   
4. Je markt leren kennen  
5. Mindset

Week 2: Resultaten behalen

11 lessen:

1. Het Facebook Algoritme         
2. Het sales proces
3. De opzet (business manager & pixel)
4. SMMA voor lokale bedrijven   
5. Ads opzetten: van A tot Z       
6. Clickfunnels: van A tot Z         
7. Zapier: van A tot Z       
8. Competities runnen      
9. Skeletsysteem restaurants     
10. Skeletsysteem tandarts        
11. Skeletsysteem fitness industrie

Week 3: Je eerste klant

2 lessen:

1. Je eerste klant
2. Proefperiode resultaten

Week 4: Sales

6 lessen:

1. Meetings zetten | Cold calls    
2. Meetings zetten | Facebook & LinkedIn        
3. De close formule
4. Het sales script  
5. Boyd’s live sales call #1        
6. Boyd’s live sales call #2

Week 5: Systemen & processen

3 lessen:

1. Automatische betalingen & facturen
2. Het magische contract
3. Klanten onboarden

Week 6: Passief maken & schalen

1 les:

1. Top freelancers vinden, inhuren & managen

Extra toevoegingen (Bonussen)

Als je begint krijg je naast de videocursus nog een hoop andere dingen. Zoals ik al eerder zei: De inhoud van de cursus wordt regelmatig vernieuwd, wat er zijn een paar nieuwe bonussen bijgekomen.

Groepscoaching met Boyd

Elke week krijg je de mogelijkheid om Boyd vragen te stellen, en kun je de vragen van andere leden beluisteren.

Kant en klare funnels en advertenties

Naar mijn mening is dit een van de waardevolste extra’s. Met deze scripts kun je sneller leren wat goed of fout is door je eigen funnels en ads ernaast te leggen, en zo te verbeteren.

Toegang tot community’s

Je krijgt toegang tot de Facebook groep voor leden, maar ook de Whatsapp groep. Dit heb ik niet eerder gezien bij een online cursus. Het is wat persoonlijker en een prima toevoeging.

Sales scripts en Live sales calls

Net zoals met de funnels en ads krijg je de scripts van sales meetings, en de opnames van de calls die Boyd zelf heeft gemaakt bij zijn klanten.

smmb masterclass bonus

Contract en website template

Je krijgt een contract dat je kunt gebruiken voor je klanten, en een template zodat je gemakkelijk een website kunt maken voor je agency.

Persoonlijke accountability coach

Valentijn zal je verantwoordelijk houden en je niet laten opgeven als het even moeilijk is. Met het kopen van een online cursus ben je er nog niet, je zult er hard voor moeten werken. Deze extra bonus helpt hier zeker bij.

boyd hoek coach

Boekhoud training en audit software voor je SMMB

Met de boekhouding module weet je precies wat je moet doen om je financiën en belastingen goed te laten verlopen. En daarnaast kun je gratis audit software uitproberen. Hiermee is Boyd samen gaan werken met Bob van Buul. Ik ken Bob van Instagram, en zijn bedrijf helpt inderdaad veel SMMB’s met het scannen van bedrijfsinformatie.

Mijn oordeel over de inhoud: Ik vind het bizar hoeveel informatie je krijgt. Qua prijs/kwaliteit verhouding vind ik het serieus heel sterk. De bonussen voegen iets toe, en Boyd benaderd het ook als een echte business. De bonussen zijn erop gericht om van jou een ondernemer te maken. Het is dus niet even een videocursus, maar het heeft qua inhoud alles om jezelf volledig onder te dompelen in de SMMB wereld.

Wat gebeurt er na aankoop?

Nadat je je via deze pagina hebt aangemeld krijg je binnen 30 minuten een e-mail met de inloggegevens voor de online ledenomgeving.

Als je bent ingelogd heb je direct toegang tot het forum met alle trainingen en extra’s.

Indien je geen e-mail hebt gekregen stuur je een e-mailtje naar: [email protected].

SMMB Masterclass prijs: Wat zijn de kosten?

Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding dus best wel sterk. Zelf heb ik meerdere online videocursussen gevolgd, maar qua inhoud vind ik de SMMB Masterclass een van de beste.

Hier betaal je op dit moment eenmalig 997 euro voor. Of je betaalt in termijnen 3x €397. Op de pagina van de masterclass staat dat het totaal zo’n €10.000 euro waard is, maar dit moet je (net zoals de marketingstrategie van Boyd) met een grote korrel zout nemen ;).

Desalniettemin: Naar mijn mening is het een prima prijs als je kijkt naar wat je allemaal krijgt. Het is zeker een flinke investering, maar met doorzettingsvermogen en alle tools kun je dit zeker terugverdienen.

Met alle tools en informatie begin je echt een bedrijf, waardoor je het kunt zien als een investering in jezelf en je toekomst. Dat is hoe ik naar online videocursussen kijk en dat is bij de SMMB Masterclass niet anders.

Conclusie: Mijn oordeel over de SMMB Masterclass van Boyd Hoek

Goed dat je mijn review hebt gelezen. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad, en ondertussen weet of de SMMB Masterclass bij jou past of niet.

Mijn eindconclusie: De marketingstrategie van Boyd wekt veel vragen op, maar als we naar de inhoud kijken is het gewoon een goede cursus waarmee je alle informatie krijgt om je eigen Social media marketing bureau op te zetten. En dat is uiteindelijk het doel.

Ik neem de marketingpraktijken van Boyd wel mee in mijn eindbeoordeling in deze review, omdat het toch onbetrouwbaar kan overkomen. Je moet zelf wel eerst onderzoek doen, of een review als deze lezen, om te ontdekken wat er echt achter zit.

Maar ja ieder zijn ding, want er hebben zich ondertussen wel meer dan 500 mensen ingeschreven.

Webinar van Boyd Hoek (Gratis)

Maak eerst kennis met Boyd en zijn training door je aan te melden voor zijn gratis training.

Hierin krijg je een voorproefje wat je kunt verwachten, en krijg je veel antwoorden op je (mogelijke) vragen.

SMMB Masterclass kopen (+ Extra’s)

Wil je beginnen met de online lessen, en starten met je eigen Social Media Marketing Bureau?

Via de onderstaande link betaal je de laagste prijs van dit moment. Bedankt voor het lezen van mijn review, en als je gaat beginnen, veel succes!

SMMB Masterclass

7.1

Theorie

8.0/10

Community

7.5/10

Mindset

7.3/10

Complexiteit

7.2/10

Marketingstrategie

5.5/10

Plaats een reactie