Home » Vastgoed Academy Review: Zo heb ik het Ervaren. [Martijn van den Berg]

Vastgoed Academy Review: Zo heb ik het Ervaren. [Martijn van den Berg]

Yes!

Top dat je op deze Vastgoed Academy review bent uitgekomen.

Ik heb deze training van Martijn van den Berg onder de loep genomen en in dit artikel vertel ik je hier meer over.

Twijfel je dus of dit je geld waard is, of wil je gewoon meer weten over de Vastgoed Academy en Martijn?

Dan zit je hier goed!

Wat je gaat lezen

In deze review ga ik het hebben over de volgende punten:

  • Wat mij heeft gemotiveerd om met deze cursus te beginnen;
  • Wie Martijn van den Berg precies is;
  • Wat je kunt verwachten als je begint met de Vastgoed Academy;
  • Welke goede en minder goede punten ik ben tegengekomen;
  • En als laatste vergelijk ik een alternatief voor deze cursus… 😉

Wat mij heeft gemotiveerd om met deze cursus te beginnen

Vastgoed is iets wat voor mij nogal onbereikbaar was een paar jaar geleden.

Ik had een overtuiging dat zoiets als dit alleen was weggelegd voor vermogende ‘oude’ mensen die hun hele leven de tijd hebben gehad om een flinke berg geld op te bouwen.

Toch merkte ik iets anders op: Op het internet gaan er in Nederland sinds een paar jaar online vastgoed cursussen rond. De Vastgoed Academy is hier één van, maar ik ben zelf bij een andere aanbieder terechtgekomen via een contact van mij.

Ik besloot het een kans te geven en te investeren in kennis.

Er ging een wereld voor mij open en mijn belemmerende overtuiging van vroeger verdween: Vastgoed is voor iedereen een mogelijk, als je maar slim aan de slag gaat en weet wie en wat je nodig hebt.

Nog steeds niet gemakkelijk, maar ik was een stuk wijzer over de mogelijkheden.

Na deze ervaring ben ik verder gaan kijken wat de markt in Nederland te bieden heeft op het gebied van online leren over vastgoed.

De Vastgoed Academy ben ik door een advertentie tegengekomen, en zo ben ik er ingerold.

Hiero op Online Commitment.nl vind ik het tof om verschillende verdienmodellen en de daarbijhorende trainingen te behandelen. Daarom is de Vastgoed Academy van Martijn van den Berg een logische volgende stap geweest, om er zo achter te komen: Is deze training je geld en vooral tijd waard? 🤔

Daar kom je achter in deze review!

Waarom je deze review moet lezen

Er zijn een paar andere websites die zich ook hebben gewaagd aan het schrijven van een Vastgoed Academy review. Waarom is het lezen van mijn review je tijd waard?

✅ Alles wat je krijgt na aankoop heb ik zelf bekeken en gevolgd. Hieruit is mijn persoonlijke mening ontstaan en deze deel ik zo open en transparant mogelijk met jou als lezer. Ik pluk dus geen meningen en standpunten uit de lucht, nee, alles wat je leest is voortgekomen uit mijn persoonlijke ervaring.

✅ Andere websites zijn vaak alleen maar positief. Zoals ik al zei: Ik houd het graag eerlijk en open, dus ook negatieve punten zal ik benoemen als dit van toepassing is. Je krijgt dus een duidelijk beeld.

✅ Doordat ik vaker online trainingen beoordeel heb ik al wat ervaring opgedaan. Hierdoor zie ik sneller wanneer een opbouw niet logisch is om zo tot het gewenste (en beloofde) eindresultaat te komen.

Wat is de Vastgoed Academy?

In deze Vastgoed Academy review geef ik je uitgebreid mijn mening over deze online training.

Het is dan natuurlijk wel handig om te weten WAT ik precies review. Daarom eerst even wat duidelijkheid over het product zelf:

De Vastgoed Academy is een online videotraining waarin je leert hoe het aankopen en verkopen/verhuren van vastgoed in Nederland werkt. In 12 modules leer je hoe je kunt starten met vastgoed of je huidige portefeuille kunt gaan uitbouwen.

Op de website is er niet veel te lezen over de opbouw van de training, dus deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet:

Module 1: Introductie (3 lessen)

Module 2: De bouwgrond (7)

Module 3: Een goede fundering (5)

Module 4: Vind je eigen goudmijn (5)

Module 5: Deal or no deal (5)

Module 6: Show me the money (6)

Module 7: Slim zijn (5)

Module 8: Verhuren zonder hoofdpijn (5)

Module 9: Bouw je eigen stad (4)

Module 10: De kennisbank (1)

Module 11: FAQ & Succeswens (1)

Module 12: Een steengoede mindset (1)

Deze modules zijn ook verwerkt in een ‘Roadmap’ die door Martijn van tevoren is opgesteld:

vastgoed roadmap

Wie is Martijn van den Berg? (Vastgoed Academy)

Martijn van den Berg is de oprichter van de Vastgoed Academy. Hij is in 2018 begonnen met het investeren in vastgoed omdat hij opzoek was naar een stabiele vorm van inkomsten.

Hij ontdekte de mogelijkheden bij toeval doordat hij en zijn vrouw op wereldreis hun huis verhuurde, en er daardoor elke maand geld binnen kwam. Toen ze terug kwamen gingen ze in de woning van Martijn’s vader wonen, met als voorwaarde dat ze het huis zouden opknappen en doorverkopen.

martijn van den berg vastgoed

Na in juni 2018 het eerste pand te hebben gekocht, staan Martijn en zijn vrouw 1,5 jaar later op 9 panden in totaal met een portefeuille van zo’n 1.500.000.

Het is dus goed om te weten dat Martijn zelf ook investeert in Vastgoed en ook zijn deals in de training behandeld. Practice what you preach dus 😊.

Mijn ervaringen met de Vastgoed Academy

Je weet nu wat mijn motivatie is voor het schrijven van deze review, wie de maker is en wat de inhoud is van de cursus.

Nu wil ik je meenemen langs mijn ervaring met de online training. Hieronder begin ik met de goede punten en eindig ik met de minder goede punten.

Let op: Dit is hoe ik de training heb ervaren, voor jou kan het weer anders zijn.

Goede punten

Veel lessen met veel stof

Het eerste wat mij is opgevallen is dat je veel lessen krijgt. Dit zijn er in totaal namelijk 48. Hierin wordt alles begrijpelijk ingeleid en word je langzaam meegenomen in het proces om zelf vastgoed aan te kunnen kopen.

Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de regels en de markt waarmee je te maken krijgt, maar ook met je eigen doelen opstellen, de juiste manier van denken, financiële punten, financieringen krijgen en het opschalen.

De lessen duren vaak ook langer dan 20 minuten en in sommige gevallen zelfs langer dan een half uur, dus er is genoeg informatie voorbereidt die je kunt gaan bestuderen.

Martijn is een ervaringsdeskundige

In mijn stukje over Martijn hierboven vertelde ik al over zijn ‘track record’, oftewel over zijn carrière in het vastgoed. Hier is hij heel open over in de training en dat waardeer ik wel.

Martijn is sinds 2018 bezig met vastgoed en heeft daardoor tijdens het schrijven van dit artikel in totaal 9 panden in bezit.

Dat is goed om te weten omdat je leert van iemand die ervaring heeft in het veld. In de video’s haalt hij ook vaak genoeg zijn persoonlijke projecten aan en de lessen die hij hieruit heeft gehaald.

Veel mensen zullen de theorie van het vastgoed investeren begrijpen, maar een klein deel doet er uteindelijk ook echt wat mee en heeft ervaring in de praktijk. Dat zit met de Vastgoed Academy dus goed.

Opzet met de vastgoed Roadmap is goed bedacht

De 12 modules en 48 videolessen zijn een hele hoop, maar de Vastgoed Academy Roadmap helpt hierbij.

Deze kaart (even naar boven scrollen en je komt deze vanzelf tegen) laat je zien welke route je gaat afleggen als je begint met de training. Persoonlijk vind ik dit een fijne toevoeging omdat sommige online trainingen structuur verliezen doordat de maker letterlijk zoveel mogelijk kennis wilt toevoegen.

Je kunt deze roadmap ook uitprinten en ergens ophangen om te blijven zien waarvoor je het doet en om zo een stok achter de deur te houden.

Toegevoegde elementen (bonussen) helpen je verder

De extra’s die je krijgt vond ik daadwerkelijk van toegevoegde waarde. Met de live bijeenkomsten heb je direct contact met Martijn en meerdere inspirerende gasten en kun je je vragen stellen.

De checklists die bij sommige video’s zijn bijgevoegd zijn ook handig om te gebruiken als commitment voor je zelf, en ook de cashflow calculator en hefboom roadmap zijn zaken die zeker het geld en met name de tijdsbesparing waard zijn.

Community zorgt voor een sterk netwerk + Challenges

De Facebook community wordt op de website aangeduid als een toevoeging met een waarde van €1997, maar dat vind ik toch te overdreven.

Toch is de community heel nuttig en ook vooral leuk om erbij te hebben. Je leert nieuwe mensen kennen en gewone Nederlanders zoals jij die ook een droom en vastgoed doel hebben.

Normaal vind je dit soort mensen niet zo gemakkelijk, maar nu heb je toegang tot meer dan 800 profielen van mensen die net zoals jij hebben geïnvesteerd in hun toekomst in het vastgoed.

Ook de challenges van Martijn vond ik een leuke extra waarmee je sneller stappen kunt gaan maken. Het zijn een soort van weekdoelen die worden opgesteld en waar je met z’n allen mee aan de slag gaat.

Minder goede punten

Martijn is geen geboren enthousiast

Tijdens het bekeken van de video’s merkte ik al gelijk dat Martijn niet heel enthousiast over komt.

Ik ben ook zeker geen ster in het maken van video’s, maar je zult zeker merken dat je na een tijdje wat enthousiasme kunt verliezen door de monotone stem van Martijn.

Dit valt vooral op als je van die zogenaamde ‘binge’ dagen hebt waarin je video na video opvreet 😅.

Dit nadeel gaat je resultaten natuurlijk niet beïnvloeden, maar ik ben open en transparant met je dus ook dit neem ik graag mee in mijn review(s).

Als je geen geld hebt wordt het een flinke klus

Voor het kopen van vastgoed heb je natuurlijk geld nodig. Veel mensen hebben dat niet dus stoppen ze erover na te denken en gaan ze door waarmee ze bezig zijn.

Maar je kunt natuurlijk ook opzoek gaan naar oplossingen. En gelukkig, die zijn er 😀.

Je kunt geld lenen van anderen, samen werken, of zelfs overwaarde uit je koophuis vrij maken. Deze opties zijn mogelijk, maar niet gemakkelijk.

Weet dus waar je aan begint als je hiermee wilt gaan starten. Online iets opbouwen gaat vele malen gemakkelijk omdat je geen financiering hoeft te regelen.

Onderschat dus niet het proces waarin je stapt als je geen geld hebt en hiermee succes wilt halen. Hard werken en niet opgeven zijn een pré, dan zul je er uiteindelijk zeker komen.

Voor wie is de Vastgoed Academy geschikt?

Deze training biedt een hoop informatie, maar toch is het niet geschikt voor Jan en alleman.

Bij vastgoed is het eerste waar mensen aan denken ook wel het belangrijkste: Je hebt geld nodig. Zonder geld kun je geen panden aankopen en dus niet beginnen.

Simpele gedachte is dan: Ik heb geen geld, dus ik kan niet beginnen met vastgoed.

Dat is natuurlijk waar. Maar je kunt ook kijken naar de mogelijkheden. Er zijn genoeg manieren te vinden om geld te lenen of om samen te werken met andere mensen om zo geld bij elkaar te schrapen.

Dat is iets wat je niet zomaar even doet. Veel makers van vastgoedcursussen praten hier soms wat gemakkelijk over, dus dat je wel makkelijk ‘even’ een paar tienduizend of zelfs honderdduizend euro bij elkaar kan krijgen.

Je zult dit zelf moeten gaan doen en daar moet je echt voor willen gaan, en flink uit je comfort zone durven stappen.

Waarom zeg ik dit?

Ik zeg dit dus omdat ervaren vastgoedbeleggers dit makkelijk kunnen laten lijken. ‘Even’ hier en daar geld vandaan halen.

Maar dat is voor iedereen anders. Misschien wil je dat wel helemaal niet en dat is natuurlijk prima.

✅ De Vastgoed Academy is dus geschikt voor je als je dit avontuur wel wilt aangaan om financiering te regelen en door je eigen comfort zone te breken.

❌ Dit is niet geschikt voor je als je dit liever niet wilt doen en je misschien eerst wel zelf vermogen wilt opbouwen voordat je klaar bent om het vastgoed in te gaan.

Wat betaal je voor deze training?

De prijs voor de videotraining, toegang tot de Facebook community en bonussen bedraagt op dit moment 997 euro. Dit is een eenmalige betaling dus je heb geen addertjes onder het gras waardoor je nog meer moet betalen.

Je kunt er ook voor kiezen om in 3 termijnen te betalen, dan is het 3 keer 397 euro (dus in totaal €1.191).

Ik vind de prijs schappelijk en gemiddeld voor een cursus met deze inhoud. Het kan even slikken zijn aan het begin, maar ik vind persoonlijk dat de hoeveelheid informatie in de cursus het zeker waard is.

Als je echt serieus gaat beginnen met vastgoed dan is deze investering de allerkleinste die je gaat maken. Voor de financiering en andere kosten ben je veel meer geld kwijt. ‘Kwijt’ is in deze gevallen niet het juiste woord: Het is natuurlijk altijd een investering die je in de toekomst wilt terug gaan verdienen.

Conclusie en eindoordeel

Dan nu mijn conclusie en eindoordeel over de Vastgoed Academy van Martijn van den Berg.

Ik vind dat deze cursus voor beginnelingen een prima investering is als introductie in de wereld van het vastgoed in Nederland.

Je krijgt heel veel informatie en extra’s, en contacten met gelijkgestemde mensen die hetzelfde willen bereiken als jij.

Martijn is een prettige docent die veel energie en tijd heeft gestoken in het ontwikkelen van deze online training. De gedrevenheid tijdens de live Q&A bijeenkomsten en challenges laten zien dat hij deelnemers graag helpt, ook nadat ze een aankoop hebben gedaan.

Vastgoed is niet gemakkelijk, maar met deze training ben je al een paar stappen verder. De enige manier om daadwerkelijk je eerste pand te kopen is door er zelf veel tijd en hard werken in te steken.

Een Alternatief in de Nederlandse markt

Het kan zijn dat je de Vastgoed Academy helemaal niets vindt, of Martijn niet kan uitstaan als docent.

Allemaal mogelijk natuurlijk!

Gelukkig zijn er ook nog andere aanbieders van vastgoedcursussen over het investeren in Nederlands vastgoed.

Één daarvan is de Masters of Property van Great Property Experience, gemaakt door Pieter Monsma en Frank Bakker. Ik heb zelf ook ervaring met deze training en heb daarom goed gezien wat de verschillen zijn tussen deze twee.

masters of property

Masters of Property is ook een online videotraining waarin je kennismaakt met 12 vastgoed gasten die informatie delen over hun vakgebied.

Ik zal er hier niet te diep op ingaan, maar als je meer wilt weten over MOP en GPE dan kan ik je het beste doorverwijzen naar mijn Great Property Experience review.

Maar om hier snel een vergelijking te maken, dit zijn de voordelen en nadelen van de Masters of Property training TEN OPZICHTE VAN de Vastgoed Academy:

✅ Garantie is 2x langer: 30 in plaats van 14 dagen

✅ Het is goedkoper: Je betaalt (met deze kortingslink) 697 in plaats van 997

✅ Je krijgt 12 maanden toegang tot Proranq software waarop je gemakkelijk vastgoedobjecten kunt vinden

❌ Minder uitgebreide videotraining en roadmap zoals in de Vastgoed Academy

❌ Minder hechte community zoals de Facebook groep van Martijn

❌ Video’s bevatten minder informatie omdat het gesprekken zijn

Veelgestelde vragen

Ik sluit mijn artikelen vaak af met een lijstje met veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Zo ook hieronder.

Als je nog met vragen zit en deze staan hier niet bij, laat dan zeker een reactie hieronder achter en dan beantwoord ik deze zo spoedig mogelijk.

Bedankt voor het lezen!

Hoelang is de garantie?

Je hebt 14 dagen de tijd om je geld terug te vragen als je niet tevreden bent. Hierdoor kun je zonder risico beginnen met de video’s en kijken of dit iets voor je is. Let wel op: In de algemene voorwaarden heb ik gelezen dat je niet meer dan 5 video’s mag hebben bekeken om nog in aanmerking te komen voor deze garantie. Vergeet dat dus niet.

Hoe werkt alles na aankoop?

Na aankoop krijg je een bevestigingsmail met je factuur, en een mailtje met inloggegevens om je aan te melden in de ledenomgeving van de Huddle. Hierin vind je alle video’s.

Daarna moet je zelf toegang vragen aan de besloten Facebook groep met hetzelfde account/e-mailadres waarmee je de aankoop hebt gedaan. Zo word je daar ook toegelaten.

Is de Facebook community levendig en de moeite waard?

Ik vond van wel. Er worden dagelijks tientallen berichten ingestuurd, en als mensen nieuw zijn nemen ze een live video op waarin ze zich voorstellen. Dit is erg leuk om te zien en het laat ook zien dat heel veel ‘gewone’ Nederlanders aan de slag gaan met hun toekomst in het vastgoed.

Daarnaast is er elke week een challenge die Martijn aangekondigd. Hierbij moet je denken aan het voorbereiden van je pitch of het vinden van een geschikte zakenpartner. Dit geeft extra motivatie om aan de slag te gaan en er een beetje tempo in te gooien.

Hoeveel mensen zijn er al begonnen met deze cursus?

Dat weet ik zelf natuurlijk niet 100% zeker, maar de Facebook groep heeft op dit moment zo’n 800 leden.

Plaats een reactie