Home » Welke altcoins kopen in 2021? 7 altcoins voor de Toekomst!

Welke altcoins kopen in 2021? 7 altcoins voor de Toekomst!

Er is tegenwoordig heel wat om te doen: altcoins. Er zijn veel diverse soorten op de markt en het is lastig te bepalen waarin je wilt investeren. Het probleem met altcoins, is dat heel veel mensen niet weten waarvoor ze staan.

Ook zijn er heel wat zelfverklaarde beleggers, die eigenlijk niets meer doen dan gokken. Ik wil je alvast waarschuwen: deze strategie pakt voor heel veel mensen slecht uit. Wil je altcoins gaan kopen? Dan moet je eerst en vooral voldoende onderzoek doen. Zelf heb ik dat ook gedaan en in dit artikel deel ik de belangrijkste zaken met jullie.

Het ontstaan van Altcoins

Er waren al langer theorieën op papier die aangaven hoe een blockchain systeem er zou moeten uitzien. Het bleek echter vele jaren dat het niet zo eenvoudig was als gedacht. Men wou wel graag een cryptocurrency op de markt brengen, maar het lukte maar niet. Tot er plots een open source code verscheen op het internet. Wie de open source code heeft gepubliceerd blijft onduidelijk. Er doen wel wat geruchten de ronde, maar niemand weet het honderd procent zeker. De persoon die de code heeft gemaakt, noemt zichzelf Satoshi Nakamoto, wat wel doet vermoeden dat hij van oosterse afkomst is.

Bitcoin, die tot op de dag van vandaag de populairste munt is, werd als eerste in het leven geroepen. Daarvoor maakten de oprichters gebruik van de zogeheten blockchain technologie, die eindelijk kon worden gebruikt. Toen de Bitcoin zijn intrede had gemaakt waren er veel andere partijen die volgden. De altcoins verschenen in een snel tempo, maar ook hielden er al snel weer enkele op te bestaan.

De eerste altcoin die in het leven werd geroepen, zou de NameCoin zijn. Zoals je wel weet zijn altcoins niet alleen gebaseerd op een geldwaarde, maar zit er wel degelijk een groter doel achter. Bij NameCoin was dat het registreren van online domeinnamen. Tot dan toe gebeurde dat op een centrale wijze, wat wil zeggen dat mensen daar de controle over hadden. Dankzij de blockchain technologie van NameCoin kon dat proces echter gedecentraliseerd worden. Volgens sommigen zijn er voor NameCoin nog wel andere altcoins op de markt geweest, maar die hadden geen functioneel karakter.

Vandaag de dag worden er nog steeds nieuwe altcoins in het leven geroepen, wat er in totaal al zo’n 9.500+ zijn. Het idee erachter is vrij eenvoudig: zolang er een mens is die de controle over een systeem heeft, kan er partijdigheid optreden.

Het verschil tussen Bitcoin en altcoins

Volgens sommige duistere websites zouden altcoins gewoon een synoniem zijn voor cryptomunten. Dat is echter helemaal niet het geval, want Bitcoin is helemaal geen altcoin. Sterker nog: alle munten die geen Bitcoin zijn, zijn eigenlijk altcoins. Aangezien Bitcoin de populairste munt was, wilde men gewoon een verzamelnaam om alle andere cryptomunten te benoemen.

Nog een fout die regelmatig wordt gemaakt is Ethereum. Sommigen denken nog steeds dat Ethereum ook geen altcoin meer is, gezien zijn grote marktkapitalisatie. Dat is echter ook een incorrecte opvatting, want altcoins hebben niets met de waarde van de munten te maken. De theorie is heel eenvoudig: gaat het over Bitcoin, dan spreken we niet over altcoins. Betreft het een andere munt dan Bitcoin? Dan is het per definitie altijd een altcoin.

verschil bitcoin en altcoins

Net omdat Bitcoin zo populair is, zijn er veel mensen die geen vertrouwen hebben in altcoins. Volgens mij moet je dan je redenering echter bijstellen. Een bekend investeerder, Warren Buffet heeft ooit gezegd: “Be fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful”. Met deze dubbelzinnige zin, wou hij zeggen dat je moet wegblijven van de dingen die te populair zijn. In de plaats daarvan kan je beter kijken naar de zaken waar iedereen bang voor is.

Bitcoin heeft de laatste jaren al een enorme explosie in zijn prijs gekend. Sommige altcoins zijn ook al mooi gestegen, maar volgens mij zit daar gewoon nog meer potentieel in naar de toekomst toe. We zullen het pas weten binnen enkele jaren, maar dan is het natuurlijk te laat. Iedere investeerder wil zo vroeg mogelijk instappen, maar ook dat brengt risico met zich mee.

7 altcoins waarin ik potentie zie

Aangezien ik zelf geloof in de potentie van altcoins, heb ik er enkele leuke uitgehaald die ik hier wil bespreken. Mocht je er zelf een van willen aankopen, doe dan vooral voldoende EIGEN onderzoek. Probeer je risico te beheersen en ga nooit geld investeren dat je niet kunt missen.

Voor een uitgebreide uitleg over het onderzoek doen naar cryptomunten kun je het beste deze gids lezen: https://onlinecommitment.nl/welke-crypto-kopen/

Hierin lees je 7 punten waarop je een altcoin kunt beoordelen, zodat je zelf een objectief beeld krijgt en mogelijk hierna de trekker zelf overhaalt (lees: investeert).

1. Vechain

Een altcoin waar ik zelf potentie in zie, is Vechain. Deze altcoin heeft de laatste maanden veel aan populariteit gewonnen en ook anderen zijn er de voordelen van beginnen in te zien. Vechain is gebouwd door middel van een klassiek blockchain systeem. Dat betekent dat je er allerlei toepassingen kunt mee bouwen.

Oorspronkelijk werd Vechain voornamelijk gebruikt als track and trace systeem voor bedrijven. Op die manier konden ze perfect achterhalen waar de goederen vandaan kwamen. Het grote voordeel, is dat ook consumenten deze technologie kunnen gebruiken. Op die manier is het een ideale technologie om imitaties van dure merken tegen te gaan. Tegenwoordig kent Vechain ook nog andere toepassingen.

> Koop Vechain veilig op Bitvavo

2. Ripple

De tweede altcoin op mijn lijstje is er zeker eentje waar je op moet letten. De koers van Ripple wordt namelijk veelal bepaald door de media. Komt er goed nieuws, dan stijgt de koers meestal enorm. De keerzijde is natuurlijk dat de koers ook op zeer korte tijd kan instorten wanneer er slecht nieuws komt.

Ripple wordt voornamelijk gebruikt als een betaalnetwerk. Mochten grote banken voldoende toekomst zien in het Ripple betaalnetwerk, dan zou de koers niet meer te stoppen zijn. De vraag is natuurlijk of die banken dat potentieel wel zullen zien. Momenteel heeft Ripple namelijk nog niet zo’n goede naam.

> Koop Ripple op Bitvavo

ripple koers

3. Litecoin

Een derde munt die voor mij een mooie potentie lijkt te hebben, is Litecoin. In tegenstelling tot veel andere altcoins, heeft Litecoin niet echt een andere toepassing. Net als bij Bitcoin, kan je ook via Litecoin heel erg snel een bepaalde waarde versturen van de ene naar de andere wallet.

Wanneer we in de toekomst echt dagelijks crypto zouden gaan gebruiken, dan kan ik me voorstellen dat Bitcoin veel te duur geworden is voor veel mensen. Litecoin lijkt me dan ook een geschikt alternatief. Jammer genoeg is het risico van deze munt ook wel vrij hoog, aangezien de waarde vrij speculatief is.

> Koop Litecoin veilig op Bitvavo (Nederlandse exchange)

litecoin koers

4. Waltonchain

Voor velen zal deze altcoin nog niet echt bekend zijn. Waltonchain valt in zekere zin te vergelijken met een logistiek controlesysteem. De technologie gaat ondubbelzinnig bijhouden waar een bepaald item is geproduceerd, wanneer het wordt vervoerd en waar het tussendoor opgeslagen wordt.

In de eerste plaats kan dat heel nuttig zijn voor voedingsmiddelen waarvan je zeker wilt weten dat ze vers blijven. Nog een tweede voordeel is dat grote bedrijven op die manier veel meer controle hebben over hun toeleveranciers.

> Koop Waltonchain veilig op Bitvavo

waltonchain koers

5. Chainlink

Chainlink is dan weer wel erg bekend. Het is een complexe technologie, die het mogelijk maakt om smart contracts te koppelen aan gegevens uit onze echte wereld. Blockchain toepassingen kunnen namelijk enkel gebruik maken van interne data. Dankzij zogenaamde oracles binnen het systeem worden bepaalde protocollen uitgevoerd, zodra er aan de juiste voorwaarden is voldaan.

Het aftoetsen van deze voorwaarden kan enkel worden mogelijk gemaakt door het gebruiken van data uit de echte wereld. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan luchtvochtigheid en dergelijke. Wil je van de technologie gebruik maken? Dan moet je door het systeem eerst worden verbonden met de juiste oracles. Aangezien de technologie een zeer brede toepassing heeft, lijkt er veel potentie in te zitten.

> Koop Chainlink op Bitvavo (Zonder handelskosten)

chainlink koers

6. Holo

Een volgende altcoin waar ik potentie in zie, is HOLO. Ze zijn de afgelopen tijd ook wel wat vaker onder de aandacht geweest, maar de storm is weer wat gaan liggen. HOLO maakt het mogelijk voor andere gebruikers om een eigen stukje chain of ketting te gebruiken. Daarop kan je jouw eigen gedecentraliseerde toepassingen dan gaan bouwen. Het grote voordeel van HOLO, ten opzichte van andere altcoins, is de schaalbaarheid. Er is namelijk een enorme ruimte voor HOLO om te groeien, gezien alle gegevens worden verdeeld over de verschillende nodes.

> Koop Holo veilig op Bitvavo

holo koers

7. Ontology

De laatste coin die ik voor je heb uitgekozen om verder te onderzoeken, is Ontology. Voor veel mensen zal dit een vrij onbekende naam zijn. Het feit is echter, dat het bedrijf achter Ontology wel bekend is. Ontology is een fintech bedrijf, dat zich specifiek richt op andere bedrijven. Ze proberen het voor hen zo makkelijk mogelijk te maken om blockchain te combineren met bestaande systemen. Hun doel is dus niet om van nul af aan te beginnen, maar ze bouwen wel verder op wat er reeds bestaat. Het nadeel is echter dat de technologie nog maar in zijn kinderschoenen staat.

> Koop Ontology veilig op Bitvavo

ontology koers

Disclaimer
Ga niet zomaar iets kopen omdat ik er potentie in zie. Je moet altijd je eigen onderzoek doen. Ik ben geen financieel adviseur en dit artikel heeft dan ook louter een vermakend doel. Wees je ervan bewust dat beleggen risico’s met zich meebrengt en dat je je hele inleg kunt verliezen. Houd er tenslotte ook rekening mee dat resultaten uit het verleden, geen garantie zijn voor de toekomst. Handel verantwoord en denk goed na over je beslissingen.

Zelf interessante altcoins ontdekken?

Je weet nu wat meer over de geschiedenis van altcoins, hoe Bitcoin zich hier tegenover verhoudt en wat naar mijn mening 7 interessante altcoins zijn.

Voor meer informatie over altcoins raad ik de Crypto portfolio aan. Hierin worden elk jaar 10 ‘crypto parels’ onthult, die volgens 2 crypto experts een mooie toekomst tegemoet gaan.

Lees anders even mijn crypto portfolio review, of ga direct naar de website: https://allesovercrypto.nl/cryptoportfolio

Ze geven samen ook een (Gratis) online Crypto training, waarin je het volgende gaat leren:

gratis crypto training

Bedankt dat je tot hier hebt gelezen, ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad.

Succes met je zoektocht naar mooie altcoins! ✌️

Plaats een reactie