Home » Welke Crypto moet je kopen?! Volledige Gids voor 2021

Welke Crypto moet je kopen?! Volledige Gids voor 2021

Wil je graag handelen in cryptocurrency? Dan stel je jezelf ongetwijfeld de vraag ‘Welke crypto kopen?’. Je bent in ieder geval niet de enige die op dit moment die vraag stelt. Meer en meer mensen willen immers (veel) geld verdienen met de handel in cryptocurrency.

Doordat de koers flink schommelen, is het ook echt mogelijk om hier veel geld mee te verdienen. Daarvoor is het uiteraard wel noodzakelijk om de beste cryptocurrencies te kopen. Welke crypto dit zijn? Dat ga je lezen in dit artikel! In dit artikel vind je eigenlijk het antwoord op de vraag ‘Welke crypto moet je nou kopen?’.

Waarom heb ik dit artikel geschreven?

Met dit artikel wil ik je kennis laten maken met 7 interessante cryptomunten. Deze cryptomunten hebben op dit moment een interessante koers, waarbij ik verwacht dat de koers in de (nabije) toekomst alleen maar verder gaat stijgen.

Tevens ga ik je in dit artikel leren hoe je zelf deze cryptomunten kunt analyseren. Je bent daardoor in staat om uiteindelijk de juiste keuzes voor jezelf te maken. Ook dat is belangrijk, aangezien je óók in de toekomst de beste cryptomunten zou willen selecteren.

Het gezegde luidt niet voor niets ”Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven.”. Met dit artikel ga ik je het gebruik van de hengel aanleren. Ik laat je daarnaast kennis maken met 7 interessante vissen. Ben je er klaar voor? Neem dit artikel dan op je gemakje door en laat je verrassen!

vissen

Korte disclaimer

Graag wil ik het volgende vooropstellen: ik ben geen financieel expert. Dit artikel moet je dan ook zien als een artikel ter inspiratie, maar zeker niet als een investeringsadvies. Alle trades die je uiteindelijk gaat plaatsen, moet je op basis doen van jouw eigen inzicht. Met dit artikel wil ik je alleen kennis laten maken met enkele mogelijke cryptoparels.

Essentiële criteria en aandachtspunten

Is het mogelijk om de tips uit dit artikel lukraak op te volgen? Het is mogelijk, maar ik raad het je niet aan. Denk nog maar even terug aan het gezegde dat ik hierboven in het kort besproken heb. Ik wil je graag de hengel aanreiken, waarmee je in de nabije toekomst zelf de crypto parels kunt gaan selecteren.

Om je daar een handje bij te helpen, heb ik essentiële criteria op een rijtje gezet. Dit zijn criteria waaraan je de mogelijke potentie van een cryptomunt kunt ontlenen. Hierbij is het echter wel noodzakelijk om zelf de nodige analyses uit te voeren. Als je aan de hand van onderstaande criteria een analyse uitvoert, ben je wat mij betreft op de juiste manier bezig. De kans is daarbij behoorlijk groot dat je uiteindelijk de juiste cryptoparels weet te vinden.

Voor het overzicht heb ik de verschillende criteria al op een rijtje voor je gezet:

  • Het businessmodel
  • Het team achter de cryptomunt
  • De concurrentie
  • De marktkapitalisatie
  • De verhandelbaarheid
  • De marketing
  • En Last but not Least: Je onderbuikgevoel

Het businessmodel

Allereerst wil ik je graag wijzen op het businessmodel van de betreffende cryptocoin. Waarom is de cryptocoin ontwikkeld? Met andere woorden: welk probleem in de huidige maatschappij gaat de betreffende cryptocoin oplossen? In mijn ogen is het onwijs belangrijk om op die vraag een passend antwoord te vinden.

Hierbij wil ik je graag wijzen op businessonderzoeken die je online kunt vinden. Elke cryptocoin die gelanceerd wordt, wordt gelanceerd aan de hand van een volledig document. In dit document – ook wel whitepaper genoemd – vind je eigenlijk alle informatie over de coin en over het businessmodel.

Neem dit volledige document van A tot Z door. Laat je gedachte gaan over datgene wat in het bestand staat en neem dit uiteindelijk mee in jouw analyse. Feit is dat de meeste cryptoparels een volledig uitgewerkt businessmodel hebben.

Het team achter de cryptomunt

Verder is het belangrijk om goed naar het team van de cryptocoin te kijken. Wie heeft de cryptocoin gelanceerd? Wat is de ervaring van deze onderneming of deze persoon? En welke andere mensen werken aan/voor deze cryptomunt?

Des te groter de namen zijn, des te veelbelovender een project is. Ik wil je hierbij graag aanraden om je pijlen niet alleen op de ontwikkelaars richten. Kijk goed naar de mensen die daadwerkelijk voor de coin werken, maar ook naar adviseurs die aangesloten zijn bij dit project.

Beoordeel vervolgens of dit team vakkundig genoeg is. Kijk daarnaast ook of je voldoende informatie over dit team op internet kunt vinden; richt je pijlen hierbij ook zeker op social media. Mogelijk kun je op bijvoorbeeld LinkedIn meer informatie vinden over de mensen die werkzaam zijn bij/voor de betreffende cryptocoin.

De concurrentie

Wil je mogelijk in een bepaald bedrijf gaan investeren? Dan doe je een uitgebreid marktonderzoek, waarbij je ook naar de concurrentie kijkt. Waarom zou je dit dan niet doen als je mogelijk gaat investeren in een cryptocoin? Juist! Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet naar de concurrentie van de cryptocoin.

Hoe je de aanwezigheid van de concurrentie kunt beoordelen? Kijk goed naar de mensen die werkzaam zijn voor de concurrenten en goed kijk naar de waarde van de concurrent. Let tevens goed op de betrouwbaarheid van de concurrent, op het verhaal van de concurrent en op het businessmodel van de concurrent.

Uiteindelijk moet je een goede vergelijking voor jezelf kunnen maken. Een vergelijk waarmee je uiteindelijk antwoord op de volgende vraag kunt geven: waarmee weet de cryptocoin zich te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie? Kun je hier geen duidelijk antwoord op geven? Dan is dat een duidelijk teken aan de wand dat de cryptocoin zich eigenlijk helemaal niet weet te onderscheiden.

Let goed op de marktkapitalisatie

Is gebleken dat de cryptocoin zich daadwerkelijk weet te onderscheiden? Dan kun je verder gaan met de overige criteria om uiteindelijk te bepalen of de cryptocoin iets voor jou is. Daarbij wil ik je graag wijzen op de marktkapitalisatie van de cryptocoin.

Dit houdt in dat je onder meer goed naar de hoeveelheid cryptomunten moet kijken. Hoeveel cryptomunten zijn er op de markt aanwezig? Hoeveel cryptomunten worden door het eigen team in beheer gehouden? En hoeveel munten zijn er dus vrij te verhandelen op de markt?

Let daarnaast ook op de totale marktkapitalisatie. Wat is de totale marktkapitalisatie van de cryptocoin? En hoe weerhoudt dit zich tot andere cryptoprojecten?

Ook wil ik je graag nog wijzen op de intrinsieke waarde van de cryptocoin. Deze waarde geeft eigenlijk aan hoeveel mensen de coin graag willen hebben. Ook moet je hierbij antwoord op de volgende vraag gaan geven: is deze coin écht nodig om een bepaald probleem op te lossen?

Beoordeel de verhandelbaarheid

Hierbij heb ik al aangegeven dat je goed naar de hoeveelheid van de cryptomunt moet kijken. Hoeveel cryptocoins zijn er aanwezig? En hoeveel cryptocoins kun je op de markt verhandelen? Let hierbij niet alleen op de hoeveelheid, maar ook op de manieren waarop je de coin kunt verhandelen.

Is de coin bijvoorbeeld op alle grote brokers te verkrijgen? Of is de coin alleen op kleinere en minder bekende brokers verkrijgbaar? Let tevens goed op het handelsvolume en op de instelling van het team. Doet het team er bijvoorbeeld alles aan om op zoveel mogelijk exchanges te komen?

Spreekt de verhandelbaarheid jou – om welke reden dan ook – niet aan? Dan is dat ook een duidelijk teken aan de wand. Ook bij dit criteria geldt weer dat je realistisch én kritisch moet zijn. Laat je niet leiden door alle dollartekens in jouw ogen, maar blijf met een reële blik naar het totaalplaatje kijken.

De marketing

Ook raad ik je aan om kritisch naar de marketing van de cryptomunt te kijken. Voert het team achter de cryptomunt al marketing? Op welke manier wordt dit dan gedaan? Hoeveel volgers heeft de munt bijvoorbeeld op social mediakanalen? En hoe vaak wordt er op de social mediakanalen over deze munt gesproken?

Richt je hierbij niet alleen op de social mediakanalen, maar ook op fora. Onder meer het fora Reddit is hierbij bepalend; wanneer een cryptomunt veelvuldig op dit forum besproken wordt, is dat een duidelijk teken aan de wand. Dat geeft immers aan dat er waarschijnlijk veel mensen oren hebben naar deze cryptocoin.

Het is van belang om een link te leggen tussen de populariteit en de marketing. Is er veel aan gedaan om de huidige populariteit te verkrijgen? En wat wordt eraan gedaan om de populariteit in de (nabije) toekomst te vergroten? Ook dit zijn weer belangrijke vragen waar je voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden.

Je onderbuikgevoel

De volgende tip wordt eigenlijk altijd bij beleggen/handelen gegeven: handel nooit op basis van emoties. Toch kan ik je wijzen op jouw onderbuikgevoel. Jouw onderbuikgevoel heeft het namelijk vaak bij het rechte eind.

Klinkt een verhaal bij jou te mooi om waar te zijn? Dan is dat het in veel gevallen ook. Of denk je direct dat de huidige koers van de munt eigenlijk veel te laag is? Dan is dat een teken aan de wand dat je mogelijk wel in de munt moet gaan investeren.

Laat jouw beslissing echter nooit volledig van jouw onderbuikgevoel afhangen. Laat dit – net zoals bovengenoemde criteria – uiteindelijk onderdeel zijn van het totaalplaatje. Op basis van dat totaalplaatje kun je uiteindelijk de juiste keuze maken!

Samenvattend

Op basis van bovengenoemde zeven criteria kun je uiteindelijk het totaalplaatje voor jezelf in beeld brengen. Je kunt hierbij overigens gebruik maken van een handige methodiek.

Zo kun je bijvoorbeeld meerdere cryptomunten bepaalde cijfers gaan geven. Geef elke cryptomunt op bovengenoemde criteria een cijfer. Tel de cijfers per cryptomunt vervolgens bij elkaar op en bereken het gemiddelde. Je ziet dan direct welke cryptomunt – op basis van jouw beoordelingen – als beste uit de bus komt.

Daarmee heb je een volledige analyse afgerond. Een analyse op basis waarvan je uiteindelijk de (juiste) keuzes kunt gaan maken. Ook als jouw keuze uiteindelijk verkeerd uitpakt, weet je dat je een goede analyse uitgevoerd hebt. Je hoeft dan ook niet meer in te zitten over de verkeerde trade!

crypto munt analyse

Wat zijn de beste cryptomunten van dit moment?

Nu waar je voor gekomen bent. Namelijk het antwoord op de vraag: welke crypto kopen? Je hebt hierboven al kunnen lezen op basis van welke criteria je uiteindelijk de juiste cryptocoins kunt selecteren. Maar, welke cryptocoins hebben in mijn ogen nou veel potentie? Ik laat je hieronder graag kennis maken met zeven cryptocoins!

Let wel op: onderstaande is geen investeringsadvies. Ik deel slechts mijn eigen bevindingen; uiteraard heb ik hier zelf ook een uitgebreide analyse voor uitgevoerd.

IOTA

Een munt waar ik erg enthousiast over ben, is IOTA. Dat is niet alleen nu het geval, maar is ook in de afgelopen jaren geweest. In de afgelopen jaren is de echte doorbraak uitgebleven, maar ik verwacht toch dat hier in de toekomst verandering in gaat komen.

Waarom? Omdat IOTA zich ten opzichte van andere munten echt weet te onderscheiden. Deze munt richt zich namelijk volledig ‘The Internet of Everything’. Een netwerk dat data en waarde tussen machines en mensen uit wil laten wisselen. Met een schaalbaar en open source netwerk weet IOTA daar de juiste techniek voor te leveren.

Ook ben ik erg te spreken over het team van IOTA. De ontwikkelaars, maar ook de ‘werknemers’, hebben bewezen dat ze vakkundig zijn. Ook zijn ze nog steeds overtuigd van hun eigen cryptocoin; dat spreekt mij uiteraard ook aan.

De koers van IOTA ligt op dit moment niet al te hoog. Mijn verwachting is dat de koers in de komende jaren echter explosief gaat stijgen. Zéker als mensen en machines meer en meer met elkaar samen gaan werken. Dan is de cryptocoin en de techniek van IOTA eigenlijk de schakel die op dit moment nog ontbreekt!

> Koop IOTA veilig op Bitvavo

iota koers

Bitcoin

Ook kan ik nog steeds Bitcoin van harte aanraden. Deze munt is uitgegroeid tot de meest populaire en de meest waardevolle cryptocoin van dit moment. Ik ben echter van mening dat de rek er nog lang niet uit is.

Sterker nog; het zou mij niks verbazen als de koers van de Bitcoin uiteindelijk over bijvoorbeeld de 200.000 dollar gaat. Deze cryptocoin heeft zijn naam mee, heeft een gigantisch goed team en is eigenlijk de ‘moeder der cryptocoins’. Een moeder blijft altijd machtig; mijn verwachting is dan ook dat Bitcoin in de komende jaren de beste, meest waardevolle en meest interessante cryptocoin blijft.

> Koop Bitcoin veilig op Bitvavo

bitcoin koers

Enjin

Vanaf het begin van 2021 heeft de cryptocoin Enjin een gigantische groei doorgemaakt. Deze groei was soms meer dan 100% op één dag. Waar deze groei vandaan kwam? Nou, deze groei was puur te danken aan een oplossing die Enjin biedt.

Als je een transactie met Ethereum uit wilt voeren, kost dit de nodige transactiekosten. Het team van Enjin heeft echter een oplossing bedacht, waarmee deze kosten significant verlaagd worden. Juist doordat Enjin een kant-en-klare oplossing biedt, is het mijn verwachting dat deze cryptocoin nóg een stuk waardevoller gaat worden!

> Koop Enjin veilig op Bitvavo.com

enjin koers

Cardano

Verder ben ik persoonlijk ook overtuigd van de potentie van Cardano. Deze potentie heeft met name te maken met de smart contracts. Dit zijn contracten die – naar mijn mening – in de nabije toekomst een cruciale rol gaan spelen.

Opvallend is hierbij dat deze slimme contracten juist op het platform van Cardano kunnen werken. Mochten de smart contracts daadwerkelijk zo populair gaan worden, is dat duidelijk terug te zien in de koers van Cardano. Persoonlijk heb ik dan ook hoge verwachtingen van deze cryptocoin.

> Koop Cardano veilig op Bitvavo

cardano koers

Ethereum

De Bitcoin is de grootste cryptocoin van dit moment, waarna Ethereum op nummer 2 komt. Ook van deze cryptocoin heb ik op dit moment hoge verwachtingen. Dit komt onder meer door de marktkapitalisatie, maar ook door het team achter Ethereum.

Ook bij deze cryptocoin draait het om smart contracts, maar Ethereum heeft nog meer te bieden. Zo kun je ook jouw eigen token creëren op de blockchain van Ethereum. Doordat Ethereum unieke oplossingen weet te bieden, ben ik overtuigd van deze cryptocoin.

Daarbovenop komt ook nog eens dat Ethereum al een tijd lang een stabiele stijging laat zien. Bij een slechte of niet-populaire cryptocoin zou dat nooit mogelijk zijn.

> Koop Ethereum veilig op Bitvavo

ethereum koers

Tezos

Ooit begonnen als een onwijs kleine cryptocoin, maar nu uitgegroeid tot een ware concurrent van Ethereum. Deze cryptocoin heeft namelijk zijn eigen blockchain ontwikkeld; ten opzichte van de blockchain van Ethereum en Bitcoin zou deze blockchain meerdere voordelen bieden.

Bij deze munt verwacht ik met name op de lange termijn een flinke stijging. Het is namelijk zo dat deze cryptocoin een stuk duurzamer is dan bijvoorbeeld Ethereum. Als in de toekomst nog meer de nadruk op duurzaamheid komt, gaat Tezos alleen maar populairder worden. Door tijdig in deze munt in te stappen, kun je mogelijk jarenlang van een flinke stijging profiteren. Dat is iets in ieder geval datgene wat ik verwacht.

> Koop Tezos veilig op Bitvavo.com

tezos koers

Tron

Sinds 2017 is ook de cryptocoin Tron steeds populairder geworden. Als ik naar het verhaal en de oplossing van deze coin kijk, kan ik maar al te goed begrijpen waarom. Het doel van Tron is namelijk om een platform te bieden waarop wereldwijd gratis content gedeeld kan worden. Op deze manier zou uiteindelijk het internet gedecentraliseerd kunnen worden.

Iets wat mij ook aanspreekt, is de ontwikkelaar. Tron is namelijk in het leven geroepen door Justin Sun. Hij is een tech ondernemer en CEO van onder meer Rainberry. Ook heeft hij de social media app Peiwo gelanceerd; met name in Azië heeft hij een flinke naam op weten te bouwen. Zodra meer mensen deze munt in het vizier krijgen, gaat het waarde explosief stijgen. Dat is althans mijn overtuiging.

> Koop Tron veilig op Bitvavo (Nederlandse exchange)

tron koers

Concluderend: doe je eigen onderzoek

Zo, je hebt kennis kunnen maken met zeven interessante cryptocoins. Welke coin spreekt jou op dit moment het meeste aan? Voordat je de juiste keuze kunt maken, moet je zelf goed onderzoek voeren. Je kunt niet lukraak mijn adviezen opvolgen, aangezien je in dat geval niet zelf een analyse uitgevoerd hebt.

Ik wil je, nogmaals, graag aanraden om volledig zelf onderzoek te doen. Richt je daarbij vooral op bovengenoemde criteria. Indien je op al die criteria goed weet te letten, kun je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf gaan maken. Mocht de trade onverhoopt verkeerd uitpakken, is er geen man overboord. Je had immers je redenen om juist wél in die betreffende cryptocoin te investeren.

Goed onderzoek doen neemt overigens wel de nodige tijd in beslag. Trek hier dan ook echt de tijd voor uit, let goed op bovengenoemde criteria en hak uiteindelijk de knoop door. Zodra je eenmaal een goede analyse uitgevoerd hebt, gaat dit in de toekomst overigens ook steeds makkelijker.

Online crypto training

Wil je graag in crypto gaan handelen? Dan moet je echt weten waar je mee bezig bent. Je moet weten wat de blockchaintechnologie is, je moet weten welke problemen opgelost worden door crypto en je moet de potentie van crypto in gaan zien.

Hoe je dit allemaal kunt leren? Eén van de beste mogelijkheden die je hiervoor hebt, is om een online crypto training te gaan volgen. 2 Nederlandse experts op dit gebied geven je in anderhalf uur zoveel mogelijk informatie over cryptocurrency:

gratis crypto training

Aanvullend bieden ze de Crypto Masterclass aan waarin ze dieper ingaan op de materie. In mijn Crypto masterclass review kun je hier meer over lezen.

Iets wat mij ook aanspreekt, is het feit dat in deze cursus ook over bovengenoemde criteria veel informatie te vinden is. Met behulp van deze online training kun je zelf dus nóg beter onderzoek doen naar interessante cryptocoins.

Voor nu: Bedankt voor het lezen en veel succes!

Korte disclaimer

Ter afsluiting van deze tekst wil ik je – nogmaals – op het volgende wijzen: dit artikel is puur ter inspiratie bedoeld. Dit artikel is absoluut geen investeringsadvies. Doe altijd zelf goed onderzoek, verdiep je goed in de cryptocoins en neem geen overhaaste beslissingen. Aan de hand van bovengenoemde criteria kun je in ieder geval op zoek gaan naar de beste cryptocoins!

Plaats een reactie