Home » X10 met Crypto review

X10 met Crypto review

In dit artikel lees je mijn x10 met crypto review. Hierin kom je achter mijn ervaringen met deze online training en kun je bepalen of dit ook iets voor jou is.

Ik ben rond midden mei begonnen met de video’s te bekijken en heb hierdoor een beeld gekregen van alles wat er achter de schermen speelt. Wie weet zijn deze inzichten voor jou als lezer interessant om een oordeel te krijgen over deze cursus.

Wat je gaat lezen

In deze review kom je achter:

  • De makers van dit product;
  • Hoe x10 met crypto is opgebouwd;
  • Mijn ervaringen na 3 maanden;
  • Goede en slechte punten;
  • Voor wie is dit geschikt?;
  • Conclusie en eindcijfer.

Hoe ik bij dit product ben terechtgekomen

Ik ben sinds 2017 al bekend met crypto alleen ging dit voornamelijk over op de lange termijn investeren. Ik was er eigenlijk niet heel veel mee bezig omdat ik mijn crypto toch niet zou verkopen (op de korte termijn dan).

Sinds het begin van 2021 ben ik mij gaan verdiepen in crypto trading. Hierbij ga je op de korte termijn handelen in cryptomunten.

Hier heb ik al meerdere cursussen van gevolgd en x10 met crypto is een soortgelijke training. Vandaar dat ik ook graag wilde weten hoe deze cursus in elkaar zat en of het een aanrader is of niet.

Wat is X10 met crypto?

Dit product onderscheidt zich ten opzichte van anderen trainingen doordat de makers één grote uitdaging hebben: De inleg binnen een jaar vertienvoudigen door te investeren in bitcoin en andere altcoins (de andere cryptomunten die er zijn).

De challenge wordt uitgevoerd door middel van uitlegvideo’s in 2 verschillende ledenomgevingen, telegram groepen, mails en een interactieve Google spreadsheet met alle trades.

x10 met crypto inhoud

Wie zijn de makers?

harm van wijk
Harm van Wijk.

X10 met Crypto wordt naar buiten gebracht als een product door Harm van Wijk en Jan Robert Schutte. Harm verzorgd hierin de basistraining, en Jan Robert is degene die je het meest te zien krijgt.

Hij is met name bezig met de X10 challenge en via hem krijg je de mails of telegram signalen binnen.

Jan Robert is de eigenaar van cryptoacademy en heeft met Harm een samenwerking. Samen combineren ze alle informatie en daaruit is deze training ontstaan.

Harm is inmiddels al een bekend gezicht en staat bekend als belegger. Dit doet hij al meer dan 30 jaar.

Jan Robert kende ik persoonlijk nog niet. Hij is sinds 2017 begonnen met zijn online academie over cryptocurrency en is ook afkomstig uit de beleggingswereld.

jan robert schutte
Jan Robert Schutte.

Mijn X10 met Crypto review na 3 maanden

Hieronder vind je deze goede en slechte punten die ik heb ervaren na 3 maanden gebruik.

Goede punten

Challenge heeft een leuke opzet

Het unieke aan dit product is dat je meedoet met een challenge om je inleg te vertienvoudigen. Dit heeft Jan Robert vorig jaar ook gedaan en nu doet hij dit met cursisten.

Je hebt hierdoor een bepaald doel en je doet dit samen met een groep. Dan win je samen, maar verliezen hoort er natuurlijk ook bij.

Je ontvangt trade signalen

Via de Telegram groep en de mails word je geïnformeerd wanneer er wordt besloten om in een cryptomunt te stappen. Er wordt dan een uitleg meegegeven over de munt, de huidige analyse en die voor de toekomst en verkooppunten.

De verkooppunten bestaan dan uit een zogenaamde ‘Target point’, dus na hoeveel procent stijging je winst pakt, en de belangrijkste; een ‘Stop loss’. Dit is een automatische verkooporder onder je koopbedrag om je verliezen te beperken.

Lange lessen met veel informatie

In beide leeromgevingen (de cryptoacademy en beleggen.com) vind je veel verschillende lessen die gaan over de onderwerpen die relevant zijn als je wilt gaan meedoen aan de challenge.

De lessen van Harm duren meestal 1 tot 1,5 uur en hierin leer je veel over cryptocurrency. Daarnaast vinden er elke week livestreams plaats waarin Jan Robert een onderwerp behandeld en je je vragen kwijt kunt. Een sterk punt van deze training als je nog maar weinig kennis hebt van crypto.

Slechte punten

Het pakket is een rommeltje

Omdat Harm samenwerkt met de cryptoacademy van Jan Robert is het nogal een zooitje geworden. Je hebt twee plekken waar je het videomateriaal kunt vinden, en dit hebben ze ook niet echt overzichtelijk geordend vind ik.

Vergelijken met andere crypto trainingen is dit degene waar ik veel moest zoeken naar de informatie die ik wilde zien.

Één keer even kritisch kijken naar de ordening en het uiterlijk van het lesmateriaal zal al flink helpen om het voor deelnemers duidelijker te maken.

Er zijn crypto leraren met meer ervaring

Omdat ik al meerdere crypto trainingen heb gevolgd, en er zelf ook al het een en ander over weet, merkte ik soms dat Harm en Jan Robert niet bulken van de ervaring met crypto (met name Harm). In de eerste video over handelen op binance zag ik dit al gebeuren.

Ik zou zeggen knip die onhandigheden er even uit, of zoek van tevoren eerst op waar iets voor staat. Voor totale beginners is de informatie de moeite waard, maar als je al meer van crypto weet denk ik persoonlijk van niet.

De challenge is geen garantie op succes

Omdat je meedoet aan een X10 met crypto challenge is je verwachting misschien wel direct dat dit als een leien dakje gaat. Maar dat is niet altijd zo. Iedereen maakt fouten en de laatste 3 maanden heeft de markt een opdonder gekregen door de gigantische piek in het voorjaar van 2021.

Dan is het niet altijd leuk en daardoor heb je dat op sommige momenten de meeste trades niet winstgevend zijn. Maar als je op de lange termijn meedoet zul je hier door heen moet gaan en door moeten zetten.

Voor wie is dit geschikt?

Dit product is met name interessant als je nog niet veel kennis hebt van crypto. Voor ervaren cryptobeleggers en handelaren is de X10 challenge en bijbehorende koop- en verkoopsignalen dan het meest interessant om te volgen.

Als beginner heb je namelijk ook veel aan de lange lessen in de ledenomgeving. Ik zou deze training dus aanraden aan mensen die:

  • Weinig tot geen ervaring hebben met crypto;
  • Automatisch Trading signalen willen ontvangen;

Deze cursus zou ik overslaan als je:

  • Al veel kennis hebt van crypto en er elke week wel mee bezig bent;

Alternatieven

Crypto Masterclass Review

Ik had het net al even over de kennis over crypto van Harm en Jan Robert. Persoonlijk vind ik dat de Crypto Masterclass van Derek Westra en Patrick Suiker een betere optie is.

✅ De ledenomgeving is wel overzichtelijk en geordend;

✅ Derek en Patrick hebben meer ervaring met crypto en komen niet uit de beleggingswereld.

Nadeel is wel:

❌ Je krijgt geen trade signalen, die vind je in de crypto signals als los abonnement. In mijn crypto signals review lees je mijn mening hierover.

Meer informatie over de Crypto Masterclass vind je in mijn review: https://onlinecommitment.nl/crypto-masterclass-review/

Conclusie en eindoordeel

Ik vind de x10 met crypto training een uniek product omdat je zowel educatie als trade signalen in één pakket krijgt. Maar met pakket is alles gezegd: Het lijkt net alsof de lesmaterialen bij elkaar zijn geraapt en zonder kritisch oog bij elkaar zijn gezet.

Maar dit is niet iets wat ervoor zorgt dat het een slechte training is. De informatie die wordt gegeven is gewoon goed en kunnen je als beginner heel veel inzichten gaan geven. Je wordt goed op op de hoogte gehouden doordat je in de groepen zit op Telegram en via de mail.

Eindoordeel: 7,5/10

Veelgestelde vragen

Is er een garantie of geld terug regeling?

Ja, in de voorwaarden heb ik gelezen dat je tot 14 dagen zonder vragen kunt retourneren en je geld direct terug krijgt. De eerste 2 weken heb je dus een garantie en kun je besluiten om door te gaan of niet.

Zijn Harm van Wijk en Jan Robert Schutte betrouwbaar?

Ja. Ik heb contact gehad met Harm over dit product en hij reageert altijd binnen een paar dagen op mijn mails. Als er iets niet klopt of ik iets niet kan vinden krijg ik een antwoord wat mij verder helpt.

Jan Robert heeft mij ook direct geholpen nadat er iets fout was gegaan met de mails die ik binnen zou krijgen over de trade signalen. Ik vind ze dus betrouwbaar.

Plaats een reactie